Sn. BJK Coccinella çok teşekkürler. Güncelledim. Problemsiz çalışıyor formül. Yine L harfi dahil bir explore yaptım. Elimde kalan liste üstteki gibi oldu. Sonuçları incelediğimde hem 1-1-3 hem de 1-1-4 lerin koşulları sağladığı ve doğru olduğu gözüküyor.müthiş oldu.elinize sağlık. Bu anlamda farklarını bilemediğim için soruyorum ; 1-1-4 te , 1-1-3 gibi koşulları tamamen sağlayıp, kabul gören bir sonuçtur doğru muyum ?
Diğer taraftan şunu ilave edeyim listedeki sinyal rakamları ( fiyatları ) koşullarla tutarsız gözüküyor.
Sinyal rakamı ( fiyatı ) ya güncel kapanışların kijun-sen'i yukarı kestiği noktayı
ya da chikou-span'ın kapanışları yukarı kestiği noktayı işaret etmesi gerekiyor.
Buna en güzel örnek dün gece gönderdiğim fotoğraf .... Koşulu sağlayan iki fiyat noktasını siyah okların gösterdiği yerler. Chikou-Span'ın kesişim noktasının paraleli olan güncel fiyat ya da güncel kapanışların kijun-sen'i kestiği fiyat ( hangisi daha geç kesişim sonucu ortaya çıktıysa formül o rakamı dikkate almalı. ilk kesişeni değil son kesişeni dikkate almalı. Bu örnekte koşulu sağlamak için son kesişen Chikou-Span ve kesişim anındaki fiyat siyah paralel çizgiyle işaretlediğim 2,59. Sinyal rakamı bu olmalı )
Not : Gece yatarken aklıma geldi kalkıp yazamadım . Aslında koşullar karşılandığında sinyal rakamının ( fiyatının ) bu explore sonucunda ne olduğunun çok önemi yok . Yani sizin yazdığını son formül işimizi tamamen görüyor. Explore ettiğimiz anda hangi kağıtların koşulları karşıladığına bir liste olarak ulaşmak yeterli. Çünkü karar vereceğimiz nokta orta-uzun vade için olacak. Bu da o anlık ya da çok az önce oluşmuş rakamı önemsiz kılıyor. Önemli olan bulutun altında(içinde) ,güncel fiyatlar kijun-seni kesmişken ya da üzerindeyken , chikou-span de kapanış fiyatlarını teyit olarak yukarı kesmeli ya da üzerinde olmalı .
Yer İmleri