Yüksek teknolojili ürünlerin katma değeri fazla!!!
Daha çok kazandırıyor.!!!
Bunları üreten, satan ülkeler zenginleşiyor.!!!
2020 den 2021 e aynı zaman diliminde
İhratta yüksek teknolojili ürünlerin payı.!!!
%3.8 den %2.7 ye gerilemiş.!!!
Bu ne demek????
Yüksek katma değerli ürün üretemiyoruz.!!!
Hamallık yapıyor.!!
Çok çalışıyor!!!
Varmızı yoğumuzu koyuyor.!!!
Döviz kazanamıyoruz demektir.!!
İthalatı borçla yapıyoruz.!!
Sürekli ekonomi zarar yazıyor.!!
Bol bol yalan dolanla.!!
Sazanları nas ile kandırıyoruz.!!
Neymiş.!!
Yerli milli .!!!
Gelde külahıma anlat.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
üstat mümkün değil 25 milyon insanın iyi yaşaması sadece olsa olsa 60 milyonun bangladeş yaşantısını ortalama olarak alıyorsanız o zaman olur
veya iftarda restoran doluluğu da her zaman olan bişeydir ve ekonomi çok daha kötüye de gitse sushici veya baklavacı her zaman malını satacak birini bulur. üst dilimdeki kaymak tabaka bişey kaybetmeyecek ama içinde pek bi beyaz yakalı kalmayacak
EYT sosyal medya plartformunu takip ediyorum...Ekonomi pastasından hiç veya en küçük payı alan yığınlarca insan icradaki partileri desteklediklerini ve bakanın açıklaması sonrası partiden istifa ettiklerini gösteren belgeler yayınlıyorlar...
Evine ekmek götürecek kadar kazanma şansı sunmayan adamları desteğe devam etmek ;Bu nasıl bir mantıktır anlamakta güçlük çekiyorum...Toplum medya ayağı ile hipnotize olmuş
bende takip ediyorum eğer eyt yi düzeltmezseniz bi daha size oy vermeyeceğim diyecek kadar çıkarcı bencil ve küçük düşünen insanlar
memlekette sanki en önemli sorun eyt li olmak emekli olanda aç toplasan 2.500-3..500 tl emekli maaşı alma karşılığı oylarını satacaklarını söyleyecek kadar alçaklar.
eyt çözülünce karnı doyacak sanki milletin. o emekli maaşı ancak faturalarını ve kiranı öderse öder.
oyun bu kadar mı değersiz
bu platformdada yazdım öyle yazan birine
bir halt olacağı yok.
Yer İmleri