google sheets ile cikan deger o idi
1.12
gercek olan deger de 1.09 olmus
baya iyi tahmin vala
tebrikler
Printable View
Ben ne ogrendiysem cogunu jmk ustaddan ogrendim...yorumlari cok degerli...tksr...
Kesinlikle tavsiye olmamakla birlikte sanki merdiven öncesi hareket gibi duruyor. Dövizle ilişkisini kendimce şöyle yorumluyorum, dövizin yükselişi şirket bilançolarına hasar verebilir belki o riski satıyorlardır bu konuda kesin bir fikrim yok yada daha önceki dönemde olduğu gibi ödemesini yapamayacak bir şirket var onun tedbiri için karşılık bırakmaya başladılar. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Hayrani ustadim gel su dolara beddua edelim sizde irfani bir taraf var gibi...
Opb hangi hisselere sahip bilginiz var mi? Acc yine eksi..cuma son..3 gunfe yuzde 1 eksi yedim.. 3 gunde arti yuzde 1 yapti yapti.. bu arada kub ipv onerurim acc eksimi bunlar telâfi etti
Jale iyi gidiyor
Su sekil kapatsa dahi 1.5 gu var...
Fid de guclu geliyor
Ustadlar , altin fonlarinin bugun iyi getirmesinin sebebi nedir ? Dolarin yukselmesi destek cikmasi mi ? Daha oncede ons altin 1475 li seviyelere gelmisti fakat altin fonlari bu kadar iyi getiri saglamamisti
Günaydın arkadaşlar bugün ki portföy durumu
50k ınh 0.24 getiri
50k aıs 0.03 getiri
50k tpf -0.06 götürdü
105 tl getiri sağladı
Ppf fondan çıktım
apt ye geçiş yaptım bugün alım olacak -0.03 te alırsam çok iyi olucak boylece eurobond fonuna giriş yapmak için uygun zamanı bekliyorum
Faizin hemen hemen 2.5 katı kadar getiri sağlamış oldum bugünde
tte fid bist dolar ne durumda cikan var mi hisse yogunlardan
[İPhone 1000] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
estağfrullah, kimin duasının kabul olacağı belli olmaz. hep birlikte edelim. ancak ben bu noktada hükümetin de kontrollü olmak şartıyla doların hafif hafif yükselmesine zemin hazırladıklarını düşünüyorum. çünkü faiz indirimi inanılmaz hızlı oldu. hepimiz faizin düşmesini isteriz ayrı mesele ama aşırı hızlı olunca da dolarda bu tür reaksiyonlar olur. ama önceki zamanlara bakarsak şu duruma reaksiyon dahi diyemeyiz. 5,90'u geçmez inşallah ve buralardan uzun zaman bekleyip te satmak isteyenlerin satışlarıyla döneriz
Fonet link ccola yi allah bildigi gibi yapsin
Borclanma araclari na fazla girmeyin.dolor faizi tetiklerSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilimsel bir açıklaması yok. Geçtiğimiz 4 ay boyunca her ayın başında yaptığı yüksek getiriyi bu ay yapmadı. (Yapacak diye birşey yok tamamen anapara ve vadesi gelen ödemelerle alakalı. Portföyü tam olarak bilmediğimden ödemesi gelen var mı bende bilmiyorum.) Ama getirisi oldukça düşmesine rağmen yatırımcı sayısı artıyor. Normalde tersi olması lazım. Takipteyim bakalım ne olacak. Fonu yakından takip eden bir arkadaş vardı baya gerilerde kaldı ismini hatırlayamıyorum kusura bakmasın onun dediğine göre en erken merdiven Şubat başı görünüyormuş. Şu ana kadar yaptığı hareket o arkadaşın beklentisin doğrular gibi.
Mb doları bırakmaz diye düşünüyorum kaldı ki borçlanma araçlarına karşın euro bond fonları ile karşı destek yapacağım ilerleyen zamanda borçlanmaları belki altın durumuna göre değiştirebilirim.
Aslında söyle birşey var fonların 1 yıl 3 yıl 5 yıl getirilerine bakarsanız %25 getiri altına düşen yok bu durumda getiriyi artırmak için her tür fona eşit dağılım ile encok kazandiranlara girmekte fayda var diye düşünüyorum
Benim fonlarda ki amacım mevcut faizin 2 katı kadar kazanmak ve birikime devam etmek gün gelip bist dip seviye yaptığında belirledigim hisselere dipten alıp unutmak ve yine fon gelirleriyle birikime devam etmek (bist dip yapınca hisse yoğun fonlara gözüm kapalı girerim)
endeks 112 bin hedef yapacak olsa bir haftadır etrafında gezinmez düzeltmeye geçerdi.Ne ermeni soykırımı haberleri,libyaya asker gönderme haberleri,nato askeri üstlerini gerekirse kapatırız haberi hiç birini endeks takmıyor.Endekste hedef daha yukarılar gibi görünüyor.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
altın fonları TL bazında hesaplanıyor ... TL yatırıyosun TL alıyorsun ... gram altın gibi düşün... bizde altın fiyatını nasıl oluşur ? 1 ) altının uluslararası piyasalardaki ons ( = 31,1034768 gram ) bazındaki fiyatlaması + 2 ) dolar tl paritesi.... altının dolar cinsinden kilogram fiyatını bulmak istiyorsan da altının ons fiyatı ile 31.99 u çarparsın ...
teşekkürler doların yükselişi ost'leri olumsuz etkiliyorsa diğer ost fonlarının da benzer şekilde eksi getirmesi lazımdı,diğerlerinde olağan getiriler devam etmiş,tpf özelinde -0.06 düşüş olmuş,ben en azından yılbaşını da tpf'de geçirip olası merdiveni yakalamayı düşünüyorum merdiven gelmese de mevduat üstü getirisi var ,bist hatırı sayılır düşüş yapmadan hisse fonlarına geçmem büyük ihtimalle.
ACC’den en güzel kazanç portföyündeki hisseleri ağırlıklarına göre alıp kendi portföyünü oluşturmak. Adamların hisseleri hergün ortalama +1 yapıyor, günün sonunda kazanç yok.
Aklımdaki bir başka soruda, acaba bunlar bir süre önce yaptıkları kaldıraçlı işlemlerden fena çarpıldılar da yedire yedire mi yansıtıyorlar bunu pay fiyatına?
saygıdeğer fondaşlar, bugün TCD alamayan oldu mu aranızda (benim haricimde). Tefaş ta sorun var uyarısı aldım
13,00 öncesi. ayrıca bu gta 12.40 ta 2 gün valör verdi nedendir acaba (aracı kurum ykb)
Ccola ile isdemr toplarsa fid rekora kosar
Beline kuvvet bu iki hissenin
Albrk danda atak bekliyorum
Hadi olm alctl sende bastir
Bu dolar buradan asagi kirmasi lazim...
Indikatorler guclu isaret ediyor...
Asgari ucrette anlasildi sanirim
Hadi allahim yolumuzu acik eyle
Hisse yoğundan bugün de yüzümüz gülmeyecek, boynunu büktü yine
Ozel sektor borclari doviz alip tl ile odeme yapiyorsa doviz artisi risk arttirir.takip edecegim.bendeSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar ne alcağımıxı sasırttık ya.para piyasası bitti.kısa vadelıler de öyle bişey.şöyle para piyasasının 2 3 puan üzeri bıseyker arıyom yok gibi .altın fonu alınırmı.tacirler özel sektör fonuna baktım demişler dolar artarsa biraz risk artar filan.şaştım kaldım ya