Minimium %10 devlet tahivli bulundurma zorunluluğundan dolayı, bu tahviller zarar yazınca ppf' lerin getirisi eksiye düştü.
Sadece, serbest PPF fonlarda ve isminde katılım geçen PPF fonlarda devlet tahvili bulundurma zorunluluğu yok.
Printable View
Ekrem İmamoğlu İstanbul'da üst üste 3 kere iktidar partisini,her seferinde daha fazla oy alarak mağlup etti.Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de kamuoyu yoklamalarında açık ara önde idi.Böyle olunca ,sandıkta yenemedikleri İmamoğlu'nu hukuku katlederek, anayasa mahkemesi kararlarına ve avrupa insan hakları mahkemesi kararlarını çiğneyerek "gizli tanık" iftiralarıyla hapse attılar.Bu 16 milyon nüfusu ile dünyanın en büyük şehirlerinden biri olan İstanbulda "millet iradesine darbe","millet iradesine gasp"tır.
İmamoğlu'nun önü kesilecekse, onun yerine en iyi Cumhurbakanı adayı eşi Dilek İmamoğlu'dur.Eşi büyük bir mağduriyete uğratıldığı için Ekrem İmamoğlu'na gidecek oylara ilaveten ,kararsızların oylarını ve iktidar partisine oy veren bazı kadınların da oylarını alır,açık ara seçimi kazanır.Yıpratacak,iftira atacak,çamur atacak bir şey bulamayacakları için iktidar partisi için eşinden de daha güçlü bir rakip olur.
Dilek İmamoğlu Cumhurbaşkanı olduktan sonra ,yargı zaten hiç bir haklı nedene dayanmadan tutukladıkları için Ekrem İmamoğlu'nu u dönüşüyle hemen tahliye eder,o da eşini Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atar ve bakanları Cumhurbaşkanı yardımcısına bağlar,ülkeyi fiilen yine Ekrem İmamoğlu'nun yönetmesinin yolu açılmış olur.
CHP başka birini aday gösterirse yine iktidar partisinin ekmeğine yağ sürmüş olur.
Yargının bağımsız ve tarafsız olmadığı bir ortamda, muhalefet adayına seçimlerde en az 20 puan fark atmadıkça seçimi kazandırmazlar.Bunu da ancak Ekrem ya da Dilek İmamoğlu sağlayabilir.
Gerçi para viop hesabındayken şeytan dürtüyor arada bir ama kendimi tutmaya gayret ediyorum..
PPF lere şöyle bir göz gezdirdim. Bazılarında şubat ayında büyük çıkışlar olmuş. Milyar milyar böyle. Bu çıkanları borsa fonlarına yönlendirdilerse borsanın şubat sonu mart başı çıkışını açıklar. Sonrasında bu fonları alanlara da sağlam dayak attılar tabi.
Böyle bir düşüncem var. Buradaki arkadaşlar da yorumlayabilirler mi?
PPF ler serbest fon değil.
Serbest fon ismi üzerinde içindeki döviz devlet tahvili mevduat hisse senedi altın gibi yatırım araçları içinde istediği gibi ağırlık artırıp azaltan bir fon. Fon yöneticinin öngörüleri düşünceleri doğrultusunda böyle hareketler ile max verim elde edilmeye çalışılıyor. Risk var tabi. Ama genelde takip ettiğim serbest fonların son 1 yıllık getirileri fena değil. Yani işte iyi yönetilmişler. Bankacıları salla. :party: Onlara üst den ne emir gelirse şunu aldırın şunu sattırın onu uygularlar.
Ulan dedim acaba eczacının aklı başına mı geldi, yoksa kılıçdarın elemanı olmadığını bu sefer kanıtlayacak mı gerçekten
Derken maşallah dedik 3 gün yaşamadı. Muhalefet yine sonucu baştan belli bir oyunun içine çekiliyor.
Reyiz oyunu öyle bir kurdu ki, her yol kendisine çıkıyor. Başka yere çıkan yolları da silivriye postaladı :kahkah:
VakıfBank Para Piyasası Fonunda Hayal Kırıklığı Ve Zarar
profile
Emrullah
27 Mart 10:40
63
VakıfBank para piyasası 6. fon getirisi kaç gündür yükseliş göstermediği gibi, bugün de düşüş yaşadı. Yatırım olarak gördüğümüz fon zarar yazmaya başladı. VakıfBank'a güveniyorduk, ancak onlar da hayal kırıklığına uğrattı. Paranın tamamını fondan çıkardım, birkaç güne de bankadan çıkaracağım inşalla...
çok şikayet var
Devlet tahvil fonları öyle büyük zarar yazdı ki. Şöyle açıklim. BES imde bulunan devlet katkısı fonuna ben birşey yapamıyorum. İçinde büyük oranda borsa ve devlet tahvili var tabikide. Pazartesi itibari ile buradaki 3-4 günlük kayıp yüzde10!! un üzerinde idi.
Senden sonra ziraate de baktım;ZBJ - ZİRAAT PORTFÖY BAŞAK PARA PİYASASI (TL) FONU
ve TZL - ZİRAAT PORTFÖY PARA PİYASASI (TL) FONU
2 si de zarar yazmış.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TZL
sabah belirttiğim gibi oyun dönüyor yukardan açıp kendi günlük marj yaratıp dağıta dağıta aşağı çekiyor bu şekilde hacim yapılıyor.V.F bugun ince ince belli tahtalarda çıkışta , bugun bıyıklı hsbc ve bir kurum daha var 14.00 konumuna göre paylaşırım bunların son hareketlerine bakıcam .
Aslında bankacılar bile tam bilmiyormuş Bulut un dediğinden anladığıma göre.
Ppf ler sanıldığı gibi tahvil almaz.(2-5-10 yıllık)
Aldıkları bono ve tlref tahvilidir.
Portföy ünün %10 u bono olan bir ppf de , aldıkları bononun cari fiyatı günlük %1.1 düşerse getirileri o gün sıfır olur. Fazla düşerse de getirileri negatif olur..
Sabah çoşkuda 2 kurumun banka hedef güncellemesini yazdım..
Bunlar evet spekülasyon yapar ama aşağı hedefleri verdikleri günler genelde aşağı gider bankalar...
Sonrasına bakacağız
https://www.finansingundemi.com/habe...ndirdi/1846433
yuh artık bddk baskanıyım dedi 376 milyon dolandırdı..
https://pbs.twimg.com/media/Ee1ZtaqX...g&name=900x900
Hiperenflasyon tüm hızıyla otobanda!!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Bizim yetkililer biraz saf mı?:)
90'larda SELÇUK vardı.Oda TANSU BAŞGANI,''Emekli generalim'' diye,soymuştu:)
https://onedio.com/haber/basbakan-ta...alacak-1201655
Biliyorlar . Nasıl bilmez olurlar. Sadece ne diyecekler ki müşteriye. Geçiştirme laf kalabılığı sıyrılmaca. 17 mart günü KKM dönüşüm vardı. KKM den çıkacaktım. Bankacım atladı yüzde 75 ppf yüzde 25 de borsa fonu!! yapalım dedi. BIST100 10.800 de o gün düşünün. Ben olaylara dolar bazlı bakan müzmin bir dolarcı olarak dolarlarımı verin dedim. Bozuldu hissettim. Büyük ihtimal banka üst yönetimine emir gelmiş KKM dönüşlerinde dolar dan uzak tutun müşterileri diye. Onun da suçu yok. O da bir çalışan sonuç olarak. Eğer dediğini yapmış olsa idim dolar bazlıyı bırak 1 haftada tl bazlı bile inanılmaz zararda olacaktım. TR de her işin uzmanı olacaksın. Doktor bankacı avukat emlakçı tesisat ustası şu bu. Her işini kendin araştıracak kendin uygulayacaksın.
normal şartlarda günlük kazancın onların ortaya koyduğu argümanlara göre tahviller düştüğünü, borsa aşağı geldiğini, 160 milyar tl çıkış oldu diyor fonlardan bundan dolayı olduğunu söylüyor.Bende diyorumki onlara günlük kazancımın düşmesini anlarım bu nedenlerle ama zarar nasıl yazıyor 3 gündür dedim başladı aynı şeyleri söylemeye sonra aklıma Hiç birşey olmasada birşeyler oldu o meşhur söz geldi tamam dedim kapatıyorum .:)
PPF ler son günlerde %7-10 arası getirmiş öncesinde %45 civarıydı, ama bu geçici bir durum gibi görünüyor!
doları kontrol altında tutuyorlardı taki son olaylara kadar ppf tahvil ve stopaj artırımı yaparak burada çözülme sağlanıp borsaya kaymasını beklediler şimdilik oda gelmiş gözükmüyor , dediğin gibi mevduat paranın durumuna göre puan oynamalarıda var güzel veriyor risk yok , son yaşadığımız olaylardan sonra program 2-3 ay minimum geriye kaydığı söyleniyor , hala turbun büyüğünü arayan bir hikaye varken adam gelip burda neden risk alsın her gün yeni bir belirsizlik çıkıyor karşımıza
Koç Grubu niye satış yemiş hepsi eksi nerdeyse operasyon mu var turp un bacağını bu mu
Altıns1 de göstergeye göre fark fazla. Ama iyi gitti.
Stopaj yok, al sat kolay ama bence ona da sağlam bir müdahale gelecek...
Ara ara yapıyorlar zaten ama zamanlama sanırım ons satışınınöngördükeri zaman olacak. Genelde önden sezip satıyor piyasa yapıcısı... Elimde olsa satmam ama buradan da almam :)
Diyorki mansurada bir brezilya dizisi yazarlar 50 tane gizli tanık var denilir dosya oluşturulur bitti .
konserlerle ilgili ilk ayak yapıldı Ankara belediyesine .
Dilek hanımın siyasetle ilgisi olmamış , bir işle uğraşmamış bazı arkadaşları burada okuduğumda şaşırıyorum karşılarında 23 senedir ülkeyi yöneten bütün kurumlar ellerinde yetkiler en üst safhada olan bir iktidar var çıkıyorlar yok özgür bunu böyle yapmış yok o neden mansur için özür dilemiş diye tartışıyor geçende yazdım RTE 23 senelik siyasi hayatına bakın muhalefeti kendisi dizayn ediyor bir şekilde onu yapıyor KK gitmesini onlar sağladı Özgür geldi yumuşama süreci diye onu sahaya çekti sonra imamoğlu ve ekibi dizayn edilme hamlelerini gördü ve öne çıkmaya başladı olay aslında böyle başladı .Sonra iktidarın beklemediği bir rüzgar ortaya çıkınca 1-2 sene sonra ortaya konulacak dosyalar öne çekildi ve ülkede belirsizlik başladı her anlamda bakın Trump seçilmiş olmasaydı bunların yapılma şansı daha azdı buda benim düşüncelerim içinde.
ABD medyası: Trump Türkiye nin i F-35 programına geri almayı planlıyor........................
buda Catsa yaptırımları ile ilgili .....yasak kalkarkarsa borsa şahlanır....bu yönde dedikodular var arkadaşlar.........
PPF ler likit idi. Her an bozulabilir idi. Mevduat ise hele 3-6 ay falan bağladın ise 40 45 gün sonra bozmak ve dolara dönmek hem 40 günlük faizden olmak hemde o an çok açık olan dolar makasından da gol yemek demektir.
Acaba? PPF leri bitirdiler. KKM yi bitirdiler. Bir hamle ile carry trade de bitti. Milleti de mevduata kilitleyip bir döviz operasyonuna mı hazırlanılıyor.
Sırada koç ve boyner var deniliyor. Suçu da chp koç bilmem neye attılar mı tamam dır. Koç dışında sahol de de acayip bir satış oldu 110 tl lerden 80 in altına kadar verdiler.
ALTINS1 in başına da bir şey gelebilir.Fazla dillendirmemek lazım.:)
Bakarsın koyar stopajı...
Çok yanlış çok üzücü
İşte bu yüzden seçim kazanamıyoruz
Orda akp mhp seçmeninden yoğun oy alacak herkesin dürüst bildiği sevdiği aday
Elinde makineli tüfek varken savasa sineklik ile girmeye benzer.
Dilek imamoglu 2023 de Van mitingin de seçimi akp ye veren bak aktorlerden biridir
Nasıl oluyor düşünemiyor insanlar pes
Yavaş da iyi Cumhurbaşkanı olur ama seçimi kazanmak için iyi bir ekip,organizasyon becerisi,sandığı korumak gerekiyor.Yavaş girdiği ilk Ankara büyük şehir seçiminde daha yüksek oy aldığı halde,sandıkta hakkını koruyamadığı için Melih Gökçek'e masa başında kaybetti.İmamoğlu kazanmışsa ,hakkını yedirmeyen birisi.
Olabilir, koc moc dinlemez çökerler depesine
Yeterki işin ucunda para olsun