1 yıl önce Ak Yatırım'dan yabancı piyasalarda işlem yapmak için hesap açtırmıştım. 100bin TL karşılığı hisse ve fonlar almıştım NASDAQ ve NYSE'den. Citigroup tutuyordu varlıkları. Bizdeki 100.000 TL TMSF garantisi gibi ABD'de de 250.000 USD SIPC garantisi vardı. Koyayım dursun orada demiştim uygun hisseleri ve fonları da belirlemiştim ama sonra ABD borsaları balon patlayacak şu bu söylemlerden çektim parayı mevduata yatırdım. Şimdiye 2 kattan fazla değerlenmiş olacaktı. Ucu bucağı belirsiz yatırımlarda içim rahat etmiyor ama içimi rahat ettirecek yatırımlarda da devlet söğüşleyince başladığım yere geri döndüm yine.
Geçen bir arkadaş yazmıştı. Çok biliyor geçiniyoruz bir sürü araştırıyoruz ince eleyip sık dokuyoruz ama düz mantıkla doları yastık altı yapan en çok kazanan oldu.
5M$ yok ama birkaç yüz bin lira karşılığı dolar ve euro için TMSF gibi devlet güvencesi olan bir ülkede güvenilir bir yabancı banka varsa tercihen Avrupa'da ben kalkıp gidip hesap açtırmayı düşünürüm. Birkaç yıl sonra mülteci olursak gittiğimiz yerde paramız olsun biraz.
Yer İmleri