https://www.youtube.com/watch?v=MCPY-K4cooQ
Printable View
Yeşil: Konut'taki mayıs sonrası düşüş dikkat çekiyor. 0.98 kampanyasının etkisi sanırım
Ticari genelde ihtiyaç kredisinin altındaymış ama nerdeyse eşitlenmiş durumda
Hazirandaki coşuş
Bu arada bunlar çıplak kredi faizleri, kredi kullanana maliyeti daha fazladır(vergi, sigorta vs. eklemeleri dolayısıyla)
https://s3.eksiup.com/c0f6fe0f152.jpeg
En güzeli migrosun 60 tl üstüne yaptığı indirimler. Kampanyalardaki money fırsatları da cabası. 30 tl ye 5 puan veren mobilden temassız ödeme için tercih ettiğim yer migros. Bim, a101 mobilden ödeme almıyor. Market seçimi yaparken banka kampanyalarını da düşünmek lazım.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Herşeyi tek bir yerden almak mantıklı değil
Migros'un kampanyalarını takip etmek lazım
Zaten kampanyaların da amacı bu değil mi: "birkaç üründe indirim yapayım gelen diğer ihtiyaçlarını da benden alırsa onlardan acısını çıkarayım"
Bozulmayacak ürünlerde güzel fiyat yakalayınca stok yapmalı
Mobilden uygulamayı kullanan arkadaşlar, eğer yazınız italik ve silik çıkıyorsa ayarlara girip imza kısmındaki linki silin.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Bu video (eğer doğru ve eksi değilse) ; piyasa yapıcıların siyasi ve ekonomik rantı nasıl yarattıklarının bir göstergesidir.
Ülkemizde patates tarlada dururken Suriye'den ithal etmek ?
https://www.youtube.com/watch?v=HMeI7pkDay0
Malın fiyatından önce hangi kalite için o fiyatı ödediğin önemlidir. Yoğun olarak o ucuzluk marketlerinden alışveriş yapanların kanser oranlarını merak ediyorum.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın forumdaşlar size önerim asla ve asla kampanyalı ürünlerden almayın. Bir hafta önce 36 tl.olan ürün bu hafta kampanya da diye 19,90 tl.ye satılıyor. Bu ürünler özel olarak düşük kalite üretilen ürünler ya da SKT.yaklaşmış ürünler. Ayrıca discount olarak geçen düşük fiyatlı marketlerden alışveriş yapanların kanser oranını ben de çok merak ediyorum.
uyarınız için tşk ler,
19.90tl den aldığım zeytinyağı yudum marka natural soğuk sıkma
skt: 2020
ertesi hafta yine alayım stok yapayım dedim
fiatı yine 36 tl çekmişlerdi.
yine de bir süphe dedim telefondan üretim stok kafile no sunun resmini çektim
evdekiyle karşılaştırdım aynı
Ben o marketlerin sadece markalı ürünlerini aliyorum kendi adina ürettikleri kalitesiz ürünleri bende evime sokmam.
Herkese merhaba,
Dün Chatham House de bir makale yayınlandı. Yazının en önemli bölümü şu :
Net result: the corporate sector's foreign-exchange liabilities have climbed to a record $328 billion as of the end of 2017. When netted against foreign-exchange assets, it is still a worrying $214 billion. Its US dollar and euro debt pile has more than doubled since 2008, 80 per cent of which is held by domestic banks. Given these acute balance-of-payments conditions, it is not farfetched that Turkey may impose capital controls in the short-to-medium term to restrict the outflow of foreign assets. At $50 billion, the current account deficit – defined as the sum of the trade balance and financial flows is not even covered by the central bank's net international reserves at nearly $45 billion.
Tercümesi : Net sonuç: Özel sektörün yabancı para yükümlülükleri 2017 yılsonu itibarıyla 328 milyar $ 'a yükseldi. Yabancı döviz varlıklarına bakarsak hala 214 milyar dolar gibi endişe verici bir seviyede. ABD doları ve Euro bazındaki borçlar 2008'den bu yana ikiye katlandı, bunun yüzde 80'i yerli bankalarda. Bu akut ödeme dengesi koşulları göz önünde bulundurulduğunda, Türkiye'nin yabancı varlıkların çıkışını sınırlamak için kısa-orta vadede sermaye kontrolleri uygulayabileceğine kuşku yoktur. Merkez bankasının yaklaşık 45 milyar dolar net uluslararası rezervleri 50 milyar dolarlık cari işlemler açığını bile kapsamıyor.
Merak edenler için makalenin tamamını buradan okuyabilirsiniz.
https://www.chathamhouse.org/expert/...conomic-crisis
Tercümesini isterseniz buraya ekleyebilirim.
Günlük grafik de dolar senaryo grafiği çizdim.
bakalım senaryo tutacak mı ?
ama grafiği burada paylaşmıcağım
Kesinlikle.. İndirim günlerinde veya 60 lira üzeri alışverişlerde yapılan indirimler hiç bir yerde yok.. Bu indirimleri takip eden uygulamalar siteler var.. Kendiniz dolaşarak veya söylediğim şekilde indirimleri takip edebilirsiniz.. Bence körü körüne BİM-101 e gitmek de mantıklı değil.. Ben özellikle migrosdaki zeytinyağı indirimlerini kaçırıyorum.. Çok ucuz oluyor.. [emoji4]
Yatırım tavsiyesi değildir...
Maalesef böyle.. Yazık gariban çiftçiye.. Hollanda modeli tarzı bir şeye geçmemiz lazım.. Devlet kontrolünde çiftçiden alınmalı ürün ve herkes kafasına göre ürün ekememeli.. Ya da İzmir de filan var heralde.. Belediye direkt üreticiden alıp perakende satışa sunuyor fiyatlar makul üretici de malını ucuza vermek zorunda kalmıyor.. Aracıları ortadan kaldırmak lazım..
Yatırım tavsiyesi değildir...
İşini bilene en ucuz market migrostur.Ben evdeki stokları her zaman migrostan yapıyorum.Bir DH ölücüsü olarak TBG,GDİ,jet kasa,genel money kampanyaları,delist ürünler derken neredeyse migrosta aldığım malın üzerine para alacam...Birçok kez diğer marketlerde 25-35 arası satılan komili 1 litre zeytinyağlarını TBG'ler sayesinde bedavaya aldım hatta üzerine money puan aldığım bile oldu....İlgilenenler varsa...
https://forum.donanimhaber.com/migro...5733#132645733
Aynen ,
Bir de '' TAM BANA GÖRE '' kampanyaları var, enfes.
Atıyorum, 25 tl lik kağıt ürünü (tuv.kağıdı , peçete vs) alan 15 tl öder gibi.
Bu alışverişi yaptıktan sonra fişin altında ''sana yeni teklifimiz, 15 tl sebze meyve alımına 10 tl öde'' yazar.
Tekrar markete girip sebze alırım!
Bir de müslüman görünüp ithal mal kitliyorlar. BIM de A101 de satılan kuruyemişlerin % kaçı ithal? Kuruyemiş poşetlerinin üzerinde yazıyor. İnanmıyorsanız kuruyemiş ambalajlarını tek tek okuyun. Made in XXXXX. Yurtdışından GDO lu kuruyemişleri ithal edip Türkiye’de ambalajlatarak müslümanlara itekliyorlar!!! :-) :)
Ne alakası var istatistikten bahsediyoruz. Elimizde boyle bir veri yok tabii maalesef. Ama bu marketlerde satılan pek cok gıda ürününün kalitesi şüpheli bence. Yoksa bir komşumuz vardı günde 3 paket sigara içerdi adama bisey olmadı herkesi gömdü diyip sigaraya mı başlayalım?
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
24 Temmuz PPK
dan sok bir faiz artirimi cikarsa bilin ki bu adamlar ciddi ve bir seyler yapacaklar.
Aksi halde korkarim IMF cok surmez gelir ve senin isteye isteye yapmadigini .ike .ike yaptirir.
Syg,
ya petrol bulundu haberi gelirse ?
ytd.
syg,
Forum bannerında yonca reklamı görüyorum
18.25% gel gel diyor :whistling:
bakalım önümüzdeki haftalarda
yoncalar,kırmızı bankamatikliler,mavi bankamatikliler
%22-%23 e gel gel yapıcaklarmı ?:wave: