Bugün bilanço için son tarih değil miydi?
Printable View
Bugün bilanço için son tarih değil miydi?
Konsolide olmayan bilançolar - 9 Ağustos
Konsolide olanlar - 19 Ağustos son tarih.
Arasıdaki ayrım nedir diyen olursa onda şu ;
konsolide olanlar demek ana ortaklığın altında faaliyet gösteren yani kontrol gücü ana ortaklıkta olan firmalar. Örnek ; migros , aefes gibi firmalar aghol ana ortağa konsolidedir yani bağlıdır. Aghol çatısı altında var olan şirketler. Migros aefes gibi firmalar 9 ağustos son tarih.
Mesela aghol’ün kendisi bir yere konsolide değil o yüzden aghol 19 Ağustos son. Tıpkı tümosan gibi. Ama isterse bu süreden önce de açıklayabilir bilançosunu.
https://twitter.com/extomorrow
Kimse zarar etmek için almaz kardeşim. Kimi uzun vadeli kimi kısa vadeli alır satar.Biz uzun vadeli yarimcilariz.Ve hissemize güveniyoruz.Ve olumlu bilanço ile taclanacagini umuyoruz.
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahmiiz nedir, bilancoyla ilgili. . Artiya geçebilecek mi.... Dersiniz
Sadece net kar artı mı eksi mi diye bakmamalı bilançolara.. Mesela kısa vadeli borçlar aşırı yüksek olan bir firmanın "net karı" artıda olsa bile İFLAS edebilir.. Katmerde kısa vadeli borçlar yüksekti, iflas edebilir korkusuyla AŞIRI düşmüştü, ama "nisan ayında" süper avantajlı bir yapılandırma ile 2 yıl geri ödemesiz, 8 yıl taksitli hale getirdi borcunu.. Düşük faizli ve euro olarak yapılandırdı.. O günden beri euro düştü.. borcu azaldı yani.. 2 yıl geri ödeme olmadığı için de 2 yıllık altın çağ başlıyor diyebiliriz...
YANİ (!) bu bilançoda (önceden korku salan) kısa vadeli borç kuş kadar gözükecek.. Aşırı düşmesine sebep olan durumun ortadan kalktığı bu bilançoda net şekilde görülecek temel analiz inceleyenler açısından.. Geçen yıldan gecikmiş olan teslimatların parası da bu çeyrekte gelirse ultra tatlı olur temel analizi... teknik analizi zaten ultra tatlı şu an...
Bedelli ile temmuzda gelen 50 milyon TL ise 3.çeyreğe yansır.. bu da 3.çeyreği aşırı ballı yapacak.. 19 ağustostan sonra 2.çeyrek bilançoya bakıp "50 milyon kayıp, bu para nirdeee??? " diye feryat eden dangalaklar çıkabilir :) Çıkar kesin, çünkü yapılandırma haberi sonrasında "kısa vadeli borçlar aşırı yüksek" diyenler bile olmuştu...
4.çeyrek ise (bu sene alınan siparişlerin) teslimatlarının yetişmesi halinde süper tatlı gelir...
Çok teşekkür ederim değerli bilginize... Sağolun..Hayırlı bayramlar...
Muhtemelen kurdan dolayı zarar açıklar. Ciro iyi gelir. Yapılanmadan dolayı uzun vadeli borçlar şişkin olacaktır. Yıl sonu bilançosuna ışık yakar kendini belli eder. Ytd
Tuvalet kağıdının analizi olmaz.
Ederi olmayan kağıdın analizi olmaz.
Patronların içeriden speklere haber verdiği kumar kağıtlarının analizi olmaz.
14'den 3'e gelmiş kağıdın analizi olmaz...
Kısacası bu pisliğin analizi olmaz.:ok:
Burada ne olur peki? Speklerin hareketlerini izlersin mal aldığını gördüğün an 3000-5000 lot alırsın 20-30 kademe üstten okutursun. O kadar.
Ben 1 haftadır bunu yazdım hiç yanıltmadı:)
Hep ısrarla söylediğim bir şey; Bu tarz kumar kağıtları borsada işlem görmemeli. Bu ve bunun gibi 300 kağıt..100 kağıt kalmalı sadece..Kriterleri ise; sürekli kar edip karını yatırımcısı ile paylaşacak..Bunu yapmayan borsadan çıkartılmalı
O zaman insanlar yatırımcı olacak ve kağıtlar da asansör hareketler olmayacak..
ABD borsasında mesela yıllarca yukarı giden hisseler var..Burada malı verdikleri anda %50-70 arası düşüşlere yüzlerce örnek veririm.
Sözün özü; Borsa bir yatırım olmalı, kumar yeri değil.
Kişinin kendisi de biliyor kumar oynadığını, ama öyle değilmiş gibi kendine nedenler arıyor.
Sen (her yatırımcı) kumar oynamayı kabul etmişsin bir kere! Katmerciler 10'larca tavan yapsa hiç şikayet gelmez.
Amerika'da farklı mı, 2008'de ne küçük yatırımcılar battı. Şu son on günde bile yüksekten mal alan ne yatırımcılar "ah vah" çekiyordur oralarda. Onun için bunlar boş laf.
Bu söylediğime kızmak yerine, "doğru yaa, ben kumar oynuyorum" dediğin anda, daha sağlıklı kararlar almaya başlarsın borsada.
YTD değildir, iyi niyetli yorumlarımdır!..
Katmerciler'e gelince!.. Adamlar çok da bir şeyi saklamıyor ki... Bilançosu ortada. Borçları ortada... Bir ihracat bağlantısı yaptığı için, biraz yukarı gittiği ortada...
Adamlar çıkıp da "benim kağıdım 10 tavan çekecek" falan diye bir şey de söylemedikleri ortada...
Ya da "6 bilançomuzda şu kadar kar açıklayacağız, ya da şu kadar zarar açıklayacağız" gibisinden hiç bir yorum yapmadıkları da ortada...
Ee daha ne olsun! Gerisi kişinin kendi analizine kalmış bir durum var yine ortada!..
Alırsın ya da satarsın! Kimse engellemiyor... Ki bu da iyi bir durum. Yani özgürsün. İstediğin anda alırsın ya da starsın...
Hayallere kapılmadan objektif analizler yapmaya çalışıp, kritik kağıtlarda az miktar alırsan da, sıkıntı olduğunda da az zararla çıkarsın... Bu kadar basit.
YTD değildir... Iyi niyetli yorumlarımdır...
Adamın ne kabahati var yatırım yapmak için yüzde 6 dan borç alıyor 2 3ay sonra faiz 35oluyor siz ne yaparsanız batmaz mısınız.
Sonra kim zorluyor gidin kar dağıtan şirket hissesi alın.
Yaw geç oldu ama hayırlı bayramlar...
Tabi canım dediğin gibi. Orada uygulanan kurallar burada neden uygulanmıyor. İnsider vb bilanço zorunlulukları. Şeffaf olma vs vs. Biz orada spekülasyon yapılmıyor demiyoruz. Eski TÜRKİYE denilen ülkemde küçük yatırımcının muhakkak hakları yeniyordu. şimdiki gibi değil şimdi o dönemin onda biri bir küçük yatırımcıyı koruyan ne spk ne diğer kurumlar var... Buna ne diyeceksini
abd'de insider, şeffaflık vb konularda destan yazılacak kötü örnekli konular bir sürü bence hiç girme..şeffaflık dersen en basitinden enron derim.. insider dersen hollywood filmlerinde ztn bu konu yeterince işlendi derim.. bizim borsamız onlarınkinin yanında melek kalır. ytd
siz gerçekten baskılayıp mal toplamak isteyen tayfayla iş tutuyorsunuz yada gerçekten yanlış bilgi sahibisiniz.. 14den 3e gelen kağıt demişsiniz öyle birşey yok. 14 dediğiniz fiyat şimdikinin 4.66sı yapar.. 4.66dan 2.70e gelen kağıt demeniz gerekir.. 100.000tl ile tepeden yani eskinin 14 fiyatından alsanız bugünün 4.66 sı desek 2 yıl (eylülde 2 yıl olur) basit %20 faiz alsanız 144.000tl paranızın olması gerekirdi tepeden aldığını düşünsek bugünün 6.71inde başa başa noktasına geliyorsun demektir.. al/sat yapmayıp tepeden aldığını farz ediyorum... hesabını buna göre yapıp küfürünü buna göre etsen birşey yazmazdım ama o da yok varsa yoksa insanalrı kötümserliğe sevk edip mal almaya çalışın yok öyle yağma..ytd
Sen de biraz yüz olsa yıllarca pompaladığın bu pisliği hala pompalamamış olurdun...
Ben seni eskilerden bilirim ve senin gibi Ahmet32 adlı biri vardı. Hep olumlu yazardınız. Senden büyük pazarlamacı mı var ?
Senin dünyadan haberin yok 14'den 3 oldu farkında değilsin bedelli sonrası rakamı yazmışsın şimdi.
Benim yazmamın sebebi evi ocağı sönenler gibi yeni kurbanlar eklenmemesi bu pisliğe..
Senin rahatsızlığını biliyorum tabi..Ne olacağını sürekli bilip önceden yazmam senin belki de hizmet ettiklerin speklerin oyununu bozdu..Daha bozacağım merak etme:)
ağzını sil sonra git biraz dolaş nefes al.. sizin gibilere buraları bırakmadım bırakmayacağımda ben 1 kere bile "alım" ile ilgili tek söz yazmadım sizler sağolsun her türlü negatifliği pompalayıp milleti uzak tutmaya çalıştınız ben yakın tutmaya çalışmıyorum sadece gerçekleri yazıyorum faydalanmak isteyenlere..senin yazdıkların gerçek değil ortada matematik çok basit tabi anlayana yada kafası alana..hadi şimdi rastgele yolun açık olsun..baktım bingo fln yazmışsın anlaşıldı senin derdin burada ego tatmini başka birşey değil..ytd
Sen kimsin beni burada bırakmayacaksın pazarlamacı...
Eski arşivi getiririm buraya rezil kepaze ederim seni. Sen kurtsan ben tilkiyim.
Senin ne gazman olduğunu ben bilmiyor muyum? Eskiler sana nasıl saldırdı ben bilmiyor muyum?
Bu kumar pisliği istediğin kadar al banane...
Speklerin oyununu deşifre ettiğim için bana cevap veriyorsun biliyorum merak etme..
Oysa teşekkür etmen gerekir ki yeni ocaklar sönmesin diye yazı yazıyorum..
Gördüğünü yazıyormuş...Yazsana maden anlaşması ne oldu? YAzsana stratejik ortak arayışı ne oldu? Yazsana hem bedelli hem bedelsiz verecekti ne oldu? Yazsana patronların milyon lotları millete geçirmesini?
Seni burada yazmaya zindan ederim.
Bu pislik kumar kağıdını bana savunma gibi bir gaflete sakın düşme son uyarımdır sana pazarlamacı.
Her türlü negatifliği yazmışız da uzak tutmuşuz...Ya sen hastasın gerçekten..14'den 3'e gelmiş pisliğin nesini uzak tutayım. İstediğin kadar al ucuz fiyattan bak bedava.:)
getirsene arşivi "alım" ile ilgili ne yazmışım görelim... maden anlaşması ne onuda söyle senin frekanslar karıştı muhtemelen... ama bukdar sinirlenmen normal doğrular acıtır son uyarın buysa sonrasında ne olacak onu da söylesene tehdit ediyorsun neyle tehdit ettiğini bileyim =?? ytd
Bu yazdıklarım mı seni rahatsız etti pazarlamacı tmcleod:)
Bak bana salağa yatıp zamanımı çalma. Bu kağıdı sürekli pompaladığın yazıların kayıtlı..
Eskiden beri burada bir misyonun var bunu biliyorum. Speklere çalışmasan bu yazıklarım için teşekkür edersin. Ama speklerine söyle gerçekten çok açık veriyorlar böyle tahta yapılmaz. Tamam 30-40 kademe içinde oynaşıyorlar ama bari biraz da ters hareket yapsınlar. Çok kolay çözmek..
Tehdit etmedim. Son uyarım dedim ki yıllarca ne kadar pazarladığını anlatmam için..
Otur oturduğun yerde yazılarımı ister oku ister okuma..Ama bu pisliği buralardan bile pazarlatmam sana..Ne ev-ocak söndü bu pislikte...Hep olumlu yazdın bu kumar kağıdında seni ben yıllar önce de uyardım. Israrını sürdürme bence. Tavsiyemdir sana tehdit değil:)
Anlamamakta ısrarcısın ben methiye düzmedim. Kötülemedim. Küfür etmedim. Genelde senin gibi bilgisi olmadan fikir sahibi olanların gerçekleri karartmaya çalışmalarına engel oldum ve neyse onu yazdım. Anlayabilene bukadar açıklama yapmam yeterli ama sana yetmiyorsa daha fazla polemiğe girip burayı meşgul etmek istemiyorum. Sen egonu tatmin için ne yapıyorsan onu yapmaya devam et. Ytd
8.622.254 milyon zarar
Herkes bilançonun değerlendirmesini bekliyor gibi :)
Kendi fikrimi yazayım. Katmer ilkkez erken bilanço yolladı. Bunun iki sebebi var. Ya endeks kötüyken arada bu bilançoyu unutturmaya çalışacak ya da bilanço baskısını kaldırmaya çalışacak. Bence ikincisi bilanço baskısı yarın itibariyle kalkmış olacak.
Değerlendirecek olursam satışlar artmış sevindirici olan tek haber ne yazık ki :) Ama ciddi oranda artmış ki bu gelecek açısından umut veriyor.
Zarar açıklaması süpriz olmadı. Gerel de zarar açıkladı endeksle paralel bir düşüş yaşadı. %3 civarı..
Yarın panik yapmadan beklemek lazım derim. Düşük açar ama toparlar diye düşünüyorum. Hatta yıl sonu bilanço beklentilerini fiyatlamaya hemen başlarsa artı da kapatabilir. Çok aşağı salıp topladıktan sonra süpriz haber yollarlar mı ? Çok adiler yaparlar. :))
Tamamen kendi fikirlerim olup yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır.
hasılat artmış artan hasılatı kar kısmını kuşa çevirmişşş
Genel Yönetim Giderleri (-) (12.755.584)
Pazarlama, Satış ve Dağıtım Giderleri (-) (9.107.797)
Araştırma ve Geliştirme Giderleri (-) (831.350)
Esas Faaliyetlerden Diğer Gelirler 19.062.635
Esas Faaliyetlerden Diğer Giderler (-) (11.188.926)
Finansman Giderleri (-) (58.290.312) en büyük fırıldaklık burada yatıyorr finansal giderler 3 aylık kol gibi
çok iyi giydirilmişş istenildiği gibi zarar yazdırılmış şirketin hanesinee 3 yalık gey gideri isee tam bi komedii şirketin başındakiler maaaşları şirketin karından çalarak devasa paralar alıyorlarr yatıcak yeriniz yok boktan bi bilanço bugun onun için seans sonuna akdar 2.68 2.7 de tutarak son 20 dakikada ele verdiler yarın daha da beter olucak geçmiş olsun ytd
Zarar edip de artı kapatan bir katmer görebiliriz yarın. Umudumuzu kaybetmeyin...
SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın yeşil kapatacağını düşünenlerdenim. Hasılat artışı en büyük neden..
Umarım yanıltmaz bu meret. YTD.