Bulduğum sonuç yanlış gibi geldi de teyit etmek amacıyla bir arkadaşın yardımcı olmasını istedim.
Printable View
25 ekim cuma günü 13,30'dan önce verdiğim acc satışının parası, hesabıma geldi. o gün işlem gerçekleşme tarihi 30 ekim olarak görünüyordu ve pazartesi günü olan yükselişten yararlanıp yararlanamayacağım noktasında bir tereddüt oluşmuştu. şu an itibarıyla satışın dünkü fiyat üzerinden gerçekleştiğini ve pazartesi günkü 0,75'lik yükselişi de yakalayarak satış yaptığımı mutlulukla öğrenmiş bulunmaktayım. bu noktada sizlere sormak istediğim şey, acaba bu gece için ppf'ye mi, yoksa kısa vadeli borçlanma araçları fonuna mı park edeyim? teşekkürler.
Bildiğimiz yani gördüğümüz fiyattan işlem yaptığımızda nasıl ki bir avantaj ya da dezavantaj yoksa bilmeden işlem yapmak da aynı çerçevede üstadım. Mevcut fiyattan alış ya da satış yapmış olmak doğru karar verildiği anlamına gelmez, hele de bizim gibi gayet volatil piyasalarda. Hepimizin şahit olduğu gibi 3-5 dakika içerisinde 1.000 puan aşağı ya da yukarı hareket edebilen bir piyasa burası. Ve hiç kimse en yukarıdan satıp en aşağıdan alma lüksüne sahip değil. Olsa zaten burada işi olmaz. :)
Hepinizin 31 Ekim dünya tasarruf günü kutlu olsun
News senin bulduğun sonucu ben bulamıyorum. Acaba nerede hata yapıyorum bilmiyorum. Meseleyi somutlaştıralım.
Önceki gün fiyat 264.435484
Bugünkü fiyat 264. 524474
Birinci sayfadaki açıklanan formüle göre formül;
(Bugünkü fiyat/önceki gün fiyat) x 386.47
Nerede hata yapıyorum? açıklarmısın lütfen?
10 yıllık tahvil fiyatları 12.84 e kadar düştü.bu tahvilden daha ne kadar ekmek yeriz.kalan parayla htt ya mi girmeli yoksa tren kaçtı mı
Öncü göstergelere göre nereye kadar gideceğini görebilirsiniz.
https://resmim.net/f/FbENxY.jpg
Nedensem bilemiyorum .. Yazdıklarınıza bakıyorum gerçekten hata mi var dedim ama siz Sonunda deniyordum diyorsunuz .. Burası sınav yeri değil kafa yapma yeri hiç degil , kafa yapmak laylay vakit geçirmek istiyorsanız cafede yapın .. :notr: . Günde 10 kere bu başlığa uğrar oldum ..
Gerçekten faydalı bir başlık , lütfen baslik harici şeyleri kafede paylaşalım , rica ediyorum ..
Sayın Cumhurbaşkanı’nın hala ısrarla tek haneli faiz ve enflasyon söylemleri sebebiyle bir süre daha tahvil faizleri aşağı gelecek gibi dolayısıyla borçlanma araçları fonları güzel olacak gibi duruyor, tabi bu benim düşüncem. Bu borçlanma araçları fonları için ışık tutan, yol gösteren değerli paylaşımlar yapıldı burada, hepsi için çok teşekkür ediyorum. Bir de borsadaki cansızlığın vade sonu (Ekim ayı) olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.
Ayrıca,
MedwiG ve NewsTR’ nin düşüncelerine tamamen katılıyorum, her mesaj geldiğinde sayfaya bakıyoruz ve ilgisiz, gereksiz mesajlar gerçekten vakit çalıyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gösterge tahvilde geçen hafta yaşanan düşüşler uzun vadeli tahvillere bugün yansıdı. Bu nedenle HTT'den diğer günlere nazaran daha iyi bir getiri bekliyorum. An itibariyle yaklaşık % 6 kârdayız dostlarım. Muhtemelen -ki zaten stratejimiz de bu yönde idi- 13 Kasım görüşmesi akabinde 10 yıllıklarda da 12.50-12.80 aralığında bir yerlerde olacağız ve getirimiz % 7,5-8 civarına gelecek. Pozisyonu 17 Ekim'de açmıştık ve 1 aydan daha az bir sürede bu getiri kötü bir getiri olmayacak.
Ancak şöyle bir handikap oluştu; Ons Altın analizimizde belirttiğimiz hareket biraz erken başladı sanki ve HTT >> TUA arbitrajı için yeter gerek marj biraz daha daraldı. Şayet HTT'yi sattığımız gün bu marj kapanmış olursa stratejimizde de değişiklik yapmamız gerekecek. Notlarımızda bulunsun. günü geldiğinde tekrar bir değerlendirme yaparız.
Ons Altın analizimiz.
Öncü göstergeleri yorumlamak konusunda hiçbir ekonomik bilgimiz yok üstat.sizin öngörünüz nedir
Öncü göstergeleri nasıl yorumlayabiliriz? Teşekkürler
Gpg her zamanki gibi yine eksi getirmiş, tebrik etmek lazım.
Anlamsız görünüyor ama gayet anlamlı, başka nasıl olabilir ki ?
Fondaki varlıkların değeri gün içinde her an değişiyor ve piyasalar kapandıktan sonra fonun toplam değeri ve her payın değeri hesaplanıyor.
Sizin sabah verdiğiniz emir o akşam hesaplanan fiyat üzerinden ertesi gün gerçekleştiriliyor. Başka hangi fiyattan satılabilir ?
Ben de merak ettim NewsTR arkadasim. Nereden aldin? Diger topikte mi paylasildi. Seni seviyoruz.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Viop etkili olmus.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gpg yi niye tutarsınız arkadaşlar, T+2 olmasına rağmen getiri çoğunlukla negatif.. Aldığınız riske rağmen böyle getirileri olan bir fonu taşımazdım şahsen.
https://resmim.net/f/FdjXgG.png
Bilakis, gayet istikrarlı bir fon. Uzun vadeli olarak portföyde bulunması gerektiğini düşünüyorum. % 5-10 arası iyidir mesela.
Yeni fon arayisindayim. Htt fonunun bir kismini satacaktim son anda hepsini verdim. Aslinda karsiliginda.altin fonu dusundum fakat o da yukari gitti. Nasil bir fon onerirsiniz forumdaslarim eib ilgimi cekiyor ayrica krf de göz kirpiyor. Ppf ler zaten ölmüş. Su an bir karar veremedim. Baska da olabilir. Syg.
Kısa kısa bazı göstergeleri yazayım
Göstergelere göre reel sektöre yönelik toparlanmanın ivme kazandığına görünüyor ancak geçen sene yaşanan krizi göz önüne alırsak yeterli değil ve sanayi ve imalat üretimi azalmaya devam ediyor buda üretimi ve işsizliği tetikliyor.
Gelelim üfe ye düşüş sürüyor, enflasyonda düşüşü ve doğal olarak tahvil düşüşü için güzel görünüyor.
Konut satışları artmaya devam etmiş tabi yapılan o kadar teşviklere rağmen yetersiz görünüyor.
Toplarlarsak kısa vadede düşüş yeri var tahvilin ancak uzun vadede pek görünmüyor bugünkü verilere göre.
Ufak bir araştırma ile bulabilirsiniz
Tablodaki terimleri araştırın ne anlama geldiğini öğrenin
ondan sonra yorumlamak kolay.
Sn newstr tesekkurler
Değişken fon kategorisinde T+1 e rağmen GPG ye fark atan bir çok fon varken, T+2 ile mevduat oranında getiriyi istikrar sayacaksam ne diye risk alayım ki, ppf alır yatarım.
Attığın taş kurbağayı ürkütmedikten sonra ne işim var Gpg de.
HVS ve GL1 getirileri son 3 ay %0, son 1 ay eksi %5-6.. neler oluyor acaba?
Etf - 1,32 görünüyor şuan yarın için kötü bir piyasa bizi bekliyor görünüyor.
Açığa satış yasağı bir süre kalacak görünüyor böyle giderse.
Ben olsam şöyle yapardım:
Öncelikle getirisi nispeten düşük ancak istikrarlı fonlardan (GPG, OBP, GAK, YAK vb) uzun vadeli olarak % 5-10 arasında toplamda % 30. HTT, DZT & TUA, GTA'dan % 20'lik toplamda % 40. Kalan % 30'un minimum % 10'u valörsüz PPF, % 20'si ise hisse yoğun fonlar (EID, ACC, TCD, MAC gibi)
Bu portföydeki en hareketli fonlar hiç şüphesiz HTT & DZT (Tahvil) ile TUA & GTA (Altın) ikilisi. Yaklaşık 1 yıllık süreçteki tüm veriler dikkate alındığında Tahvil ve Altın fonların birbiri ile ters korelasyon halinde oldukları net. Haliyle bu % 40'lık dilim trade anlamında gayet müsait ve yeterli. Çok fazla eşelemeye gerek yok. Değişken fonlarla al sat işine girmemek lazımdır. Çünkü portföylerindeki türev enstrümanlar nedeniyle ne zaman ne yapacakları belli olmuyor. Hisse yoğun fonlarda da "ben endeks grafiğini çözdüm yüksekten satıp düşükten alırım, ben bu işin piriyim" diyenler trade edebilirler. Ben anlamam diyenler alsın, çayını kahvesini içmeye devam etsin. 3-5 kuruşta hisse tarafında pozisyonunuz olsun ki ara ara kızgın kumlardan serin sulara geçme isteğinizi tatmin etsin.:)
Gayet tabiki bütün bunlar kişisel görüşlerim olup risk düzeyi ve beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir üstadım.
Endeks 88.000 beklentim var,10 gun icinde
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.