ben ciddiydim sorumda.
mehtap abla kısmında diyorsan onda da ciddiyim.
Printable View
crash için tarih bekliyorum.
Bu taraf daha huzurlu geldi bana.
Yunanistan krizde filan degil.
Parayi bulursam buralarda bir ev alir buraya yerlesirim.
Her aksam havada kurutulmus ahtapot izgara yerim mythos bira icerim.
Syg,
crash seneye tum dunyada .....grafiklere bakın çok net gözüküyor.zamanı tam net soylemek zor.ama seneye.....
dudu gitmişken 32 gün vadeli euro oran sorsan bari.bizde gelebiliriz oralara.forumuda oraya alırız.
Burada faiz vermezler adama.
En iyi faiz yine orada..
Yuksek faizin bedeli o oranda daha az huzur.
Syg,
Ben de crash bekliyorum borsalarda cunku her cikisin mutlaka bir inisi olur ve olacak.
Ama simdilik su cikisin birakin da bi tadini cikaralim yaw :)
2013-2017 arasinda anamiz agladi siz faizi alirken, biraz da biz kazanalim :)
Syg,
İş bankası kağıdı taşıdım bende de isgsy vardı 3 yıl taşıdım zararla çıktım tek zarar ettiği kağıttır bu güne kadar. diğerleri aselsan, tekfen, yapı kredi, karel, thy... En kötüsü %50 bıraktı en iyisi 5 e katladı 3 yılda.
Demem o ki borsa bilek işi, borsada geçmişin benchmark değeri dışında çok önemi yok. Kağıdın isminin de stratejisinin de önemi yok. Tek gerçek bir fiyat iki de yön var temel analizini gelecek projeksiyonunu iyi yapan kazanır.
Size isyat niçin bu kadar güzel geliyor anlamış değilim incelediğim bir kağıt da değil açıkçası ama eğer inanıyorsanız burada bir dakika durmayın basın parayı katlayın gelin sonra da anlatın :)
Bura mevduat topiği ben de şu an mevduattayım oran takip ediyorum diğer arkadaşlara ayıp oluyor, bazıları dolara takmış bazıları bazı kağıtlara takmış onlar da gitsin ilgili başlıklarda yazsın burada oran ve mevduatın geleceği konuşulsun her şey daha yerli yerinde olur diye düşünüyorum naçizane. Saygılarımla.
aylardır crush bekleyerek kaçırdıkları % 40'lık yükselişi içlerine sindirememiş olanlar var aramızda. borsa % 40 yükseldi 2017 senesi başından beri. kabul edelim bu yaklaşık 4 senelik mevduat faizine denk geliyor. şimdi, bu kadar yükselmiş bir piyasada crash beklemek marifet değil kusura bakmayın powerc. marifet sene başında borsa ile devam edip şimdilerde patinajı görüp borsaya bye bye deyip dolar almak veya tl mevduata geçmek. ne olur piyasalar negatif giderken ben demiştim demeyin, siz bunu uzun süredir söylüyor ve kaçan trene bakıyorsunuz. foruma yeni girenler için önerim dudu yu takip etmeniz. her ne kadar kendisi egenin karşı kıyısında tatilde de olsa onda ciddi ve genel yorumlar bulabilirsiniz. ucuzu arayın!!
Mevduatıcinin borsada ne işi var birde 6-7 yıl tutacakmis 7 yıl hisse tutacağına dolar tutar.
yahu bana taş atıyorsunda benim dediklerim 2013 ten beri yani TR nin işi bittiğinden beri tutuyor.sizin gibi miyop değilim. Ben hayatımda borsaya girmedim ve girmemde. nasıl kağıt alınır onu bile bilmem. Borsaya aslında karşı değilim ama BİST'e karşıyım. BİST KY nin kumarhanesidir,benim haybeden gelen param yok ki kumar oynayım. ben ucuzdan dolar toplarken kaçan trene bakıyormuşum, işte miyopluğunuz burada devreye giriyor. klasik TL ci hastalığı. Bu yıl hadi diyelim net %12 aldın. öyle zamanlar geliyor ki onu 1 ayda hiç edecekler. umutabi nin deyişiyle. "Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır." siz önce gerçek enflasyonu yenecek %27 mevduat faizini neden alamıyorum diyeceğinize ağacı taşlıyorsunuz. hedefiniz yanlış.
Yazinizi okuyan, derki, hic mehaz yokken adam bu topige ISYAT yaziyor.
Kardesim, BES'lerle ilgili bir tartisma vardi dun, o konudaki fikrimizi yazmak icin gundeme geldi.
Zaten bu ISYAT'a karsi duranlarin hic birinin bu kagittan haberi yok.
Bugun ki fiyatla, 8 ay sonra en az %18 alacak adam, bugun azami %12.32 net icin banka banka dolasiyor. O da 32 gun icin.
Yukarda yazdik paranizi 6-7 yil baglayacaksaniz girin dedik.
Kimseye kagit onerdigimiz yok, bazi genius'larin dedigi gibi kimseye kagit iteledigimiz de yok.
Bu imkani bilerek kotuluyorsan, sozum yok.
Ama bilmeden incelemeden yaziyorsan, burada yazanlarin hemen tumu senin gibi.
O yuzden zamaninda POLTK'i 8.50'den, LIDFA'yi 1.70'den bulup cikardik.
Takip eden kazandi, etmeyen ASELS aldi, bekliyor ki kazanacak.
Para sizin, keyif sizin.
Kimsenin isine karismak gibi de bir huyum yoktur ayrica.
piyasalarda bir crush beklediğiniz sürede, kaldı ki gayet de kısa vadede ocak-temmuz 2017 de, bist % 40 getirmişken miyop olanın ben olması hakikaten ilginç bir yorum :)). anlıyorum sizi, pozisyonunuz itibariyle farklı bir yaklaşım beklenemez. full dolarda olan birisi olarak. ama ciddi fırsat kaçtığını kabul etmemiz gerekir. kaldı ki yılbaşından bu yana dolarda olarak da ciddi zararınız var tl mevduata karşı. neyse bu forumda çok eleştirildiniz, maliyetinizi herkes biliyor. yalnızca kaçan trenin gerçekten büyük olduğunu gelin kabul edelim. şu anda dolar yılbaşı seviyesinde, hadi faizi % 4, 6 ayda % 2lik bir faiz getirmiş.
oysa tl faizleri 14lü seviyelerde, bu da % 7 yapar yarı yılda. bunda bile ciddi geride dolar yatırımcısı. borsa ise yılbaşına göre % 40.
ha benim borsada bir liram yok. sadece objektif olmam gerektiğini düşünüyorum.
ufak bir hesaplama ile (vergiyi dahil etmeden)
02.01.2017 $/TL= 3,54
23.07.2017 $/TL = 3,54
100.000 USD bu kadar sürede 2,214 USD getiriyor % 4 faizle. böylece 102.214 USD yapar.
100.000 USD 02.01 tarihinde 3,54 ten 354.000 TL olarak % 13 faize konulsa (o tarihte bu faiz yok ama ortalama olarak aldım, nisan sonrası görüldü bu oranlar) 25.468 TL yapıyor. yani toplam TL 379.468 TL, yani 107.194 USD
arada 5.000 USD'lik kayıp var.
Forumdaşlar, son 2 gündür yazılanları karşılaştırdığımda ortada bir çelişki tespit ettim.
Şöyleki,
Crash bekleyen forumdaşlar dolar mevduatına %4 -%4.5 faiz almanın en garantili yol olduğunu savunuyorlar, ancak ortada şöyle bir problem var: Daha evvel de belirtmiştim, bankaların döviz mevduatlarında gözüken 160 milyar dolar civarında para aslında bankaların elinde değil, ellerindeki likidite belki bu değerin yüzde biri kadardır. Yani bu 160 milyar dolar bankaların borç verdiği özel sektör firmalarının bilançolarında, firmaların tek bir kağıt üzerine imzaladıkları teminatlardan ibaret.
Şayet ki bir crash bekliyorsak, bu firmaların da bu dolarları kısa sürede temin etmelerini ve bankalara geri vermelerini bekleyemeyiz. Ayrıca üstüne üstlük özel sektör döviz kredisi talebi var olan döviz mevduatını o kadar aşmış ki bankalar bu 160 milyar doların üzerine bir de yurt dışından 40-50 milyar dolar borçlanmışlar. Yani 200 milyar doların üzerindeki özel sektör borcunu finanse edebilmek için 160 milyar dolar mevduatın haricinde 40-50 milyar dolar da yurt dışından borçlanmışlar.
Ancak tekrar ediyorum bankalara yatırdığınız ve %4-%4.5 faiz aldığınız bu dolarlar bankaların ellerinde değil, hatta Türkiye'de dahi değil, hepsi ithalat yapabilmek için yurt dışına çoktan havale edilmiş durumda.
O nedenle crash bekleyen forumdaşların döviz mevduatlarını bankaya yatırmak fiilini gerçekleştirmelerinde bir çelişki var. Yani crash geliyor deyip, tüm parayı dolar mevduatına yatırdım bir de üstüne %4.5 faiz alıyorum demek kendi içinde tutarlı görünmüyor. Zira bankaya yatırdığınız para orada belki 1-2 saat kadar kalıyor, akabinde özel sektör tarafından borç alınıyor ve ithalatı fonlamak için bankada bulunduğunu zannettiğiniz paranız 1-2 gün içinde yurt dışına çıkıyor.
Sonuç olarak ekonomik sistem birbirine bağlı bir örümcek ağı, o örümcek ağının içindeysek örümceğin karnı acıktığında kimseyi döviz mevduatında ya da TL de olmak kurtarmayabilir.
Ancak eğer forumdaşlar hafif bir crash veya daha ılımlı bir zorlanma bekliyorlarsa döviz mevduatını bankaya yatırıp %4.5 faiz almak mantıklı bir seçim.
Ama büyük crash geliyor herşey çökecek, tüm dövizimi %4.5 ile bu çökecek sisteme yani bankalara verdim demek çok tutarlı değil.
ben BİST'te işim yok diyorum sen hala %40 diyorsun.neyse aç bak bakalım 2013 mayısta BİST dolar bazında(52000) nerede şimdi(32000) nerede? o bile zorla devlet ittirmesiyle güç bela oldu. al sana hazır grafik,
https://www.tradingview.com/chart/?s...XU100%2FUSDTRY
esas fırsat nasıl kaçıyor biliyormusun, TL vadede devali yiyince kaçıyor. hiç bir şeyde yapamıyorsun dolara arkadan bakıp devali yiyorsun. ben böyle çok deval yedim hiç bir şey yapamadım çünkü ölü TL faizinde vadedeydim. artık bu gülünç TL faiziyle vakit kaybedecek zamanım yok.paramı dolar olarak sabitledim ve her ay %4,25 faizimi alıyorum. bu başlıkta beni yerden yere vururlar çünkü gerçekleri söylüyorum,kaçtan ne aldım hiç bir zaman saklamam.iki yüzlü oynamam. Neticede doğruyu söyleyen bu ülkede sevilmez,yalan söyleyecen ki itibar göresin.
Elma ile armut karistiriyorsunuz bir mevduatci asla borsaya girseydim %50 kazanirdim tuh kacirdim diye uzulmez ama dolara uzulur cunku devuluasyon paranin satin alma gucunu etkiler fakirlik getirir birde buna devaluasyonun enflasyon artirici etkisinine katarsaniz tlde duran herkesin parasi erir.
Crash filan diyoruz ama BIST te her yerde hedef 112,500 den başlayarak daha yüksek noktalar raporlar ile gösteriliyor.
Ref; http://www.finansgundem.com/foto-hab...n-puan/1214622
Ben hem mevduat hem borsadayim 1.5 senede param %100 den fazla değer kazandı
Su anda %70 mevduat %30 borsadayim oda sekerbank kağıdı ile beklemedeyim ortalama 2 ile 3 arası çıkış yapacagim
Mevduatcinin ne işi var denmis ama para ne dolarda ne mevduat ta para borsada ama her zaman değil !!
Takip ve kendini tutup strateji ni bozmadan kağıt alırsan ve sabırlı olursan zaten kazanirsin
ve rakamlar la aran iyi olmalı :)
Sn.RXPU ya katılıyorum. CRASH diyip bankalara para yatırmak bir çelişki o vakit külçe altın alıp toprağa gömüp zamanı gelince de kullanmak lazımdır. Hatta; CRASH oldu mu bankalar TL yi belki ödeyebilirler (Para Basarak) ama USD ı ödeyemezler. O vakit finans kontrolü olur. Devlet ne vakit USD ı öder o da ayrı bir konu... Ancak devletin ödediği TL lerin ortaya çıkan devasa enflasyon karşısında bir değeri olur mu? Bilemem. En azından ödenemeyen USD mevduatı kendi değerini korur... İşin açıkçası ben bir CRASH filan beklemiyorum. Beklentim önümüzdeki 5 yıl içinde %50 daha fakirleşme. Lakin fakirleşmeyi 2018 başında hissetmeye (Bilanço Küçültme- FED) başlayacağımızı düşünerek %10 USD %90 TL mevduatındayım. 3,50 TL altına şayet gelirse USD oranı mı artırmayı düşünüyorum.
Tamamiyle işim Gereği tl yatırımcısı olarak USD mevduat ile bir kişinin zarar ettiğini söyleyemezsiniz. Unutmayın ki Dünya'da her Metaya USD ile değer biçilir. Ocaktan bu güne tl bazında şu kadar zarar ettin demek sadece bir parodiden ibaret . USD siz fark etmeseniz bile evinize giren ekmeğin bile fiyatını belirler. Keşke USD tl +-%10 bandında dalgalanıp dursa ticaretin gelişmesi anlamında Türkiye ye inanılmaz fayda sağlar. Ama nerde işte ticaret yaparken göz ucu ile sürekli USD yi takip edersiniz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
sen akademisyenim diyorsun, bu olaya sadece "geçmiş olsun" dersen.. seni bankaya koruma görevlisi yapmazlar. yok ben sahte akademisyen değilim dersen zaten imarzedelerin parasını esasen kendinin çaldğını bilirsin..
peki bu ne? olay olduğunda sen ve senin gibi konunun uzmanlarının olay hakkında art niyetli ve kasıtlı olarak sessiz kalması..
bununla ilgili daha önce örnek vermiştim; çocuk istismarı konusunda yurtdışında çok ciddi eğitim/öğretim alan bir prof un, çıkarı için çocuk tecavüzlerini onaylaması, sessiz kalması vs..
karşındakini hafife alarak esasen kendini düşürüyosun fakat bu zaten sanırım senin canını sıkmıyor.. açıkçası ben doç olsan. kendimi küçük düşürmekten rahatsız olurdum..
bu ülkede veya dünya da başka bir ülkede muhtemelen sen hazine bonosuna insanların hayati birikimi yatırmasının akla, bilgiye uygun görürsün.. peki senin bütün birikimin dibs te gasp edilse, ve sana konunun uzmanları "geçmiş olsun" dese. sence bu hakaret olmaz mı?
hadi beni geçtim. bu birikimi asla yerine koyması mümkün olmayan insanlar ne olacak?
ben en başından beri buradaki herkesi olayın devletin yaptığı bir "gasp" olduğuna ikna ederdim.. ikna etmek istemedim. zira ortada bir zihniyet bozukluğu var.
esasen düzelmesi gereken budur.. açıkçası bonozedeler için farklı alanda uzman olanlardan da destek alarak söke söke gasp edilen hakları geri alma imkanım da vardı..
ama bu yolu da denemedim.. zira zihniyet düzelmeden sadece imarzedelerden yapılan gaspın geri alınması insanlğığı kurtarmayacak..
olay hakkında en küçük bilgiye sahip olmadan ve gerçek anlamda konuyu tartışmaya niyetin ve niyetiniz olmadığı için bende tartışmak istemedim..
olan olmuş zaten katliam yapılmlış, üzerinden 14 yıl geçmiş hayati birikimleri gasp edilenlerin bir kısmı vefat etmiş yada yeni yoksul hayatlarına alışmışlar..
benim derdim ZİHNİYET BOZUKLUĞU ile.. ama yinede neyi anlatacaktın "kapasitem olsaydı" merak ediyorum.
devletin anayasal suç olan ve 3. dünya ülkelerinde bile olmayan dibsler de dolandırıcılık, sahtekarlık yaparak (mülkiyet hakkı, kişi adına saklama olmadan) dijital ortamda hazine kağıtlarını aracı kurumlara satma yetkisi vermesinin normal olduğunumu söyleyeceksin?
mahkemelerin herşeye rağmen (tüm baskılara) aihm zoruyla bonozedeleri haklı görmesi ve yasal faiz işletilerek satın alınan tarihten itibaren başlamak üzere ödenme kararını yasa ile meclisin önüne geçmesi ve mahkemelerin bunu haklı görmesinin normal olduğunumu söyleyeceksin?
yoksa vergili mevduatlarda (sınırsız garanti varken) yasa gereği 1 içinde faizleriyle ödenmesi gereken mevduatların yine anayasa katledilerek yani "geriye dönük işletilmek üzre yasa çıkarılarak" ödemelerin 3 yıla yayılmasının normal olduğunumu söyleyeceksin..
akla , mantığıa, bilgiye uymayan bir olayın normal karşılanması için bunun herkesin başına gelebilmesinin mümkün olması gerekmektedir.. ve bu olayın dibs alan insanların kusuru olmadan, devletin kusursuz olduğu durumda olması imkan dahilinde değil..
imar bankası olayında devletin işledği anayasal suç var, ve bonozedenin hiç bir kusuru yok.. zira zaten alt yapı yok.
kusura bakma bu olay sen ve başkalarının başına gelene kadar bu bir katliamdır ve dünya da eşi benzeri yoktur..
Bir tane beach var ismi aliki .
Tüm Türkler orada %80-90 tr plaka ama bayramda gittim ben .
Yunanistan krizden Türkler çıkartıyor sanırım [emoji23][emoji23][emoji23]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben La Scala'da takiliyorum su sira.
Aliki'de de biraz vakit gecirdim, guzel yer ama cok kalabalik.
Bayramda kesinlikle buralara gelinmez.
Syg,
Araba ile cikmak icin yeni cipli ehliyet lazim.
Ozel arac sigortasina yurt disi klozu da ekletin. Zorunlu degil ama iyi olur. Araciniza bi hasar olursa oder.
Bir de kalis suresi kadar veya minimum 15 gunluk yesil sigorta gerekiyor ki bu AB'nin zorunlu trafik sigortasi, kaza durumunda karsi tarafi koruyor.
Yesil sigortayi bizim Turing yapiyor veya sinirda da alinabiliyor.
15 gun icin 52.50 Euro.
Cikis icin gerekli olanlar bunlar.
Ipsala'dan cikinca hemen A2 otobanina giriyorsunuz. 2 saatlik yaklasik 200km bir yolculuktan sonra Keramoti sapagindan cikarken 2.70 Euro otoban parasi odeyerek cikiyorsunuz.
Sapaktan sonra biraz daha gidip Thasos feribotlarinin kalktigi Keramoti'ye variyorsunuz.
Feribot ucreti binek arac icin 35 Euro, her yarim saatte bir karsilikli feribot var.
Feribot kalkti yanasti derken 30dk sonra Limenas dedikleri merkeze variyorsunuz.
Limenas'da Simi diye bir taverna var, turklerin gozdesi.
Merak edip orayi da denedim.
Taverna dedikleri yer bizim bildigimiz restoran.
Canli muzik filan yok.
Tabak filan kirmak icin baska yerler arastirmalisiniz.
Ben ilgilenmedim daha o islerle. :)
Syg,