“Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford
____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...
Duhul : 2004 ...
... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...![]()
Sn. BJK Coccinella , çok özür dilerim ... geç kaldım.... THYAO üzerinden örneklendirdim. Bu örnekte koşulların gerçekleştiği oldukça fazla tekrar var ve çok net gözüküyor. Kırmızı ok işaretleri 1. ve 2. koşulun gerçekleştiği noktaları gösteriyor. Siyah ok işareti ve mavi yatay çizgi ise koşulların gerçekleştiği anda sinyal vermesi gereken güncel noktayı (3. koşulu) işaretliyor. Daha önceki formülünüzü yazarken belirmiştim aslında sinyal verdiği nokta çok önemli değil ... yani ille bir rakam ortaya çıkması önemli değil...bana göre koşulların gerçekleştiği grafikleri filtrelese görevini yerine getirir. Ama yine de sizin bu noktayı görebilmeniz için ekstradan işaretledim.
Sadece Haftalık grafikte ;
1. koşul : Mavi kapanış fiyatları , kırmızı kijun-sen ve kahverengi chikou-span bulutun üstüne ya da bulutun içinde seyretmeli .
2. koşul : Hem kahverengi chikou-span mavi kapanışları aşağı kesmiş olmalı hem de mavi kapanışlar kırmızı kijun-sen'i aşağı kesmiş olmalı.
3.koşul : Chikou-span/mavi kapanışlar ya da mavi kapanışlar/kijun-sen ikilisinden hangisi son kesişimi gerçekleştirdiyse bu kesişim noktasından çizilen mavi paralel çizgi, mavi kapanışlar üstünde güncel sinyal rakamını işaret edecek.(siyah ok işaretiyle gösterildi)
Eğer bu koşullar gerçekleşti ise bundan sonra fiyatlar kaçınılmaksızın belli bi süre sonra yükselme ivmesini kaybedecek ,gevşeyecek ve bulutun altında dip oluşumuna gidecek. Bu her grafik için geçerli olmuyor.Yani %100 başarısı yok benim tecrübe edebildiğim kadar. Ama daha önce dediğim gibi bir çok grafikte çok verimli çalışıyor. Aynı AL sisteminde olduğu gibi...
Başka yapmam gereken birşey olursa sizden haber beklerim...Tekrar özür dilerim gecikme için... Sevgiler...Saygılar...Çok teşekkürler...
Adım adım gidelim;
1. Koşulun explorer formülü =
If(SenkouSpanA(26,52,26)>SenkouSpanB(26,52) AND (C>SenkouSpanA(26,52,26) OR C> SenkouSpanB(26,52)) AND (KijunSen(26)>SenkouSpanA(26,52,26) OR (KijunSen(26)>SenkouSpanB(26,52)) AND Ref(ChikouSpan(26),-26)>SenkouSpanA(26,52,26) OR Ref(ChikouSpan(26),-26)>SenkouSpanB(26,52)) OR (SenkouSpanB(26,52) >SenkouSpanA(26,52,26) AND (C>SenkouSpanA(26,52,26) OR C> SenkouSpanB(26,52)) AND (KijunSen(26)>SenkouSpanA(26,52,26) OR (KijunSen(26)>SenkouSpanB(26,52)) AND Ref(ChikouSpan(26),-26)>SenkouSpanA(26,52,26) OR Ref(ChikouSpan(26),-26)>SenkouSpanB(26,52))),1,0)
Formülü test edip olumlu ya da olumsuz bana dönüş yaparsanız sevinirim.
“Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford
2. Koşulun 1. explorer formülü =
If(Cross(Ref(ChikouSpan(26),-26),c),3,If(Cross(c, Ref(ChikouSpan(26),-26)),2,If(Ref(ChikouSpan(26),-26)>c,4,1)))
2. Koşulun 2. explorer formülü =
If(Cross(c, kijunsen(26)),3,If(Cross(kijunsen(26),c),2,If(c> kijunsen(26),4,1)))
1. ve 2. explorer formüllerinin her ikisinde de 2 rakamı aradığımız rakam olacak...
Gelelim 3. koşula... Devam... Sizden haber bekliyorum...
Sn. BJK Coccinella , öncelikle geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim... Bu formülünüzü explorer > new > Column A kısmına yazdım search ettiğimde 1-0-N/A olarak 3 sonuç verdi... Yanlışım varsa hemen düzeltip tekrar deneyeyim. Hangi rakamı dikkate almam gerekiyor teyit ederseniz o şekilde hemen sonuçlara göre çıkan hisseleri kontrol ederim...
Yer İmleri