Vay mına 1994 ve 2001 yıllarını kriz sanmışız, bu tablo 10 tane hükümet götürürdü, Goebbelsin mezarı olsaydı şu an takla atmış olurdu.
Printable View
Yüksek teknolojili ürünlerin katma değeri fazla!!!
Daha çok kazandırıyor.!!!
Bunları üreten, satan ülkeler zenginleşiyor.!!!
2020 den 2021 e aynı zaman diliminde
İhratta yüksek teknolojili ürünlerin payı.!!!
%3.8 den %2.7 ye gerilemiş.!!!
Bu ne demek????
Yüksek katma değerli ürün üretemiyoruz.!!!
Hamallık yapıyor.!!
Çok çalışıyor!!!
Varmızı yoğumuzu koyuyor.!!!
Döviz kazanamıyoruz demektir.!!
İthalatı borçla yapıyoruz.!!
Sürekli ekonomi zarar yazıyor.!!
Bol bol yalan dolanla.!!
Sazanları nas ile kandırıyoruz.!!
Neymiş.!!
Yerli milli .!!!
Gelde külahıma anlat.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
üstat mümkün değil 25 milyon insanın iyi yaşaması sadece olsa olsa 60 milyonun bangladeş yaşantısını ortalama olarak alıyorsanız o zaman olur
veya iftarda restoran doluluğu da her zaman olan bişeydir ve ekonomi çok daha kötüye de gitse sushici veya baklavacı her zaman malını satacak birini bulur. üst dilimdeki kaymak tabaka bişey kaybetmeyecek ama içinde pek bi beyaz yakalı kalmayacak
EYT sosyal medya plartformunu takip ediyorum...Ekonomi pastasından hiç veya en küçük payı alan yığınlarca insan icradaki partileri desteklediklerini ve bakanın açıklaması sonrası partiden istifa ettiklerini gösteren belgeler yayınlıyorlar...
Evine ekmek götürecek kadar kazanma şansı sunmayan adamları desteğe devam etmek ;Bu nasıl bir mantıktır anlamakta güçlük çekiyorum...Toplum medya ayağı ile hipnotize olmuş
bende takip ediyorum eğer eyt yi düzeltmezseniz bi daha size oy vermeyeceğim diyecek kadar çıkarcı bencil ve küçük düşünen insanlar
memlekette sanki en önemli sorun eyt li olmak emekli olanda aç toplasan 2.500-3..500 tl emekli maaşı alma karşılığı oylarını satacaklarını söyleyecek kadar alçaklar.
eyt çözülünce karnı doyacak sanki milletin. o emekli maaşı ancak faturalarını ve kiranı öderse öder.
oyun bu kadar mı değersiz
bu platformdada yazdım öyle yazan birine
Üretim yerine garanti oy getirdiği için sadaka ekonomisi tercih edildiği için bu kayıp normal diye düşünüyorum,sayıştay raporunda 300 binin üzerinde kişinin hak etmediği halde malül yardımı aldığını ortaya çıkınca verilen araştırma önerisi malum parti tarafından ret edilmiş,gel de bu kişilerin düzenli çalışıp,GSMH ya katkıda bulunmasını bekle.
Başka bir örnek,yaşadığım ilçede tarımda veya vasıfsız işlerde çalışacak eleman bulunamıyor,çalışanda sigorta istemiyor sosyal yardım parası kesilir diye,bir tarafta günde neredeyse 12 saat çalışan A-101 elemanı öbür tarafta anasına baktı diye vs hileli yollarla aynı miktarı yattığı yerden alan şahıs...bunların GSMH laya katkı yapmasını geçtim kan emici sülükler gibi eritiyorlar bence.
Ülkenin geldiği hale bakın...
Olayla ilgili soruşturma başlatan Afgan savcının mütalaasını ilerleyen günlerde Iraklı hakime sunması bekleniyor...
http://www.zaytung.com/fotohaberdetay.asp?newsid=404456
al sana yüksek teknoloji biz bu kafayla ilerleyebilir miyiz?
https://www.sondakika.com/ekonomi/ha...urda-14899346/
"Aracı yaklaşık 1 yılda topladık. İlk başlarda maliyet için ufak rakamlar çıkıyordu ancak sonradan motorundan başlayıp komple iç döşemesine kadar detaylandırınca maddi anlamda da yormaya başladı ancak ne kadar yorsa da verdiğimiz emeğin karşılığını aldık. Yaklaşık 300 bin TL para harcadık. Şu anda Ordu'da bu araç tek diyebilirim.
sevgili trakyalı, gsmh yıl içinde üretilen mal ve hizmetlerin değer toplamıdır
ülke vardır hiç bir sanayisi yoktur sadece hizmetle(mesela turizm) önemli hasıla elde eder
bir ülke 75 milyondan 95 milyona çıkıp mal veya hizmetler üretim total değeri bırak artmayı düşüyorsa belasını bulmuş demektir..
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin en düşük emekli maaşlarının artacağını ve detayları 1 Mayıs'ta duyuracağını söyledi.
iyide tüm emeklilerin artmayacak mı en düşüğü ekstra mı artıracaklar
2.500 enflasyon farkı ile %30 olsa 3.250 3.500 mü yapacakalr
neye yarar 3 ay sonra gene eksiye geçer
Erdoğan'ın saat 15:00'te Bilim Kurulu üyeleriyle Külliye'de açıklama yapması bekleniyor /NTV
Kılıçdaroğlu : Bugün farklı bir konuşmayla karşınızdayım. Karanlığa mahkum edilen bir ülke istemiyorum. Yazdığım konuşmayı bir kenara bırakıyorum, çok öfkeliyim.
Kılıçdaroğlu : Erdoğan ! Evsiz, yurtsuz, elektriksiz, aç bıraktığın bebeklerin ağladığını duyuyor musun, ben o bebeklerin ağlamalarından gece uyuyamıyorum.
Kılıçdaroğlu: Yol arkadaşlarıma sesleniyorum, size de bir çift lafım var. Bu engereklerle çatışma ne kadar sert olursa zafer de o kadar yakın olacak. Ya bana katılın ya da şimdi, şu anda yolumdan çekilin
Kılıçdaroğlu ::"Vatanı satanlar ile kavga edeceğim.Yargıyı siyasetin eline verenlerle kavga edeceğiz.Çetelere boyun eğenler ile kavga edeceğim. Söz veriyorum pes etmeyeceğim,durmayacağım.Kötülüğe ses çıkarmayanlar için bu hale gedik.Ama ben asla vazgeçemeyeceğim."
Son dönem dinlediğim en iyi Kılıçdaroğlu ..
Erdoğan(Bilim kurulu üyelerini kabulünde ) : Ülkemizi bu sancılı ve sarsıntılı dönemden çıkararak milletinize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmenin huzuru içerisindeyiz
Erdoğan : Erdoğan: Türkiye koronavirüs döneminde sağlık alt yapısı ile süreci en rahat şekilde atlatan ülkelerden biri olmuştur. Sağlık çalışanlarımız elinden gelen her şeyi yapmıştır.
Erdoğan : Bilim kurulu olağanüstü bir durum olmadıkça tekrardan toplanmayacak
Erdoğan : Kapalı mekanlarda maske zorunluluğu kaldırılmıştır , bir süre daha toplu taşıma ve sağlık kurumlarında maske uygulaması devam edecektir
Müzik yasağı ile ilgili bir açıklama gelmedi ..
Kalktı kalktı,
BİST değil, maske zorunluluğu kalktı.
maske yasağıyla birlikte şey de atağa kalktı :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Gezi davasında verilen kararların ardından Adliye önünde açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Gezi özgürdür. Tarih önünde Erdoğan mahkum olacaktır, hesap verecektir. Ant olsun. ifadelerini kullandı.
Özgür Özel in bu sözlerine AKP'den tepki geldi.
AKP Sözcüsü Ömer Çelik şunları söyledi:
Hiç kimse Cumhurbaşkanımızı tehdit edemez.
Demokratik meşruiyete sahip Cumhurbaşkanını tehdit etmek, Türkiye yi ve milli iradeyi tehdit etmektir.
Milli iradeyi tehdit eden Yassıada zihniyeti ebediyyen mahkum olmuştur.
https://odatv4.com/siyaset/akp-den-o...-edemez-236801
bak ya cemil bu sefer de bist i sıkıştırdı cama
bu suriler çok sıkıntılı ben yolumu değişiyom görünce
https://i.hizliresim.com/4vpgqih.jpg
Yerli mi yabancı mı sormadım? :whistling: