PD/DD = 0.85
FK = 5.3
Asıl kâr yılsonu bilançosunda gelecek...Daha ne olsun...:)
Printable View
PD/DD = 0.85
FK = 5.3
Asıl kâr yılsonu bilançosunda gelecek...Daha ne olsun...:)
https://i.hizliresim.com/iou3pxb.PNG
Esas faaliyet karlılığındaki artış muazzam...Daha bunun içerisinde ABD'ye yapılan satışlar yok henüz...Artık bütün bunları fiyatlamanın zamanı gelmedi mi ağalar ?...:)
Normal koşullarda bu fiyatlara düşmemesi gerekirdi. İş anlaşması haberlerinden sonra iyi pirimler yapsa da, o pirimleri geri vermekle kalmadı daha da diplere düştü. İyi tutarlı bir yatırımcı kitlesi bu hissede kalıcı pozisyon alır beklerse iyi bir hikayeye ortak olabilir. Bizde cashflow hesabındaki pörtföye eklemiştik, ama istediğimiz sonuçlara bu güne kadar pek ulaşamadık. bundan sonra iyi olur inşallah.
Hisseye küçük yatırımcı ilgisi sıfır, zaten geride de yazmıştım bunu...Ve dahi başlıktaki mesaj sayısından da anlaşılıyor...16-16,5 aralığından epey mal dağıttılar...Esasen "epey" dediğimde hepi topu 1,5 milyon lot...Kısacası yatırımcı gelmemesi nedeniyle istedikleri fiyatta rahatlıkla tutabildiler kağıdı...Gün içerisinde ara ara attığım ekran görüntüleri geride var, hemen hepsi kendine işlemler...
Bu bilançodan sonra ve beklentileri de dahil edecek olursak yeni yatırımcıların gelme ihtimali var...Pazartesi alım tarafında olacağım inşallah...Gerideki grafikte sarı renkli direnç çizgisi o malum mal dağıtım bölgesini işaret etmekte, orayı kırarsak yolumuz açılır...Bakalım ne kadar "dirençli" çıkacak, göreceğiz...YTD
Fade Gıda'nın 2024 yılı 9 aylık konsolide net karı 104.149.311 TL (2023/9 aylık: 50.587.424 TL)
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1359587Alıntı:
Amerika Birleşik Devletleri'nde yerleşik müşterimiz aracılığıyla, başta Walmart, Kroger ve başka market zincirlerine yönelik olarak Ocak, Şubat ve Mart 2025 aylarında yüklemek üzere yüksek katma değerli, özel reçeteli zeytinyağlı küçük ambalajlarda toplam 40 konteyner (1.622.880 Adet Kavanoz) sipariş alınmıştır. Bu sipariş, şirketimizin uluslararası pazardaki büyüme stratejisi doğrultusunda, kaliteli ürünlerimizin geniş bir müşteri kitlesine ulaşmasını sağlamaktadır. Siparişin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi durumunda, ilave siparişlerin de gelmesi beklenmektedir.
Gelişmeler hakkında siz değerli yatırımcılarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.
Sahip olduğu networklere bakın !...Walmart, Kroger vs...Dünyanın en büyüklerinden...Daha ne olsun bilmiyorum ki, şu hisse halen 5.8 FK ve 0.98 PD/DD'den işlem görüyor...İnanılmaz !...
https://en.wikipedia.org/wiki/KrogerAlıntı:
The Kroger Company is the largest supermarket operator in the U.S. by revenue[12] and the country's fifth-largest general retailer.[13] The company is one of the largest American-owned private employers in the United States.[14][15][16] Additionally, Kroger is ranked No. 25 on the Fortune 500 rankings of the largest U.S. corporations by total revenue.[17] It is frequently listed as being a good dividend stock for investors in 2024.[18]
:wave:
https://en.wikipedia.org/wiki/WalmartAlıntı:
Walmart is the world's largest company by revenue, according to the Fortune Global 500 list in October 2022.[15] In February 2023, Walmart announced that its FY2023 total revenue was $611.3 billion.[16] Walmart is also the largest private employer in the world with 2.1 million employees. It is a publicly traded family-owned business, as the company is controlled by the Walton family. Sam Walton's heirs own over 50 percent of Walmart through both their holding company Walton Enterprises and their individual holdings.[17] Walmart was the largest United States grocery retailer in 2019, and 65 percent of Walmart's US$510.329 billion sales came from U.S. operations.[18][19]
:wave:
son zamanlarda bu tür indikatörlere çok sık raslıyorum..
bu yukseliş olasıllğının 3 şartı var.. 1 ve 2. şart .. yeşil ve leylak yataya dönmeyecek 3. şart lacivert kırılmayacak..
https://i.hizliresim.com/fprrass.png
Arkadaşım, öncelikle yaptığınız yorumlar için teşekkür ederim.Sadece ingilizce yazılmış olanları anlamadım.Acaba onları Türkçe özetleyerek yazabilir misiniz ?Tabi zahmet olmaz ise...Size bir soru sormak istiyorum, yanıtlarsanız çok sevinirim..9 AYLIKLAR DA ABD 'YE SATILAN MALLARIN PARASI EKLENMEMİŞ DEMİŞSİNİZ.EMİN MİSİNİZ?SAYGILARIMLA,İYİ AKŞAMLAR.
Değil üstadım...Çünkü sevkiyatın Ekim, Kasım ve Aralık aylarında yapılacağını belirtmişlerdi yani 9 aylık periyoda dahil değil...
Walmart ve Kroger firmalarına gelince, o 2 metnin Türkçesi:
Alıntı:
Ekim 2022'deki Fortune Global 500 listesine göre Walmart, gelir bakımından dünyanın en büyük şirketidir. Şubat 2023'te Walmart, 2023 Mali Yılı toplam gelirinin 611,3 milyar dolar olduğunu duyurdu. Walmart aynı zamanda 2,1 milyon çalışanıyla dünyanın en büyük özel işverenidir.
Alıntı:
Kroger Company, gelir açısından ABD'deki en büyük süpermarket işletmecisi ve ülkenin beşinci en büyük genel perakendecisidir. Şirket, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük Amerikalı sermayeli özel işverenlerden biridir. Ek olarak Kroger, toplam gelir açısından en büyük ABD şirketlerinin yer aldığı Fortune 500 sıralamasında 25. sırada yer almaktadır.
Arkadaşlar merhaba.Burada farklı hisseler için yazmıştım.40 YILA YAKIN BORSACIYIM.Neyse hemen konuya girmek istiyorum.Çok ucuz,beklentisi çok büyük bir hissedeyiz.9 aylık kar beklentimin altında kaldı.Fakat burada yazan bir arkadaşımız,ABD'ye ihraç edilen kar'ın 9 aylık bilançoya yansımadığını yazdı.Demek ki ,12 aylık ve sonrasında 2025 -3 aylık ve 6 aylıklar harika gelecek.Son söz sabırla bekleyeceğiz...
Hangi sevkiyatmış o dediğiniz "ilk" sevkiyat, link lütfen...
arkadaşım,haberi buldum.görüşmeler mart da başlamış ama sevkiyat haziran sonlarında olmuş.malın gemiyle abd ye gidişi iki ay sürse ,yani mallar varış yerine ağustos ayında ulaşmış olur.ama paranın ödenmesi eylüden sonra,sizin dediğiniz gibi.ilk parti bir kaynakta 1 milyon 100 bin adet yazarken,diğer haber de 1 milyon 600 adet kavonoz yazıyor.bu ilk sipariş,sonrasında iki sipariş daha alındı.ikincisi sizin bahsettiğiniz eylül-ekim-kasım,son sipariş ise 2025-ocak,şubat,mart da gönderilecek siparişler...75 yaşında bu kadar.umarım siz daha açıklayıcı bilgiler bulursunuz.iyi geceler...
:)
Burada önemle vurgulamak istediğim şey Dünyanın en büyük gıda firmaları ile sağlanmış olan network yani bağlantı ağı...Üst üste gelen sipariş haberlerinden de anlaşılıyor ki gayet esaslı bir müşteri ağına kavuşmuş durumdalar...Alınan siparişin hazırlanması, kargoya hazır hale getirilmesi, müşteriye sevki vs süreçler çok fazla önemli değil, önemli olan sürdürülebilir talep...Adamlar belli ki malı beğenmişler çünkü sonrasında da siparişler alındı ve bu FADE gibi minnacık bir şirket için inanılmaz bir gelişme...Son sipariş 40 konteyner, dikkatinizi çekerim 40 kavanoz değil...:)
Bir önceki sipariş 30 konteyner idi yani artarak devam edegelen bir talep mevcut...İnşallah böyle devam eder, fiyatlama illaki zamanla hak ettiği noktalara gelecektir diye düşünüyorum...YTD
Walmart dediğimiz şirketin 2023 yılı cirosu 620 milyar dolar...Kroger ile birlikte TR'nin yıllık GSYH'den fazla ciroya sahipler !...Bu ne demekse işte o demek...:)Alıntı:
Türkiye, IMF'ye göre 2023 itibariyle 1,024 trilyon dolarlık GSYH'sı ile dünyanın 17'nci büyük ekonomisidir.
Yazılarınıza katılıyorum.Ben 3 yıl önce 3.88 kuruştan Selçuk Gıda almıştım.2.5 yıl aynı fiyatta kaldı.Sonrasında 6 ay içerisinde 50 liraya geldi.Sattım.Zannedersem 65 liraya kadar çıktı.Fade,mükemmel bir kağıt.Sadece yeniden değerlemesi yıl sonunda 1'e 20 'ye gelir.Ama en önemlisi Abd'ye son altı ay da üç sipariş vermesi.Kabataslak hesap ettim ,en az 50 milyon dolarlık ciro.Devamı da gelir.Ben çok çok iyi fiyatları bekliyorum.Hatta üçlü rakamlar...ytd
Üstadım, SELGD dediğiniz şirket bakkal cirosu kadar büyüklüğe sahip; esas faaliyet kârı bile üretemeyen bir şirket...Sizinkisi iyi cesaretmiş... Hayır, o değil bu haldeki kağıdın piyasa değeri neredeyse FADE kadar olmuş...Pes yani...
Gerçi son dönemde hisse fiyatının patrona güven, bilanço vs ile ilgili olmadığına yakınen şahit olmaktayız...IHLAS'taki abilerimiz yardırdı gidiyor maşallah...Demek ki neymiş: grafiği para çizermiş...Gerisi hikaye...
Değerli kardeşim, işte bunun için örneği verdim.Fade , çok çok ucuz kaldı.Bilanço süper.Özellikle 12 aylık,2025-3 ve 6 aylıklar bir yıl önceki dönemlerine göre süper gelecek.40 yıllık borsacı olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, bu yıl Fade de olanlar çok çok kazanacak.Grafik, teknik analiz önemli ama temel analiz en doğrusu.Eninde,sonunda...
Hadi inşallah üstadım...Bol kazançlar diliyorum...:)
https://i.hizliresim.com/ko8x4e7.PNG
Şurayı bir kıramadık gitti...Bir dokunuşluk canı kaldı ama tahtacı abilerimize ayıp olur, yoksa hallederdik...:p
horozda mal yok ama göz çöplükte.. 27 Kasım sonrası 2 gün 15.82 üzerinde kalması güzel olur.. bu halen gerçekleşmedi.. şimdilik..
15.82 üzeri 2 kapanış gerçekleşmiş ve benim dikkatimden kaçmış.. an itibarı ile 15.82 üzeri güzel 15.70 altı üzer.. bu arada 15.96 ya yeni bir direnç geldi ama çokta önemli durmuyor.. ancak alttaki desteği 15.50 önemli..
https://i.hizliresim.com/n0h6qw5.png
Benim anlamakta zorluk çektiğim şey, esas faaliyet kârı bile üretemeyen bir çok şirkette yatırımcılar hisse almak için sıraya giriyor; bu şirket Dünyanın en büyük şirketlerine defalarca sipariş verdi, o olmadan dahi karlılığı gayet güzel ancak kimse yok...Her zaman demişimdir kimi kimsesi olmayan zavallı bir hisse...:)
Şaka maka derken 5 ay geçti ve an itibariyle % 12 civarı kârdayım...PP Fonu getirileri aylık tertemiz % 4 ve totalde getirinin 5 aylık bileşiğini hesaplarsak bildiğin zarardayım en az 16,5-17 civarında olması lazım ki kafa kafaya olsun...Stresi de caba...:(
Bugün bankadan aradılar, PP Fonunda duran para için % 51 teklif ettiler...Bu faizlerde hisse piyasasında risk alanlara disdirek aptal diyorum...En başta kendime...Kimse kusura bakmasın...
Fade de yılsonu kar ne kadar gelir ? Geçen serdi.ene 12 aylık 128 milyon gelmişti.Bu sene sadece Amerika'ya üç sipariş verdi.Yaklaşık 50 milyon dolar.Bu paranın 15 milyon dolarlık kısmı 12 aylık bilançoya yansır. 1 doları yaklaşık 35 liradan hesaplarsak 175 milyon lira eder.Tabi ki ciro.Eğer % 30 net kar olarak hesap edersek, bu da net yaklaşık 55 milyon tl eder.104 milyon 9 aylık da geldi.55 MİLYONU EKLE YIL SONU YAKLAŞIK 160 MİLYON KAR.Diğer karlarla birlikte en az 200-250 milyon yıl sonu gelir.Yani sermayenin dört katı.Yine yıl sonu itibarıyla 1 'e 20 bedelsiz bedelsiz bulunmakta. Ama asıl karlar 2025 de gelecek...
Devamla, 2024 - 3 aylık 10 milyon gelmişti.Bence siparişlerden gelen dolarlar 2025- 3 aylıkta karı en az 100 milyona çıkarır.Yani on misli daha fazla kar. Geçen yılın 6 aylığı 60 milyon civarı gibi hatırlıyorum.Bu defa 2025-6 aylık en az 200 milyon olur.Uzun lafın kısası:12 AYLIK İYİ GELİR AMA ASIL PATLAMA 2025 -3 AYLIK VE 6 AYLIKTA OLUR. 8 AY DAHA BEKLEYECEĞİZ.TABİ EN KÖTÜ SENARYO.FAKAT BU SÜREDE ÜÇLÜ RAKAMLARI GÖRÜCEĞİZ DİYE TAHMİN EDİYORUM...YTD
https://i.hizliresim.com/chov6bd.PNG
Fazla dağınıklık yapmadan bu zamana kadar getirdiler...Sonuçta tahta yapıcı abilerimizin de bir "taşıma maliyeti" var ve bizimkisi onun yanında devede kulak...Bakalım bu hikaye nasıl devam edecek, sabırla bekliyoruz...
Bundan sonra yol açık.Daha önceki üç siparişin ederleri 12 aylık bilanço da ve 2025-3 aylık ve 6 aylık bilançolarında görünecek.Şahane bilançolar bizi bekliyor.2025 DE HİSSE FİYATI OLARAK ÜÇLÜ RAKAMLARI BEKLİYORUM...
1600000'in üstünde kavanoz satmış. Acaba bir kavanoz kaç $'dan satılacak ? Walmart'ın sitesinde kurutulmuş yağlı domates kavanozları 4 $ ila 60 $ arasında satılıyor. Üstelik %kaç kar ile satılacaktır ?
Siparişlerin arkası gelir mi ve son olarak üretim kapasitesi, siparişleri karşılamaya yetiyor mu ?