Sayfa 114/1024 İlkİlk ... 1464104112113114115116124164214614 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 905 - 912 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Parayı değerlendirme sıkıntısı herkes de var. Hani denir ya sepet yapın, yumurtaları aynı sepete koymayın. Ama nedense pek çogumuz bunu uygulamayız. Benim kanaatim bundan sonra uygun fiyatlardan girilerek kesinlikle dövize (dolar) yer verilmelidir. Yani paranın belli bir kısmı döviz, bir kısmı mevduat olmalıdır. Mevduat da fazla oran veren küçük bankalara yatırılarak değerlendirilmelidir. Borsada artık büyük yatırımcılar arasında kazanmanız zor. Ucuz hisse bulamazsınız. Yirmi yılını borsaya vermiş biri olarak söylüyorum bunu. Artık olay al - sat şeklinde. Bu arada dudu umduğu temettüleri alamayacak galiba. Yoksa buraya çoktan düşerdi. Çakiye gelince gözü kara cadde bebeği kentsel dönüşümden yeni dairesini aldı. Dükkanı aldı. Belli miktardaki paerasını keyifle değerlendiriyordur. Bu arada emekliye de ayrılmıştır. Ne yapacak burada. Ama kendisini özledik. Şöyle geçerken bir selam verse de yeter. İyi hafta sonları
    Öncelikle size diğer arkadaşlara teşekkür ederim nezaket gösterip cevaplandırmalar için...tekrar ifade etmem gerekirse hepimiz bu piyasanın çarkı içindeyiz öyle yada böyle... ve dün yazdığım konu aslında zaman zaman hepimizin yaşadığı endişeleri yansıtıyor...Yıllardır bu lanet piyasadaki biri olarak bende bu borsadan nerdeyse soğumuş durumdayım tek tek elimizdeki lotlar sayılıyor ne kadar süre hissede durabildiğiniz vs.hepsiyle ilgili bilgilerinizi sızdırıyorlar... nerde hırsızların cirit attığı şirket var uçuyor güya şirketlere ortak oluyoruz..aslında bu iş vop başlangıcı ve alıcı satıcıların kapanmasıyla bitmişti...neyse anlatacak çok şey varda şu anda oyalanıyoruz ve aslında bütün piyasalar için bu sene sanırım dönüm noktası...banada gayrimekuldaki kriz ve balon endişesi borsanın bizde ve Dow,da tepelere yaklaşması vs.nakitte kalmamı veya altın,a yönelmem gerektiğini söylüyor en azından bir süre..dolar derseniz kararsızım her zaman ters köşe yapmıştır..Bu arada dipte sağlam hisselere yatırım yaparım, derken şu anda kesinlikle girilmesini tavsiye etmem..Dibi tam olarak kestirmek zor olsada 70000 leri veya biraz altını beklerdim risk almamak için..Saygılarımla herşey gönlünüzce olsun...
    Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.

2.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    sağlıklı beslenme istiyorsanız enflasyon yüzde 20!! Hakiki koyun sütü kullanılarak yapılan tulum peyniri 30 lira plastik kaplarda satılan süt tozu kullanılarak yapılan peynir 12 lira kalite lezzet ararsan iş değişir rivera zeytinyağının litresi 15 kağıt ama sağlıklı olan vucuda faydalı olan sızma zeytinyağı 25 30 kağıt!!
    30 lira ise bedava tulum peyniri çok haysiyetlidir. .az bi miktarı geniz yakar..

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Bu yazdıklarınızın hepsi zaten mevsimsel ürünler normalde eski insanları dinlerseniz anlarsınız domates böyle sera olmadığı için 7 ay domates yemezlermis..olsa bile şimdiki gibi saman domatesi yemezlermis..biber ona keza vs..vs biberi kapıma sokmam... patlıcan ona keza hepsi lezzetsiz bi dünyada para..karnibahar lahana ıspanak fiyatını kimse yazmıyor. .3 lira 4 lira ..peynir 17 lira ..mermer gibi keçi peyniri bimde 20 lira...dün akşam cem yılmazın filmi vardı ali baba 7 cüceler orada replik vardı benzin 5 lira diye baktım film 2015 yapımı ...Ee iki sene yüzde 10 dan 6 liraya kadar yolu var...ben şahsen tuik in fiyatlarına inanmıyorum enflasyon yüzde 10 dan az..16 sene once ilk çocuğum oldu marketten canhıraş prima aldım 28 liraydı hiç unutmam ...şimdi 30 lira 15 sene bu dile kolay ..daha neyi yazayım arabama lastik aldım 4 tane 500 lira 10 sene önce ...geçenlerde yine 500 liraydı. .

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sn Lucas yazınızda o kadar çok hata var ki neresinden başlayım şaşırdım. Önce peynir. Keçi sütü en değerli süttür. Ben izmir'de bir marketten bazen keçi peyniri !!! alırım. Kilosu 32 tl civarı. Tezgahtar çocuğa derim ki, bu peynirin içinde %10 kadar keçi sütü vardır. O da derki yok abi %20 civarında var. Ben keçi peynirini bilirim. Kendine has bir kokusu tadı vardır. Bu peyniri en iyi izmir/ seferihisar da, her gün İstanbul' dan İzmir'e gelip giden Funda Baltacı hanım var o yapar. TV lere de çıkmışlığı vardır. Uzatmayalım 20 lira bırak keçi peynirini kaliteli beyaz peynir bulamazsınız. Primaya gelince 15 yıl diyorsunuz teknolojinin gelişmesini, rakabeti düşünüyor musunuz? Örneğin sanırım 100' lük 200 yüzlük de olabilir. Peçeteleri 1 - 1.5 tl ye satıyorlar. Siz on beş yıl önce kullandığınız telefon ile (eskisini kullanıyor olabilirsiniz) bu zamanda üretilen telefonları fiyat/ performans açısından kıyaslayınız. Aracımın lastiklerini değiştireli henüz bir yıl olmadı. Goodyear performance dört adet lastiği 820 tl almıştım. Ona bakarsan 125 tl ye de lastik vardı. Ama otoyolda 150 km hızla gitmek çin o lastiğe güveniyorsanız alırsınız. Yani Murat da araba Mercedes de kaliteye göre mal. Bana şunu diyebilir misiniz Örneğin Lassa 10 yıl önce 50 tl idi, bugün 75 tl mümkün değil. Neyse buna pazar sohbeti deyip geçelim. İyi hafta sonları.

Burgan 3 para birimli mevduat kullanan varmı.?Alım satım fiyatı uygunmudur? Memnun musunuz?

5.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    aynen dip neresi hisselerde????
    Zurnanın son deligi olmalı..!!
    Şirketler borç batağında..!
    Döviz yükseldikçe ve kimse yatırım yapmaz..
    Hukuğun guguk olduğu yerde..!
    İşşizlik hızla artıyor..!
    Gelirler gün geçtikçe azalıyor..!
    Enflasyon canavarı vatandaşın cebini boşaltıyor..!!
    Tüm ekonomik veriler kaosun gelişinin habercisi..!!
    Chucky gibilerin TL mevduatçıların parası dondurma gibi eridi..!!
    Süperman34-Yoksa Chucky un Yan'i,yumurta ikizi,yani Yen'i versiyonu,yani isim değiştirerek forumda yazıyorsun.!!
    Hoş geldin sefa getirdin.!!
    Öncelikle hoşbulduk....Yukarda az çok değindiğim konulara ek olarak bu forumu yıllardır çoğunlukla fazla yazmadan takip ederim.. özellikle vebal almamak adına aldığım hisse gitsin diye gaz verip hisseyi sattıktan sonra kötüleyip tekrar alttan almak için çeşitli numaralar çeken tiplerin spek yancılarının durumuna düşmemek adına... zan altında kalmamak adına hassas davranıyorum ...zaman zamanda kendimi tutamayıp saydırırım...Bir bakıyorsun adam olmadığı hisse sayfalarında hisseyi ya kötüler ya gaz verir ne arasanız var... yalan yanlış bilgilerle ky.kanına giriyor... burda yazan arkadaşların fikirleri ve düşünceleri benim için çok değerli sonuçta bir emek sarfediyorlar bunları sizin yazınıza istinaden yazma gereği duydum...sonuçta burası nede olsa sanal alem ve zaman zaman kötü örneklerle dolu...öncelikle Cucky68 rumuzlu arkadaş ben değilim...öncelikle belirtmek isterim.. böyle bir basitliğe hiç bir zaman düşmem buna tenezzül etmem... özelden isterseniz size tel.no.. dahil verebilirim...bu vesileyle sizle ve diğer arkadaşlarla tanışma vesilesi olur...memnun olurum...Bunun haricinde yazınızdaki endişelerinize katılıyorum.... maalesef küresel ekonomik kriz içerde piyasalar vs S.O.S veriyor...Saygılarımla...
    Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.

6.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    dolar 2013 ten beri gerçek enflasyon kadar getiriyor,kabaca yılda net %25. dikkat ederseniz tüik değil gerçek enflasyon arttıkça dolar iyice azıtıyor. bundan sonra uzun yıllar dolar parayı koruyan tek yatırım olacak. üstüne alınan faizden abd enf. çıktığınızda kalan parada reel getiri oluyor. tl mevduatlar güneş görmüş kar gibi erimeye devam edecek.
    Doların fiyatını belirleyen güç, enflasyon ile ilgilenmiyor. Bu yüzden risk var demek istiyorum. Döviz enflasyona göre her zaman koruma sağlayamayabilir. Çünkü spekülatiftir. Enflasyon ise pisi pisi gibidir.İleri gider geriye pek gelmez. Şu an yüksek parasal emisyon olmayan bir ortamdayız. Tamam faiz olması gerekenden düşük ama piyasaya fazladan pompalanan para artmakla birlikte hiper enflasyon yaratacak büyüklükte değil. Ama enflasyon şirazesinden çıkıp fazla emisyon ile ciddi bir volatiliteye ulaşırsa döviz buna ayak uyduramayabilir diyorum. Özellikle *hiper enflasyon* dönemlerinde. Hiper enflasyon yaratacak parasal genişlemeye zorunlu kalınacak faiz seviyesinin %20 ler civarında olduğunu düşünüyorum.
    Keşke uzun dönemli serilerde dövizin enflasyonu yenmesine izin verilse. Ama bu o kadar kolay değil. Zira böyle bir durumda gerçek üretime dayalı ekonomiye geçiş için şartlar oluşmuş olur.

TL nin erimesine çok takılma zira üretim çıktısı yükselen , katma değer yaratan bireyler için bu servet artışı anlamına gelir. Üretimden çekilmiş bireyler için ise gelir daralması oluşur. Bu daralma üretimden çekilmiş ve dövize yatırım yapmış bir birey içinde değişmez. Böyle bir döngü ekonomilerin kabuk değiştirmesindeki önemli mihenk taşlarındandır. Dünyamızda hakim olan ekonomik sistem periyodik aralıklarla servet transferleri oluşturur, böylelikle devinim ve paranın dolaşım hızı bir seviyenin altına düşmez.

Tüm para birimleri aslında uzun serilerde enflasyonu yenemeyecek şekilde tasarlanmıştır. Zira bu bir detay gibi gözükse de aslında kapitalizmin önemli bir kuralıdır. Koşu bandında koşarken yorulup duran fakirleşir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Önümüzdeki 1 aylık stratejisi ne olmalı?Dolar Euro almalı mı?Vade sonu ne olmalı?

Tuikin verilerine inanmiyorum enflasyon% 10 degil %5 nedir ya dalgami geciyorsunuz bundan 10 sene once etin kilosu kac liraydi simdi kac lira siz milyonluk hesabinizla tabiki hissetmesiniz bayramdan bayrama et gorenler var oda biri kurban kesip dagitirsa ...
    Gecen gunki orneginizde yanlis ogun 200 lirayla alinan seylerin simdi anca 4\1alirsiniz ...et.sut yumurta peynir kuru bakliyat kuru yemis zeytinyagi vb urunlerin fiyatlari uctu siz inanmamaya devam edin cunku gercek enflasyon %20 den asagi degil.

Sayfa 114/1024 İlkİlk ... 1464104112113114115116124164214614 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •