İyi de adam kendi isteğiyle açmış dükkanı
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Printable View
İyi de adam kendi isteğiyle açmış dükkanı
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
İyi diyorsun da...kaç tane nitelikli işçi, nitelikli mühendis var.
Keşke dediğin gibi olsa, ülkemizin üretimine katkıları olsa, verimliliğimizi arttırsalar....ama resmi+gayri resmi toplam 3 milyon Suriyeli nin, işe yarar nitelikli teknisyen+mühendis sayısı %1 i geçmez...onun da iş piyasasına kayda değer bir etkisi olmaz....zaten nitelikli olanların çoğusu avrupa ülkelerine gitti, gitmek istiyor..bize vasıfsızlar kaldı.
ama vasıfsız iş piyasasına kesinlikle etki etmişlerdir, işsizliğin artışına da etkileri vardır.
şöyle düşünün...türkiye nüfusunun % kaçı nitelikli teknisyen ve mühendis, doktor vs den oluşuyordur....nüfusun yarısı çocuk, yaşlı vs...iş gügücüne katılım %50 filan zaten...yani toplam nüfusun %5 i filandır nitelikli diye tabir edilen teknisyen, doktor, muhendis vs.
ki savaştan kaçıp gelenlerin bu açıdan bakılınca, nitelikli olma ihtimalleri çok daha düşük.
3 milyon suriyeli içinde %1 %2 arası nitelikli işgücü olduğuna katılıyorum, ancak bu daralan bir ekonomide yani satışların azaldığı ve maliyet baskısının arttığı bir ortamda varolan istihdam azalışına ek olarak oluşan bu %1 %2 lik ek arz , %4 %5 etkisi yapıyor diye düşünüyorum.
Normal büyüyen sağlıklı bir ekonomik konjonktürde %1 nitelikli işgücü artışı sağlıklı bile olabilir. Ancak ekonomik bir durgunlukta yüksek oranda beyaz yaka istihdamının keskin azaldığı bir zamanlamada çok avantajlı ve rekabetçi ek bir %1-%2 arz nitelikli istihdam edilenlerin maaşlarını çok düşük rakamlara çekebilir. Bu tehlikeden bahsetmek istedim.
(NOT: bahsettiğim grup çok yüksek nitelikli ar-ge istihdamı değil. )
Bu bence iyimser bir rakam. Nitelikli (buna yabancı dil bilenler dahil) içgücü TR'ye uğramadan batıya gitti bile
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nitelikli işgücü arayan yok ki zaten buralarda. :evil:
Ara eleman isen, 500tl'ye atölyede/sanayide/şantiyede çalışacaksan gel; beyin sahibi isen senle işimiz olmaz, yallah Hollanda'ya, Almanya'ya. :evil:
Aslında benim bahsettiğim yüksek nitelikli ar-ge ve ür-ge istihdamından ziyade türkiye'de daha çok operasyonel işlerde istihdam edilen nispi nitelikli üretim personeli. Sanayi sitelerinde özellikle kaynakçılar, frezeciler, tornacılar , CNC kalıp işleme teknisyenleri, plastik enjeksiyoncular, makina montajcıları gibi istihdam içinde yerliler kısılan imalat kapasitesi ile işlerini kaybederken yerlerine suriyeli muadil işgücünün sigortasız olarak istihdam edildiğine şahit oluyorum.
Ayrıca Türkiye'de yüksek nitelikli işgücünden ziyade nispi nitelikli operasyonel işgücü istihdam dağılımında ağırlıklı olduğu için buradaki sorun diğer gruplardan daha kritik demek istiyorum.
Himm ona bişey diyemem...
nitelikli işgücü, hele kaynakçı operatör tornacı gibi adam işsiz kalmaz işkembeden sallamayın. biz adam bulamıyoruz heriflerin ..tü öyle bir kalkmış ki. suriyeden cnc operatörü kaynakçı geliyormuş da mışmışmış... 20 senelik makina mühendisiyim trde kalifiye iş gücü açığı vardır ve iyi para kazanırlar. majör krizler istisnadır.
Bulunduğum sanayi bölgesinde Komşu atölyelerde son 3 ayda benim tanıdığım en az 5 atölyede belkide 7-8 yerli nitelikli işçinin işine son verilerek yerlerine benzer nitelikte sigortasız suriyeli işçiler istihdam edildiğine şahit oluyorum. Gözümle görmediğim bir şeyi neden burada dillendireyim. Yerlilerin yerine gelen suriyeli işçilerin inanın meziyetleri en az yerliler kadar fazla, bütün bunlara birde yukarıda bahsettiğim gönüllü olarak daha fazla çalışma ve yerlerini sağlama alma isteklerini eklerseniz, sorunu kavrayabilmiş oluruz. Bende yaklaşık 25 senedir entegre tesis imalatı yapan bir KOBI sahibiyim. (ben de elektronik mühendisiyim). söylediğiniz 2 sene öncesine kadar doğrudur, ancak son 2 senede denklem değişmiştir.
http://www.hurriyet.com.tr/hamburger...pandi-40409502
-yorumlarda aylik 110bin istendigi yazilmis.(dogru mudur?)
USAda 2016 yılında toplanan emlak vergisi miktarı 540 milyar dolar. Bizimkiler de bütçeyi doğrultmak için yavaş yavaş o sistemi getirecekler. Ondan sonra görürüm ben ev yatırımmıymış yükmüymüş, nasıl satışa koyuyor herkes betonlarını...
Üstad, 6700 rakamını senin yazından çıkarttık, Türk insanı da hemen brütü nete çevirir yazmışsınız da öyle yapmasak iyi de o net değil onun daha vergisi aldısı var derler. Ben sadece sürünmekten kastınız nedir onu merak etmiştim. Anlaşılan sürünmek gibi bir şey yok sadece para biriktiremiyoruz.
Meanwhile in America,
U.S. Home Prices Rise at Fastest Rate in 31 Months, Case-Shiller Says
https://www.wsj.com/articles/u-s-hom...ays-1490706878
Home prices in January rose at their fastest rate since mid-2014, a trend that bodes well for sellers but could ultimately start to damp buyer demand this spring selling season.
The S&P CoreLogic Case-Shiller Indices, which cover the entire nation, rose 5.9% in the 12 months ended in January, the strongest increase in 31 months, up from a 5.7% year-over-year increase reported in December.
The 10-city index gained 5.1% over the year, up from 4.8% the prior month, and the 20-city index gained 5.7% year-over-year, up from a 5.5% increase in December.
–– ADVERTISEMENT ––
Economists surveyed by The Wall Street Journal expected the 20-city index to climb by 5.6%.
The strong growth in prices poses a challenge for first-time buyers trying to get into the market this year.
“This spring market looks to be heated. There are a far larger number of buyers chasing after fewer inventories,†said Lawrence Yun, chief economist at the National Association of Realtors. “Prices are easily outpacing people’s income growth†which is causing “consternation for renters who are trying to get into the homeownership market.â€
The hottest markets in the country remain concentrated in the northwest. Seattle led the way with a 11.3% increase, Portland reported a 9.7% year-over-year gain and Denver had a 9.2% annual increase in home prices.
More
U.S. Consumer Confidence Reaches Highest Level Since 2000
.
Home prices hit a new record in September and have continued climbing by more than 5% year-over-year since then, driven by strong demand and a shortage of homes for sale. Inventory in December hit its lowest level since 1999, when the National Association of Realtors started tracking the data.
The number of homes for sale was down 7.1% in January compared with a year earlier, the realtors said. It has since ticked up slightly but inventory in February remained 6.4% below a year earlier.
Tight supplies and rising prices may be deterring some people from trading up to a larger house and also shrinking the number of households that can afford to buy at current price levels, said David Blitzer, managing director at S&P Dow Jones Indices. “At some point, this process will force prices to level off and decline—however we don’t appear to be there yet.â€
Month-over-month, the U.S. Index rose 0.2% in January before seasonal adjustment, while the 10-city rose 0.3% and the 20-city index increased 0.2% from December to January.
After seasonal adjustment, the national index rose 0.6% month-over-month, while both the 10-city and 20-city index rose 0.9%.
Purchases of previously owned homes declined in both January and February, as tight inventory and rising prices frustrated would-be buyers. Existing homes sells declined 3.7% in February, the National Association of Realtors said.
ABD de basarili olmak ne demek?
Oyle ev araba aldim bankaya 1 milyon dolar atinca basarilimi oluyor? Alakasi yok
Ben oyle dolar milyoner taniyorum adam haftasonlari evinde kurufasulye yapmasi en buyuk zevk senede 4 hafta tatili var ama hicbir luksu yok isten cikamaz kafasina gore takilamaz erken emekli olamaz mavi yolculuga bile cikamaz
bizim Turk kafasi maaslari ayliga vurup vergileri cikarip sonrada TL ye cevirmesidir. Oysa hic alakasi yok
En mutlu adam kafasinda sorun olmayan hic borcu olmayan ve istedigi zaman istedigini yapabilendir bankada 1-2 milyon dolari olan degil.
1 milyon dolarim olmasada rakam olarak yakinim ve en guzel ornekte benim. En guzel hayat Turkiyede yeterki paran olsun.
Simdi Agaoglu nun en son videosunu seyrettim off off. O hayat kimsede yok arkadas
bu 540 doğruysa, milli hasılanın %3,5 kadarına tekabül ediyor.. türkiye'de aynı oranda vergi olsa, 70 milyar TL emlak vergisi toplanmış olması gerekir- oysa toplanan 4 kusür milyar.. yani amerika'daki emlak vergisi yükü bizdekinin en az 15 katı..
emlak vergisinin yükseltilmesinin müteahhit stokuyla bi alakası yok, kat irtifakı kurulmadan emlak vergisi yoktur.. müteahhit malı yeterince satamadıysa irtifakı kurmaz zaten, emlak vergisinin etkileyeceği kesim birden fazla kira geliri olan azınlık bir rantiye grubu.. bu rantiye grubunun ikamet ettiği mahaller de belli- bağdat cadde, ulus, bebek, nişantaşı vb
Neden para biriktiremiyorsun? Belkide ABD nin cok pahali bir sehrinde yasiyorsun ondandir
Benim surunmekten kastim sosyal olamamak, ABD deki insanlarin kalitesizligi, ABD nin tatil yorelerinin kalitesizligi otellerin lokantalarin kalitesizligi ortamin kalitesizligi
Bir suru para kazaniyorsun ama para harcayacak yer yok. Butun kazandigimi yilin 4 haftasinda harcamak icin Turkiyeyi 4 gozle bekliyorum cunku hayat orada yemek orada ortam orada deniz orada mavi yolculuk orada orada orada orada hersey orada
para burada hayat orada
birisi bu sistemi kurmus bu sistemi kuran adami bulup oldureceksin valla bi bulsam ben oldurucem
Ben oralarda 25 sene yasadim, lisanin yok, tipin yok, Turksun, milli goruscu, fetcu, suleymanci, diyanetci vs. herkes orada haril haril senin kendi anti tezin icin caliyor.
Toplum kisiyi dislamaz, kisi kendini dislar.
ABD'de cok degerli, adam gibi adam milyonlarca tertemiz insan var.
Kisi biraz kendine bakmali.
Biz ev fiyatlarini konusurken Ellon Musk bir sirket daha kurmus
Elon Musk Launches Neuralink to Connect Brains With Computers
https://www.wsj.com/articles/elon-mu...Pos=4#cxrecs_s
Building a mass-market electric vehicle and colonizing Mars aren’t ambitious enough for Elon Musk. The billionaire entrepreneur now wants to merge computers with human brains to help people keep up with machines.
The founder and chief executive of Tesla Inc. and Space Exploration Technologies Corp. has launched another company called Neuralink Corp., according to people familiar with the matter. Neuralink is pursuing what Mr. Musk calls “neural lace†technology, implanting tiny brain electrodes that may one day upload and download thoughts.
Mr. Musk has taken an active role setting up the California-based company and may play a significant leadership role, according to people briefed on Neuralink’s plans, a bold step for a father of five who already runs two technologically complex businesses.
Mr. Musk didn’t respond to a request for comment. Max Hodak, who said he is a “member of the founding team,†confirmed the company’s existence and Mr. Musk’s involvement. He described the company as “embryonic†and said plans are still in flux but declined to provide additional details. Mr. Hodak previously founded Transcriptic, a startup that provides robotic lab services accessible over the internet.
Mr. Musk, 45 years old, is part businessman, part futurist. He splits his time between Tesla, which is under pressure to deliver its $35,000 Model 3 sedan on time, and SpaceX, which aims to launch a satellite-internet business and a rocket that can bring humans to Mars. He is also pushing development of a super high-speed train called Hyperloop.
Somewhere in his packed schedule, he has found time to start a neuroscience company that plans to develop cranial computers, most likely to treat intractable brain diseases first, but later to help humanity avoid subjugation at the hands of intelligent machines.
“If you assume any rate of advancement in [artificial intelligence], we will be left behind by a lot,†he said at a conference last June.
The solution he proposed was a “direct cortical interfaceâ€â€”essentially a layer of artificial intelligence inside the brain—that could enable humans to reach higher levels of function.
Mr. Musk has teased that he is developing the technology himself. “Making progress [on neural lace],†he tweeted last August, “maybe something to announce in a few months.†In January he tweeted that an announcement might be coming shortly.
He hasn’t made an official announcement, but Neuralink registered in California as a “medical research†company last July.
Mr. Musk has discussed financing Neuralink primarily himself, including with capital borrowed against equity in his other companies, according to a person briefed on the plans.
Neuralink has also discussed a possible investment from Founders Fund, the venture firm started by Peter Thiel, with whom Mr. Musk co-founded payments company PayPal, according to people familiar with the matter.
In recent weeks, Neuralink hired leading academics in the field, according to another person familiar with the matter. They include Vanessa Tolosa, an engineer at the Lawrence Livermore National Laboratory and an expert in flexible electrodes; Philip Sabes, a professor at the University of California in San Francisco, who studies how the brain controls movement; and Timothy Gardner, a professor at Boston University who is known for implanting tiny electrodes in the brains of finches to study how the birds sing.
Reached by phone, Dr. Gardner confirmed he is working for Neuralink, but declined to elaborate on its plans. Dr. Sabes declined to comment. Dr. Tolosa didn't respond to a request for comment.
It is unclear what sorts of products Neuralink might create, but people who have had discussions with the company describe a strategy similar to SpaceX and Tesla, where Mr. Musk developed new rocket and electric-car technologies, proved they work, and is now using them to pursue more ambitious projects.
These people say the first products could be advanced implants to treat intractable brain disorders like epilepsy or major depression, a market worth billions of dollars. Such implants would build on simpler electrodes already used to treat brain disorders like Parkinson’s disease.
If Neuralink can prove the safety and efficacy of technology it develops and receive government approval, perhaps it then could move on to cosmetic brain surgeries to enhance cognitive function, these people say. Mr. Musk alluded to this possibility in his comments last June, describing how humans struggle to process and generate information as quickly as they absorb it.
“Your output level is so low, particularly on a phone, your two thumbs just tapping away,†he said. “This is ridiculously slow. Our input is much better because we have a high bandwidth visual interface into the brain. Our eyes take in a lot of data.â€
Others pursuing the idea include Bryan Johnson, the founder of online payments company Braintree, who plans to pump $100 million into a startup called Kernel, which has 20 people and is pursuing a similar mission.
Mr. Johnson said he has spoken to Mr. Musk and that both companies want to build better neural interfaces, first to attack big diseases, and then to expand human potential.
Facebook Inc. has posted job ads for “brain-computer interface engineers†and other neuroscientists at its new secret projects division. And the Defense Advanced Research Projects Agency is investing $60 million over four years to develop implantable neural interface technology.
The technology faces several barriers. Scientists must find a safe, minimally invasive way to implant the electrodes, and a way to keep them stable in the brain. It also isn’t yet possible to record the activity of millions of the brain’s neurons to decode complex decisions, or distinguish when someone wants to eat a bowl of spaghetti or go to the bathroom.
Then there is persuading people to get elective brain surgery.
In comments published by Vanity Fair on Sunday, Mr. Musk said “for a meaningful partial-brain interface, I think we’re roughly four or five years away.â€
If Mr. Musk indeed takes an active leadership role at Neuralink, that would raise more questions about his own personal bandwidth.
Tesla is building the largest battery factory on the planet to supply its forthcoming Model 3 electric vehicle, and it will need to produce hundreds of thousands of cars to meet its goal and justify its lofty market capitalization, which is approaching that of Ford Motor Co.
SpaceX has struggled to launch rockets fast enough to send satellites into orbit for its customers. Ultimately it wants to launch an internet-access business powered by more than 4,000 low-earth orbiting satellites, ferry space tourists to the moon and then bring astronauts to Mars.
Even so, Mr. Musk has proved many naysayers wrong. Traditional auto makers said he could never sell a popular electric car. Military-industrial graybeards scoffed at the idea he could even launch a rocket.
Ben otel bulamadiktan lokanta bulamadiktan yuzecek deniz tatil yapacak yer bulamadiktan sonra bana ne bir suru temiz adamdan?
Bu Amerikan halki daha kisisel bakim bile bilmiyor. Su anda ofisteyim senelik maasi belki 200K dan fazla adam caprazimda adam director of bilmemne 60 yasina gelmis herkesin ortasinda tirnaklarini kesiyor, bazen osuruyor. Turkiyede olsa doverler boyle adami
Fortune 500 da ilk 4 teyiz dunyanin en buyuk sirketlerinden biri ve son derece profesyonel ortam. Ortalama bir Turk un kalitesi Amerikaliya trilyon basar. IStedigi kadar okumus olsun para kazansin ailesi yok ana babasi yok evinde kopegiyle yasayandan adamdan ne hayir gelir. Benim bahsettigim insan kalitesi buydu yoksa gidilen okullar falan degil.
Bu nasil degerlendirme ?
Basari icin bir benchmark olarak buna mi bakacagiz.?
Senin yakinin nasil yasiyor ?
Agaoglu'nun, Zorlu'nun, Cayci'nin nasil kazandigina bir bak.
Hukuku olmayan, hukukcusu olmayan zavalli bir toplum bu.
Kazanan neden burada yasasin ?
Bak bakalim ABD ve Kanada'ya son sene icinde is guc sahibi kac is adami goc etmis, ustelik her bir aile birayi icin en az 500 Bin dolar odeyerek..
Yasin genc olmali.
Benim tanidigim 2 sanayici isadami tüm tasinmazlarini satip amerikaya tasindilar hemde tümden gecenlerde yaninda 1000 işçi çalıştıran onemli bir tekstilci ve onunla ayni fikirde olduklarini soyleyen birkac arkadaşı herseylerini satip tümüyle avrupada bir ulkeye tasinmaktan bahsediyorlardi üzücü olsada icinde bulundugumuz sürecin gercekleri maalesef...
yaşlanarak degil yaşayarak tecrübe kazanır insan...
Konu başlığına göre çok saçma bir meseleyi tartıştığınızın farkında bile değilken ?
Amerikadaki deniz yokluğunu okumak zorundamıyız durmadan ?
Hocam 2. Cümleniz birinci cümlemizin sebebi. Herkes TR'de paranın herşeyi satınalabileceğini gördüğü için kafa hemen ne kadar elime geçer ne kadar kenara atarımmodunda.
Ayrıca dediğiniz gibi; parası olan TR'de kral olmayan köle.
Türkiyede parası olan emniyet şeridinde ambulans gibi öncelikli gider, parası olanın çocuğu kaza yapıp adam öldürür tutuklanmaz bile. Parası olanın çocuğu askerlik yapmaz oğlu vatanseverlik taslar babası şehitlik edebiyatı yapar vs. vs.
Mesele paramız olmadan da bırakın kralı insan gibi yaşayabileceğimiz memleket neresi?
http://www.technoscope.com.tr/firma-...cozumleri.aspx
nitelikli Suriyeliden bahsetmişken.. firma Mersin'de. Sahibi Suriyeli ve çalışanların çoğu da Suriyeli. Alanında çok başarılı bir firmadır.
24 yildir amerikadayim ve binlerce Turkle tanistim bu esnada ve sunu gordum
Ne kadar zengin ve varlikli aile varsa hepsi dondu Turkiye'ye. Ne kadar paspal varsa Amerikada kaldi
ABD deki Turklerin hic abartisiz %90 indan fazlasi TR nin koylerinden ve mezralarindan gelme. %10 belki daha azida bilim adami yok muhendis falan ama onlarda ac olduklari icin burdalar.
Hickimse ama hickimse oyle bogazdaki yalisini yatini katini rahat hayatini birakip buradaki kesmekese gelmez. Ben o kadar aptal bir insan hic tanimadim.
Birgun NY a git veya San Fransisco ya. Ben oralarda yasamiyorum ama bir git. Metro duraginda beklerken fareleri say. Sonra metroya binen insanlara bi bak. BIr tane beyaz gorecekmisin? Eger guzel duzgun bakimli insan goruyorsan nadirdir ve oda ya Turktur ya avrupalidir.
Bazen kendime kiziyorum neden laf yetistiriyorum buralara diye. Ama dayanamiyor insan. THY nin perondaki kapisi acilip Istanbul havalimanina indigin zaman etrafindaki herkes insane manken gibi geliyor. Turk insani bir cok konuda Amerikalilardan fersah fersah ileride. Her konuda degil ama hayat kalitesi cok cok ustlerde.
Son senelerde araplar ve orta asyalilar zenciler cok geldi Istanbula ve Istanbul cirkinlesti ve bir Amerikan sehri gibi oldu. Cirkin cirkin insanlari bende goruyorum artik Istanbulda eskiden bu yoktu. Elinde kopekle gezenler, her tarafta Amerika daki gibi meyhaneler barlar, suratina baktigin zaman erkekmi kadinmi anlayamadigin tippler, bosanma oranlarindaki patlama, evlenmeden yasayanlar yalnizlar homeless lar yani Istanbul Amerikan sehrine donuyor yavas yavas. Iste ben guzel Istanbulu kacirdigim icin uzuluyorum
Emekli olupta TR ye yerlesinceye kadar herkes Amerikali gibi olacak, bakimsiz cirkin obez yasli.... Kaciriyoruz treni...
Konuyu degistirdigim icin ozur dilerim forum ahalisinden
Sence denizen guzel oldugu biryerdemi ev fiyatlari yuksek olur yoksa icinde kopekbaligi barindiran ve rengi kahverengi gibi olan?
Hangisinde talep daha yuksek olur? veya fiyat yuksek olur?
Yukaridaki sorunun emlak sektoruyle alakasi vardir.
Bir ornek daha verelim
ABD de yas ortalamasi cok cok yuksektir genc pek gormezsin gorsen bile ya zenci ya cinli ya hintli yada arap bir de simdi onlar doldu buraya
neyse ben kendi evimi aldigimda sehrimde bulunan iki mahalle vardi birisini sececektim. Emlakci ilginc bir sey soyledi. Dediki 2 mahallede tipatip ayni ama 2. secenegin tek farki cok fazla yasli vardir orada o yuzden ev fiyatlari cok cok daha dusuktur yani neredeyse %50 daha dusuk
Emlakciya dedimki saf saf, "ya sirf komsular yasli diye neden fiyatlari bu kadar dusebiliyor?"
Cevap " sen hic huzurevinde yasadinmi?"
Tabiiki birinci secenegi sectik ama orasida huzurevi oncesi bakimevi gibi
Neyse Istanbul u ziyaret eden yabanci turistlerin ilk izlenimi nedir e bagliycam konuyu. Genc enerjik guzel insanlar diye cevap verirler hep. TR de yasarken gulerdim bu cevaplara ama simdi Amerikada bu kadar cirkin ve uyusuk obezin arasinda yasayinca o cevaplari o kadar guzel anliyorumki. Anliyorum ama anlatamiyorum
İstanbul bir politika ile bu hale getiriliyor. Daha fazla beton satabilme politikası.
Baya aradan sonra Aksaray'a bir arkadaş ile görüşmeye gittim. Tr'olduğuma delil bulamadim.
Araplar afrikalilar suriyeliler vs. vs. Sırf o çok sevdiğimiz betonu alsınlar diye topladi iktidar.
Bu adam Mandreke arkadaslar.
Bundan sonra benim bu topikle hic bir isim olmaz.
Olayi kisisellestirmesek? Biz burada konu tartisiyoruz
Madem Amerika o kadar guzel adama sorarlar sen neden dondun diye
Tevekkeli ABD deki Turklerin sayisi hicbir zaman artmaz. Cunku isi biten hemen donuyor ozellikle varliklilar ve zenginler
ne kadar koylu dokuntu egitimsiz bir baltaya sap olamamis varsa amerikada.