Sayfa 894/1024 İlkİlk ... 394794844884892893894895896904944994 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 7,145 - 7,152 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    piyasalarda bir crush beklediğiniz sürede, kaldı ki gayet de kısa vadede ocak-temmuz 2017 de, bist % 40 getirmişken miyop olanın ben olması hakikaten ilginç bir yorum ). anlıyorum sizi, pozisyonunuz itibariyle farklı bir yaklaşım beklenemez. full dolarda olan birisi olarak. ama ciddi fırsat kaçtığını kabul etmemiz gerekir. kaldı ki yılbaşından bu yana dolarda olarak da ciddi zararınız var tl mevduata karşı. neyse bu forumda çok eleştirildiniz, maliyetinizi herkes biliyor. yalnızca kaçan trenin gerçekten büyük olduğunu gelin kabul edelim. şu anda dolar yılbaşı seviyesinde, hadi faizi % 4, 6 ayda % 2lik bir faiz getirmiş.
    oysa tl faizleri 14lü seviyelerde, bu da % 7 yapar yarı yılda. bunda bile ciddi geride dolar yatırımcısı. borsa ise yılbaşına göre % 40.
    ha benim borsada bir liram yok. sadece objektif olmam gerektiğini düşünüyorum.
    ben BİST'te işim yok diyorum sen hala %40 diyorsun.neyse aç bak bakalım 2013 mayısta BİST dolar bazında(52000) nerede şimdi(32000) nerede? o bile zorla devlet ittirmesiyle güç bela oldu. al sana hazır grafik,
    https://www.tradingview.com/chart/?s...XU100%2FUSDTRY

esas fırsat nasıl kaçıyor biliyormusun, TL vadede devali yiyince kaçıyor. hiç bir şeyde yapamıyorsun dolara arkadan bakıp devali yiyorsun. ben böyle çok deval yedim hiç bir şey yapamadım çünkü ölü TL faizinde vadedeydim. artık bu gülünç TL faiziyle vakit kaybedecek zamanım yok.paramı dolar olarak sabitledim ve her ay %4,25 faizimi alıyorum. bu başlıkta beni yerden yere vururlar çünkü gerçekleri söylüyorum,kaçtan ne aldım hiç bir zaman saklamam.iki yüzlü oynamam. Neticede doğruyu söyleyen bu ülkede sevilmez,yalan söyleyecen ki itibar göresin.

Elma ile armut karistiriyorsunuz bir mevduatci asla borsaya girseydim %50 kazanirdim tuh kacirdim diye uzulmez ama dolara uzulur cunku devuluasyon paranin satin alma gucunu etkiler fakirlik getirir birde buna devaluasyonun enflasyon artirici etkisinine katarsaniz tlde duran herkesin parasi erir.

3. Crash filan diyoruz ama BIST te her yerde hedef 112,500 den başlayarak daha yüksek noktalar raporlar ile gösteriliyor.

Ref; http://www.finansgundem.com/foto-hab...n-puan/1214622

4. Ben hem mevduat hem borsadayim 1.5 senede param %100 den fazla değer kazandı

Su anda %70 mevduat %30 borsadayim oda sekerbank kağıdı ile beklemedeyim ortalama 2 ile 3 arası çıkış yapacagim

Mevduatcinin ne işi var denmis ama para ne dolarda ne mevduat ta para borsada ama her zaman değil !!

Takip ve kendini tutup strateji ni bozmadan kağıt alırsan ve sabırlı olursan zaten kazanirsin

ve rakamlar la aran iyi olmalı

5. Sn.RXPU ya katılıyorum. CRASH diyip bankalara para yatırmak bir çelişki o vakit külçe altın alıp toprağa gömüp zamanı gelince de kullanmak lazımdır. Hatta; CRASH oldu mu bankalar TL yi belki ödeyebilirler (Para Basarak) ama USD ı ödeyemezler. O vakit finans kontrolü olur. Devlet ne vakit USD ı öder o da ayrı bir konu... Ancak devletin ödediği TL lerin ortaya çıkan devasa enflasyon karşısında bir değeri olur mu? Bilemem. En azından ödenemeyen USD mevduatı kendi değerini korur... İşin açıkçası ben bir CRASH filan beklemiyorum. Beklentim önümüzdeki 5 yıl içinde %50 daha fakirleşme. Lakin fakirleşmeyi 2018 başında hissetmeye (Bilanço Küçültme- FED) başlayacağımızı düşünerek %10 USD %90 TL mevduatındayım. 3,50 TL altına şayet gelirse USD oranı mı artırmayı düşünüyorum.

Tamamiyle işim Gereği tl yatırımcısı olarak USD mevduat ile bir kişinin zarar ettiğini söyleyemezsiniz. Unutmayın ki Dünya'da her Metaya USD ile değer biçilir. Ocaktan bu güne tl bazında şu kadar zarar ettin demek sadece bir parodiden ibaret . USD siz fark etmeseniz bile evinize giren ekmeğin bile fiyatını belirler. Keşke USD tl +-%10 bandında dalgalanıp dursa ticaretin gelişmesi anlamında Türkiye ye inanılmaz fayda sağlar. Ama nerde işte ticaret yaparken göz ucu ile sürekli USD yi takip edersiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Crash filan diyoruz ama BIST te her yerde hedef 112,500 den başlayarak daha yüksek noktalar raporlar ile gösteriliyor.

Ref; http://www.finansgundem.com/foto-hab...n-puan/1214622
    %6 icinmi girecekmis ky bu haberler olmasa kime birakip gidecekler .

8.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    şunlarda bir tane bilgi kırıntısı var mıdır? bayağı yazılar bunlar. adamların hasedi başına vurmuş. biri dilbilgisi uzmanı kesilir dil bilgisini bilmez diğeri imarzedeyim der geçmiş olsun dersin anlamaz. sanki parasını biz çaldık. anlatsan anlayacak kapasite de yok ki:
    sen akademisyenim diyorsun, bu olaya sadece "geçmiş olsun" dersen.. seni bankaya koruma görevlisi yapmazlar. yok ben sahte akademisyen değilim dersen zaten imarzedelerin parasını esasen kendinin çaldğını bilirsin..

peki bu ne? olay olduğunda sen ve senin gibi konunun uzmanlarının olay hakkında art niyetli ve kasıtlı olarak sessiz kalması..

bununla ilgili daha önce örnek vermiştim; çocuk istismarı konusunda yurtdışında çok ciddi eğitim/öğretim alan bir prof un, çıkarı için çocuk tecavüzlerini onaylaması, sessiz kalması vs..

karşındakini hafife alarak esasen kendini düşürüyosun fakat bu zaten sanırım senin canını sıkmıyor.. açıkçası ben doç olsan. kendimi küçük düşürmekten rahatsız olurdum..

bu ülkede veya dünya da başka bir ülkede muhtemelen sen hazine bonosuna insanların hayati birikimi yatırmasının akla, bilgiye uygun görürsün.. peki senin bütün birikimin dibs te gasp edilse, ve sana konunun uzmanları "geçmiş olsun" dese. sence bu hakaret olmaz mı?

hadi beni geçtim. bu birikimi asla yerine koyması mümkün olmayan insanlar ne olacak?

ben en başından beri buradaki herkesi olayın devletin yaptığı bir "gasp" olduğuna ikna ederdim.. ikna etmek istemedim. zira ortada bir zihniyet bozukluğu var.

esasen düzelmesi gereken budur.. açıkçası bonozedeler için farklı alanda uzman olanlardan da destek alarak söke söke gasp edilen hakları geri alma imkanım da vardı..

ama bu yolu da denemedim.. zira zihniyet düzelmeden sadece imarzedelerden yapılan gaspın geri alınması insanlğığı kurtarmayacak..

olay hakkında en küçük bilgiye sahip olmadan ve gerçek anlamda konuyu tartışmaya niyetin ve niyetiniz olmadığı için bende tartışmak istemedim..

olan olmuş zaten katliam yapılmlış, üzerinden 14 yıl geçmiş hayati birikimleri gasp edilenlerin bir kısmı vefat etmiş yada yeni yoksul hayatlarına alışmışlar..

benim derdim ZİHNİYET BOZUKLUĞU ile.. ama yinede neyi anlatacaktın "kapasitem olsaydı" merak ediyorum.

devletin anayasal suç olan ve 3. dünya ülkelerinde bile olmayan dibsler de dolandırıcılık, sahtekarlık yaparak (mülkiyet hakkı, kişi adına saklama olmadan) dijital ortamda hazine kağıtlarını aracı kurumlara satma yetkisi vermesinin normal olduğunumu söyleyeceksin?

mahkemelerin herşeye rağmen (tüm baskılara) aihm zoruyla bonozedeleri haklı görmesi ve yasal faiz işletilerek satın alınan tarihten itibaren başlamak üzere ödenme kararını yasa ile meclisin önüne geçmesi ve mahkemelerin bunu haklı görmesinin normal olduğunumu söyleyeceksin?

yoksa vergili mevduatlarda (sınırsız garanti varken) yasa gereği 1 içinde faizleriyle ödenmesi gereken mevduatların yine anayasa katledilerek yani "geriye dönük işletilmek üzre yasa çıkarılarak" ödemelerin 3 yıla yayılmasının normal olduğunumu söyleyeceksin..

akla , mantığıa, bilgiye uymayan bir olayın normal karşılanması için bunun herkesin başına gelebilmesinin mümkün olması gerekmektedir.. ve bu olayın dibs alan insanların kusuru olmadan, devletin kusursuz olduğu durumda olması imkan dahilinde değil..

imar bankası olayında devletin işledği anayasal suç var, ve bonozedenin hiç bir kusuru yok.. zira zaten alt yapı yok.
    kusura bakma bu olay sen ve başkalarının başına gelene kadar bu bir katliamdır ve dünya da eşi benzeri yoktur..

Sayfa 894/1024 İlkİlk ... 394794844884892893894895896904944994 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •