:kahkah:
BOFA'dan başka satıcı yok... herkes alıyor, çok dirençliler
tek başına gücü yetmiyor düşürmeye... aşağıda teknik bir yer var orada kapanacağım, sonra değerlendireceğim
Printable View
8743............şort açtık ........
16.30 a kadar oyalar..
TDI sonrası yukarı alacak gibi
0- temettü vermesi ile dayak atamaz ama temettü tarihi 3. ay beklenen bir ensturumana 2. ayda temettü dağıtıp bu dediğiniz olabilir. (sonuçta sizde temettü tarihini tutturamadığım için yanlış fiyatlamış olursunuz)
1-TEMETTÜLER 3-4-5-6 aylarda ödenir genellikle (diğer aylarda da ödeyen olur ama nadir)
2-bu satışı patron yaparsa içsel bilgi olur, incelenir ettiği karın 2 katı ceza öder. normal olarak 1 ay öncesinden işlem yapması bile yasak yanlış hatırlamıyorsam.
3-başkası bu bilgiyi alıp/ulaşıp short işlem yaparsa içerden öğrenenler ticaretine girer, yasak , incelenirse cezası var.
4-yakınları üzerinden short yaparsa da aynı şekilde incelenir tespit edilirse cezası var.
5-olmaz olmaz deme sizede çıkabilir, benim çırağa 2021 de eregl de 3 ay yerine 2 ay temettü dağıtıp tarih farkından güzel sopa atmışlardı. 8 şubat 2021 VakıF katılım 400,000 kontrat eregl short, nisanda vermesi beklenen temettü martta ve beklenti üstü oranda duyuruldu. 1994 ten bu yana 3.ay ve öncesi temettü dağıtmışlığı yok o hissenin. :plc: viobu bıraktı çocuk :kahkah:
6-2022 de de 3. ayda tmt verdi, sonra bu yılda eregl temettü vermiyorum dedi , uzun vadeci ve temettü için alanların içinden geçti.
2047 Eurobond yükseliyor faiz de düşüyor.
Not artırımı bir şekilde olacak gibi.
https://i.hizliresim.com/941d260.jpg
Güzel bofa satış tarafında yoğun ağırlıklı şu an..
Akşam mal alacaksa 8000 üstü bir kapanış olma ihtimali daha yüksek
Çuvalın ağzını açtı doldurmağa başlar birazdan
piyasa o kadar sığlaşmış ki 3-5 kuruş alış yaptığın an eksi yazdırıyor sana. hem de sığ hisseler de değil bunlar. sonra güzelce seni günlerce yavaş yavaş zarara sokuyor. hani stop etmedikçe umursamadan basıyor da basıyor. işin komedi kısmı aynı sektördeki diğer kağıtlar da aynı şekilde hareket ediyor. sonra satıp gidiyorsun, o günkü satış noktasını tekrar görmüyor ve kağıt bir anda askerden yeni gelmiş gibi oluyor. aynı sektördeki bütün kağıtlar aynı anda kalkıyor falan.
şu piyasaya alıcı gelsin ciddi miktarda alsın, adamlar arkasına bakmadan satıp gidecekler ama işte bence çoğu hisse pahalı kimse o parayı bağlamaz.
Neden olmasın sn Bear_Bull ağabeyim.Orta nokta sayılır.(çaktırmayayım aslında gene de bize daha yakın) :)
Çırak yalnız kredi kartı limitlerini yükseltsin.Çoluk çocuk gelebiliriz .En son ALPER i 5 kişi ziyarete edince...bu yıl çi börekci nin önünden geçemez olmuşdur :)
Bence İşlemlerin en az %50 si kendinin, az bir şey satmaya kalkıyorsun fiyat düşüyor, 1-2 kademe alttan vermek gerekiyor.
Herif belki komisyon ödemiyor olabilir sadece borsa payı ödüyordur.
Sağlam tezgah kurdular.Halka arz furyası ile para sürekli köklü firmalardan yeni yetme ne olduğu belli olmayan şirketlere kayıyor.Asıl vurgun orada olacak.Muhtemelen not arttrımı,enflasyonun düşmesi gibi durumlar ortaya çıkıpta yeni yatırımcılar geldiğinde 10 a katlamış hisselere girenleri don gömlek yollayacaklar.
Aracı kurumlarda tezgahın baş aktörlerinden.Takdir edersiniz ki günümüzün en değerli hazinesi bilgi.Sen sırtını yasladığını sandığın aracı kurumun tarafından ilk önce sopalanıyorsun.Ben bir tahtaya alıcı olarak girdiğimde hemen karşıma satıcı kurum olarak genelde kendi aracı kurumumu görüyorum.Satıcı tarafına geçtiğimde net alıcı benim aracı kurum oluyor.
Bu sayfalarda çok dalga geçiliyor ama memedabi piyasayı çok iyi anlatıyor.Geçenlerde banka rallisi öncesi adam halkbank aldığını söyledi.Çok çok fazla aldığınıda sanmıyorum.Bankalar ralliye kalktılar hatta tl bazlı rekor kırdılar halkbank eksi yazdı.
Vob yapmayın derken ve bu halkbank mevzusunu anlatırken bence bize gerçekleri göstermeye çalışıyor.Devlet kurumları çökmüş durumda.Size para piyasalarında istediğiniz gibi at oynatacaklarını mı sanıyorsunuz.Rüşvet hukuksuzluk diz boyu.Bu sistem ÇARPMA EKONOMİSİ.
Bu arada bir serzenişte bulunmak istiyorum nacizane.Çoğu zaman bu sayfalarda gırgır şamata yapılıyor.Yok suyun içinde kaldık yok her gün para dağıtıyorlar falan.Bunun gibi şeyler.
Oysa kaybettiğimiz yılların birikimi alınteri.Çoluk çocuğumuzun rıskı.Biraz tepkimizi belli edersek halimizden memnunmuş gibi davranmazsak daha iyi olur sanki.
8.724 long oldum stop kısa
bugün ve pazartesi çok zor geçecek anlaşılan sonra yolunu bulur.
https://www.youtube.com/watch?v=5FQqw48mDjM
Okan Yorgancı bu durumu güzel anlatmış.
Pistte bir sürü eşek var yalnız bunların çoğunun jokeyi Nasrettin hoca gibi eşeğe ters binmiş eşeğin de nereye gideceğini belli değil.
Kredilerde gevşeme yok hızlanarak devam ediyor, çünkü taze kredi verilmese de krediler faizleri ile yenileniyor.
Öte yandan kamu mevduat bankalarının yasal özkaynağı yatay.
Ek seramye gerekebilir.
https://i.hizliresim.com/6h7en1e.jpg
amk o... endeks 7900 hisselerin cogu 4500 yeni oyun da bu dize kdr testere ... hissetirmeden sks
valla bu sekilde seçim bitene dek sürdürebilirler ralli hayalim finisito ...
8.720 den tekrar long ayı nın sesini duyar gibiyim avcımısın i..misin diye
8.718 kapandım aşırı hareket olmadanda girmem gari. çok hızlı gelir mi diye 8.787 ye şort yazıldık bakalım
Cin olmadan adam çarpmaya çalışıyor. Yermi Anadolu cocuu
sildim emirleri gün sonunda bakarız ne yapacağımıza iyi şanslar abeyler gün sonunda görüşürüz gari