https://galeri13.uludagsozluk.com/62..._1114424_m.jpg
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...crba2Kusu3FacA
Printable View
Artik su foruma girmiyorum siyaset muhabbetlerinden dolayi...
Nexus 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
"OVP" yemişim ovp nizi...
"Anam bellendikden sonra" mı dediler...
"***** al git "dediler....
Daha ortalayamadınızmı anamızın hörekesini...
Anam aglıyor...
*****z aglasın emi...
Bloomda ovp show devam ediyor en 100 kez söylendi
6.57 den full USD de terste olmama rağmen TL olmaktan daha rahatım. Tek korkum bank run. Çevremde pazartesi bankalar insanların paralarını vermemiş dedikoduları duydum. Böyle bir durum olduysa da bunu 9 günlük tatilden dolayı şubelerin fazla nakit tutmadığı ve habersiz çekimler olabileceğine bağladım. Siz de böyle duyumlar aldınız mı?
Öncelikle yanlış anlamaları önlemek için pozisyonumu belirteyim:
%70 usd %30try deyim. Hatta usd nin %70i ni de bankacılık sisteminin dışında tutuyorum çünkü siyasetçilerin söylediği hiçbir şeye inanmıyorum. Sermaye kontrolü yapmayacağız vs de dahil. Sistemde olan hem usd hem de try yi o/n te tutup trade ediyorum.
Her neyse bence su konuya dikkat edilmesi lazım;
Şirketlerin geri ödemelerinin hepsi bugün vadeli değildi halbuki kur zararı ödemenin yapıldığı ya da kur değişiminin gerçekleştiğinde realize olur. Yani belki de yandaşlar diğer şirketleri ele geçirsin diye kasten kuru yükseltiyorlar. Yandaş şirketler stokladıkları dövizle batacak şirketleri kelepir ele geçirecek. Ya da belki de yandaşlar şu anda borç ödemiyorlar, bankalar da üzerine gitmiyor olabilir. Kuru belli bir süre böyle yüksek tutup sonra faizi arttırırlarsa da hiç şaşırmam. Baştakinin kendi çıkarından başka birşeyi düşündüğünü zannetmiyorum. Dini ve milliyetçiliği afyon olarak kullanıyorlar sadece. İdeolojisi faizle ilgili görüşü samimiyetsiz bence
Full Dolardayim Ancak
Son Zamanlarda Bazıları Tuzu Kurular sürekli Siyaset Haberi, Türkiye Karşıtı Mesajlar Yazıyor Sürekli Ama Sonunda!! ANLADINIZ Kendileri Yurt dışında Yaşadığı İçin Zamlardan Etkilenmiyor
Tamam Bizde Eleştiri Yapıyoruz Ancak İyi Olan Şeylerde Yazıyoruz
Resmen Kutuplaşma Var
Bir Taraf Koyu TL
Bir Taraf Koyu Usd
https://im.haberturk.com/2015/10/14/...ff34c95b84.jpg
Hayatları atmasyon.!!!
Yalan dolan.!!!
Borsada hisse gibi işlem gören usdtrf fonu var. Makas çok az. Hisse senedi gibi alınıp satılabiliyor. Tek olumsuzluğu seans saatleri içerisinde islem yapabiliyorsunuz. Gece işlem yapma şansınız yok.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mevduatın tamamını aynı bankadan bağlamamıştım. Hepsi aynı tarihli aynı vadeliydi ama 3 bankaya bölmüştüm. Odea ve Burgan'ı bozdum, Vakıfbank devam ediyor.
Bozmadan önce Burgan'a sordum vadeliyi bozmadan 3 para birimliye çevirebilir misiniz diye ama olmaz dediler.
Hem Odea hem Burgan normalde günlük tutardım ilk kez bu ay vadeli bağlamıştım o da güme gitti.
Sistem dışındakini nasıl koruyorsunuz? Ben mevduatın %5'ini Euro %5'ini Dolar olarak eve aldım ama büyük meblağı da evde tutmak çok içime sinmiyor. Aslında bir şey olacağı yok da bankada rahata alışmışız herhalde. Kiralık kasa olabilir ama o zaman da banka batarsa parayı alması mesele. Ayrıca hiç bilmediğim bir konu, sermaye kontrolü veya dövizlerin TL'ye çevrilmesi gibi bir yaptırım olursa kiralık kasalardaki dövizlere müdahale oluyor mu?
Pazartesi TEB'den 100bin TL civarı döviz çektim. Haber vermeden gittim ve sıradan bireysel şubeydi. Kesin vermeyecekler dedim ama çekim talebimi gayet normal karşıladılar. Bir çanta açtılar içi ağzına kadar döviz dolu, içinden az bir şey çıkartıp verdiler. Çantada 10 milyon TL karşılığı para vardır belki. Ne iş anlamadım. İnsanlar banka paramı vermiyor demesin diye hazırlık mı yaptılar, yoksa benim şansıma mı denk geldi anlayamadım.
Yıllık %0.37 Yönetim ücreti varmış. Eurobond ne demek bilmiyorum. Fiyat olarak 20 kuruş geriden geliyor ama son dönemde oransal olarak getirisi ayni hiçbir fark yok.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok Büyük kısmı yurtdışında, kalanı da kiralık kasa ve yastıkaltı. Banka soyulursa kiralık kasa riskli ama batarsa sorun olmayacağını umuyorum. Zaten riski azaltmak için bu kadar dağıttım. Sermaye kontrolu olsa dahi kiralık kasalara sıra gelmez diye düşünüyorum. Maalesef ülkemizde herşey riskli şu anda
Yurtdışında hesap açtırmayı daha önceden biraz araştırmıştım ama çok net bilgilere ulaşamamıştım. Çoğu ülke orada ikamet edilmesini istiyor denmişti bana. İkamet Türkiye'deyken ve yurtdışında mülk veya şirket yokken hesap açan ülke var mı önerebileceğiniz? Bazı ülkelerde bazı bankalar şubeye gitmeden bile açarlar ama mevduat tutma komisyonları çok yüksektir astarı yüzünden pahalıya gelir gibi şeyler okumuştum. Benim isteğim birkaç yüz bin lira koyup güvende olacağından emin olmak sadece.
sakin ol hocam ya, adamlar 700 milyar dolar yatırım yapmış onlar endişelenmiyor sen tırsıyorsun...osmanlı borclarını bile ödemiş ülkede yaşıyorsun, 1 bin yıldır devlette sıkıntı yok.
rahat ol, burda korkak adam var. bulundıgım sektörde, bi hollanda firması fabrika kurmak için 15 milyon dolarlık arsa aldı gecen hafta...adamlar 100 milyon doları gömüyor, sen 1-2 milyon tırsıyorsun. son 10 yılda 200 milyar dolar gömmüş adamlar. burdaki yazanlar da algı düşük.
İyice paranoya oldu millet ...Yaw bu kadar korkmayın .Ruslar Ukraynadaki birkaç yeri işgal etti kaç gün savaş vs oldu ama bu kadar panik olmamıştır orda .
Devlet hesaplara el mi koyacak ,tarihde olmayan şeyler bunlar .Arjantinde bile olmadı .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
1 yıl önce Ak Yatırım'dan yabancı piyasalarda işlem yapmak için hesap açtırmıştım. 100bin TL karşılığı hisse ve fonlar almıştım NASDAQ ve NYSE'den. Citigroup tutuyordu varlıkları. Bizdeki 100.000 TL TMSF garantisi gibi ABD'de de 250.000 USD SIPC garantisi vardı. Koyayım dursun orada demiştim uygun hisseleri ve fonları da belirlemiştim ama sonra ABD borsaları balon patlayacak şu bu söylemlerden çektim parayı mevduata yatırdım. Şimdiye 2 kattan fazla değerlenmiş olacaktı. Ucu bucağı belirsiz yatırımlarda içim rahat etmiyor ama içimi rahat ettirecek yatırımlarda da devlet söğüşleyince başladığım yere geri döndüm yine.
Geçen bir arkadaş yazmıştı. Çok biliyor geçiniyoruz bir sürü araştırıyoruz ince eleyip sık dokuyoruz ama düz mantıkla doları yastık altı yapan en çok kazanan oldu.
5M$ yok ama birkaç yüz bin lira karşılığı dolar ve euro için TMSF gibi devlet güvencesi olan bir ülkede güvenilir bir yabancı banka varsa tercihen Avrupa'da ben kalkıp gidip hesap açtırmayı düşünürüm. Birkaç yıl sonra mülteci olursak gittiğimiz yerde paramız olsun biraz.
Ekstre koy dediler koyamıyor .Şu herifdeki egoya bak ya..Hala şu kadar kazandım bu kadar kazandım .
Kazandığı para eminim benim bir tatilde yediğim parayı geçmez ama burda hava bastırmayın konuşturmayın böyle ezik tipleri ..
Birisi yazmış falan falan şeyler Arjantinde bile olmamış diye de herhalde doğum tarihi 2002 den sonra olsa gerek Arjantinde neler olmuş bilmiyor bu kişi. Bakın tarih 2002 Arjantinde neler olmuş kısa iki haber küpürü aşağıda ...
http://arsiv.ntv.com.tr/news/133845.asp
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/a...el-koydu-41484
Ayrıca kimsenin parasına el koymamış haberi iyi okuyalım .
ben küfür edecem de yönetim engeller.
bu adamın söylediği hedefleri ilk söyleyen fetöcü elvan aktaştır
ilk defa 4,5 olacak diyen sonra 7,5 olacak diyen odur.
onun ağzı ile konuşuyor.onun propagandasını yaptı yıllarca
neymiş efendim londra gizli bir kaynağı varmışmış, bilgiyi aldığının onların bile haberi yokmuş falan filan
bilmem gigabaytlarca bilgi gelirmiş, oda bunları analiz ediyormuş.
o bilgileri tek başına analiz etse wc ye gidecek vakti olmaz adamın
sözün özü fetöcü elvan aktaşın sözlerini gelip burada pazarladı durdu
çok güzel dile getirmişsiniz ancak bu mantıkla..
suç, ceza gibi kelimeleri lugatlardan, din, hukuk kitaplarından silmek, yasalardan çıkarmak, cezaevlerini bir an önce boşaltmak gerekmez mi..
tanrı aklından kopup yasa koyma sözünüz çok tartışma götürür. tanrı kim, akıl ne, akıl mı tanrıyı yaratmış tanrı mı aklı.. uzun mevzu. yeri de burası değil malesef yoksa zevkli bir tartışma olabilirdi.
saygılar.
ben yazayım o sözü.. "tanrım.. çeşit çeşit kullarını s..eyim"..
bu söz bir rivayet bildiğim kadarıyla.. ama can yücel'in şu dörtlüğü teyitli..
İnsanlar vardır; çeşit çeşit, tip tip.
Her biri başka bir karaktere sahip.
Görmeli, incelemeli, doğruyu bulmalı.
Her şeyden önemlisi insan, önce insan olmalı...
.
.
şu anda içinde bulunduğumuz bu mezbelenin müsebbibi olarak gördüğüm koyun sürüsünden, kendi suçları olmasa da cehaletinden, at gözlüklerinden, dogmalarından, fırsatçılıklarından, iki yüzlülüklerinden ben de nefret ediyorum, çok kızgın ve kinliyim. ben de istiyorum burunları sürtsün, ve hatta k.çlarında patlasın. aynı gemide falan da değilim. 10 küsur sene önce onlar attı beni gemiden.
ama...
izmir'den arsa alma muhabbetine.. yunan gelirse hukuk tanımaz anlamında laf etmek nedir yahu?
"memleket batsın umurumda değil" ne demek.. şiraze kaymış, yanlış anlaşılabilir eleştirisine "isteyen yanlış anlayabilir,beni İLGİLENDİRMEZ" ne demek?
herneyse bunu polemik haline getirmek gibi bir niyetim yok. daha da cevap yazmam. sen gönlüne göre devam et. benimki (sanal) dost eleştirisi, tavsiyesi.. alırsın almazsın senin bileceğin birşey...
aklı evvel yeni bitmeler de atlamasın öyle her lafa sazan gibi.. kişiyi tanımadan.
sorma rxpu benim amca oglu 30 yıldır kirada oturuyor artık gercektende ihtiyacı var eve 2 kilogram altın birikmtirmis calıstıgı bolgeye yakın konumda kampanyalı evlerden alim ben krediydi bilmem neydi anlamam dedi .neyse arastırdık ettik internetten fotograflara baktık daireyi begendi aradık dedik gelip gezelim su katı su konumuna gore alıcazona gore karar vericez adam demesinmi efendim fotograftaki ornek daire henuz insaatlarımız tamamlamadı insaat halinde diye ..diyorumya bircok mutahit battı ama bir o kadarı da uyanık gecinir cinsten hani bu kampanya 3 milyon konut stoku icindi ve tamamen bitmis 0 daireler icindi ...
ne ovp ymis bahri ekonomik yaklasım paketinde ya da 100 gunluk planda acıklananlardan hangileri yapıldı aceba bugune kadar ? hani malum kanalda sunu yapıcaz bunu yapıcaz diye 1000 defa donuyor aynı haberler ama acıklandıktan sonra bugune kadar hangileri yapıldı hicbir haber yok ben mi kacırıyorum aceba ...ovp den ne bekleniyorsa artık ..onu yapıcaz bunu yapıcaz demekle olmuyor direk mevzuya girmekle somut ise baslamakla oluyor bu isler ..sunu yapıcaz bunu yapıcaz la olsaydı alınan bunca onleme ragmen dolar 3 gunde 6 dan 6.50 ye gelmezdi ..somut lazım somut