Sn. yuji, Sn. kafkaf çok teşekkürler..
Printable View
Sn. yuji, Sn. kafkaf çok teşekkürler..
ISGYO %45.4 saat 11:47, daha iki gün var vade sonuna, 50+ olur diye tahmin ediyorum.
Yüz bin lira ihtiyaç kredisi çektim (maks. limit), aylık 1.69 faizle iki yıl, sigortası ıvırı zıvırı yıllık %30'a geliyor maliyet, arbitrajla değerlendireceğim, bakalım iki yıl sonunda ne olacak.
Bir yüz bin daha çekebilirim üstünü vermez banka.
Selam kolay gelsin, tablolar harika, tşkler bu bilgiler için öncelikle.
Bir sorum var, vade günü geldiğinde elle manuel mi kapatıyoruz pozisyonu yoksa sadece kapanışta hisseyi satıp, viopun otomatik kapanmasını mı bekliyoruz?
Tşkler şimdiden.
Aynı hissede fırsat devam ediyorsa ben genelde sonraki aya taşıyorum, bu durumda hisse duruyor, viopta aktif vadeyi alıp sonraki vadeyi satarak bir ay daha uzatıyorum pozisyonu. Böylece hisse/alış satış komisyonundan tasarruf oluyor, misal üç aydır isgyo hisseleri elimde, daha iyisi çıkmadığı için bozamadım devam ediyorum.
Evet ben de geçen ay toaso ve isgyo yapmıştım. Bu ay acemi hatası yapıp 2-3 gün önce sattım hisse-viop eş zamanlı.
Bugün tekrar hisse - viop temmuz yaptım. Boş yere komisyon ödedim hem.
O zaman hisseyi sabit tutup, viopu 30 haziran akşamı otomatik olarak uzlaşma fiyatından kapanmasını sağlarsak, 1 temmuz sabah yeni vadeye geçerek ilerleyebiliriz.
Bu şekilde olunca viop spot arasındaki 1-2 kuruşluk farktan da kurtulmuş oluyor muyuz peki?
Hocam otomatik uzlaşmaya bırakırsanız hisseler gider viop pozisyonu kapanır, ikisi beraber gerçekleşir
Uzatmak istiyorsanız 30 haziran piyasa kapanışından önce haziran vadeli işlemleri kapatıp temmuz vadeli pozisyon açmanız lazım(spottaki hisselere dokunmuyoruz)
Abi en önemli yeri kafam basmamış.
Spotta mal varsa, viop vade akşamı geldiğinde viop ve spotun birbirlerini sıfırlayıp beraber kapandığına inanamıyorum şu anda :))
Fiziki teslimat muamelesi yapılıyor yani?
40 yaşındaydım, 41 'e girdim bu mesajı okuyunca :)
Hisselerde fiziki teslimat var, zaten o sayede pozisyona girerken vadeli ve hisse fiyatı eşitleniyor diye güvenebiliyoruz. Vadelileri taşıyacaksanız uzlaşmaya bırakmayın kendiniz hemen birini kapatıp diğer aydan alın, bu işlemi hisse sakinken eşzamanlı yapmaya çalışın.
Hisse ve aynı miktarda viop kontratı uzlaşmaya bırakırsanız akşam aynı fiyattan ikisi de kapanır ayın ilk günü elinizde hisse de kontrat da olmaz hesabınıza parası geçer. Gün içinde elle kapatmaya kalkarsanız tam denk getiremeyip bir iki kademe zarar edebilirsiniz alış satış fiyatları oynadığından, benzer şekilde bir iki kademe kar etmek de mümkün.
Bu yazdıklarım hisseler için geçerli, altın/dolar/diğer emtiada nakit uzlaşma var arbitraj yapıyorsanız kendiniz son gün elle ikisini karşılıklı kapatmalısınız yoksa o günkü kurdan hesaplanıp kontratlar kapanır ayın ilk günü elinizde spot dolar/altın tek taraflı olarak kalır. Bunlarda ayrıca kazançtan yüzde on stopaj var.
Oranların pek tadı yok. Bir gelişme, bir haber bekleniyor sanki. YTD.
https://i.hizliresim.com/if89au8.png
Ben de bütün gün boşuna ekran takip ettim oranlar düşük, %44 gibi bir oranla bir miktar ISGYO temmuza aktardım, başka işlem yapamadım. Umarım yarın daha iyi oranlar çıkar, %40 üstü birkaç farklı hisseye paylaştırmak istiyorum.
hasbelkader aracı kurumumu değiştirirken,
haziran ortasında
tskb kontratları taşırken ,
haziran vadelerimi kapatıp temmuz vadelerini açmıştım.
9 kademe ortalama vaparak %48 ile %50 arasında oranlar almıştım.
elime bir miktar tl geçti.
bugün bakalım bu oranları yakalayabilecekmiyim.
rastgele
bereketlisi olsun
Haziran ayını net %59.85 ile kapattık, bereket versin. :bravo:
Temmuz vade de oranlar %34 civarında, akşam üstü belki daha iyi oranlar alınabilir. YTD.
https://i.hizliresim.com/r16gbre.png
Geçen ay tofaş'ta alımları yapar yapmaz tofaş çakılmıştı, hiç teminat sorunum olmadı.
Bu sefer dün döşendim isgyo'yu; bu sefer roketi taktı, teminat başıma bela oldu çok fena ve daha da olacak bu ay heralde :(
Oranlarda biraz kıpırdanma var. Akşamüstü daha iyi olmasını beklerim. YTD.
https://i.hizliresim.com/ns0nfx8.png
Ben haziran başında tüm parayı bastığımdan en küçük yükselişte teminat tamamlama gerekeceğini biliyordum, yedi sekiz kez teminat tamamlama çağrısı yedim ay boyunca, ek para da koyamadığımdan uygun miktarda poz azaltmak zorunda kaldım.
O zaman da şu sorun oluyor, karşılıklı hisse ve viop poz bozuyorsun ama hisse iki gün sonra hesaba geçtiği için onu hesaba katamıyorsun yani tüm gereken parayı viop pozisyonu bozarak karşılamak lazım. Bu durumda iki gün sonra hesaba geçen para boş kalıyor, onu da tekrar yine arbitraja yatırabilirsin ama ay ortasında oranlar düşük oluyor.
Aynen, elbet gülü seven dikenine katlanır da, destur ilk günden %8 çıkmayaydı iyiydi :)
Temmuz vadeli Gubrf de %38 üstü oran aldım ama çok sığ bir kontrat... YTD.
9 varlık, net %37 ortalama ile bağlandı ama baya zor oldu bu oranı yakalamak :Sad: Yarın sabaha da biraz para kaldı. Nasip...
bu ay iyi oranlar bulmak çok zor oldu.
endeks100 obo formasyonunu oluşturuyor.
önümüzdeki ay için de 35 ve yukarısını bulabilirsek ne mutlu bize
arbitraj da % 35 üstü bulmak için zor gündü.
ama imkansız değildi.
seneler önce yaptığım x30-xlbnk-x10xb (puan farkı) robotlarını (oturdum tekrar yazdım) faiz hesabına çevirdim.
xlbnk yetiştirebildim 1-kaç yanlış hatalı işlemden sonra randumana soktum.
%35 ve %36 ile işlem yaptı. % 37 istedi bulamadı
pazarteside x30 la x10xb yi ufak testlerden sonra devreye alırım.
sadece ekgyo yakalandı arbitraj sisteme,
KOZAL tavan olunca çoklu hisse robotları kendilerini korumaya alıp durdular. diğeride başka bişey yakalayamadı.
https://i.hizliresim.com/cb5nl3r.jpg
Kötü oranlar maalesef, ben de portföyün yarısını yatırabildim kalan gecelik faizde bekliyor, umarım geçicidir ve bu iş tükenmemiştir, iyi meyvesini yiyorduk.