Şuan yapısal reformlar yapıldı diyelim. A dan Z ye atananlar RTE nin arzusu dışında karar verebilir mi adım atabilir mi. Hakim önünde CHP li HDP li biriyle AKP li birinin davası ne şekilde biter.
Printable View
PCR testinin zorunlu olmamasının bence sebebi döviz açığı. Bir test maliyeti 5-6 dolardan aşağı değildir.
Adamlar kac kere soylediler.Artik Sicak para istemiyoruz..Adeta gelenide dovecegiz dediler....
Bu konuda iktidarin tutumunu destekliyorum..ister borsa 5 yil daha 2.2-$ kirmasin..
Yabanci gelse getirdigini kat kat fazlasini geri goturuyor....
Dovizini zirveden bozdur, diplerden borsayi topla...Sonra borsayi zirvelerden sat dovizini diplerden tekrar topla...Sonra ayni donguyu tekrar tekrar yap...
Yabanci Ulkeye 10 milyar soksun.... 6-7 yil sonra parasini 20 milyar yapip ciksin... Bu durumda benim ulkemin yatirimcisinin %90 kaybediyor.....
Artik aci gerceklerle yasamayi ogrenmeliyiz...ister dolari 3 tl indiren, borsayi 10-$ dolara cikartan yeni bir iktidar gelsin ulke istikrarli ve devamli dis ticaret fazlasi veren bir ekonomik modele gecmeyi basarmadigi surece kaderi asla degismez....olacak tek sey gecici bir sahte refah doneminden sonra tekrar kriz, sefalet ve kaos..
İktidar sıcak para gelmeyeceğini bildiği için istemiyorum diyor. Cocuğu olmayanın zaten cocuk sevmiyorum demesine benziyor.
Düne kadar yatırım yapın , bizim ülkemiz ucuz deniyordu. Asgari ücret 350 dolar deniyordu. Haa yarın sabah sıcak para gelsin , çok istiyoruz derlerse şaşıran olur mu? Sanmıyorum .
Yabancının doları yüksekten bozmasına izin verme,Doları dengede tut. Borsadaki şirketleri bedava hale getirme, yatırımcını koru. Elini tutan yok. Devletler zaten bunu yapıyor.
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sıcak para illa geleceğim diyor.
https://haberglobal.com.tr/ekonomi/y...urdurdu-148577
Pardon artık rapor bile yayınlamıyorlarmış.
Ağalar
Bu sayfa şu anda çalışmıyor
www.hisse.net şu anda bu isteği işleyemiyor.
HTTP ERROR 500
bugun bu uyarı çok geldi bana. Belki bağlantımla ilgili ama microsoft egde girince yapıyor. Normalde hep ordan giriyodum :Sad: belki benim bağlantıyla ilgilidir. Yinede bilgi vermek istedim.
Bizdeki parasızlık iyice ayyuka çıktı test yapılmaması bu serbestlikte intihar. Mantık ölen ölsün kalan sağlar bizimdir
"Sicak para" el kitapcigindan secilmis bir kelime. Dis gucler, Ic gucler, ABD, KETO, aldatildik, terorist, vatan haini, rekabetci kur, vs gibi. Bu kelimeleri duydugun zaman aklinla dalga gecmek istenildigini anlayacaksin. Yani direk olarak karsilarindakine geri zekali demiyorlar, bu kod kelimelerini kullaniyorlar.
Yabanci kurumsal yatirimci 2018 secimlerinde ayni-tas-ayni-hamama para yok dedi. Dediklerini yaptilar, cikip gittiler. 17 yabanci kurum (9 ulke)'dan secim oncesi anketi. O tarihten bu yana hicbirsey dikis tutmadi.
http://666kb.com/i/dukiicexphzqm7mgi.jpg
Ovac, koyun demekmiş
Turkovac Türk koyunu gibi Bi şey
Aşı ismi ilginç olmuş
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vac "Vaccine", yani asi demek. Turk Koyunu da ilgincmis!
Pazartesi Halkbank shorttttttttttttttt cetesini cokertecek. Gerci endekse agirligi %1 bile degil ama oteki bankalari da biraz heyecanlandir belki. Kavaladan da birsey cikarsa kaparsiniz kumarhanenin bu masasini.
Dün 3.dozu oldum. Hastanede herkes bıyontek sırasındaydı. Randevulu olmamıza rağmen yaklaşık 70-80 kişiydik.Sinovak da 3 kişilik aile vardı sadece. Turkovak için klinik de görmedim. Yapılıyor mu yapılmıyor mu onu da anlamadım.
biraz tv izliyim dedim.
Zeytin çekirdeğinden tesbih yapımı
Muz liflerinden ip yapıp çanta, ayakkabı, sepet v.s. yapımı
Şuanda sepet üretimi yapıyorlar.
Şimdide çinicilik yapımı....
Meyve kabuklarının kurutumu nasıl yapılır. Ev ekonomisine para kazandırabilir.
yani boş boş oturmayın ev ekonomisine katıda bulununa teşvik ettiriyorlar.
Zaten dünyadaki en büyük problem oturduğun yerden kazanmayı bekler oldu. (coin,borsa, döviz,emtia)
sasa nın piyasa değeri 4 milyar doları geçmiş. bildiğim bir şirket değil. f/k değeri 33 gözüküyor.
garan, tüpraş, şişe, tcell, bim, tofaş, thy, akbank. hiçbiri 4 milyar doları geçememiş.
1 haftadır sosyal medyada çok fazla konuşuluyor. hiç bir şirket bu kadar popüler değil.
ilginç geldi.
acele etmişin, uğur şahin omicron özel ürettikleri yeni aşıyı martta süreceklerini açıkladı, şimdi yeni aşı çıkarıyo adamlar insanlık yararına, o aşıyı da vurdurmasan olmaz, yakışık almaz
tabii bu aşı masraflarını artık devletin karşılaması hiç adil değil, aşı yaptırmayanlar resmen aşılıları finanse etti, yok yüzde 95 koruyucu yok yüzde 78 efficacy falan diye aşısızların cebinden herkes aşıları vurdurdu.. sonuç 3-dozlular civide de yakalandı, covidi bulaştırdı da, yoğun bakım ünitelerini de doldurdular, hiç bi fayda görülemedi.. bunların sağlık masraflarını artık devlet sübvanse edemez, aşılıları ek sigorta primi ödettirilmeli
Ikdisad nobelinden sonraki hedefin tip nobeli mi karakemal abi?
Ülkeyi bilimsel ödüle doyuracan bu sene nasibse.
:)
Türkler, üretebilir yapabilir.. Yapamaz diye bir iddiada bulunmak saçma!
Aşı olayı da yerli araba, yerli uçak gibiyse felaket.... Tamamına yakını montaj ve ithal bir konsept aracı yerli olarak kabullenmek
yandaşlara özgü bir benimseyiş olsa gerek...
Türkler aşının en iyisini de yapabilir,nitekim BIONTECH buna delil..
Ama TR'de yapamaz..Bu ortamda zor..
Kalanlar (TR'de)malum,eleğin altında olanlar...
azıcık dayanabilirsen akşamları habertürk,cnn seyret yeter..!!!
Bir de yeni KÜLLİYELER var...Uçağı,aşıyı falan bırak bak neler oluyor TC'de..
https://www.youtube.com/watch?v=2aHIEetXcz4&t=10s
Eski Türkiye de zaten aşı üretiliyordu.
Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü kapatılmasa idi Corona aşısı bu zamana kalmaz daha önce üretilirdi.
Peki kim kapattı bu enstitüyü?
Tabii ki bay Kemal.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
hocam şartlar çok değişti maalesef ülkede.
tl bazlı borca girdiğim için mecburen büyüyen, döviz geliri olan, temettü veren şirketlerle rabbim sağlık verirse 2024'ü görmeyi planlıyorum.
viop sayfasına bunu yazmak garip ama artık değer yatırımı şu ortamda bana daha uygun.
3 aydır hiç hisse satmadım sürekli aldım. 14 hisseden en fazla bim almışım. bin lotu geçmiş. maliyet 67'ye çıkmış.
hepimizin hakkında hayırlısı.
Uzun vade de doğru senetlerle her şekilde dolar dahil hepsinin üstünde getiri alırsın
Kısa vade için gyo lar ( hiç tarzım değil) bakılabilir, değerleme farkları müthiş ve pd/dd ler 0.2-0.3 lere düşecek bazılarında…
Cuma trgyo 8.5 Milyarlık değerleme farkı göndermiş mesela…
Bende şu an yok elimdekileri de tahmin ediyorsundur, yine Toaso ilavesiyle beraber…
Gönlüne göre olur umarım…
Yurt icindeki Turklere yeterli imkan, destek ve muhlet verilirse yurt disindaki Turklerden daha harika isler basaririr..
Buna engel olan tek sey somurgecilerin bize empoze etmeyi basardigi 200 yillik ulusal oz guven yikimidir.
Adamcagiz bosunami Turk milleti zekidir, Tutk milleti caliskandir. Turk Ovun Calis Guven diye avazi ciktigi kadar bagiriyordu.....??
Bunlar ucuz bos hamasi nutuklar degildi...Belli ki bu yikimi herkesten daha iyi o gorebiliyordu.
Hyundai Turkiye ilk girdiginde Assan firmasi babama bir bolgenin tumunu bayiligini vermeyei taahut ediyordu. Gidip araclari gorduk....Belki yerlilik orani %30-40 idi. Rus Lada otomobillerden bir farki yoktu. Bosver ugrasmaya degmez dedik.
Bir akrabam gecenlerde Rus Gaz minibus panelvan firmasinin bayiligini aldi. Araca baktim tek bir rus imalati parrcaya rastlamadim. . Motor cummins..Kaporta, parcalarin neredeyse tumu Turk.
Simdi de %100 yerli olmazsa istemem diye tutturan senin gibi saplantili bir kitle cikmis ortaya.
Pot mot, ne kelime, forumdaşlar arasında alınma, incinme olmaz.
Siz, eski eşime 900TL üstünden zorla gram altın sattırıp 17-18 Aralık günleri,
sonra haftasonu ne diller, ne terler döktüğümü bilseniz...
Sonra 620 altından geri aldırınca kahraman olduk tabi...
Ayrılsak da çocukların mutluluk ve geleceği için beraberiz,
hep kavga-kin-nefret olacak değil ya...
hisse portföy "ortak" da olunur. İyi de olur.
SASA merak edenlere sayfamda grafiğini koydum, hem de 2021 başı güncellemeli.
O zaman acemilik işte, tam nerede kaçırmışım.
Şimdi insafsız ve gözü kara trader zamanı. 50 altında al, 72 üstünde sat.
Almanya, çok uluslu şirketlere yüzde 15 asgari vergiyi "hızlıca" uygulamayı hedefliyor
Benden Bi tane SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://twitter.com/yemekci53/status...DAxVVD6uw&s=19
Bi tane daha
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=abartin; Turk Ovun Calis Guven [/QUOTE]
Küçük bir düzeltme, çok kişi de yanlış bilir. ÖVÜN değil ÖĞÜN olacak. Öğ akıl demek, öğün aklını kullan gibi bir anlamı var.