ula bi tanesin sen bee.
Printable View
Herşeyden önce tahta dediğimiz yer hissenin alım ve satımın yapıldığı sağlı sollu kademe dediğimiz fyiat hareketlerinin olduğu yerdir. Burada hisselerin çoğunluğu elinde tutan ya da paranın daha doğrusu akıllı parası olan adama da tahtacı diyoruz. İlk ve en önemli kural tahtacıyla şaka olmaz. Çünkü ; unutmayın ama o sizin burada bulunma sebebiniz. yani o bizi buraya onun parasını almaya gelenler olarak görmektedir. Bizim aslında onun parası peşinde olmadığımızı ona kibar bir dille anlatmamız gerekecek. Saçmalama selim abi gece üstün açık kalmış diyebilirsiniz. demeyin.
Bakınız bahsettim tahtacı bizi onun parası almaya gelmiş küçük balıklar olarak görmektedir. Aslında öyle olmasa da sonuçta tahtadan çıkacak parada onun tahtada yapacağı hareketlerden olacağı için teknik olarak biz onun parasını almıyoruz. Onun tahtada istediği gibi davranmasını istiyor ve yapacağı fiyat dalgalanmalarında nemalanacağımızı söylemeye çalışıyorum. yani teknik olarak biz tahtacının değil piyasada kan kokusu alan traderlerın parasını alacağız. Şöyle ki. Tahtaya geldiğimizde ona kendimizi tanıtacağız.
Nasıl bir dükkana girdiğinizde "selamınaleyküm abi hayırlı işler diyorsunuz " aynen öyle
tahtaya usulca yaklaşacaşağız veee
buraya dikkat
1 lot
1 lot
34 lot (il palaka kodu)
1 lot
1 lot
Daha sona
usul usul
her 5 dakika aralıklarında
10 lot
20 lot mal alırsanız bi sıkıntı olmaz.
Bu şekilde biz tahtacıya hem selam vermiş oluyoruz hemde kendimizi tanıtmış oluyoruz.
Ha birde tahtadan öyle öküz gibi mal almıyoruz . tabirimi hoşgörün ama sevgili ky kardeşler izlenimlerim o yönde
cart diye adamın tahtasından mal aldığınızda adam sizin ne ayak olduğunuzu anlamak için tahtayı fırtınalı denizde sallanan kayık gibi bir aşağı bi yukarı sallar, sizinde mideniz bulanır. Hemen stop olur kaçarsınız. Noooldu para kaybettim. Mna koduğumun tahtasında şebek beni çarptı.
çarpar tabi ..
neymiş efendim Tahtacıyla şaka olmaaaaaz
Bu işin garanti yöntemi yok . yok olmasına rağmen usul erkan böyle der.
Unutmayın Hayatta hiç bi şeyin garantisi yok. Ama GRNYO var.
garantinin yatırım şirketi.
Günaydın arkadaşlar sohbet erken başlamış kolay gelsin.
İzcan zaten buraya hep uğruyor zaten selim.
Abi ben uğramasın demedim ki boş sandalye var gel buyur otur sana bide çay dökeyim. Arada tükkana bakıver dedim :kahkah:
ya bişey dicem abi. darılma ama sen evde yengeme laf söz dinletemiyon galiba, geliyon burda bize, bizim gibi gariplere atar gider yapıyon. Yani teknik olarak yapabilme özgürlüğün var. Yok değil.
Kimsenin zararına bişi demedik şükür çok kazandik dedik yani şükür ettik başta 51 yaşında hala bir şeyler öğrenmek için uğraşıyorsam ve başarılı oluyorsam kusura bakmayın 500 liradan jant alan adamla empati kuramayacagim
Evet benim grafiklerim farklı yorumlarım farklı ve burda yazdığınız kagitlarinlarin hiç birini almam sadece grafiklerinize bakıp nasıl yorumluyorsunuz ve ben nasıl yorumluyorum örnek hisselerle gosteriyorum mesela data uzun çubuk dedim kimse neden demedi %4 yaptı koç yeşil kapattı deva yarısını sattım dedim neden diyen olmadı
Atlasta da çok güzel yükselen ucgen ve büyük resimde çanak var galip ağa ne derse hamama giren terler zaten az aldık o yüzden
Zaten piyasa dediğimiz şey de bu değil mi sevgili nilkiz. Herkesin baktığı farklı bir açı olmaz ise fiat sabit kalır. Önemli olan hareketin sürekliliği. İşte tamda bu piyasa nedir? sorusunun cevabı. Eğer siz bunu açıklamaz iseniz biz nerden bilelim. haksız mıyım ? Yani mesela davranış şeklinin amacı ne?
hayırlı günler
hayırlı Cumalar
Yapılan yorumlar bazen yanlış anlaşılıyor kimsenin kimseye dediği bir şey de yok aslında ama yanlış anlama olabiliyor.
sn.nilkiz burada bilgi paylaşıyoruz her zaman buyur gel yaz çiz sıkıntı yok.
İzcan kardeşimizin sana dediği bişeyde yok genele söylenmiş bir söz,hani kar yaptığımızı söylersek kar edemeyen üzülebilir içerleyebilir babında idi.
https://www.tradingview.com/x/TYweKU9O/
İstek üzerine bu şekilde çizmişim bunu bizi bozar böyle tahtalar selim.
Sn nilkiz, yaptığınız işlemleri yazmanızda, grafiklerle desteklediğiniz sürece kimse bir şey demez...
Fakat ortada bir grafik, analiz falan olmayınca ve sadece atılan son mesaj okununca akıllarda yanlış çağrışımlar yapabilir... Hava atıyormuş izlenimi doğabiliyor...
Benim de yaşım 52 ve hâlen öğrenmek için çabalıyorum... :)
Fakat grafiksiz hiç analiz yapmam. Yaptığım şeylerin amacını ve nedenini anlatmaya elimden geldiğince çalışırım...
Burada herkesin Teknik ve Temel analiz bilgisi olmayabiliyor. O nedenle çanak/kulp falan diyoruz ama bunun ne olduğunu bilmeyen birisinin sadece kafası karışıyor...
Amaç paylaşım yapıp, faydalı olmaksa detaylı grafiksel açıklamalarla destelemek gerekiyor...
Umarım doğru ifâde edebilmişimdir...
Sevgli nilkiz,
Aşağı yukarı burada yani başlığı takip eden herkes bi poz açık, bekler durumda. mesela açık poz da eksiye düşünce konuya bakış açısı farklı, poz artıya dönünce farklı olabiliyor. Bu durum yanlış anlamayın sizin üzerinizden örneklem yapıyorum. Bazen çok neşeli yada bazen çok... nası desem inciniyor insan. hani video da hasan abi var ya seyrettiniz o videoyu psikoloğa giden hasan abi. Aynen durum öyle oluyor. Ama asıl mesele bu poz değişimlerindeki artı ve eksiyle nasıl başa çıkabildiğiniz gerçekliği.
İzcan ın aslında size demedi ama siz öyle anladınız. etik manada, çok kısa bir süre içinde yüklü bir para kaybı yaşayan birinin ruh halini betimlemeye çalıştı.üstüne olaylar magazin . Bilmem anlatabildim mi. Bizde bunu yıllardır yaşayan insanlar olarak her gün o uçurumun kıyısına gidip gidip dönüyoruz. siz sağlam temeli olan taş gibi firmalara yatırım yapıyorsunuz. Küreselci diye tanımlanan kitle başka bir yatırım mantığına sahip, hem trader olup hem yatırımcılığı yapmaya çalışanın maceraları farklı . çeşitliliği görebiliyor musunuz? Dolayısıyla bir an algıda seçicilik oluşuyor.
https://www.tradingview.com/x/uGyqBvZ0/
Bunun yürümesi lazım XU 30 da diye açığa satıp baskılıyorlar herhelde.
Üstad sen mi yapıyorsun bu açığa satışları yoksa :)
Hintlilerden korkulur. Adamlar kodlama konusunda çok iyiler. İşin görselini bile güzel yapıyorlar...
Örnek aşağıdaki sistemler onlara ait olsa gerek...
Adamlar Hedef Tahtası moduna geçmişler...
https://i.hizliresim.com/wfZ58g.png
[IMG]Ne zaman OYAKC alsam hep yürümüyor... Bu hisse beni sevmiyor, bunu anladım... [/IMG]
Ondan değildir bilanço bekleniyor bunda tahminim, birde temettü verecek mi.
SEKFK tavan, TRCAS da tavan yolcusu :whistling:
robot yok manuel yapıyorum.
1 lot
1 lot
27 lot
1 lot
1 lot
yap
5 dk lık aralıklarla. yani 5 dk. yukarıda adetlerde alacaksın. sonra , 5 dk sonra yine aynı şekilde.
hatta saat başlangıcında alırsan daha iyi
yani 13:00 da başla mesela
13.05 de ikinci alım
13.10 da üçüncü alım şeklinde