Arkadaþlar explorerleri kontrol edip kendiniz de test edin. Hatamýz olabilir, affola...
“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilemez...
"Ýþini kýþ tut, yaz çýkarsa bahtýna"*"Ak dona gök yamalýk vurulmaz"*"Topraktan geldik, topraða gideceðiz; Mühim olan çamurlaþmamak"
Sn. BJK Coccinella selamlar , ben size test formülleri deðil ama explorer formülleri ile ilgili tek ama hiç önemi olmayan bi hatayý tekrar hatýrlatayým. D sütununda sinyal rakamlarýný bulan formül doðru çalýþmýyor. Aslýnda her iki formülde de bu sütunlar ve ortaya çýkardýðý rakamsal sonuçlar dikkate alýnmasa daha iyi olur ya da düzeltmemiz gerekiyor. Yani çoðu grafikte bulduðu rakam olmasý gereken sinyal rakamý deðil.. Haaa ama daha önce de söylediðim gibi bu rakamýn ne olduðunun formülün genel verimliliði konusunda hiçbir önemi yok . Çünkü bu formülün amacý yüzlerce grafik arasýnda koþullara uygun grafikleri bulup ALIM-SATIM seçeneklerini önümüze koymak. Bunu baþarýyla yerine getiriyor. Ama sinyal rakamlarý yanlýþ tespit ediliyor. Belki de sizin test formülünüzdeki hatanýn ortaya çýkma sebebi bu olabilir. Bilemiyorum... Çünkü bu rakama göre test ve karþýlaþtýrma yapýyorsunuz. Hatalý sinyalleri örneklendirelim derseniz bana söyleyin size yine buradan örnekleri göndereyim...Sevgiler...Saygýlar...
____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...
Duhul : 2004 ...
... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...![]()
Hemen güncel olarak ALIM explorer çalýþtýrdým...
Buna göre 1-1-3 ile bu hafta koþullarý karþýlayan 2 kaðýt çýkýyor.
Kesiþimler 15.02 ile biten haftalýk kapanýþ bazýnda gerçekleþmiþ.
Siyah oklar kesiþimlerin / koþullarýn gerçekleþtiði noktalarý iþaretliyor.
Yeþil ok ise kapanýþlar ve chikou-span'ýn ayný anda hangi noktada koþullarý saðladýðýný iþaretliyor. Yani sinyal rakamýnýn ne olacaðýný iþaretliyor.
DENGE 15.02.2019 kapanýþý 1,84
SELCUK 15.02.2019 kapanýþý 3,42
Ama explorer formülünde D sütunu bu rakamlarý vermiyor.Aslýnda daha kötü(yüksek) rakamlar veriyor ve verimliliði düþürüyor þu an.
Çýkan sonuçlar 15.02 kapanýþ sonuçlarý deðil, bugüne ait kapanýþ rakamlarý... Yani gerçekleþtiði haftanýn kapanýþ rakamlarýný almýyor. hali hazýrda devam eden haftanýn içinde günlük kapanýþlarý buluyor...
Ýþ çýkarmak için yazmadým ama yine iþ çýkarmýþ oldum size.... Ben hiiiiçç dert etmiyorum benim hayalim gerçekleþti...Formüller 10 numara... Çýkan verimlilik bana katmer katmer yeter ama verimlilik konusunu da muazzam tespit edelim dersek D sütununu düzeltmemiz gerekiyor ki doðru sinyal rakamlarý üzerinden doðru test sonuçlarý çýkabilsin... Yapmamý istediðiniz birþey olursa söyleyin hemen deneyelim...
![]()
____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...
Duhul : 2004 ...
... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...![]()
Yer Ýmleri