Alıntı Originally Posted by b_g Yazıyı Oku
Tuvalet kağıdının analizi olmaz.
Ederi olmayan kağıdın analizi olmaz.
Patronların içeriden speklere haber verdiği kumar kağıtlarının analizi olmaz.
14'den 3'e gelmiş kağıdın analizi olmaz...
Kısacası bu pisliğin analizi olmaz.
Burada ne olur peki? Speklerin hareketlerini izlersin mal aldığını gördüğün an 3000-5000 lot alırsın 20-30 kademe üstten okutursun. O kadar.
Ben 1 haftadır bunu yazdım hiç yanıltmadı
Hep ısrarla söylediğim bir şey; Bu tarz kumar kağıtları borsada işlem görmemeli. Bu ve bunun gibi 300 kağıt..100 kağıt kalmalı sadece..Kriterleri ise; sürekli kar edip karını yatırımcısı ile paylaşacak..Bunu yapmayan borsadan çıkartılmalı
O zaman insanlar yatırımcı olacak ve kağıtlar da asansör hareketler olmayacak..
ABD borsasında mesela yıllarca yukarı giden hisseler var..Burada malı verdikleri anda %50-70 arası düşüşlere yüzlerce örnek veririm.
Sözün özü; Borsa bir yatırım olmalı, kumar yeri değil.
siz gerçekten baskılayıp mal toplamak isteyen tayfayla iş tutuyorsunuz yada gerçekten yanlış bilgi sahibisiniz.. 14den 3e gelen kağıt demişsiniz öyle birşey yok. 14 dediğiniz fiyat şimdikinin 4.66sı yapar.. 4.66dan 2.70e gelen kağıt demeniz gerekir.. 100.000tl ile tepeden yani eskinin 14 fiyatından alsanız bugünün 4.66 sı desek 2 yıl (eylülde 2 yıl olur) basit %20 faiz alsanız 144.000tl paranızın olması gerekirdi tepeden aldığını düşünsek bugünün 6.71inde başa başa noktasına geliyorsun demektir.. al/sat yapmayıp tepeden aldığını farz ediyorum... hesabını buna göre yapıp küfürünü buna göre etsen birşey yazmazdım ama o da yok varsa yoksa insanalrı kötümserliğe sevk edip mal almaya çalışın yok öyle yağma..ytd