Dünkü çalışmayı mı kastediyorsunuz?
Printable View
Estağfurullah oradaki 4 kolondan sonuncusu sisteme dahil olunan fiyatı da göstermesi idi.
Benim buradaki 4 kolonu işaret etmemin sebebi ilk sütundaki kolonu yanlış yazma ihtimaline karşı 2 ye bölmek idi ama farkeden bişey olmadı yani söyle de deneyince sizin istediğinize ulaşamadık...
Exploration notes
Col A: If(((KijunSen(26)>SenkouSpanA(26,52,26) AND
KijunSen(26)>SenkouSpanB(26,52)) OR
(KijunSen(26)<SenkouSpanA(26,52,26) AND
KijunSen(26)>SenkouSpanB(26,52)) OR
(KijunSen(26)>SenkouSpanA(26,52,26) AND
KijunSen(26)>SenkouSpanB(26,52))),1,0)
Col B: If((((Ref(ChikouSpan(26),-26)>SenkouSpanA(26,52,26)
AND Ref(ChikouSpan(26),-26)>SenkouSpanB(26,52))
OR (Ref(ChikouSpan(26),-26)<SenkouSpanA(26,52,26)
AND Ref(ChikouSpan(26),-26)>SenkouSpanB(26,52))
OR (Ref(ChikouSpan(26),-26)>SenkouSpanA(26,52,26)
AND
Ref(ChikouSpan(26),-26)>SenkouSpanB(26,52)))),1,0)
Col C: If(Cross(C,KijunSen(26)),3,If(Cross(KijunSen(26),C ),2,If(C
>KijunSen(26),4,1)))
Col D: If(Cross(C,
Ref(ChikouSpan(26),-26)),3,If(Cross(Ref(ChikouSpan(26
),-26),C),2,If(C> Ref(ChikouSpan(26),-26),4,1)))
Filter colA=1 AND colB=1 AND colC<=2 AND colD<=2
Filter enabled Yes
Periodicity Weekly
Records required 32767
Degerlı Üstadlar;
metastock explorer ıle tarama yapacagım..
ıkı senelık sure ıcınde en az ıkı defa, kapanısın 11 ortalamayı kestıgı hısseleri lıstelemek ıstıyorum..
bunu nasıl kodluyabılırım ?
emeklerınız ıcın sımdıden cok sagolunuz..
hurmetler
aşkitap
c>mov(c,30,s) ise bu alım şartından 3 bar sonrada c>mov(c,30,s) üzerinde olmasının şartını nasıl ekleyebiliriz.
alım şartı c>mov(c,30,s) değilde sonraki gelecek barın bu seviyenin üzerinde olması. sanırım indikatör ötelemeye giriyor
daha doğrusu c>ref(c,-3) ise sonraki üç barında c>ref(c,-3) üzerinde olursa alım sinyali vermesini istiyorum
Mutlu yıllar...
uufuk hocam;
Expert Advisor'e uyguladığım alış ve satış şartları birden fazla simge ile ifade ediliyor. Ben sadece ilk gelen kırmızı ve ilk gelen yeşil "ok"'u görmek istiyorum. Bunun bir çaresi var mıdır? Veya benim yanlış uyguladığım bir şey mi var?
Ekranım bu halde...
https://i.hizliresim.com/XMk680.jpg
İyi Günler.
Al:
Cross(mov(rsi(c,14),6,e),most(rsi(c,14),6,2))
Sat:
Cross(most(rsi(c,14),6,2),mov(rsi(c,14),6,e))
Kıvandž@fr3762 nin twiter hesabından alınmıştır.
Bunu metastock a uygulamak mümkün müdür?
Saygılar.
İyi akşamlar.
Aşağıda RSI nın Matriks'te negatif uyumsuzluğunu veren formül var. (KıvanÇ @fr3762 nin twiter hesabından alınmıştır.)
Bunu MetaStock a nasıl çevirebiliriz?
Saygılar.
IND:=RSI(c,14);
K1:=DataTrend(IND,50,-1,Y,D);
K2:=cum(1)-lastvalue(valuewhen(2.,K1=IND,cum(1)));
K3:=barssince(K1=IND);
if(ref(c,-K3)<ref(c,-K2)*0.98 and K2<>0 and K3<>0 and K3<10 and K2-K3>10 and ref(ind,-k3)>ref(ind,-k2)*1.02,1,0)
Bu soruya direk cevap vermeden,bazı hatırlatmalarda bulunacagım...
Matriksin formulu kabulu,hata vermemesi;işlevin dogru hesaplanacagı anlamına gelmez..
Daha önceleride ref konusunda hatalı degişken atayanlar olmuşdu,uyarmışdım...
Bir degişken yazalım,ondalıkdan arındıralım..
int(STOFK(14,1,S)) bu bize tamsayı olarak bir degişken saglar..
Bu degişken cıktısına göre ref fonksiyonu METASTOCK ve MATRİKS de kullanamayız..
Metastock harici DLL kullanımına izin verir ve FORUM DLL bu işler için yazılmışdır,matriksde böyle bir olanagımız yok...
Bir fonksiyona degişken peryot atama hataları yapılıyor...
Neye göre sonuç verdigi belli degil;hata vermeyince dogru kabul ediliyor,sanılıyor..
Şimdi aynı formulu iki platformada yazalım,karşılaştıralım...
https://i.hizliresim.com/36zJjO.png
https://i.hizliresim.com/v6P7ED.png
Grafiklerdem meta dogru matriks yanlış deger üretir..
Formulu kabul etmeseydi iyiydi...
Sayın Uufuk aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkürler. Emeğinize sağlık.
Saygılar.
http://666kb.com/i/e18svqkw79jkuldtm.png
Sn. BJK Coccinella , çok özür dilerim ... geç kaldım.... THYAO üzerinden örneklendirdim. Bu örnekte koşulların gerçekleştiği oldukça fazla tekrar var ve çok net gözüküyor. Kırmızı ok işaretleri 1. ve 2. koşulun gerçekleştiği noktaları gösteriyor. Siyah ok işareti ve mavi yatay çizgi ise koşulların gerçekleştiği anda sinyal vermesi gereken güncel noktayı (3. koşulu) işaretliyor. Daha önceki formülünüzü yazarken belirmiştim aslında sinyal verdiği nokta çok önemli değil ... yani ille bir rakam ortaya çıkması önemli değil...bana göre koşulların gerçekleştiği grafikleri filtrelese görevini yerine getirir. Ama yine de sizin bu noktayı görebilmeniz için ekstradan işaretledim.
Sadece Haftalık grafikte ;
1. koşul : Mavi kapanış fiyatları , kırmızı kijun-sen ve kahverengi chikou-span bulutun üstüne ya da bulutun içinde seyretmeli .
2. koşul : Hem kahverengi chikou-span mavi kapanışları aşağı kesmiş olmalı hem de mavi kapanışlar kırmızı kijun-sen'i aşağı kesmiş olmalı.
3.koşul : Chikou-span/mavi kapanışlar ya da mavi kapanışlar/kijun-sen ikilisinden hangisi son kesişimi gerçekleştirdiyse bu kesişim noktasından çizilen mavi paralel çizgi, mavi kapanışlar üstünde güncel sinyal rakamını işaret edecek.(siyah ok işaretiyle gösterildi)
Eğer bu koşullar gerçekleşti ise bundan sonra fiyatlar kaçınılmaksızın belli bi süre sonra yükselme ivmesini kaybedecek ,gevşeyecek ve bulutun altında dip oluşumuna gidecek. Bu her grafik için geçerli olmuyor.Yani %100 başarısı yok benim tecrübe edebildiğim kadar. Ama daha önce dediğim gibi bir çok grafikte çok verimli çalışıyor. Aynı AL sisteminde olduğu gibi...
Başka yapmam gereken birşey olursa sizden haber beklerim...Tekrar özür dilerim gecikme için... Sevgiler...Saygılar...Çok teşekkürler...
Adım adım gidelim;
1. Koşulun explorer formülü =
If(SenkouSpanA(26,52,26)>SenkouSpanB(26,52) AND (C>SenkouSpanA(26,52,26) OR C> SenkouSpanB(26,52)) AND (KijunSen(26)>SenkouSpanA(26,52,26) OR (KijunSen(26)>SenkouSpanB(26,52)) AND Ref(ChikouSpan(26),-26)>SenkouSpanA(26,52,26) OR Ref(ChikouSpan(26),-26)>SenkouSpanB(26,52)) OR (SenkouSpanB(26,52) >SenkouSpanA(26,52,26) AND (C>SenkouSpanA(26,52,26) OR C> SenkouSpanB(26,52)) AND (KijunSen(26)>SenkouSpanA(26,52,26) OR (KijunSen(26)>SenkouSpanB(26,52)) AND Ref(ChikouSpan(26),-26)>SenkouSpanA(26,52,26) OR Ref(ChikouSpan(26),-26)>SenkouSpanB(26,52))),1,0)
Formülü test edip olumlu ya da olumsuz bana dönüş yaparsanız sevinirim.
2. Koşulun 1. explorer formülü =
If(Cross(Ref(ChikouSpan(26),-26),c),3,If(Cross(c, Ref(ChikouSpan(26),-26)),2,If(Ref(ChikouSpan(26),-26)>c,4,1)))
2. Koşulun 2. explorer formülü =
If(Cross(c, kijunsen(26)),3,If(Cross(kijunsen(26),c),2,If(c> kijunsen(26),4,1)))
1. ve 2. explorer formüllerinin her ikisinde de 2 rakamı aradığımız rakam olacak...
Gelelim 3. koşula... Devam... Sizden haber bekliyorum...
Sn. BJK Coccinella , öncelikle geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim... Bu formülünüzü explorer > new > Column A kısmına yazdım search ettiğimde 1-0-N/A olarak 3 sonuç verdi... Yanlışım varsa hemen düzeltip tekrar deneyeyim. Hangi rakamı dikkate almam gerekiyor teyit ederseniz o şekilde hemen sonuçlara göre çıkan hisseleri kontrol ederim...
Sn. BJK Coccinella diğer tarafta daha önce yazdığınız ALIŞ formülünüzle ben search ettikçe heyecandan nefesim kesliyor. Ben tekrar teşekkür ediyorum bunun için.Hakkınızı ödeyemeyiz. Çünkü asıl bu ALIŞ formülünün ortaya çıkarılması önemliydi.Nihayetinde Aldıktan sonra takip edip satacağımız yere zaten biz karar veriyoruz. Ama ilk önce bu koşulları sağlayan hisseleri yüzlerce hisse arasından filtrelemek lazımdı ki ALIM yapabilelim problem buydu ve şu an bu sizin sayenizde çok başarılı şekilde filtrelenebiliyor. Abi %100 istisnasız başarıyla çalışıyor. Az önce tekrar search ettim aşağıdaki sonuçları aldım.502 adet seçtiğim grafik arasında bu hafta içinde koşulları sağlayıp AL verenler... Taze taze fırından... Hepsini teker teker girip kontrol ettim ve bütün sonuçlar doğru. Hepsi bu hafta AL koşulunu sağlamış durumda... Listenin güzelliğine bakar mısınız ? Seç beğen al... Uff gerçekten çok heyecanlı abi ... bu sistemi bu şekilde dünyada uygulayan yok...hiçbir yerde görmedim duymadım... inanılmaz verimli bi explorer formülü ortaya çıktı. Bakın bu listenin şu anki fiyatlarını bi kenara yazalım bi de dönüp 3-4 ay sonra tekrar kontrol edelim bakalım durumları ne olacak ? Orta vade için o kadar güzel bir mekanizma ortaya çıktı ki bunun faydasını ancak kullanıp takip edenler anlayacak.
http://666kb.com/i/e19pwwflo3aw7tl4q.png