Çok teþekkür ederim deðerli bilginize... Saðolun..Hayýrlý bayramlar...
Çok teþekkür ederim deðerli bilginize... Saðolun..Hayýrlý bayramlar...
Muhtemelen kurdan dolayý zarar açýklar. Ciro iyi gelir. Yapýlanmadan dolayý uzun vadeli borçlar þiþkin olacaktýr. Yýl sonu bilançosuna ýþýk yakar kendini belli eder. Ytd
Tuvalet kaðýdýnýn analizi olmaz.
Ederi olmayan kaðýdýn analizi olmaz.
Patronlarýn içeriden speklere haber verdiði kumar kaðýtlarýnýn analizi olmaz.
14'den 3'e gelmiþ kaðýdýn analizi olmaz...
Kýsacasý bu pisliðin analizi olmaz.
Burada ne olur peki? Speklerin hareketlerini izlersin mal aldýðýný gördüðün an 3000-5000 lot alýrsýn 20-30 kademe üstten okutursun. O kadar.
Ben 1 haftadýr bunu yazdým hiç yanýltmadý
Hep ýsrarla söylediðim bir þey; Bu tarz kumar kaðýtlarý borsada iþlem görmemeli. Bu ve bunun gibi 300 kaðýt..100 kaðýt kalmalý sadece..Kriterleri ise; sürekli kar edip karýný yatýrýmcýsý ile paylaþacak..Bunu yapmayan borsadan çýkartýlmalý
O zaman insanlar yatýrýmcý olacak ve kaðýtlar da asansör hareketler olmayacak..
ABD borsasýnda mesela yýllarca yukarý giden hisseler var..Burada malý verdikleri anda %50-70 arasý düþüþlere yüzlerce örnek veririm.
Sözün özü; Borsa bir yatýrým olmalý, kumar yeri deðil.
Kiþinin kendisi de biliyor kumar oynadýðýný, ama öyle deðilmiþ gibi kendine nedenler arýyor.
Sen (her yatýrýmcý) kumar oynamayý kabul etmiþsin bir kere! Katmerciler 10'larca tavan yapsa hiç þikayet gelmez.
Amerika'da farklý mý, 2008'de ne küçük yatýrýmcýlar battý. Þu son on günde bile yüksekten mal alan ne yatýrýmcýlar "ah vah" çekiyordur oralarda. Onun için bunlar boþ laf.
Bu söylediðime kýzmak yerine, "doðru yaa, ben kumar oynuyorum" dediðin anda, daha saðlýklý kararlar almaya baþlarsýn borsada.
YTD deðildir, iyi niyetli yorumlarýmdýr!..
Katmerciler'e gelince!.. Adamlar çok da bir þeyi saklamýyor ki... Bilançosu ortada. Borçlarý ortada... Bir ihracat baðlantýsý yaptýðý için, biraz yukarý gittiði ortada...
Adamlar çýkýp da "benim kaðýdým 10 tavan çekecek" falan diye bir þey de söylemedikleri ortada...
Ya da "6 bilançomuzda þu kadar kar açýklayacaðýz, ya da þu kadar zarar açýklayacaðýz" gibisinden hiç bir yorum yapmadýklarý da ortada...
Ee daha ne olsun! Gerisi kiþinin kendi analizine kalmýþ bir durum var yine ortada!..
Alýrsýn ya da satarsýn! Kimse engellemiyor... Ki bu da iyi bir durum. Yani özgürsün. Ýstediðin anda alýrsýn ya da starsýn...
Hayallere kapýlmadan objektif analizler yapmaya çalýþýp, kritik kaðýtlarda az miktar alýrsan da, sýkýntý olduðunda da az zararla çýkarsýn... Bu kadar basit.
YTD deðildir... Iyi niyetli yorumlarýmdýr...
Yer Ýmleri