Para piyasalarinda kazanabilmek icin bir psycho olmak lazim..
Gercek anlamda...
Herkes olamaz :)
Syg,
Para piyasalarinda kazanabilmek icin bir psycho olmak lazim..
Gercek anlamda...
Herkes olamaz :)
Syg,
Google haberlerde 0.36 ve 0.45 oranlarında kredi vereceklerini söyleyen haber var kamu bankalarının hit kasmak için yalan haberde olabilir tabi ki
https://www.bozuktus.com/ekonomi/vak...inin-en-36002h
Böyle bir haberdi
Verilecek olan uygun faizi bu kredinin kısıtlı sayıda verileceği bilgisi iletildi. İlk aşamada 10 bin kişi ile sınırlı tutulacak. Daha sonradan kredilerin geri dönüşleri ile birlikte tekrar yeni bir 10000 kişiye daha bu kredisi tahsis edilecek. Böylece banka tüm kaynaklarını eritmeden tüm vatandaşlara yardımcı olmanın yolunu arayacak. Burada önemli olan ilk başvuru yapabilmek en erken başvuru yapan kişiler ilk 10000 kişiye girmeleri kaydıyla bu şekilde kredilerinde kullanabilecekler.
Yine bizim hakkimizi yedirecekler anlasilan oya tahvil edebilmek icin :(
Sonra vergimle kapatacak bankanin gorev zararini...
Syg,
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...yaniti-1863306
MB Brüt/Net Rezervi
Bu ikinci ihtimal icin her zaman %100 maldayim...
Ihtimal gerceklesirse millet mal alabilmek icin biribirini ezer benden soylemesi..
Ihtimalin ihtimali daha ufukta belirdigi anda almak isteyenler icin cok gec olacaktir..
Para kazanmak icin belli bir risk almak gerekiyor..
Biraz argo olacak ama ne kaa ekmek o kaa kofte :)
Oyle ben yatayim param fayisde para kazansin, boyle bir dunya yok, keske olsaydi ama uzun zamandir yok..
Syg,
70'lerin ortasında ABD'de faizler 5% iken 80'lerin başında 20%'ye vurdu. ABD doları korumak için gerekli adımı daha önce attı. Yeniden atmasını kimse beklemiyor ama devir kara kuğu devri. Brexit'i de, Trump'ı da kimse beklemiyordu.
Olur olmaz bilmem de olursa, olduğu anda 100% malda olmak ne bileyim... :) istemezdim.
Tabii ki, yetede
Radikal bir degisiklik olursa herseyin fiyatlandırmasi degisir.borsa dolar molar.herseye gebe onumuz.
Aynı kriptodaki gibi bu nasıl olsa sürekli çıkıyor hep çıkıyor, bunu al artık çalışmaya gerek yok ilüzyonu ile kümes hınca hınç doldurulmaya çalışılıyor olabilir.
Sepet iyidir.
ytd.
Bence bunlar bisey yumurlucaklar.baskanlik 2 gibi.ekmek arasi[emoji39]
Dun 2 yillik tahvilde %4 artis oldu.bende tam az bisey bono fon almistim dun.21-23 arasina gidiyor tahvil.mb faiz arttırmak zorunda.
Erken seçim olacağını düşünmüyorum. Hatta seçim zamanında yapılsın ona bile şükür derim.
O yüzden temettü yatırımlarımda acele etmiyorum. O gün gelene kadar her gün tl faizinden elde ettiğim gelirlerimle temettü yatırımına devam ediyorum. Fiyat düşmüş çıkmış bakmıyorum bile.. Hatta borsanın düşmesine daha çok seviniyorum bile..
Fiyat düşerse daha çok hisse alıyorum çıkarsa daha az alıyorum. Temettü yatırımlarım küçük çocuğumun geleceğine yatırım olduğu için vadem çok uzun. Onu özel okula gönderebilirdim ama özel okula inanmıyorum, devlet okuluna gönderiyorum özel okulun para tuzağı olduğunu düşünüyorum. Özel okula vereceğim parayla çocuğuma temettü hisseleri alıyorum. Aslına bakılırsa ben Ivan Illıch gibi "Okulsuz Toplum" felsefesine inanıyorum ama o konuya toplum henüz hazır değil maalesef... Neyse çocuğum büyüdüğünde bana dua edeceğine eminim. Gelecekte en iyi okullarda okuyanlar bile işsiz kalacak. Yapay zeka varken insanlara gerek kalmayacak. O yüzden Çocuklarınıza ne kadar çok varlık bırakırsanız o kadar iyi onlar için.
--------
Yazdıklarım tamamen kişisel görüşlerim olup, Asla Yatırım Tavsiyesi değildir.
güzel bir yatırım tarzı. Faizden gelen para temettü hissesine gidiyor azar azar, ortalama bir maliyet oluşturuyor. Temettü hisseleri temettü veriyor o tutarda yine hisseye giderek katlamalı şekilde artıyor. Tek lazım olan şey zaman o da zaten sizde yeterince var yatırım tarzınıza göre...
Duser diye dusundum.
Teşekkürler Sn Pit,
Belki küresel kriz olursa yani Yabancı endeksler%50-60 civarında düşerse öyle bir zamanda diplerde büyük montanlı eklemeler yapabilirim ama büyük küresel kriz olmadığı sürece böyle ortalamayla devam ediyorum. Kim bilir belki 80 lerdeki gibi ABD borsalarında sürekli ralli olur(80-2000 arası dow jones dipten %800 civarında yükselmişti şu an 2008 dibinden %600 civarında yükseliş oldu) öyle bir ralli dönemi olursa da Büyük kriz bekleyenler yatırımsız kalabilir. Her senaryoya dayalı yatırım şeklinin bu olduğu kanaatine vardım. Zaten vadem 15-20 yıl o yüzden ne krizler ne ralliler göreceğiz yeter ki sağlıklı olalım ve ömrümüz yetsin..
Selamlar..
Haklısınız, piyasalarda her an her türlü gelişmeye hazırlıklı da olunmalı.
öte yandan yazılarınızı beğeniyle okuyorum, minimalist yaşam tarzınızı da takdir ediyorum. lüks ve servet sahibi olmak her zaman mutlu bir yaşamı beraberinde getirmiyor. İnsanın çok parası olsa da özgürlüğü olmayabilir. Tabi benim özgürlük anlayışım her istediğimi yapmaktan ziyade istemediğim şeyleri yapmak zorunda kalmadan yaşayabilmek.
selamlar
En yüksek maaşlı CEO bile bence özgür değil. Şu an arkadaşlarım çok yüksek maaşlara çalışıp ara sıra tatile yanıma geliyorlar en fazla 10-15 gün kalabiliyorlar ben ise biraz evvel ailemle birlikte sahilden yüzmekten geldim. Aslında hayat seçimlerimizden ibaret. Yani ben aç ta kalsam özgür olmayı seçerim. Her insanın tabiatı farklı.
Kimisi de bana 2+1 ev yetmez 3+1 hatta daha fazlası olsun der. Ya da bir ev bir araba için ömrünü tüketir.
Biz ailemle 2 yıl bir kaç çanta eşyayla dünyayı gezdik. Döndüğümüzde depodaki eşyaların çoğunu attık. 2 yıl o eşyaları aramadıysak sonrasında da ihtiyacımız yoktu.
İşin özü; Aslında hayatta herkes istediğini alır. Önceliğiniz ne ise onu alırsınız. Ben şükür ki özgürlüğümü aldım. Umarım herkes önceliği neyse onu alır hayattan
Aklınıza gelen ya da gelmeyen birçok şeye yatırım yaparak.
Konu ile ilgili Yiğit beyin internet sitesini incelemenizi önerebilirim.
https://www.lattedenborsaya.com/2017...li-300-kurali/
İsin ozu az harcamak.hep yatirimla ugrasmak.gavurlara bakin.nasil para kazanirim diye dusunuyorlar hep.bizimkilerde.......
Adamlar invention come diyor ali babanin kurucusu.
Cocuklarida boyle yetistirmeli.nasil kazanirim.bos islerle ugrasmamak lazim.
yazlık var sanırım ,hangi bolgede ?
Hem yaz hem kış egenin Turistik bir ilçesinde deniz kenarında kiralık müstakil bir evde yaşıyoruz. Değil yazlık, kışlık gayrimenkul bile satın almama gibi bir prensibim var. Finansal özgürlüğüme bu prensibim sayesinde kavuştuğumdan dolayı istesem şuan birçok gayrimenkul alabilme imkanım olmasına rağmen prensibime ölene dek sadık kalmayı ve onu çiğnememeyi düşünüyorum.
Hemen likite dönüşebilen nitelikteki yatırımları tercih ediyorum.
Bu 300 kuralı biraz zor 5000 TL için 1,5 milyonluk para lazım bu da bu devir de biraz zor gibi
Sizin yasam tarzinizi begeniyorum..
Ben de ayni sekilde yapmaya calisiyorum yillardir..
Bir tek oturdugum ev kendimin..
Gerisi hep finansal yatirim cogunlukla borsa..
Egitimden taviz vermem..
Ister pahali olsun ister ucuz...
Kendim gibi 2 tane yabanci dili universite seviyesinde okur, yazar, anlar ve konusur benim cocuklarim..
Bu cok onemli idi benim icin ve o sekilde yetismelerini sagladim.
Tabii ucuz olmadi.
Temettu hisselerinden onlarin da ayri portfoyleri var..
Ve yaslarina gore oldukca da iyi seviyedeler..:)
Syg,
Okuyupta nolucak diyenler hakki cikti.hayat unv.mezunuyum diyenler kazandi.yandaslik zirveye cikti.matematikten sifir çekenler bile unv yerlestiriliyor.diplomalar duvarda.Elon Musk marsa uzay gemisi gönderiyor.
Bill Gates de üniversite terk :)
Üniversiteler lise mezunu patronlara kalifiye eleman yetiştirme merkezleri.
Çok kafası basan çocuğa iş kurup vereceksin (üniye yedirilecek para ile), daha az basanını üniversiteye, en az basanını da kaportacıya.
Bizler risk almayi sevmeyiz.oysa batida risk almak bir kultur.bir kizi bile dansa kaldırmak risk.risk almak icin tecrube+ bilgi lazim.elon musk hem risk aldi.hem cok calisti hemde unv.mezunu.(fizik)
300 bin lira ile aylık 5 bin TL emekli maaşı kendinize bağlayabilirsiniz. Bu 300 kuralı Amerikada geçerli bizde 60 kuralı yeter. Ziraat Bankası Bist100 BYF sini satın al , arkana yaslan sonsuza kadar devam eden döngü ile hayatını yaşa. Burda önemli olan her ay 5 bin kadar bozduracaksın, ve heryıl maaşına enflasyon kadar zam yapacaksın. Bist-100'ün 1986'dan bügüne gelişine baktığımızda yıllık ortalama %40, 35 yılda gösterdiği gerçek değerler. Bu sürede hertürlü pozisyonda işlemler gerçekleşmiş. Birkaç matematiksel işlemle Çarpıp toplayıp çıkarınca herşey ortay çıkıyor.
En iyi unv mezunlarının bile hayali memur olmak olduğu müddetçe katma değerli üretim yapan bir ekonomi olmamız imkansız memur ol sonra git yabancının ürettiği markanın ürününü kredi kartına 8 taksitle al daha pahalı mı ürün almak istiyorsun o zaman tüketici kredisi alırsın nasılsa maaşın garanti tamamen memur maaşı ve onun etrafında dönen bir tüketim ekonomisi
katılıyorum. canlı olarak gözlemleme şansım oldu banka genel müdürlüğünde;üst düzey ceo/direktör..vs. Hatta bazıları imalı bir şekilde haftasonu bile plazadaydık deyip övünürlerdi.
Halbuki aldıkları yüksek maaşlarıyla zamanlarını sattıklarının farkında değillerdi.Evleri plazalar olmuştu...
syg.
---
özgürlük demişken, son zamanlardır popüler bir trend: dijital göçebelik
https://eksisozluk.com/digital-nomad--4361790
Izlemeyenler icin soyle bir bilgisel birakayim. Forumda daha once konusulan seylerden.
https://youtu.be/JvOXnDD7epY
Memurumuzu küçültmeye nekadarda meraklıyız. Cümlelerimizi herkurduğumuzda memur olmayı küçültmek, bir işverenin yanında çalışmayı acizlik olarak görmek, göstermek ne kadar da yanlış. Tutumlarımızı, düşüncelerimizi değiştirmeliyiz, memurlarımız ne kadar zeki, başarılı vizyoner olursa ülkemize o kadar çok katma değer üretirler, özel sektörün önünü açarlar. Misal bir İlin Valisi memur'dur. Vali ülkemizin en zeki çocuklarından seçilse, birkaç yabancı dili olsa, gün görmüş, kalem tutmuş, mürekkep yalamış olsa, emin olunuz O il'de müthiş bir kalkınmanın kapısı açılır, Herkesimden insanlarımız kazanır, muasır medeniyetler seviyesine çıkarız.
Dudu 2 dil biliyorum demis.bunlar nelerdir? kuş [emoji211] dili de varmi bunlar arasında [emoji39][emoji23][emoji2957]