Üretim yerine garanti oy getirdiði için sadaka ekonomisi tercih edildiði için bu kayýp normal diye düþünüyorum,sayýþtay raporunda 300 binin üzerinde kiþinin hak etmediði halde malül yardýmý aldýðýný ortaya çýkýnca verilen araþtýrma önerisi malum parti tarafýndan ret edilmiþ,gel de bu kiþilerin düzenli çalýþýp,GSMH ya katkýda bulunmasýný bekle.
Baþka bir örnek,yaþadýðým ilçede tarýmda veya vasýfsýz iþlerde çalýþacak eleman bulunamýyor,çalýþanda sigorta istemiyor sosyal yardým parasý kesilir diye,bir tarafta günde neredeyse 12 saat çalýþan A-101 elemaný öbür tarafta anasýna baktý diye vs hileli yollarla ayný miktarý yattýðý yerden alan þahýs...bunlarýn GSMH laya katký yapmasýný geçtim kan emici sülükler gibi eritiyorlar bence.
Ülkenin geldiði hale bakýn...
Olayla ilgili soruþturma baþlatan Afgan savcýnýn mütalaasýný ilerleyen günlerde Iraklý hakime sunmasý bekleniyor...
http://www.zaytung.com/fotohaberdetay.asp?newsid=404456
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
al sana yüksek teknoloji biz bu kafayla ilerleyebilir miyiz?
https://www.sondakika.com/ekonomi/ha...urda-14899346/
"Aracý yaklaþýk 1 yýlda topladýk. Ýlk baþlarda maliyet için ufak rakamlar çýkýyordu ancak sonradan motorundan baþlayýp komple iç döþemesine kadar detaylandýrýnca maddi anlamda da yormaya baþladý ancak ne kadar yorsa da verdiðimiz emeðin karþýlýðýný aldýk. Yaklaþýk 300 bin TL para harcadýk. Þu anda Ordu'da bu araç tek diyebilirim.
sevgili trakyalý, gsmh yýl içinde üretilen mal ve hizmetlerin deðer toplamýdýr
ülke vardýr hiç bir sanayisi yoktur sadece hizmetle(mesela turizm) önemli hasýla elde eder
bir ülke 75 milyondan 95 milyona çýkýp mal veya hizmetler üretim total deðeri býrak artmayý düþüyorsa belasýný bulmuþ demektir..
Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakaný Vedat Bilgin en düþük emekli maaþlarýnýn artacaðýný ve detaylarý 1 Mayýs'ta duyuracaðýný söyledi.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer Ýmleri