Originally Posted by
Dudu
Oldum olasi kotumser bi adamdi.
Bence krizlerde bu tip adamlar prim yaparlar.
Kriz icinde isek artik korkak degil cesur olma donemidir.
Bu kriz illa ki gececek cunku hic bir sey sonsuz degildir.
Elinde nakit olanlar neg reel faize para yatiracaklarina bedavadan cok az pahali hisse senedi arastirsalar hayatlarinin yatirimini yaparlar.
Syg,
Sn. Dudu, şahsen 1994, 2001 ve 2008 krizlerini yaşadım. Bunların en şiddetlisi olan 2001 krizinde yakın çevremdeki gençlerin yurtdışı planlarına, acele etmeyin, bu ülke kendini toparlar diye müdahil oldum. Bu krizlerin hepsinde kafamda bir çıkış planı vardı, bunlarda her seferinde tuttu ve haklı çıktım.
Bugün ise içinde bulunduğumuz kriz durumundan bir çıkış göremiyorum. En iyimser tahminlerim bile hala dibi bulmadığımız ve dibi bulduktan sonraki çıkış sürecinin de 3-5 yıl alacağını öngörüyor.
Bu söylediklerim hisse senedi konusundaki önerilerinize katılmadığım anlamına gelmiyor, ancak hisse seçiminin yalnızca karlılık esas alınarak yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Yani krizin 3-5 yıl süreceği hesaba katılarak bu süreci atlabileceğinden de emin olunan şirketlere yatırım yapılmalıdır. Şirketin borcunun bulunmaması, çok temel ihtiyaçlara hitap ediyor ya da ihraç pazarlarına üretim yapıyor olması ve arsa stoklarına sahip olması bu seçimi yaparken dikkate alınması gereken hususlardır.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer İmleri