Biz önceden düştük/düşüyoruz çünkü...
Akşama onlar da yükselecekler görünüyor...dow vadeli +0.88
Printable View
faizlerle ilgili burayı okuyarak çok faydalandım arkadaşlar. sağolun varolun. bende katılayım yazışmalara. bugün merkez 1-1.5 puan artış yapar diyorum. faiz artsada bankalara yansımıyor nasılsa
Benden de son dakika komplo teorisi ;
Merkez faiz artırsa da artırmasa da hiç önemi yok. Tamamen algı yönetimi ile idare ediliyor artık ekonomi. Tüm yayın organları- internet dahil - kontrol altında olup, para babaları çalışmadan çalışanların tasarruflarını düzenli olarak iç ediyorlar.
Bu gün herkes doları aşağı beklerken , akşam veya yarından itibaren dolar 5,80 - 5,90 ve 6 ya doğru korkuta korkuta ve döke döke gidecektir. Yatırım tavsiyesi değildir. Sadece kafamdaki teoridir.
Artırmazsa bence hata yaparlar ..
Faizmi döviz kurumu önemli ?
Tabiki döviz ..
O yüzden sembolikde olsa artırmaları şart
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sn. Dudu, şahsen 1994, 2001 ve 2008 krizlerini yaşadım. Bunların en şiddetlisi olan 2001 krizinde yakın çevremdeki gençlerin yurtdışı planlarına, acele etmeyin, bu ülke kendini toparlar diye müdahil oldum. Bu krizlerin hepsinde kafamda bir çıkış planı vardı, bunlarda her seferinde tuttu ve haklı çıktım.
Bugün ise içinde bulunduğumuz kriz durumundan bir çıkış göremiyorum. En iyimser tahminlerim bile hala dibi bulmadığımız ve dibi bulduktan sonraki çıkış sürecinin de 3-5 yıl alacağını öngörüyor.
Bu söylediklerim hisse senedi konusundaki önerilerinize katılmadığım anlamına gelmiyor, ancak hisse seçiminin yalnızca karlılık esas alınarak yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Yani krizin 3-5 yıl süreceği hesaba katılarak bu süreci atlabileceğinden de emin olunan şirketlere yatırım yapılmalıdır. Şirketin borcunun bulunmaması, çok temel ihtiyaçlara hitap ediyor ya da ihraç pazarlarına üretim yapıyor olması ve arsa stoklarına sahip olması bu seçimi yaparken dikkate alınması gereken hususlardır.
sanıyorum hoşgeldin mevzusunda ICBC 26,25 ile TL'de ve 6,25 ile USD'de en iyi oranlar. ve hoşgeldin periyodu 3 ay.
Her türlü 26' dan daha çok kazandırıyor aktif. Dövize geçme gibi konjonktüre göre esnek hareket etme avantajı da sürüyor. 3 ay sonra faizlerin nerede olacağını bilemezken, senelik bağlamak ne derece mantıklı? Senelik bağlamak isteyen aktifin ya da şekerin daha yüksek faizli bonolarını tercih etsin.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
RXPU başınız sağolsun
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
sizce krizin hangi evresindeyiz? ekonomik veriler hep gecikmeli gelir, en son 15 ekimde temmuz'18 işsizliği açıklandı.
şimdi bist firmaları kasımla birlikte 3Ç verilerini açıklayacak. buralarda gelecek kötü veriler ile mi biz krizin evrelerini tayin edebileceğiz? yoksa çarşı pazar fiyatlarıyla mı?
benim için kriz göstergeleri beklenti anketleri.
sabit tuttu..
Son dakika: Merkez Bankası faizi açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Merkez beklendiği gibi politika faizini yüzde 24'te sabit bıraktı
borsada spekülasyon değil '' yatırım*'' yapacaksanız ( minimum* 3 yıldan başlamak üzere ) o zaman öncelikle takip etmeniz gereken şirket bilançoları memleketin hava durumu değil ki... Dünyadaki likiditeyi takip edersiniz. O nasıl olacak o likidite nasıl takip edilecek ? kısa adı Üç harfli bir banka var onu takip etmeniz gerekiyor ...
Faiz sabit kaldı o zaman stopaj indirimine devam....
Faiz sabit kalması ile dolar düşmüyorsa, bankalar oranı hafif geri çekebilir. %25-26 verenler 24 lere gerileyebilir gibi.
MB:Fiyatlama davranislarina dair yukari yonlu risk devam ediyor siki durus devam edicek.
Ekim enflasyonu onemli stopaji ona gore karar verebilirler.
2>24,5 ustune cikar yiilik tufe.
2<24,5 altina iner yillik tufe.
cazip gibi.........Alıntı:
ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. için 30 EKİM SALI günü aynı anda iki bono ihracı planlamaktayız.
v 113 Gün Vadeli ve İskontolu Bonoda Yıllık Basit %35,00 getiri öngörülmektedir.
v 364 Gün Vadeli ve Değişken Faizli Bonoda TRLİBOR+ %7,00 getiri öngörülmektedir.
Nitelikli Yatırımcılara Satış şeklinde gerçekleşecek ihraçlara ilişkin detayları aşağıda bulabilirsiniz.
Aşağıda KAP’ta açıklanan Derecelendirme Duyurusu, 2018 II. Çeyrek Bağımsız Denetim Raporu ekte ise Şirket Sunumu bilgilerinize sunulmaktadır.
Herkese merhabalar yoktum bir süre, USD maceram kısa sürdü 5,63 aldım 5,72 den şutladım. Şimdi pustum 5,50 seviyelerini kolluyorum TL devam. Herkes toplantı öncesi al desede tam düşündüğüm gibi oldu piyasa öncesinde fiyatladığı için tepki vermedi birde MB faktörü devreye girince bir anda aşağıya doğru çevirdi kendini.
TL daha sağlam duruyor şu an gözümde başka bir platformda USD terste olanları görünce gerçekten çok üzülüyor insan.
Zorlu Enerjinin 113 gün vadeli
%35 basit getirili ihracının yıllık bileşiği %39.41'e denk geliyor..
ytd.
syg,
Bakalım banka faizleri nasıl şekillenecek bugünkü karardan sonra ? Haftaya belli olur herhalde...
Bir de dolar işi gerçekten çok stresli sürekli ekrana bağlıyor seni, sürekli piyasaları takip etme isteği uyandırıyor. TL öylemi koy bir aylık bak rahatına ama bir tarafıda virüs gibi şimdi 5,50 olduğunda gelde alma.