VOB da kazanmanın tek yolu vobu bırakmaktır.........
Printable View
VOB da kazanmanın tek yolu vobu bırakmaktır.........
Kazanciniz daimi ve daha fazla olsun .150-200 tl kar hedefi varsa yeterli ise ve buna sadik kalabiliyorsaniz ne mutlu size
ben yapamiyorum bunu 25 gun boyunca 1 gun bile zararli pozisyon kapatmadim gunluk kazanc 7000 idi ortalamasi 26. gun pozisyonu buyuttum 25 gunluk kazanci 1 gunde verdik :)
Fx de benim en cok sevdigim AudNzd dir
klasik hareketleri yapar 1.02 1.10 arasi
Gündüz biri 450 liraya otokar aldım yazmıştı sanki...
Aradım aradım iletisini bulamadım, sildi mi, yoksa ben gayipten iletiler mi alıyorum bilemedim...
Yine de geçmiş olsun diyoruz o arkadaşa...
VOBDA iyi para kazanılabiliyor.ama stresti çekilecek gibi değil.sosyal hayatı bitirir.
spotta 12 ayda oluşacak fırsatlarla %40-50 kar çok olası.
sermaye hedefim var.o gerçekleşsin vobu bırakacağım.
misafirlikte bile kafa sürekli başka yerde..poz. isen dışarı çıkmak çok sıkıntılı vs.
gece bile kalk fdowa bak...gece millet neyle uğraşır sen ne ile.:)
Evet bugün görmemiş, dün 463' lerden dönmüş ama...
''Gündüz biri 450 liraya otokar aldım yazmıştı sanki'' cümlesini öğelerine ayırdım...
Cümlenin içinde alımın bugün yapılmış olduğunu belirten zarf tümlecine rastlayamadım doğrusu...
Türkçe öğretmeni varsa olayı aydınlatsın lütfen...:)
Sn discretus tam cevap yazıyordum yazınız uçtu yada sildiniz.
Karşı bacaklı poz açarak nasıl maliyet avantajı sağlıyor anlamadım daha 1 yön yerine 2 yön = x2 komisyon ?
Bu arada nisan vade long mantıklı duruyor. Benim de dikkatimi çekti ama temetttü mü var vs diye üşendim.
YTD
Oysa ki burada her gün para dağıtıyorlar
evet temettü olacak ama ne kadar bilemiyoruz. tek faktör o değil.. geçen vadenin başlarında aralık vade yine teoriğe göre 2-3 bin puan aşağıdaydı, ciddi bir short baskısı vardı ama istifa haberi sonrası olanları biliyoruz sonra.. avantajına gelen bir noktada teorikle farkı kapatacaktır.. yine öyle olur..
diğer yandan. komisyon daha fazla veriyorsun bu doğru ama endeks karşısında sepet hisse pozu alıyorum. uygulaması konvansiyonel olmadığından sildim açıklaması zor diye.. ama kısaca endeksi replike etmek için belirlediğim 5-6 hissenin (korrelasyon yüksek olmalı ama 1-2 haftalık faz farkı mühim değil, hatta iyi bile olabilir) uygun noktalardan sepet poz açıyorum endekse karşı (long vs short veya short vs long gibi)..marj yüksek olursa (yakalayabilirsem) komisyon gibi giderler ihmal edilebilir hale geliyor..bir nevi alpha yaratmış oluyoruz..
Şimdi hukukî düzenlemeler yapılsa güçler nasıl ayrışacak, parlamenter demokrasi nasıl olur. Tüm bunlar olduğunda yarın neler değişir. Cumhurbaşkanınin atadığı tüm kişi ve birimlerin kararında ne değişir.
[IMG]https://i.hizliresim.com/9BZKZN.png[/IMG]
Begendiklerim.......Takip listem 1.... 2020 9 aylık bilanco verilerine göre
Ülkede demokrasi ve özgürlükler isteyen biri en ufak bir eleştiri için tazminat davası açar mı. Ortaokul mezunu birini bir bankanın yönetim kuruluna atar mı. Mv adayını rektör olarak atar mı. Tüm bunlar olurken yapısal reformlar hukukî düzenlemeler güçler ayrılığı reformu neyi değiştirir.
Bunlar gunluk 3-5 hasta acikliyor
Sayet Sant Beyin yazdiklari dogru ise Borsalar neyin rallisini yapiyor ?
Şant Manukyan
@SantManukyan
ABD yüzünden Çin gözünüzden kaçmasın, Hebei eyaleti kapatılmış durumda (ekte başkentin trafik durumu). 11 Şubatta Çin yeni yılı başlıyor. Geçen yıl tarzı bir kapatma önlemi gelişmekte olan ülke ve emtialar dahil sert satış getirir.
https://twitter.com/SantManukyan/sta...32018146521091
[IMG]https://i.hizliresim.com/bqgV2q.png[/IMG]
3 nolu Kriter takip listem İçinde asitli maddeler bulunur....
Herkese bol kazançlar .............Kolay gelsin..
lazım gelen çok sağlam disiplin
Ki çoğu insanda yok
akşam sporu olsun diye,
piyasaya güzel numara çektiler. ama numara bana göre. böyle satışlara pek inanmam. bana göre yarın piyasayı biraz daha silkeledikten sonra günü toparlanma gayreti ile geçirir, bir gün yoluna kaldığı yerden devam eder. bende böyle pozisyonlarda yazınca sabah artı gaplı açılış oluyor ama yok bugün tekrar aşağı basarak korkutma şansları olduğu için biraz yine terletirler diye düşünüyorum
[QUOTE=Verge;5075228]Gündüz biri 450 liraya otokar aldım yazmıştı sanki...
Aradım aradım iletisini bulamadım, sildi mi, yoksa ben gayipten iletiler mi alıyorum bilemedim...
Yine de geçmiş olsun diyoruz o arkadaşa...[/QUOTE
Sayın Verge gaipten ileti almıyorsun.Siz gidin xxx den banka alın .Ben 450 den otokar alacam idi.
niye silindi anlamışsındır.
Hafta sonu TV'de nitelikli çelik üreticisi Sandvik Fabrikası belgeseli vardı, işçiler mesai bitince eve gidiyor ama fabrika üretime devam ediyor diye görüntüleri gösterdiler. Düşük işçilik ücretleri Çin vs gibi şeylerden etkilenmeyecek önemli bir şirket diye düşündüm ama hissesi çok artmış. 32 milyar dolar civarı piyasa değeri var 32 bin kadar çalışanı var.
Bu tip şirketler pek yok BIST'de, yine de otomasyonu, marka algısı, imtiyazı, pazar payı vs düşünülüp belki bulunur ama genelde iyi şirketler pahalı oluyor.
https://i.hizliresim.com/7QZ713.jpg
FOREX kur ticareti iyi idi ama kapattılar. O saatler piyasanın en sığı olduğu saatler oluyordu ufak alım satımlar etkileyebiliyordu. Muhtemelen ismi konulmamış anlaşma var kurları sabitliyorlar genelde. Bence yeterli heyecan olmuyor artık, onun yerine kripto paralar çıktı gibi.
Aktif rasyo oranı kuralı kakmış olması lazım, sürekli bankalardan kredi teklifi geliyor size özel %1,79 diyorlar, Üzerine KKDF, BSMV vs oluyor.
Bireysel krediler kobi kredilerine göre daha az riskli olabilir, öte yandan bunu alan nasıl ödeyecek belli değil.
Palladium Ataşehir AVM, Ak Portföy Yönetimi A.Ş. Dördüncü Gayrimenkul Yatırım Fonu’na geçmiş.
>>>>>>>>>>>>>>
https://www.patronlardunyasi.com/hab...a-gecti/245399
...
Tahincioğlu Holding bugüne kadar Ziraat GYO, Vakıf GYO, Vakıf Katılım, Ak Portföy, İş Portföy, Ünlü Portföy ve Re-pie Portföy gibi portföy yönetim şirketlerinin gayrimenkul fonlarına gerçekleştirdiği ofis binaları, alışveriş merkezi, ofis katları ve konutları içeren 330 milyon doları aşan kurumsal toplu satış gerçekleştirdi.
Palladium Ataşehir’in Ak Portföy Yönetimi A.Ş. Dördüncü Gayrimenkul Yatırım Fonu’na devir işlemini tamamlayan Tahincioğlu Holding daha önce 1.5 milyar lira olarak açıkladığı yıl sonu ciro hedefini aştı ve 2020 yılını 2 milyar 250 milyon TL’lik satış ile tamamladı.
..
Çin'den pahada ağır yükde hafif mallar geliyor, havaleli eşyalar gönderiliyor gibi, ithalat da azalınca konteyner yetmemeye başlamış.
Faizler düşük olsa konteyner işletmeciliği AVM işinden daha karlı olabilir.
>>>>>>>>>>>
Çin'e yönelik boş konteyner bulunamaması nedeniyle navlun fiyatları yüzde 150 oranında artış gösterdi. Bu durumun sebebi döviz artışı nedeniyle Çin'den yapılan ithalatın azalması. İthalattaki azalma böylece ihracatı da etkiledi ve artan navlun fiyatları nedeniyle ihracat zorlaştı.
Boş konteyner sorunun bir diğer nedeni de 2020 yılı Mart ayından bu yana hatlarda yaşanan sayısız sefer iptalleri ve ekipman pozisyonlandırmada düzensizlikler oldu. Çin diğer ülkelere nazaran kendini daha hızlı toparlayınca Çin’in ekipman ihtiyacı tahmin edilenden daha hızlı bir şekilde arttı. Ayrıca yaklaşan yeni yıl sebebiyle Doğu-Batı eksenindeki artan ekipman ihtiyacı tüm büyük hatların boş ekipmanlarını özellikle Çin limanlarına pozisyonlandırmasına yol açtı. Ekipman sorunlarının 2021 yılı Mart ayına kadar devam edeceği tahmin ediliyor.
Transmedyahttps://www.transmedya.com/lojistik/cin-e-gidecek-bos-konteyner-bulunamayinca-fiyatlar-iki-katina-h14816.html
pastaya baktım,
pasta lideri pastada yok.
yani bitlikoyunda dört de bir indirilmi fiyatların olduğu bir piyasada,
ne oluyoruz kabilinden bekleme moduna geçmesi normal.
ama bofalo işlem yapmış, en iyi alıcı, en azından görüntüde.
yarın kesenin ağzını açmazsa, sistemler çalışacaktır.
sonra teknikçiler,
sonra taktikçiler,
ahçı bahçıvana,
bahçıvan uşağa.
teb de kenardan seyretmeye devam etmez herhalde. :he:
şu an ajanslar
dünya basını
press ler
Mesut Özil in
Türkiye nin en büyük camiası Fenerbahçe
İspanyada Real Madrid neyse , Türkiye de Fenerbahçe o dur
Fenerbahçeliyim
Türk dizilieri ile ilgili açıklamalarını
son dakika olarak geçiyor
Milyar avro reklam versen yapılamayacak ülke ve Fenerbahçe tanıtımını tek başına yapıyor
Mesut Özil
Tebrikler
Tavan %20 kararı ne zaman belli olacak bilen var mı
Sayın şahit;konuyu biraz açabilir miyiz?boğa yerine bahçıvan mı geldi?Ytd
Global ticaret yapan bir firmanın satış departmanında görevli birisi olarak şunu söyleyeyim. Çin'den Türkiye'ye gelecek bir adet 40" konteyner fiyatı normal şartlarda USD1800 iken şuan bu fiyat USD8500 civarındadır. Söylenildiği gibi mart ayından itibaren konteyner fiyatları düşecektir.
Bireysel kredilerde, kredinin ödenmemesi durumunda vatandaşın tepesine çok iyi biner bankalar ve o parayı faiziyle kanırta kanırta alır. Esas sıkıntı kurumsal kredilerde. Mevcut mevzuat ve kanunlara göre, bir firma kötü niyetli ise o krediyi ödememek için seksen takla attırır, en son noktada ben haklı sebeplerle battım der, firma ortaklarının da üstünde mal kalmayacağı için bankalar beş kuruş alamaz.