Sayfa 77/210 İlkİlk ... 2767757677787987127177 ... SonSon
Arama sonucu : 1676 madde; 609 - 616 arası.

Konu: Arbitraj Fırsatları

1.  Alıntı Originally Posted by mertazor Yazıyı Oku
    Selam kolay gelsin, tablolar harika, tşkler bu bilgiler için öncelikle.
    Bir sorum var, vade günü geldiğinde elle manuel mi kapatıyoruz pozisyonu yoksa sadece kapanışta hisseyi satıp, viopun otomatik kapanmasını mı bekliyoruz?
    Tşkler şimdiden.
    Aynı hissede fırsat devam ediyorsa ben genelde sonraki aya taşıyorum, bu durumda hisse duruyor, viopta aktif vadeyi alıp sonraki vadeyi satarak bir ay daha uzatıyorum pozisyonu. Böylece hisse/alış satış komisyonundan tasarruf oluyor, misal üç aydır isgyo hisseleri elimde, daha iyisi çıkmadığı için bozamadım devam ediyorum.

2. Evet ben de geçen ay toaso ve isgyo yapmıştım. Bu ay acemi hatası yapıp 2-3 gün önce sattım hisse-viop eş zamanlı.
    Bugün tekrar hisse - viop temmuz yaptım. Boş yere komisyon ödedim hem.

O zaman hisseyi sabit tutup, viopu 30 haziran akşamı otomatik olarak uzlaşma fiyatından kapanmasını sağlarsak, 1 temmuz sabah yeni vadeye geçerek ilerleyebiliriz.
    Bu şekilde olunca viop spot arasındaki 1-2 kuruşluk farktan da kurtulmuş oluyor muyuz peki?

Alıntı Originally Posted by mertazor Yazıyı Oku
    O zaman hisseyi sabit tutup, viopu 30 haziran akşamı otomatik olarak uzlaşma fiyatından kapanmasını sağlarsak, 1 temmuz sabah yeni vadeye geçerek ilerleyebiliriz.
    Bu şekilde olunca viop spot arasındaki 1-2 kuruşluk farktan da kurtulmuş oluyor muyuz peki?
    Hocam otomatik uzlaşmaya bırakırsanız hisseler gider viop pozisyonu kapanır, ikisi beraber gerçekleşir
    Uzatmak istiyorsanız 30 haziran piyasa kapanışından önce haziran vadeli işlemleri kapatıp temmuz vadeli pozisyon açmanız lazım(spottaki hisselere dokunmuyoruz)

4. Abi en önemli yeri kafam basmamış.
    Spotta mal varsa, viop vade akşamı geldiğinde viop ve spotun birbirlerini sıfırlayıp beraber kapandığına inanamıyorum şu anda )

Fiziki teslimat muamelesi yapılıyor yani?
    40 yaşındaydım, 41 'e girdim bu mesajı okuyunca

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,163
     Alıntı Originally Posted by mertazor Yazıyı Oku
    Evet ben de geçen ay toaso ve isgyo yapmıştım. Bu ay acemi hatası yapıp 2-3 gün önce sattım hisse-viop eş zamanlı.
    Bugün tekrar hisse - viop temmuz yaptım. Boş yere komisyon ödedim hem.

PAY VADEL uzlaşma ile kapanmaz. hisseye döner -1 lot vadeli = -100 adet spot olur.

hisse tarafında bulunan adetlerle mahsuplaşıp sıfırlanır ve + tl bakiyeye döner.

uzlaşmaya konu olan endex-eur-usd-ons-gramaltın platin paladyum vs vs kontratlardır.
    Bear_Bull
    @BearBull26

6.  Alıntı Originally Posted by mertazor Yazıyı Oku
    Abi en önemli yeri kafam basmamış.
    Spotta mal varsa, viop vade akşamı geldiğinde viop ve spotun birbirlerini sıfırlayıp beraber kapandığına inanamıyorum şu anda )

Fiziki teslimat muamelesi yapılıyor yani?
    40 yaşındaydım, 41 'e girdim bu mesajı okuyunca
    Hisselerde fiziki teslimat var, zaten o sayede pozisyona girerken vadeli ve hisse fiyatı eşitleniyor diye güvenebiliyoruz. Vadelileri taşıyacaksanız uzlaşmaya bırakmayın kendiniz hemen birini kapatıp diğer aydan alın, bu işlemi hisse sakinken eşzamanlı yapmaya çalışın.

7.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Hisselerde fiziki teslimat var, zaten o sayede pozisyona girerken vadeli ve hisse fiyatı eşitleniyor diye güvenebiliyoruz. Vadelileri taşıyacaksanız uzlaşmaya bırakmayın kendiniz hemen birini kapatıp diğer aydan alın, bu işlemi hisse sakinken eşzamanlı yapmaya çalışın.
    Sayın Pilavlı
    Yukarıda BearBull un yazdığına göre pay vadeli uzlaşmaya kalmıyor mahsupla halloluyor demiş. Bu durumda vade sonuna bırakmak uzlaşma fiyatından dolayı bir kayıp riski yaratırmı?

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by suheyl Yazıyı Oku
    Sayın Pilavlı
    Yukarıda BearBull un yazdığına göre pay vadeli uzlaşmaya kalmıyor mahsupla halloluyor demiş. Bu durumda vade sonuna bırakmak uzlaşma fiyatından dolayı bir kayıp riski yaratırmı?

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Hisse ve aynı miktarda viop kontratı uzlaşmaya bırakırsanız akşam aynı fiyattan ikisi de kapanır ayın ilk günü elinizde hisse de kontrat da olmaz hesabınıza parası geçer. Gün içinde elle kapatmaya kalkarsanız tam denk getiremeyip bir iki kademe zarar edebilirsiniz alış satış fiyatları oynadığından, benzer şekilde bir iki kademe kar etmek de mümkün.

Bu yazdıklarım hisseler için geçerli, altın/dolar/diğer emtiada nakit uzlaşma var arbitraj yapıyorsanız kendiniz son gün elle ikisini karşılıklı kapatmalısınız yoksa o günkü kurdan hesaplanıp kontratlar kapanır ayın ilk günü elinizde spot dolar/altın tek taraflı olarak kalır. Bunlarda ayrıca kazançtan yüzde on stopaj var.

Sayfa 77/210 İlkİlk ... 2767757677787987127177 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •