orası bağcılar umutabi,eşek bağlasan durmayacak bir yer. 250k dan fazla etmez o daireler,evet gerçek bu.
Printable View
Eşeği bağlasan durur mu durmaz mı bilemem ama bizim sitenin teknik elamanı arkadaş o bölgede oturuyor, aydın bir çocuk, abi diyor imkanım olsa kaçıp sizin buralara geleceğim, dayanılır gibi bir yer değil, her gece bir olay her gün bir olay kendimden vazgeçtim çocuğun can güvenliğinden korkuyorum diyor. Ve birileri böyle bir bölgede bu betonlara hemi de 1+1 kıç kadar betonlara gözü kapalı 500 bin gayme ! sayıyor. Hayrını görsün diyelim...
Konut kredisinde 'psikolojiyi bozan' seviye
Konut kredisi faizlerindeki yükseliş dizginlenemiyor. Konut kredisi faizleri 2 Şubat haftası itibariyle 2011 Kasım ayından bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı.
Merkez Bankası verilerine göre bankalar tarafından Türk Lirası kullanılan kredilerin ağırlıklı faiz ortalaması yüzde 14,55 olarak kaydedildi.
Böylelikle konut almayı planlayan tüketici için faizde psikolojik seviye olan yüzde 1'in üzerindeki seyir yükselerek devam etti.
Konut kredisi faizlerindeki bu artış ivmesi ipotekli satışlar üzerinde de etkili oluyor. Son açıklanan ve Aralık ayını kapsayan verilere göre Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30,7 oranında azalış göstererek 34 bin 29 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 25,6 olarak gerçekleşti. İpotekli satışlarda İstanbul 6 bin 516 konut satışı ve yüzde 19,1 pay ile ilk sırayı aldı. Toplam konut satışları içerisinde ipotekli satış payının en yüksek olduğu il yüzde 45,5 ile Ardahan oldu.
Sadece ipotekli satışlarda değil, tüm konut pazarında da Aralık'ta gerileme kaydedilmişti.
Aralık ayında konut satışları yıllık olarak yüzde 6,8 düşüş göstererek 132 bin 972 olmuştu. Ekim ve Kasım ayında da konut satışları yıllık olarak gerileme kaydetmişti. Böylelikle Aralık ayı ile birlikte konut satışlarında gerileme dönemi 3 aya çıkmış oldu.
2014 yılının ilk yarısındaki düşüş sürecinden bu yana konut satışlarında böyle uzun bir gerileme dönemi kaydedilmemişti.
Buda bir algı oyunu , zamanında %2`in üstü aylık faizle daire alanlar var şimdi gelmişler psikolojik sınır %1 diyorlar. Betondaki absürt fiyatlarda sorun var demiyorlar faizler yüksek diyorlar. Ulan dağ başlarındaki site adı altında modern hapishanelere m2 için 5 -10 bin Tl istiyorlar, allahın varoş Eyüp Silahtarağa `sında yapılan KETEN HALİÇ betonu için topraktan 4000 USD m2 satış fiyatı belirlenirken buna bir şey diyen yok şimdi konut faizleri %1 in üzerindeymiş de falan filan...
tamamda binalarin saginda Sheraton oteli solunda baska bir otel ve onlarin dibinde residans yani bunlar bitisik
ve Ege Yapi bu otelleri araplara satmis coktan. Bagcilar a hic gitmedim ama arkadasa sordum neden aldin diye
oda dediki 3. kopru ile 2. kopru arasinda otopark guvenlik olan aidati dusuk olan bir tek burasi vardi dedi
arkadasin devamli ucmasi gerekiyor ABD den falan
Sitelerden absürt fiyatlarla yatırım amaçlı beton alanları asıl bekleyen en büyük kazık BOŞ kalacak betonlarına ödeyecekleri deve yüküyle aidatlar olacaktır. Bunun örnekleri NEF ama özellikle DAP yapının `daplanan` yatırımcılarında halihazırda mevcuttur.
Nakit para kral olacak o zaman uygun fiyatla beton almak da mantıklı olacak . Trend dedik inandıramadık betoncular ilelebet beton çok kazandıracak sandı . Her neyse alan aldı satan sattı eğer krediyle alan borcunu ödeyebiliyorsa ve betonu kendi oturmak için aldıysa sorun yok ama yatırım için aldıysa uzun süre zarar yazacağı kesin. Allah aşkına Eyüp Silahtarağa` da m2 ye 4000 Usd Dolar bayılmak nasıl bir yatırımdır bir bana bunu anlatsın bende beton için tüm söylediklerimden vaz geçip herkesten özür diliyeyim.
Bizim Gebze cumakoyde bir arazi var
99 senesinde deprem zamani bir emlakci babami kandirip oralara goturuyor ve satiyor araziyi
neyse simdi bize kaldi o arsa ve ben arada bi sahibinden.com a bakiyordum hep metrekare fiyati yavas yavas artiyordu en son 2 sene once 80 TL dediler
Bende sahibinden emlakcilar buldum o bolgeden whatsapp ten yazismaya basladik sunu anladim. Dibinden 3 kopru yolu geciyor diye artacak zannetmistim ama emlakcilar soyle dediler. Dibinden yol gecmesinin bir anlami yok onemli olan otoban cikislarina yakin olmasi
bizim arsada iki cikis arasinda kaliyormus o yuzden degerli degilmis falan
bugun bi bakayim dedim metrekare fiyatlari 200 TL yi gecmis. Yani 2 senede nasil bu kadar artmis anlamadim. Otobansa otoban cikislarina uzak. Emlakta kriz oldugunu ben bile yani dusunun ben bile kabul ediyorum ee bu fiyat niye simdi firladi?
ee orada sanayi yok tarim arazisi falan yani resmen Allahin dagi
oralari bilen birilerinden yorumlar almak isterim
https://www.sahibinden.com/emlak?que...=gebze+cumakoy
Kredi kullanmanın pek cazip olmadığı 2007-2009 arası merkez ve iyi sayılan bir semtte ki 9 yıllık daireme istediğim fiyata ( bu fiyat 2006 da rahatlıkla satacağım fiyat idi ) soran dahi çıkmadı. Bu günleri bilmeyen yeni yetmelerin beton deliliğinin ilelebet süreceğini sanmaları gayen normal.
Arsa kira getirmez ama çok abuk sabuk bir yerde değilse her zaman UZUN vadede kazandırır. Beton ise çok farklı hem eskir hemde gideri vardır üstüne üstlük KİRACI ile başınız ağrırsa malınızın kölesi olursunuz. Bu nedenle forumda en başından beri hep betona yatırım yapılmaz sadece oturmak için, tabi uygun fiyatla , alınır demişimdir.
dogru soyluyorsunda arsa resmen Allahin daginda buyrunkendiniz bakin
En yakindaki otoyol cikisindan 15km uzakta arsa yani dusunun artik
bu fiyat artisini bende anlamadim. Bu kadar kriz var dagin basindaki arsanin bile fiyati artiyor. Insan inanamiyor. Demekki biraz daha yakin olsaydi Kuzey Marmara yoluna ooo simdiye TR ye kesin donus yapmis Nusret te yemek yiyordum :)
https://i.hizliresim.com/kOWWR7.jpg
Bu memlekette jet fadıl 3 kez ekmek yemiştir.Caprice gold falan, tapu olmadan projeden devremülk kakalamayı ,becermiştir.Bizim memleket söz meclisten dışarı hıyarım var diyenin peşinde tuzu kapıp koşanlarla doludur.Maalesef acı ama gerçek ,bu memlekette 2 kere 2 bazen 5 eder bazen 3 nadiren de 4:)))))))Emlak işi banker faciasına döndü de resmi ağızlar dillendirilmesine izin vermiyor.
Büyük umutlarla ev alanlar zorda... Bakanlıktan 'Fikirtepe' açıklaması
http://www.hurriyet.com.tr/buyuk-umu...amasi-40740977
Eskinin varoşuna yapılacağı vadedilen, sosyal donatıdan yoksun, UCUBE betonlara akılsızca para yatıranların mağdur olması kimi üzer ki !... Kendin etttin kendin buldun derler. Hesabını bilmeyen kasap m...na girer masat.
Batık müteahhidi kurtaralım derken Finans Merkezi battı
https://medium.com/tr724/bat%C4%B1k-...1-2b36f79c1271
Haber eski ama AKP yandaşlarının milletin cebinden çalınan paralarla nasıl kollanıp korunduğunun öğrenilmesi açısından ibretle okunması gerekir. Siz yada her hangi biri TOKİ yada başka bir kamu kurumunu milyonlarca lira zarara uğratacaksınız ama bu görmezden gelinip mükafat olarak size HAYALİDE olsa İstanbul finans merkezinin inşası münasip görülecek. Mümkün mü ? Eğer YANDAŞ iseniz herşey mümkün bu durumda bunlara destek veren her zümrenin zarar görmesi de müstahaktır .
Batan YANDAŞ `ın SARPHAN projesinden kelepir fiyata ofis, hadin ! beton beyinler kaçırmayın alın bu kelepiri !... Size kıyak yapıp bir tiyo vereyim, bu veya benzer kelepir için 600 den fazla teklif etmeyin , eğer gerçek satıcıysa verir yoksa siz TOK alıcı olun ve karlı çıkın.
SARPHAN FİNANS PARK'DA KDV AVANTAJLI 81m2 OFİS 1.200.000 TL
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...38482425/detay
Kurtlar Vadisi Fikirtepe: 1000 mağdur!
Kurtlar Vadisi'nin yapımcısı Pana Film tarafından kurulan Pana İnşaat'ın Fikirtepe'deki faaliyetleri durma noktasına geldi. Yaklaşık bin aile mağdur olduklarını belirterek şikayetçi oldu. Konut satın alanlar da teslimat yapılmadığını belirtiyor.
MAHİR ŞAŞMAZ: SATIŞLAR YAVAŞLAMADI, KESİLDİ
Pana Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahir Şaşmaz, şirket olarak finansman sorunu yaşadıklarını belirterek şunları anlattı: “Yönetim Kurulu Başkanımız Raci Şaşmaz Fikirtepe’ye konut yatırımı yapmaya geldi, sonra projeye ortak oldu ve bazı sebepler yüzünden iş bizim üzerimize kaldı. Aslında sorun bizim şirketimiz özelinde yaşanmıyor. Fikirtepe, hatta tüm inşaat sektöründe yaşanıyor. Bankalar inşaat sektörüne 1 kuruş finansman sağlamıyor. Bu işlerin öz sermaye ile bitmesi de mümkün değil. 3 aydır 1 ev satmadık. Satışlar yavaşlamadı, kesildi. Biz de mali sıkıntılar nedeniyle işlerimizi yavaşlattık.
https://www.gazeteduvar.com.tr/ekono...e-1000-magdur/
El mikiyle gerdeğe girerken kime sordun ? Madem böyle bir işe soyunurken gerekli öz sermayen yetersizdi iştigal alanın olmadığı bir işte FİLM YAPIMCISI olarak ne mok arıyorsun ? Hem bunlardan beton alanlara hem arsalarını bunlara kaptıranlara geçmiş olsun diyelim . Lafın gelişi yoksa kendi edip kendi bulanlara geçmiş olsun bile denmez...
Aha da buraya yazıyorum 2 yıla kadar emlak işi banker faciasına dönecek.Şu anda da batık da iktidar batıkların batmasına izin vermiyor.Bu zombi inşaat şirketleri maketten satış yapıyor ya, alanlara cidden çok üzülüyorum.Bu evleri maketten alınca aslında hiç bir şey almış olmuyorlar.Müteahit batarsa paralar uçar gider.Yıllar önce o kazığı yemiş deneyimli bir türk vatandaşı olarak uyarıyorum ,ilerde bu yazının faydasını çok görürsünüz, dikkatli okuyun yazdıklarımı:)))))))
Hadi iyiyiz, Amerigadan odeyecekmis hissesine duseni!:dvr:
2003 ten beri emlak yolu ile malum kesim 1 trilyon $'a yakın parayı piyasadan emdi. bu çok büyük bir soygun,ev sahipleri evim şu kadar diye övünür ama o fiyat asla o kadar değil aslında,bu bir aldatmaca. AKP tüm gücüyle fiyatların inmemesi için yıllardır uğraşıyor.fiyatlar gerçeğe indiğinde kızgın kalabalıklar hükümet falan dinlemez epey fena olur. bu süreçte hem TL mevduat sahibi soyuldu hemde betona para gömenler. bu süreçte diğer bir karlı kesim kiracılar oldu,aşırı arz sonucu ucuza oturma şansı yakalandı.eskiden hatırlarsanız ev bulmak ve kiralamak çok çok zordu. şimdi öyle değil bolluk var,üstelik kuralları kiracı dayatıyor artık.
bu çok hesaplı görünüyor, metrekaresi 15 bin TL.. mesela aşağıdaki ilandaki arkadaş 63 m2 için 2.079 bin yani metrekaresi 33 bin TL istiyor- emlakçı kendini tarif ederken 'Uluslararası Akredite Ticari Gayrimenkul Profesyoneli' olarak tanımlamış.. fark oradan kaynaklanıyor olmalı..
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...76913869/detay
dün verdiğim örnekteki proje buydu, satış ofisinden 22 bin dediler telefonda, bizim 7 bin liralık paramız var dedim- olsun, gelin görüşelim' demişlerdi :)
bi kere 2003 baz alırsak TL mevduatta kalanlar dolar tutandan daha fazla kazandı, istersen hesapla .. dolar 1.60- 3.80 yapmış.. TL mevduatçı 2003-2009 arası %20, 2009-2017 arası min %10 civarı aldı yıllık bazda.. bileşik faizle hesap et istersen- 2003'te mevduata koyduğun 100 TL şu an hemen hemen 600 TL olmuş..
2003'ten beri emlak yoluyla 1 trilyon doların emildiği iddiasını doğru rakam kabul edelim.. niye 90'larda emilmedi de, 2003 sonrası emildi ?? demek ki, 2003 öncesi emilecek bir trilyon dolar yoktu, ama 2003 sonrası milletin cebi para gördü ve bunun 1 trilyon dolarını emlağa gömdü.. türk milletinin gayrimenkul aşkı birden bire 2003 yılında icat olmuş bir şey değil, çok çok daha eskiden beri türk'ün aşkı hep gayrimenkul idi- ahirette iman, dünyada mekan' diye atasözü olan bir millet.. kıssa şu : milletin cebinin para görmesi 2003 sonrasına dair..
Konut kredisi faizleri düşmüyor!
https://emlakkulisi.com/konut-kredis...usmuyor/562489
fikirtepe dönüşüm işinin becerilemediği kesin.. en baştan belliydi, tutturulan yolun yol olmadığı.. yoksa fikirtepe anadolu yakasının en iyi lokasyonlarından biri- on dakka yürüyerek bağdat caddesine çıkıyorsun, onbeş dakka yürüsen fenerbahçe stadındasın, 5 dakka daha yürüsen sahile ulaşabiliyorsun.. öbür tarafta E-5 sıfır cephedesin.. mükemmel lokasyon
hiç ellenmese daha mı iyiydi peki ?? işte eski fikirtepe, yıkılmadan önceki hali, 2010 falan
http://666kb.com/i/dqyqmxycwy1nai1mt.jpg
uydurma gerçeklere inanmak yandaşların temel özelliklerinden birisi..
yıllarca ekonomi "çook eyi" hülogluğu yaptılar..
bu sayfalarda da yapıldı bu malum zihniyetin temsilcileri tarafından, özellikle bundan 4-5 yıl once beton çılgınlığı zirvesini yaptığında. ancak sonrasında realiteler karşısında susmak zorunda kaldılar..
yeniden dile getirdikleri bir durum var: "halkın cebi ancak 2003 den sonra para görmüştür" mealinde bir ifade... bunu söylerken yine ekonomi çok iyi demeye getiriyor. bunların ağa babalarıda mesela cahil halkı kandırmak için "kişi başı milli geliri üç kat arttırdık" yalanını söylüyorlar..
aşağıdaki grafiğe bakalım.. 2003 sonrasında olan şey "milletin cebinin para görmesi mi" yoksa borçlanmanın kolaylaşması nedeni ile halkın borçlanarak sanal bir refah yaşaması mı? grafik hane halkının borçluluk seviyesinin milli gelirin "yüzde" olarak ne kadarı olduğunu gösteriyor.
https://d3fy651gv2fhd3.cloudfront.ne...01&d2=20181231