Dolar faiz oranlarida yazabilirmisiniz ?
Printable View
Bir zamanlar İmar bankası ile ilgili bir takım söylentiler çıkartılmış bunun üzerine mevduat sahiplerinin belli bir kısmı bankaya hücuma geçmiş vadeleri de bozup, faiz gelirlerini yakarak borsa jargonuyla kol keserek paralarını çekmişlerdi.
Aslında bundan kazanan Uzan ailesi olmuştu.
Hollanda ile aramızdaki şu 5-6 saatlik kriz her saat daha da tırmanıyor. İng bank da mevduatları bulunan binlerce mudi ki bunlardan biri de bendeniz , ne yapsak acaba ?
Aslında mantıken , bddk tüm bankalara nefes aldırmıyor ekonominin gidişatı için ki bence de özellikle yabancı veya ortaklı bankalara ki hele hele hollanda sermayeli ing ye yanlış bir şeyler yapmaması için özel baskı bile yaparsa şaşırmam şahsen.
Ancak bir de , ne kadar kindar olduklarını defalarca göstermiş bir zihniyet , dur şunun bankasına dünyayı dar edeyim , hisseleri bile devredip satmasına fırsat vermeyip .......... . Noktaları hissiyatımıza göre dolduralım artık.
2-3 gün daha bekliyeceğim. Bu kriz ivmelenirse , hafta sonunu sanırım beklemem .
Sayın don jones bankaların sermaye yeterlilikmrasyolarını bddk nın sitesinden nasıl takip ediyorduk?Mümkün se link verir misiniz
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
http://www.zerohedge.com/sites/defau...10_EOD25_0.jpg
Çakma Sanal para birimlerine şakın ola bulaşmayın..!!
Dolmalık yeşil biber ve kırmızı biber fiyatı ilk defa çift haneli rakamlara ulaştı....
Et ucuzlayacaktı....belirlenen fiyatın üzerinde satanlar yanacaktı...ne oldu ...hiç....palavra....lafügüzaf...
Mutfak enflasyonu en az 25%
Mevduat faizlerinin 18-20% gibi olması gerekiyor.....
Hırsız var !!!
arada sırada bir tropikal beslenme zevkimiz vardı ananas çikita kivi oda hayal oldu :( havuç portakal yiyorum bol bol ucuz bir tek onlar kaldı :(
Bankalar batmaz ama şu anki ekonomik süreçte o faizle borç alanlar geri ödemeleri yapamaz , Bankalarda batmasın diye kamu inanılmaz bir parasal genişlemeye gider. Yani borçluların ödemeleri bu emisyon ile yapılır. Sonuç hiperenflasyon. Durum böyle olunca ben ne anladım %20 faizden. Demek istediğim şu ki %20 faiz ortamında bankaların batmaması ancak %30-%40 enflasyon ve parasal emisyon ile çözülebilir. Buda bana uymaz. Unutmayalımki hiperenflasyon ortamında dövizin bu tür bir fiyat artışına yetişememe riski de vardır. Örneğin dolar 8TL olur ama hiperenflasyon %140 olmuştur. Yani iş yine şansa kalır. Bu işin çok kesin bir çözümü yok. O yüzden dünya biraz toparlandığında bir ihtimal faiz artışı ile sonuç alınabilir. Şu anda ise faiz artışı durumu düzeltmez sadece dahada kötü olmasını belirli bir süre öteler.
http://ebulten.bddk.org.tr/ABMVC/
Burada Bilgi kısmında sermaye yeterliliğini seçin; 2 ay geriden takip eden sektörel aylık veriyi görebilirsiniz.
Banka bazında istiyorsanız, son açıklanan 3 aylık resmi raporlara web sitelerinden bakarak tek tek görürsünüz. veya verileri toplu gösteren haberleri araştırabilirsiniz:
https://katilimdunyasi.com/wp-conten...ri//index.html
Arkadaşlar anadolubank zap hesap kullanan var mı
ben mevduat hesabı zannetmiştim teşekkür ederim
Mevduat hesabı ama vade dolmadan başka bir para birimine geçilebiliyor, kalan vade o para biriminden ve faizinden devam ediyor. Ancak bu geçiş sırasında yüksek alış-satış makası olduğu için kayıp oluşabiliyor. Ayrıca böyle bir geçiş imkanı sunduğu için faizi nispi olarak normal mevduata göre daha düşük. Bana uymadı.
http://icdn.posta.com.tr/mnresize/84...2mm6427166.jpg
dolarda -evroda - altında an düşük spreed burada ...burası kapalıçarşı ağa sokak...ama kendilerinden başkasıyla alış veriş yaptırmazlar...
Bu yazdıklarınızın hepsi zaten mevsimsel ürünler normalde eski insanları dinlerseniz anlarsınız domates böyle sera olmadığı için 7 ay domates yemezlermis..olsa bile şimdiki gibi saman domatesi yemezlermis..biber ona keza vs..vs biberi kapıma sokmam... patlıcan ona keza hepsi lezzetsiz bi dünyada para..karnibahar lahana ıspanak fiyatını kimse yazmıyor. .3 lira 4 lira ..peynir 17 lira ..mermer gibi keçi peyniri bimde 20 lira...dün akşam cem yılmazın filmi vardı ali baba 7 cüceler orada replik vardı benzin 5 lira diye baktım film 2015 yapımı ...Ee iki sene yüzde 10 dan 6 liraya kadar yolu var...ben şahsen tuik in fiyatlarına inanmıyorum enflasyon yüzde 10 dan az..16 sene once ilk çocuğum oldu marketten canhıraş prima aldım 28 liraydı hiç unutmam ...şimdi 30 lira 15 sene bu dile kolay ..daha neyi yazayım arabama lastik aldım 4 tane 500 lira 10 sene önce ...geçenlerde yine 500 liraydı. .
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://www.enkredi.net/wp-content/up...bank-kimin.jpg
özel bilgi
bir ara kurun odabank hazineden alınmak şartıyla ;50.000 usd ve evro için alış -satış farkıi 10 pips idi şimdi ne bilmiyorum.yine tl veya döviz mevduatı için 1 aylık forvard için % 1 marj ve alım-satım farkı ise 30 pis idi...
sağlıklı beslenme istiyorsanız enflasyon yüzde 20!! Hakiki koyun sütü kullanılarak yapılan tulum peyniri 30 lira plastik kaplarda satılan süt tozu kullanılarak yapılan peynir 12 lira kalite lezzet ararsan iş değişir rivera zeytinyağının litresi 15 kağıt ama sağlıklı olan vucuda faydalı olan sızma zeytinyağı 25 30 kağıt!!
dolar 2013 ten beri gerçek enflasyon kadar getiriyor,kabaca yılda net %25. dikkat ederseniz tüik değil gerçek enflasyon arttıkça dolar iyice azıtıyor. bundan sonra uzun yıllar dolar parayı koruyan tek yatırım olacak. üstüne alınan faizden abd enf. çıktığınızda kalan parada reel getiri oluyor. tl mevduatlar güneş görmüş kar gibi erimeye devam edecek.
dolar aliş satışta makas aralığı en uygun banka olarak hangilerini önerirsiniz ?
Dolar faiz oranlarinida yazabilirmisiniz ...
Öncelikle size diğer arkadaşlara teşekkür ederim nezaket gösterip cevaplandırmalar için...tekrar ifade etmem gerekirse hepimiz bu piyasanın çarkı içindeyiz öyle yada böyle... ve dün yazdığım konu aslında zaman zaman hepimizin yaşadığı endişeleri yansıtıyor...Yıllardır bu lanet piyasadaki biri olarak bende bu borsadan nerdeyse soğumuş durumdayım tek tek elimizdeki lotlar sayılıyor ne kadar süre hissede durabildiğiniz vs.hepsiyle ilgili bilgilerinizi sızdırıyorlar... nerde hırsızların cirit attığı şirket var uçuyor güya şirketlere ortak oluyoruz..aslında bu iş vop başlangıcı ve alıcı satıcıların kapanmasıyla bitmişti...neyse anlatacak çok şey varda şu anda oyalanıyoruz ve aslında bütün piyasalar için bu sene sanırım dönüm noktası...banada gayrimekuldaki kriz ve balon endişesi borsanın bizde ve Dow,da tepelere yaklaşması vs.nakitte kalmamı veya altın,a yönelmem gerektiğini söylüyor en azından bir süre..dolar derseniz kararsızım her zaman ters köşe yapmıştır..Bu arada dipte sağlam hisselere yatırım yaparım, derken şu anda kesinlikle girilmesini tavsiye etmem..Dibi tam olarak kestirmek zor olsada 70000 leri veya biraz altını beklerdim risk almamak için..Saygılarımla herşey gönlünüzce olsun...
30 lira ise bedava tulum peyniri çok haysiyetlidir. .az bi miktarı geniz yakar..
Sn Lucas yazınızda o kadar çok hata var ki neresinden başlayım şaşırdım. Önce peynir. Keçi sütü en değerli süttür. Ben izmir'de bir marketten bazen keçi peyniri !!! alırım. Kilosu 32 tl civarı. Tezgahtar çocuğa derim ki, bu peynirin içinde %10 kadar keçi sütü vardır. O da derki yok abi %20 civarında var. Ben keçi peynirini bilirim. Kendine has bir kokusu tadı vardır. Bu peyniri en iyi izmir/ seferihisar da, her gün İstanbul' dan İzmir'e gelip giden Funda Baltacı hanım var o yapar. TV lere de çıkmışlığı vardır. Uzatmayalım 20 lira bırak keçi peynirini kaliteli beyaz peynir bulamazsınız. Primaya gelince 15 yıl diyorsunuz teknolojinin gelişmesini, rakabeti düşünüyor musunuz? Örneğin sanırım 100' lük 200 yüzlük de olabilir. Peçeteleri 1 - 1.5 tl ye satıyorlar. Siz on beş yıl önce kullandığınız telefon ile (eskisini kullanıyor olabilirsiniz) bu zamanda üretilen telefonları fiyat/ performans açısından kıyaslayınız. Aracımın lastiklerini değiştireli henüz bir yıl olmadı. Goodyear performance dört adet lastiği 820 tl almıştım. Ona bakarsan 125 tl ye de lastik vardı. Ama otoyolda 150 km hızla gitmek çin o lastiğe güveniyorsanız alırsınız. Yani Murat da araba Mercedes de kaliteye göre mal. Bana şunu diyebilir misiniz Örneğin Lassa 10 yıl önce 50 tl idi, bugün 75 tl mümkün değil. Neyse buna pazar sohbeti deyip geçelim. İyi hafta sonları.
Burgan 3 para birimli mevduat kullanan varmı.?Alım satım fiyatı uygunmudur? Memnun musunuz?
Öncelikle hoşbulduk....Yukarda az çok değindiğim konulara ek olarak bu forumu yıllardır çoğunlukla fazla yazmadan takip ederim.. özellikle vebal almamak adına aldığım hisse gitsin diye gaz verip hisseyi sattıktan sonra kötüleyip tekrar alttan almak için çeşitli numaralar çeken tiplerin spek yancılarının durumuna düşmemek adına... zan altında kalmamak adına hassas davranıyorum ...zaman zamanda kendimi tutamayıp saydırırım...Bir bakıyorsun adam olmadığı hisse sayfalarında hisseyi ya kötüler ya gaz verir ne arasanız var... yalan yanlış bilgilerle ky.kanına giriyor... burda yazan arkadaşların fikirleri ve düşünceleri benim için çok değerli sonuçta bir emek sarfediyorlar bunları sizin yazınıza istinaden yazma gereği duydum...sonuçta burası nede olsa sanal alem ve zaman zaman kötü örneklerle dolu...öncelikle Cucky68 rumuzlu arkadaş ben değilim...öncelikle belirtmek isterim.. böyle bir basitliğe hiç bir zaman düşmem buna tenezzül etmem... özelden isterseniz size tel.no.. dahil verebilirim...bu vesileyle sizle ve diğer arkadaşlarla tanışma vesilesi olur...memnun olurum...Bunun haricinde yazınızdaki endişelerinize katılıyorum.... maalesef küresel ekonomik kriz içerde piyasalar vs S.O.S veriyor...Saygılarımla...
Doların fiyatını belirleyen güç, enflasyon ile ilgilenmiyor. Bu yüzden risk var demek istiyorum. Döviz enflasyona göre her zaman koruma sağlayamayabilir. Çünkü spekülatiftir. Enflasyon ise pisi pisi gibidir.İleri gider geriye pek gelmez. Şu an yüksek parasal emisyon olmayan bir ortamdayız. Tamam faiz olması gerekenden düşük ama piyasaya fazladan pompalanan para artmakla birlikte hiper enflasyon yaratacak büyüklükte değil. Ama enflasyon şirazesinden çıkıp fazla emisyon ile ciddi bir volatiliteye ulaşırsa döviz buna ayak uyduramayabilir diyorum. Özellikle *hiper enflasyon* dönemlerinde. Hiper enflasyon yaratacak parasal genişlemeye zorunlu kalınacak faiz seviyesinin %20 ler civarında olduğunu düşünüyorum.
Keşke uzun dönemli serilerde dövizin enflasyonu yenmesine izin verilse. Ama bu o kadar kolay değil. Zira böyle bir durumda gerçek üretime dayalı ekonomiye geçiş için şartlar oluşmuş olur.
TL nin erimesine çok takılma zira üretim çıktısı yükselen , katma değer yaratan bireyler için bu servet artışı anlamına gelir. Üretimden çekilmiş bireyler için ise gelir daralması oluşur. Bu daralma üretimden çekilmiş ve dövize yatırım yapmış bir birey içinde değişmez. Böyle bir döngü ekonomilerin kabuk değiştirmesindeki önemli mihenk taşlarındandır. Dünyamızda hakim olan ekonomik sistem periyodik aralıklarla servet transferleri oluşturur, böylelikle devinim ve paranın dolaşım hızı bir seviyenin altına düşmez.
Tüm para birimleri aslında uzun serilerde enflasyonu yenemeyecek şekilde tasarlanmıştır. Zira bu bir detay gibi gözükse de aslında kapitalizmin önemli bir kuralıdır. Koşu bandında koşarken yorulup duran fakirleşir.
Önümüzdeki 1 aylık stratejisi ne olmalı?Dolar Euro almalı mı?Vade sonu ne olmalı?
Tuikin verilerine inanmiyorum enflasyon% 10 degil %5 nedir ya dalgami geciyorsunuz bundan 10 sene once etin kilosu kac liraydi simdi kac lira siz milyonluk hesabinizla tabiki hissetmesiniz bayramdan bayrama et gorenler var oda biri kurban kesip dagitirsa ...
Gecen gunki orneginizde yanlis ogun 200 lirayla alinan seylerin simdi anca 4\1alirsiniz ...et.sut yumurta peynir kuru bakliyat kuru yemis zeytinyagi vb urunlerin fiyatlari uctu siz inanmamaya devam edin cunku gercek enflasyon %20 den asagi degil.
1994 krizinde dolar 13000'den 40000'e çıktı ve yıl sonu 60000'den kapattı. yani %400 den fazla arttı. enflasyon o yıl %150 açıklandı. hadi rakam hileli gerçeği %250 diyelim. görüldüğü gibi dolar enflasyonuda ezmiş geçmiş. 2001'de dolar %140 değer kazandı. yıl sonu enflasyon %100. yine dolar ezmiş geçmiş. şimdi 2003-2012 arası ucuz dolarlı sahte yılları çıkarırsak. 2013 ten beri dolar yine gerçek rolüne döndü. dünyada dolar kısıldıkça bizim dolar kuruda faiziyle (tüik x 2,5) getirmeye devam edecek. binalinin toplantıları(banka müdürlerine sopa + EKK) olmasaydı bende hala uyanamış TL de paramı eritiyor olacaktım. tüm TL cilerin duruma uyanması dileğiyle yazımı burada bitiriyorum.
TL üzerindeki risk konusunda zaten bir fikir ayrılığı yok. Kendisini hedge (sigorta) etmeyenler için powerpc nin uyarısı altın değerinde bir uyarı. Ama bugüne bakarsak 1990-2000 dönemiyle ciddi farklar var. O dönemde dış borç neredeyse bugünün onda biri, Çoğu kredi TL ile veriliyor ve bu TL krediler yüksek enflasyon ortamında bilinçli olarak kredi alan lehine bir kaynak aktarımına dönüştürülüyordu. Bugün 480 milyar dolara yakın dış borç ile devaluasyon kararını almak çok daha zor. Mümkün değil mi? tabiiki mümkün politikacılara zarar vermeye başlayacağı sınıra kadar da yapıldı zaten, bundan sonrasının politikacılara zararı olacağı çok açık. Heleki rakibinin çok benzer bir hatası sonucu iktidara gelmiş bir parti için bu kararı almak o kadar kolay değil.
Şöyle bir zihin egzersizi yapalım. Eğer ecevit 2000 yılında türkiye döviz darlığına düştüğünde çıkıp halka ne kadar döviziniz varsa satın demiş olsaydı, 2001 yılında böyle bir devaluasyon kararını alabilir miydi?. Bunu yapmamasına rağmen iktidarı kaybetti. doların seviyesi türk halkı için faiz seviyesinden daha etkili. Politikacılar bunun farkında o yüzden son kertede söylemlerinin eylemleri ile uyuşmama riski var. Zira dövizin seviyesinin halkın onlara olan desteğini erittiğini gördükleri an eylemlerinde farklılaşma olabilir.
Tüm bunlar risk analizi olarak yorumlanmalı.Hangi değerden girdiğinize göre her ikisi de riskli her ikisi de can yakabilir.
Arkadaşlar kriz krizdir. Rakamların büyüklükleri yada küçüklükleri önemli değildir. O vakit ile bu zamanı değerlendirmeyi yanlış buluyorum. O zaman USD 13,000 TL olabilir Normaldir... Ama maaşlarda 25,000,000 idi... Ben 1996 da şirkete ilk işe başladığımda mühendis özel sektör maaşım 75,000,000 idi... Yani şimdi USD ın 5 TL olması ile o zaman USD 13,000 TL den 40,000 TL ye fırlaması aynı şeydir. Şu an da da son derece derin bir krizdeyiz. Sadece rakamsal değerler ufak... Kısa vade de şunu anladık ki TCMB USD ın 3,75-3,95 bandında olmasından rahatsız. .. Cuma günü Vakıfbank da dönüşümüm vardı. Geçen ay 11,60 dan bağlamıştım. O gün faizler artmış 12 oldu abi dedi. Ve O an 60 baz puan artış oldu. Ne iş dedim...? Abi bundan sonra mevduat faizleri dalagalı kur gibi dalgalı olucak dedi. Öyle daimi olmayacak dedi. Bu bir krizdir... Full TL deyim... Kötü yakalandığımı düşünüyorum... Ama eğer MB bu işin ciddiyetine varmaz ise durum vahim... 3,40 TL den USD a giren arkadaşlarımı tebrik ediyorum. USD ın 3,51 i görmesi imkansızdır. Hele bizlerde bu kafa, bu mantık olduğu sürece... ASLA... Nato Mermer Nato Kafa... Bu sene de Turizm Gümbürt.... Oteller fırt... En büyük döviz kalemimizi kırdık. Geçen sene zarar 10 milyar USD idi... Bu sene gene o civarda zarar olur... Antalya da Vodafone kiracım vardı... Dün aradı... Abi ben çıkıyorum dedi.. Zam yok oğlum otur dedim... Bittim abi.. Kapatıyorum dedi... Aynı iş merkezinde 6 adet dükkan boş... Şimdi birisi bana langır lungur konuşmasın çok kötü bozarım... Resmen aleni Krizin içindeyiz... Allah milletin yardımcısı olsun...
Nakit kraldır.TL de kalmanızı öneriyorum.yeni haftada oran paylaşımlarını bekliyorum.
Sn.paramanya, enflasyona yenilmesin diye faizden kuruş harcamam ..gelirim de öyle ahım şahım değil. .hesap kitapla geçti hayatım ..ben az çok kasaba insanı olarak semt pazarlarında vs.marketlerde ve piyasadaki fiyat analizlerini takip ederim..yaşınizi bilmiyorum..lakin öyle bir dönemlerden gectikki amir memur işçi enflasyondan bezmişti. ..şuan çevreme bakıyorum. .etin de en iyisini yiyen kıyafetinde en iyisini giyen hele birde karı koca çalışıyorsa bu kesim..hasa gözüm yok..herkes herşeyin en iyisine layık. .nerde enflasyon nerde yüzde 25..5 tane alakasız malda fiyat artsıni öne sürüp yüzde 25 demekle olmuyor..
inanın sizin dediğiniz gerçek enflasyon 25 olsa hükümet zor durur.iktidarda..bu arada hafızam kuvvetlidir 16:sene önce augmentin ilaç 38:liraydı. şimdi 26 lira ilaç bu daha ne diyim.
Bende enflasyonu BİM den takip ediyorum, 5 lt lik su geçen sene 1.30 idi şimdi 1.70 tl. Daha ötesi var mı ? Üstelik bidonu hariç hammadde tamamen yerli, demek ki bu su üreticileri hükümet düşmanı, Tüik enflasyonu üzerinde zam yapıp hükümete düşmanlık yapıyorlar. Pembe hayallerle yaşamaya devam etmek isteyenlere, nakit kraldır Tl de kalmak iyidir diyenlere diyecek bir şeyim yok tercih meselesi, onlar için hayat daha kolay demek ki !...