Sağolllll iyi ki hatırlattın," bigün elbet buralar hayel olcak hiç bir hisse sonsuza kadar ayni yerde durmaz unutma" Beş sene sonra 5,50 olması Benim için bir önem arz etmiyor. ytd.
Printable View
İş bankası %12 garan %8 ak %6 vakif %6 yabanci bir yıldir %5 paya sahip bunlar enayimi bir yıldir bu paylarla bekliyo hadi gecelim bizimkileri yabanci %5 payla ne bekliyo bu kadar gerileyen kar ettirmeyen hissede varmı bi yorumu olan şımdide zarara satiyorlar siz ne işsiniz mevduat %19 verirken burdasiniz 1 yıldir
400 bin alış yazıp siliyor manyak mısın oğlum ? Onu bunu bilmem ben zaten param battı gözüyle bakıyorum ne yaparsan yap mk
Kartal, Yukarda saydıkların aracı kurum. Bu kurumlarda kaç kişinin malı var, bu mal günlük alınıp satılıyor olabilir yada patronun malı var. Bu saydıklarının kendi malı olmaya bilir.
senin malın hangi aracı kurumda kaç yıldır bekliyorsun. senin gibi kaç kişi var mecburiyetten bekleyen bunu biliyormusun.ytd
saat 15.30 ABD büyüme verisi gelecek, %6 büyüme bekleniyor. veri daha iyi gelirse ortalık kan kırmızı olur.Piyasalar ABD nin kötü durumuna oynuyor. ABD de durum ne kadar kötü olursa ,piyasadaki bol para o kadar uzun zaman piyasada kalır . ytd
Yatırım yapılacak hisse var, kar alınıp çıkılacak hisse var. Polho kar alınıp çıkılacak hisse grununda bana göre. Düşünsenize 4 yıl önce bu hisseyi almış yatırımcı o kadar sürede parasının üzerine bırakın koymayı zararda bekliyor. 4 senedir parasını adam gibi hissede tutsa yada vadede, altında, dolarda tutsa şimdi gelip bu fiyatlardan yine hisse alsa kaç kat fazlasını alırdı.
Bunlar kan emiciler, bi 4 sene daha bu fiyatlarda kalırsa hiç şaşırmam. Ama bende içerideyim 13 aydır, bekliyorum, nedenini inanın bende bilmiyorum. Bumşirket sanki patronlarona banka olarak kurulmuş, faizsiz va karşılıksız para çekiyorlar bankalarından, gelen müşterilere de kar payı vermiyorlar hatta paralarına resmen el koyuyorlar, bankadan parayı çekmek isteyen de zararla çekiyor. Polisan patron bankası
Bist bile 0.50 Arti durdu son saat eksiye girdi pol bekliyodu bunu aganın eli tutulmaz ver aşagi bekliyorum yatirim ucuzdan yapilir bankaci 1.80 demisti olmasada dedigi benim alim yerlerim belli
Gelirler %70 arttı cio 2 gunde %3 gecirdi adamsın
Hergün en dipten kapayınca ne geçiyor ki eline bizde 3 kuruşluk mal var mk . Senin şirketin ayaklar altında Bak bi borsaya senin kadar kötü fiyatlanan şirket varmı? Bak Akkök grubu her gün daha yukarı adamlar zarar mı ediyor win win.
Özkaynak karlılığı yüzde 10 un altında takılan bir firmadan medet ummuşuz. Adam şirketinin ederini tl bazında her yıl %10 arttırıyor. Yani şirket küçülüp duruyor aslında. Bunu, dolar bazlı grafiğinin sürekli düşüşü de doğruluyor. Tl rakamlara aldanmayın aslında sürekli küçülen bir holding bizim polho. Aslında ortada garip bişey yok. Sen daha özkaynaklarını yani gerçek ederini enflasyona karşı bile koruyamayan bir şirketsin. Yani sat şirketi koy mevduata daha çok kazanıyorsun. Hem de uzun yıllardır böyle. Polho reel üretiminde, satışlarında, pazarlamasında bir atılım yapmadığı sürece hakkı hep sürünmektir ki öyle de yapıyor. Şuanda çok paran var ve 2 milyar tl pd ye bile satın alsan bu şirketi her yıl zarar edeceksin. Önemli olan bir yatırımın kar etmesidir arkadaşlar. Polho kar etmiyor. Şuanda kar etmeyen bir şirket olarak pd dd sinin 0,80 lerde olması lazım. Üretimin, satışların artacağı yok. Bildiğimiz Polisan’sın sen. O halde Bu oyunu ne bozar: beklenti. Sağlam bir beklenti lazım. Mesela vizyonu geliştirecek, şirketi adam edecek bir ortaklık. Bu da kaisen el zaten sağlanmış. Onlar bile adam edememiş şirketi. Ki fiyata bakıldığında da bir beklentiyle fiyat artmış ama sonra geri çökmüş. Poliport satışı bir işe yaramaz çünkü bir vizyon, satış artışı vs gerçekleştiremez yeni alacak kişi. Çünkü inovatif bir sektör değil. Boya gibi pazarlayamazsın. Ancak agresif kapasite artışlarında bulunman lazım ki satış artsın ve nispeten yüksek kar marjını değerlendirebilesin ve konsolidelere net kar olarak yansısın.
Yani özetle ben umutsuzum. Makul bir yükselmede okutup ayrılmam lazım en kısa sürede.
Thyshine hakli oldugunuz konu çok ama şunu bilin geçen gün saçma sapan bir açıklamadan herkesin bilancoyu inceleyince görebileceği bir cikarimdan bile yüzde 3 gibi arttı. Hatta ben o gün buraya da yazdım "herkesin bildiği şeyi söylediler hisse yüzde 3 arttı" yazmıştım.
Yeterki istesinler kötü haberle bile ucururlar.
"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."
Ben sizin gibi Bu kadar açık ve net yazamadım ama maalesef durum bu.Şirketin kendini enflasyon ve yüksek döviz kuruna karşı koruyacak yatırımı olmadığından, şirketi spekülatif ( poliport, dap yapı arsa satışı , hisse alışı v.b ) haberleri ile yukarı taşımışlar . şirket sonrada patron satışları yemiş.Bu spekülatif konuya o kadar alışmışlar ki adamlar blançoda açıkladıkları veriyi, genel müd tekrar etti diye kağıdı % 3,4 yukarı yapıp malı milletin üstüne boca ettiler. Valla içimde buradan zararı çıkaracağıma dair en ufak bir umut yok, kol kesmeyi düşünüyorum zarar çok yüksek. Ne yapsam diye fal bakmaya başladım.ytd.
Bu şirket patronların (Şirket sahipleri)ve açıkcıların arpalığı olmuş durumda. aralarında paslaşıyorlar, araya düşeni yiyorlar.ytd
Bu şirket için bedelli kötü birşey.
Sebebi ise : gelecek parayı neye yatırım yapacaklar, poliport desek zaten sürekki devletten teşvik alıyorlar ve bi türlü senelerdir bitmeyen hatırımı vat sonuç boş, boyaya yatırım yapmazlar zaten japon ortağı var, gayrimenkul boş iş daha ellerindeki z ofislerin satışını tam olarak yapamamışlar, kimya zaten yurtdışı ve geliri yok.
Bedelli yatırım yapacak gelecek vaad eden şirketler için iyidir, sabıkalı şirketler için para yeme işidir bence.
Yazım hataları için kusura bakmayın, teknolojinin gazabı, otomatik yazım yapıyor
Hayır ben bu şirket için demiyorum ben bu şirketin şu an bedellli yapacağını açıkçası düşünmüyorum sadece kötü aciklama gelince bir şirket yükselir mi onun muhakemesini yapıyoruz.
"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."
Nötr haberdir
Bedelli mi ;) inan deseydiniz ki olumlu haberdir yada olumsuz haberdir kabul ederim böyle bir haber düştüğünde sabit kalan hisse açıkçası ben gormedim. Neyse bence şirkete güvene ve yapacağı yatırıma göre değişir. Ama eskiden hep hisseler yerle bir olurdu 2020 kovid olayları sonrası bir anda bedelli revaçta oldu millet bedelli açıklayan firmalara koşturdu.
Millet bedelli yapacak hisse aramaya başladı ve gerçektende yeni yatirimcilar bu bedelli açıklayan firmaları uçurdu...
Yani eskiden bir çoğuna göre kötü görünen şey bir anda hisseleri uçurmaya başladı.
Son kez tekrar ediyorum bu hissede bedelli olacağını ben kendi adıma düşünmüyorum soru üzerine yazdim.
Son 3 ay hisse açiklanan haberlerle 5 kademe yukari gidiyo tekrar eksiye girerek veya sabit kalmış gidiyor diye atlayana uzun atlama yapmış bu aradada hep alım satim ayni kurumlar ne inceleyen var ne bakan kim kime koyarsa misali olmuş hayırli işler spk allah daha çok versin.
Bist raydan çıkti allah yardimcimiz olsun dun çikan hava yollari 5 dakkada 2ve 2.5eksiye girdi dün bukadar yukselen hisse bugun neden iner bi anda tam 5 dakka surede kim nereye yatirim yapcak
Polde ilk destek 2.60bunun altinda 2.40 lara gelcez zaten burayi gören ya terk etsinyada benim gibi ekleme yapsın 1.80 görecez bankaci beyefendinin dedigi gibi karar sizin para sizin iyi karar verin acımazlar
Haber nötr dür. Bu ne demek? Spek efendi keyfine göre kullanır demektir. Nitekim dönem dönem modaya uyup artış azalış beklentileri oluşturmuş. Para karşılığı yine hisse alıyorsun. Şuanda da para karşılığı hisse alabilirsin. Değişen bişey yok. İyi ya da kötü bir haber olarak nitelendirmiyorum yani. Umarım anlatabildim.
Kötü bir haberle uçan bir hisse örneği alırsak nasıl uçmuş inceleyelim, öğrenelim derim.
Bedelli bir çoğuna göre kötü haberdir ve bedelli açıklayıp yükselen onlarca hisse var
Bu da yetmediyse korona döneminde turizm işi yapan şirketlere bak hadi buda yetmedi illa hisse ismi istiyorsan ayces e bak.
Beklenenden daha kötü bilanço gelip artan şirketler var.
Prkme madeninde (maden ilçesinde) göçük olduktan (cuma günü kapanış sonrası) pazartesi artan prkme var.
Örnek veriyorsun örneklerden cımbızla birini çekip hata arıyorsun neyse vallahi su foruma girip yorum yazmiyayim diye yüz kere diyorum ya yine gelip yazıyorum.. ne menfaatim varsa buraya gelip yazmanın bana zerre katkısı yok... hadi hepinize kolay gelsin...
Araştırdın mi 2015 öncesi göçük haberini yazık ya neyle ugrasiyorum şu halimi arkadaşlarım görse manyakmisin sen derler. Koronanin dönemini mi bilmiyorsun kaç tarihinde ilk vaka görüldü ulkemizd bak bakalım ayces e ne zaman artmaya başladı... Diğer turizm şirketleri korona haberi ile yerin dibine girmesi gerekirdi bak bakalım nereden nereye gelmişler ne olmuş olabilir bunlar bu kadar yükseltecek. Otelleri sinek avladığı zaman... Sonra futbol takımları korona sonrası gelirleri 100 de 70 dusmusken borsadaki fiyatlarını bir aç bak. Geçen gün bilancoyu inceledim araştırmalarını yaptım biri geldi satasti yazmadim yazmiyacagim dedim şimdide adamın birine iltifat ettim bana garip garip şeyler yaziyor... kalın kendi kendinize bilançolara öylece bakın takaslara öylece bakın grafikere öylece bakin. Tartışın yazacak adamalrida kacirin . Hadi kolay gele herkese son yazım uzun süre yazmayacagim bu sefer dediğimi inşallah yapacağım."Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."
Satış devam ediyo bakalım nereye kadar bu satışlarda zararina satişlar eminim hırsıza kilit vurulmaz yatırimcinin malinda gözleri tek kazanç yatirimci göruyorlar
Endeks artı, aşağı gitmeye utanıyor bizim uyuz eşek. şöyle hafif bir kırmızı olsa, Bizim uyuz dörtnala koşar aşağı yarış atı gibi.ytd
Powell bile bisti kurtaramadi giderken bindiler tepesine abd rekor üstüne rekor heryer yeşil giren bize soygun büyük öyle böyle degil
110 milyon dolara boyanın yarisini kim sattı japonlara gören varmı ne yaptiniz bu parayi desem yazik bunlara yazık .
0.67 yukselen borsada çikmiyo 0.30 ekside1.5 iniyo yatirimci düsmani hırsizlar