Lümpen toplumlarda bu çok normal..
Borsaya yatırım yaptığında da aynı güruh içindesin maalesef çoğunluk oldular..
Printable View
107 bin lot demiş...:)
Yaw, bu çocuk beni öldürecek yeminle...Ne yiyip içtiğini de yazmadı zaten...Yazsa tedavisini hemen başlatacağım, yeterince veri oluştu çünkü...
:)
tellallar gibi duyduk duymadık demeyin cümleleri devam ediyor la bilanço tek başına yatırım yapmak için neden değil diyoruz yılbaşından beri bilanço iyi böyle açıklayan yok temeli sağlam diye diye 55 lerden nerelere geldi :) sonra çıkıp endeks piyasa vs he yavrum he şimdi mi aklınıza geldi endeks fiyat şeytandır lafı normal piyasada geçerli be kardeşim
endeks stagflasyon'ı fiyatlıyor ekonomi kötü dünyada adı sanı duyulmamış vergiler çıkartıyoruz bir batmanlı vatandaşa yüklenip bitiriyor bir batmanlı da milleti malda tutmaya çalışıp kar eritti zarara girmesine neden oldu :)
enflasyonu düşürmek için ya üretimi artırcaksın ya da bol parayı yakacaksın üretim verileri ortada toparlanmıyor ne yaptılar milleti borsada hapsedip güzel para yaktılar milyarlarca tl buhar oldu
uyumayın uyursanız ölürsünüz :))
deliye her gün bayram diyorlar...bir hisse aşığına da her yer uygun...:kahkah: geçmişte 36 dan da 42 den de 47 den de aldım..yakın zamanda 26 civarlarından da aldım...daha da düşerse bir miktar daha alacam...107 bin demiştim sonradan baktım düz hesap olması için 105 bin almam gerekiyormuş....bu miktarı da aldıktan sonra beklemeye geçecem...
bu güne kadar burada 1000 taneye yakın yorum yaptım...hiç birinde fiyat bazlı konuşmadım...ben hep temel üzerine konuştum...temel konusunda haklı mıyım ?? haklıyım...berkosan büyümeye devam ediyor mu ?? ediyor...benim için sorun yok...fiyat şeytandır demişti piyasanın üstadı yaşar erdinç...birileri şeytana bakarak algılarımız ile oynasın dursun...:kahkah:
daha önce hastanede çalıştığımı söylemiştim burada arkadaşlar...burada bazı arkadaşların psikolojik sıkıntılarını biliyorum...şüphe düştüğüm durumlarda burada hocalarımızdan yardım alıyorum...onlara göre uygun tedavilerim olacak...kimse merak etmesin..
höstadın biri avrupada resesyon bitti mi diyordu geçen aylarda :) buyrun almanyanın resesyona girmesi bekleniyor
https://i.hizliresim.com/b1p3rv1.jpeg
kimsenin birşey bilmediği yerde bir kişi herşeyi bilebilir diyaloğu aklıma geliyor bi tarafımızla gülüyoruz böyle analistlere ya pandemi dönemi para kazanan kendini analizci temelci vs vs sandı piyasa aklınızı başınıza getirir umarım :kahkah:
Berkosan yönetimi geri alım yapmaz kağıdı toparlayacak kapta atmaz ne zamanki mallanirlar sonrasında asparagas bir kap atar kağıdı yükseltip satarlar sonrasında attıkları kap haberini şartlar uygun değil deyip iptal edip tekrardan düşürürler hep böyle olmustur yatırımcılar onlar için hiçbir önem arz etmeyen gereksizlerdir.boylesine karekter yoksunu bir yönetime sahip bir şirkettir berkosan bazilarida buralara yönetimi öven sözler yaziyor .duzuldukleri az gelmiş galiba
Bitirdi kendini.
borsada hissesi olan herkes kahr oldu...yirmi yılda bir olabilecek olayların hepsi bir anda gerçekleşti...umarım artık dipleri görmüşüzdür...moral bozmak yok...yola devam....daha önce de söylemiştim bundan kötüsünü 2008 yılındaki mortgate krizinde görmüştüm...buda elbet geçecek...
dostum zaten avrupa ve amerika ilk faizlerini indirdiler...sıra bizim merkez bankamızda...ben en geç aralık ayı toplantısında bizden de bir faiz indirimi bekliyorum...bazı uzmanlar bu ay içinde de en azından 0,25 baz puanlık bir düşüş bekliyor....olursa ?? borsamız için güzel bir işaret olacak...yüksek faiz piyasayı resmen öldürdü....enflasyon muhasebesinin de olumsuz etkisi ile borsa şirketleri çok kötü bilançolar açıklıyorlar...buda borsanın üzerinde son 20 yılın en kötü baskısını yarattı...
bizde de faizlerin düşmesi ile vede yılbaşından sonra enflasyon muhasebesinin bitmesi ile normale dönmeye başlayacağız...
yükselmeyen kur ülkemizi diğer ülkelere göre pahalı hale getiriyor...bu politikadan muhakak dönmek lazım...bir de kur korumalı mevduat (KKM) bitmeli...şimdiki hükümet bunu bitirmeye çalışıyor...biterse oradan da piyasalara güzel bir nakit akışı başlar...kurun yükselmesi berkosana adeta can suyu verecek..iyi olan bilançolar daha da iyi olacak...berkosan bu küçük sermayesi ile resmen level atlayacak...borsa fiyatı da eninde sonunda temelinin gösterdiği yere gidecektir...fiyat eninde sonunda temelinin gösterdiği yere gider....er veya geç...bilançolarda sıkıntı olmadığı sürece temel değerlere önem veren yatırımcıların içi rahat olacaktır...
bu arada istanbulun bazı semtlerinde kentsel dönüşümün başladığı söyleniyor...bazı çalışmalar görülmeye başlanmış....berkosan için çok önemli bir faktör ....beklemeye devam...
youtubeye bakarken üç saat önce yayınlanmış bu videoyu merak ettim...https://www.youtube.com/watch?v=ka2j0oWF7s4altın uzmanı islam memiş de avrupanın faiz indireceğini ülkemizin merkez bankasının da bu yıl içinde 250 baz puan faiz indireceğini düşündüğünü söylemiş...bu sabah yaptığım yorumun neredeyse aynısı....altın konusunda bu adama çok değer veriyorum...yorumları çok isabetli...
dostum sen forumun tamamını okumadığın için gerçekleri tam olarak bilmiyorsun..ben geçmişte 19 tl den beri yorum yapan ve maliyeti 21,31 olan biriydim...sonradan 36 ...47...42...ve son olarak da 26,35 ten takviye yapan biriyim...ben tek lot satmadım...ama şu hissedarx denilen kişi 50 nin üzerinden 300 bin lot (kendi söylemesine göre ) satıp tahtayı bozanların başında geliyor...bana da seni kullandım diyor...
sen yanlış kişiye tahtacının adamı diyorsun...geçmişi iyi oku....
ky düşen hisselere ilgi göstermez...hele ki düşen kağıdı hiç almaz...nedense üyelik yeni almışsın ve alır almaz da üç tane mesajını berkosana yapmışsın...yaptığın yorumların ilki beni eleştirmek olmuş...:yes:
kim ne derse desin sen agresif yatırımcısın...:yes: biliyorsun seni savcılığa şikayet etmiştim...savcılık senin her şeyini ortaya çıkaracak sen merak etme...IP adresin bu sayfada..bir yere kayıp olmaz...
Yok, tahtacı takımından değil bu net...Olumsuz gelişmelere ve olağanüstü kötü konjonktüre rağmen hisseyi güzellemeye devam ederek tahtacının mal çıkmasına neden olan ve başta ben olmak üzere bütün suçu başkalarına yıkmaya çalışan bir zavallı...Biz ekipçe girer malı rahatlıkla yukarı süreriz zannedip tahtacılık oynamaya çalıştılar ve boyunun ölçüsünü aldılar...Bir ara "bak kapanışta ne yapıyorum" diye hava atıyorlardı...:)
Bu hisse 300 e çıksa. Sonra 200 e düşse. Yine herkes patrona , tahtacıya atar tutar. Yani doğru hisseyi doğru yerden almak çok önemli. Ben kendi adıma söyleyeyim doğru hisseyi genelde bulurum ancak alım ve satım bölgesini tam tutturamadığım için iyi kar edemem veya zarar ederim genelde. Kademeli olarak aldığım halde böyle oluyor. Çünkü bizler alım yaptığımızda robotlar aşağı basıyor. Bize bıktırıp sattırıncaya kadar böyle gidiyor. Tahtacı belirlediği oranda hisseyi topladığı zaman yukarı sürebiliyor. Veya işler yolunda gitmeyip o da bırakabiliyor hisseyi. Yıllarca sürünebiliyor hisse. Burada bizlerin yapabileceği tek şey var. Kendimize göre uygun bölgeden alım yapıp çok uzun süre elimizde tutmak. Bunun haricinde kazanmak çok zor. Burada birbirinizin moralini bozmayın. Olmadık yerden almış olabilirsiniz. Ancak buradaki olumsuz konuşmalardan etkilenip olmadık yerden de sattırmayın…
kötü konjöktüre rağmen bak sanfm, turex,pltur ,safkar gibi hisseler yukarı gittiler...eğer hisseniz iyi ise bazen hiç bir şey engel olamıyor...geçmişte bu durumu çok yaşadım...doğrusunu söylemek gerekirse berkosanda da aynı şeyi yaşayacağıma inanıyordum...çünkü temel yapısı çok iyidir berkosanın...büyümeye devam ediyor...
bu sefer beklediklerim olmadı bunun için çok üzgünüm ...ama olmadı diye bu hisse kötüdür diyemem...ben hala bazı kişilerin kötü niyetinden dolayı buralara düştüğünü düşünüyorum...
yatırımcı dostlarım adına üzgünüm ama kendi adıma çok da üzgün değilim....çünkü bu ucuz gördüğüm fiyatlardan bana tekrardan alım fırsatı veriyor...
berkosana en bitirici ve en önemli darbeyi sen 50-55 aralıklarından sen vurdun...sen haklısın ..piyasa da seni haklı çıkardı...yapacak bir şey yok...istediğin kadar hava atabilirsin...kendinle gururlanabilirsin...geçmişte yaptığın gibi...
Ben, bugüne kadar senin aksine ne kendimi öven ne de şirketi kötüleyen bir paylaşım yapmadım...Sen yediğini içtiğini, altınlarını hatta müteahide verdiğin arsanı bile yazdın kimin ne umurundaysa...Ama hayasızca bana bulaşmaya devam, adamlar malı müritlerine kitledi sen gittin başka başka kağıtlarda kazandıklarınla geldin burada kahkahalar attın millet burada kan ağlarken...40 Tl altından ciddi alıcıyım demene rağmen oraya buraya gittin...
Tahtayı taşıyacak gücün yok, suçu başkalarına yıkma çabası...Çünkü yazdıklarının hepsi yalan...Madem b.k gibi paranız var asılın tahtaya 40 Tl neresi 25 Tl neresi...Senin maliyetin zaten oralar, dünya kadar zarardasın, göster kendini biraz...Buraya 200 milyonluk esktreler atan dostlarını çağır, alın götürün kağıdı size engel olan mı var ?
yeni üye olanları niye kendize düşman görüyorsunuz kasımdan itibaren takibimde olan bir hisse normalde x ve tlgram tarafında bakarım ne diyor millet ne yazıyor diye ama buraya üye olma isteği uyandı gruplarda yazılanları gördükçe ilk günden beri küfür kıyamet kim haklı kim haksız konusuna girmiyorum ama sizde temiz değilsiniz bence x de çok berkosan etiketiyle yazdığınızı gördüm ve tlgram da o son yazışmayı görünce kararım net oldu artık kazanckapısı da gelsin söz hakkı alsın ortak hareket etmişsiniz sorana edene de benim gücüm yok tahta kaldırma yapma işini kzanckapısına sorun diyormuşsunuz ? aylardır yazmaktan bıkmadınız biraz uzaklaşın hisseden yakasından düşün bence
kekonacci yanına kendin gibi birini almışsın derken laflarını dikkat etsen iyi olacak zira görüntülerde ortada aylardır neler yazdığınızda ortada kazanckapısı denilen ozman onur da gelip bir iki kelam edebilse keşke hem ortak hareket etmişsiniz hem tüm olayları sen siper ediyorsun kendine birde güzel güzel yollarımız kesişti diyorsun çocuk mu kandıryorsunuz siz
Borsa bir yatırım aracıdır belli dönemlerde yolunun kesiştiği yatırımcılar,arkadaşlar olur..
Keko da arkadaşımdır tabi..
Bu fiyatları fırsat görerek ben ufak ufak alıyorum hissedarx da alıyor..özelden iştişare ederiz bu çok normal..
Şimdi biz ortak mı hareket etmiş oluyoruz..
Herkesin kendi hesabı kendinedir arkadaşlar..
Konjonktürü okuyamamak bu dönem bir çok değer analizciyi zor durumda bıraktığı doğrudur ancak şirket ile ilgili tahminlerim ve gerçekleşmeler ortadadır..
Risk dağılımım çok dengeli olduğu için kafam rahat..
Kalın sağlıcakla..
yol kesişmesi arkadaşlık fikir alışverişi ayrı birşey görüntüler silinmiş fakat yazılan belli ortak hareket ediyorlardı lafı yeterlidir ekstra olarak yazıdan gördüğümüz zarar uğruna 45 den destek atıldı yazısı da cilası oluyor bence fazla kasmayın 2 yıldır ekip olarak hisselerre girip çıktığınızı herkes biliyor zaten burada biz temiziz yatırımcıyız demek kurtarmıyor
berkosan sabah sabah güzel bir tepki verdi...şu sıralarda da gevşemiş görünüyor...berkosan akranlarına göre çok ucuz..bakalım piyasa bunu görüp gereğini yapacak mı ??
https://www.patronlardunyasi.com/baz...ali-yukumluluk
Bu sebeple olabilir mi?
arçeliğin bilançosu geldi....5 milyar tl zarar açıkladığı söyleniyor (ben henüz bakmış değilim )...diğer gelecek bilançoları herkes çok merak ediyor...yalnız böyle bir ortamda berkosanın gelecek bilançosu muhakak ilgi çekecektir...berkosanın yurtdışındaki güçlü ihracat ayağı berkosanı her türlü olumsuz şarttan koruyacak nitelikte...gelecek bilançoyu ben de çok merak ediyorum...
berkosan için çok güzel haber...haberin özeti şu pragraftır...
Uygulanan gümrük vergileri ve ek mali yükümlülükler, ticari hayattaki gelişmeler ve sektörel ihtiyaçlar dikkate alınarak güncelleniyor.
Bu doğrultuda yerli üretimin iç pazarda düşen payının yükseltilmesi ve korunmasını teminen, artan ithalatın olumsuz etkilerini bertaraf etmek amacıyla, damıtılmış yağ asitleri, polistiren, polietilen kompaundları, plastikten muhtelif borular, streç film ve vinilklorür polimerden levhaların ithalatında, Azerbaycan hariç DTÖ üyesi olmayan ülkeler için, ton başına 50-400 dolar arasında değişen tutarlarda ek mali yükümlülük uygulanması kararlaştırıldı.
şimdilik berkosanın web sayfasına da baktım...hakkımızda butonu tıklandığında şu bilgiler çıkıyor....
Gelişen İşletmeler Piyasası’nın ardından 2012 yılında II. Ulusal Pazar'da işlem görmeye başlayan Berkosan A.Ş., bünyesindeki 6 farklı markasıyla; inşaat, otomotiv, ambalaj, tesisat, ayakkabı ve çanta gibi sektörlerin önde gelen kuruluşlarına Düz Bağlı Polietilen, Polipropilen ve Çapraz Bağlı Polietien Köpük kategorilerinde ürünler geliştirmektedir. Bu üç ürün gamında, Türkiye’de üretime ilk başlayan firmadır.
görüldüğü üzere bu gümrük vergisinden en çok olumlu etkilenecek sektörlerin başında berkosanın bulunduğu sektör olumlu etkilenecektir..gümrük vergileri ile çin ,hindistan,iran...v.b ülkelerden gelecek polipropilen ürünleri yüksek vergiler ile engellenmiş veya en azından azaltılmış olacak...buda yurtiçinde üretim yapan yerli firmaların satış ciroların ve karlılıklarını olumlu etkileyecektir...
berkosanın sabah sabah zıplamasının nedeni bu taze haber olabilir arkadaşlar...berkosan zaten güçlü ve güzel bilançolar yolluyordu...bu yeni gelen gümrük vergileri yürürlüğe girdikten ve etkileri görülmeye başlandıktan sonra çok daha güzel bilançolar görmeye başlayacağız...bebek hissemiz büyüyor....düşük sermayesi ,güçlü finansal yapısı, güçlü ihracatçı yapısı,güçlü döviz pozisyonu bu hissemizin vakti geldiğinde yatırımcısını memnun edeceğini düşünüyorum...bu düşünceler benim şahsi düşüncelerimdir arkadaşlar...kimseye tavsiye niteliğinde değildir...her koyun kendi bacağından asılır diyeyim...:)