Sen de sorsan bir diyeceğim yok.
Ama bu konuda bir şey bilmem deyip de ....
Neyse.
Laf sokacağına bu adam ne demek istiyor desen daha iyi olacak...:)
Printable View
Kırdıysam sorry
Yetenek diyince hiçbir konuda yazma
E bizde yöre çocuğuyuz
Pardon
Yani British i kirdiysam da sorry
Ama bana bi foto makine ver bi de lens
Arka plandaki 15 uçağı kadrajdan çıkarıp sadece terminali rahat öyle fotoğraflarım
Abi kimse turizmden artık milyonlar kazanmiyoki belki adam koruge yanasmayip tasarruf ediyo bilemeyiz yani
Zaten foto shop programiyla silerim uçağı
Aklına ne fantezi gelirse artık
Mühim olan tutum
Turist zaten içmiş sizmis ya içki verme baştan ya dövme
Yoksa havacılıktan bana ne ya
Sevgili Ayan çok cesursun..benimde aklımdan benzer şeyler geçiyor da, zaman zemin meselesine takıyor insan..para zibil gibi, f/k 25 takarlar mı bilmiyorum..bir noktadan sonra altına dönmeliler diye düşünüyorum, ama adamların sarı teneke almamak üzerine sağlam kontratları var..:)
Mecbur kalırlarsa, ki bana göre bir süre sonra kalacaklar, bir parça salıverirler ipini..
Geçen günlerde de benzer bir konuda yatırım tavsiyesidir demiştin de, unutmadım..Söylediklerinde yanlış bir şey yokda , bana göre cesaret işi..tebrik ederim..
Enki bey
Yerel i bilmemde hani bu sayimlarda bu son cycle galiba
Ucyuz besyuz le duvara toslarkene
Ne pisiklet ne jiroskop kalcak
Bana öyle geldi. Hissen
Yani dalga geçer gibi
A belki planda her ay elli milyar dolar tasarruf ederiz
Ama belkimde etmeyiz
Cocukmi kandiriyong lem sen
Ha ha Adriana nın sevgiliside bizdendi
Bizde yedik
Turkiyede isveren olmak ne kadar zormus ben bunlari bilmiyordum
http://2017ekonomikkriz.blogspot.com...flas-etti.html
Çetintaş, şöyle devam etti: "Öyle bir iş kanunu var ki, bizi zora sokuyor. İç piyasada yaptığımız mal satılmıyor. Satılsa da zaten 10 ay vadeli. Biz de onun için daha çok ihracata yöneldik. Yurtdışından para bir hafta 10 gün gelmeyince sizin de ödemeleriniz gecikiyor, işçi sıkışık, bankaya borçlanmış, maaşını geciktirince Çalışma Bakanlığı'na gidiyor, ver benim kıdemimi diyor, işten ayrılıyor. Aşağı yukarı 4 yılda 4 milyon lira kıdem ödedim, 15 yılını dolduran gelip kıdem istiyor. Bunların bir kısmını sıraya koyduk, taksit yaptık ödedik. Ödüyoruz ama eldeki sermaye bu defa kıdeme gidiyor." İşsizlik fonunun sanayiciyi çok zor durumda bıraktığını söyleyen Çetintaş, "İşçi bana geliyor, beni işten çıkar, fondan para alayım diyor. Bin 400 lira benden alacak, 900 lira fondan alacak. Yazık, günah. Devlet bu fonu vermese çalışacak. Çalışmayan işçiyi çıkaramıyorsun, 3 bin 600 günlük çalışma kağıdı cebinde geziyor. İşten kaytardığında çalış dediğin zaman ‘Ver tazminatımı gideyim' diyor. İş dönsün diye kredi kullanıyorsunuz. Aldığımız senetler zaten 8-10 ay uzun vadeli. Bankalardaki faiz de çok yüksek. Yüksek faizle iç piyasadan, dış piyasadan karma yaptık işçi çalışsın diye kredi kullandık. 20 milyar lira öz sermayemden ödeme yaptım."
"Fabrikamın teknolojisi yeni, kapanırsa yazık olur"
Hocaya sormuşlar okey demek gunahmi deye
E herild yani demiş
Abi sen gel
Çeşme de bizzat yerli Sarışınlar i
Aya yorgi plajda
Haci babayaro anıtı diye koruz biz
Yeterki girdigin plajda kendini kötü hissetme :-)
Günümüzde para krizleri parayla çözüldüğü için zaman zemin tahmin etmek zor..fakat bu işin sonu iyi bitmeyecek gibi..film izler gibi izliyoruz..başka yapacak bir şey yok..
Neyse bu arada adamların varlıkları(hisseleri) sayemizde hit yapıyor..başımızdakiler bizim gibi gariban parayla eyleşeceklerine, bu akıllı paralara bir hayt huyt çekseler ya..ama zor, sıkar..:cool:
http://www.telegraph.co.uk/business/...s-assets-rise/
Valla yazık günah. Adamı o kadar çalıştır sonra milli gelirin aylık ortalama 2.900 TL olduğu ülkede 1.400 lira maaş ver...
Hakkatten yazık günah işçiye...
Mesela bu arkadaş işsizlik fonundan şikayet ediyor ya gidip 2.000 maaş verse hiçbir çalışanı bunu yapmaz. Ne güzel çözüm buldum...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir ara fabrikası olan birinin kızı ile evlenme asamasindaydim.kiz sokak hayvanı görünce duygulanir acir, çalışanına gelince 1000 maaş yeterli derdi.gitsin çalışsın derdi.o yüzden daha beter olsun diyecem de.eleman zaten kendini garantiye almıştır.bu iflas yararına değilse bende bir şey bilmiyorum
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Maaş beğenmeyen işçiler iş alanlarını suriyelilere kaptırmaya son sürat devam etmekteler. Farkına vardıklarında çok geç olacak.
Tanıdığımın fabrikasında işçilerin neredeyse tamamı suriyeli olmuş. Bu adamlar birlik olup işçinin çalışmadığı ücretten çalışıyorlar harcamaları minimumda tutup topluca para biriktiriyorlar.
Bu arada bahsettiğim tanıdığım bundan bir yıl önce Ankara'da ayda 1900TL ye işçi bulamıyoruz diyordu, adamlar sanayide çalışmaktansa aynı paraya market vs. gibi daha hafif işleri olan yerleri tercih ediyorlar bizden 2500 gibi rakamlar istiyorlar diyordu.
Suriyeliler ileride marketleri, dükkanları fabrikaları işletmeye başlarlar.
Bizimkiler uyusunlar.
Birleşik krallığa, A.B den işgücü akın etti ,damlar A.B terk etti .Bizim ülkedeki Suriyelileri oraya göndersen dünya savaşı çıkarırlar.:)
İşçi ve kalifiye eleman ayrımını bir yapalım devam edelim:
Evet kesinlikle maaş beğenmeyen işçide suç. Herkes kolay para kazanmanın peşinde. Tv dizileri programları sağolsun.
Biraz daha açayım, bahsettiğim bölge olan Ankara sincan organize sanayi çevresi kiralar 400-600TL, satılık ev fiyatları 60-130binTL arasındadır.
Önerilen maaş net 1900TL, bunun tabi fazla mesaisi de var. Ailede yaşı gelen herkes çalışıyor. Adam diyor ki ben 1800'e xxx markette çalışırım. Sende çalışacaksam 2500. Aralarında bir örgütlenme meydana gelmiş. Bir havalar bir havalar.
Haliyle şu anda işçilerin 1 yıl önceye göre neredeyse tamamı suriyeli olmuş durumda. İşveren oh be diyor. Ayrıca suriyelilerin çok çalışkan olduğundan bahsetti. 1,5 işçi gücünde adamlar diyor.
Kısaca çok çok memnun kendisi.
https://invst.ly/4e9eg
Haftaya sessiz, dingin başladık. Ana destek üzerinde kalma isteği var. 3,57 üzerinde hareket belirgin bir biçimde agresifleşir. ABD açılışına kadar önemli bir hareket beklemiyorum.
İşte hata burada sadece bi bölgeden bahsediyorsunuz,, ama suriyeliler turkiyenin her yerini kapladı, ,, bizim burada ise 1500 tl ye sigortasi ayda 10 gün yatsada çalışacak adam çok! !! Neresi diye merak ediyorsan kütahya, ,,, ayrica benim kendi memleketimin insani daha iyi şartlarda yaşamayı hak ederken bu suriyeli sevdasini anlamış değilim, ,, benim insanim vergi verir,, gerekirse şehit olur,,,syn turnike size bi sorum olsa, ,, siz bi işyerinde calisiyorsunuz maasinizda 2,500 tl,, sizin patron gelse deseki maasini 1500 e indirdim, ya bu sartlarda çalış, yada kovdum seni, disarida zebil gibi suriyeli var bu paraya çalışacak, ,, ne yapardiniz,,, şimdi kalifiyeli eleman gücünü bi gecin,,, turkiyede kalifiyesiz eleman olarak en az 2 milyon çalışan var,,,,
Cobanlar da suriyeli, kimse 4 bin liraya coban aramiyor artik.
Syn turnike bekara karı boşamak kolay.hocanin dediği gibi damdan düşünce konuşalım.
İşçi, Suriyelilerden rahatsızsa, onun haksız rekabet olarak kendi pozisyonunu zayıflattığını düşünüyorsa, örgütlenip sesini duyurmalı.
Onu da biz düşünecek değiliz.
İşçilerin önemli bir kısmı bu yönetim ve uygulamalarını onaylıyor, oyunu bu yönde kullanıyorsa, sesini çıkarmak konusunda da isteksiz davranacaktır.
Faiz cephesinde bugün vadesi dolan mevduat hesaplarıma önerilen faize bakınca geçen aya göre ciddi fark var.
Kimsenin Nurettin Canikli abuk tehditlerini ciddiye aldığı falan yok.
Dolar kurunu 3,50 nin altına getirecek niyet kimsede yok bana sorarsanız.
Nurettin Canikli de bile.
herkes kolay para kazanmaya çalışır. Bu da en doğal hakkıdır. Madem bu kötü bişey o arkadaşınız kapatsın fabrikayi işçi olarak çalışsın.
Bu " kolay para kazanma derdinde olan işçi" söylemi son yıllarda işsizliği düşürmedikçe hükümetin uydurduğu bi söylem...
Aynı maaşı alacağınız bi markette kasiyer mi olmak istersiniz bi döküm fabrikasında bi inşaata işçi mi? %20-30 fazla verse bile çoğu kişi kasiyerliği tercih eder. Bu da hakkıdır.
O arkadaşınız suriyeli'lere 1900 mü veriyir 1000 lira verip sigortasiz kayıtsız kuyutsuz mu çalıştırıyor... tabi ki ikincisi...
Şöyle düşün Turk işçiye 1900 lira verse vergisi şu su bu su 2500 den aşağı maliyeti olmaz isverene.
Bu paraya 2,5 tane Suriyeli çalıştırır. Yani 1900 e değil 1500 e de Türk işçi bulsa kalifiye eleman isteyen bi iş olmadıktan sonra ça-lış-tır-maz!!!
Sonra da çıkıp "Türkler iş beğenmiyor" bıdı bıdı öter ... nasıl olsa gariban işçinin sesi çıkmıyor. Devlet yani hükümet de aynı yalanı söylüyor. Sana kimse niye yalan söylüyorsun diye de sormuyor. Ohhh mis!!!!
En güzel yalanlardan biride ''ara elemen yok'' lafı..karaborsaymış..:)
İşveren sanki roket imal ediyorda, ara teknik eleman bulamıyor..
Adam gibi ücret verdin, adam gibi çalıştırdın da, eleman mı bulamadın..:cool:
3.55 e bi kafa attı kamyon dolusu satıcı geldi o fiyatta..
3.55 üstünde 3.65..
altta 3.48 zayıf desteği.
daha da altında 3.30
MB sıkı duracaz dedi..
Global manada dolar güçsüz..
Dolar almanın bir manası yok şu aşamada..
Allah Allah niye uzaklaşıyor ki, daha karpuz kesecedik..:cool:Alıntı:
Euro Bölgesinde nihai yıllık enflasyon, haziranda yüzde 1,3’e gerileyerek Avrupa Merkez Bankasının (ECB) belirlediği yüzde 2'ye yakın enflasyon hedefinden uzaklaştı.
+1
İller bankası hak ediş yapıldıktan sonra parayı hemen veriyordu. Hopp yukardan emir geldi tulumbada su bitti ödemeler aydan aya yapılacak.
Maliyeti 3200TL olarak söylemişti. Yemek servis fazla mesai tazminatlar vs. dahil. Kayıtsız hiçbir iş yapmaz. Açık hesabı dahi yoktur. Zira çalıştığı firmalar koç sabancı yurt dışında ise oraların büyük şirketleri.
Bahsettiğim yer organize sanayi bölgesi.
Bende size şunu diyorum madem ücretlerden bu kadar şikayetçisiniz siz gelin işveren olun fabrika açın.
Olay bu kadar basit 1900TL ye tü kaka dediler, hoop geldi suriyeliler, ileride bunu ceremesini fakirlik olarak çekecekler.
Ohal 3 ay daha uzatacak teklif sunuldu
Benim bildiğim istese de Suriyelileri kayıtlı çalıştıramıyorlar.
Bir sürü şartı şurtu prosedürü var...
Düşünün aynı paraya 3 kişi mi çalıştırmak istersiniz 1 kişi mi?
Ve ikinci olarak benim senin beklentin ile Suriyelinin beklentisi aynı değil. Adam canıni zor kurtarmış tabii ki karın tokluğuna da is bulsa çalışacak. Aman ev alayım çocuğumu okutayım derdi zaten yok.
Bunlarin hepsini geçelim. Siz ne iş yapiyorsunuz bilmiyorum ama 1900 liraya bir döküm fabrikasında mi çalışmayı tercih edersiniz yoksa 1800 liraya bi markette kasiyer olmayı mı?
Adamlar çok avantajlı madem
Niye avrupa almıyor bir milyonunu
Hem onlar rahat eder hem biz hem suriyeliler
Avrupa hesap mı bilmiyor,?
Sağlam kapak olmuş
Sn moruk...
Aklınıza gelen herşeyi klavyeye döküp bu dolar başlığında faydalanalım diye paylaşmaktasınız.
Yukardaki yazınızın sonunda ilettiğiniz soruya şöyle yanıt vereyim:
AB dünyasına bir ülkenin adapte olması için yüzbinlerce sayfa tutan norm, kaide, kurala uyması gerekmekte...
Bunların girmediği hiç bir alan yok.
Kokoreçin açıkta satılmasından, özgürlüklerin tanımına, peynirin yapımından, bireysel özgürlüklere, azınlıklar statüsünden, çevre faktörlerine, işçi örgütlenmesinden, hayvan haklarına kadar aklınıza gelen hemen her konuda aday ülkenin kendi hukuksal yapısını düzeltmesi gerekmekte.
AB ile aramızda müthiş bir statü, anlayış ve kabul farkı var. Mevzuat ve hukukumuz, kurumlarımız, insanlarımız çok ama çok farklı.
Oraya bizde olduğu gibi Suriyelileri göçmen diye alıp ucuz olarak işe yerleştiremezsin.
başın çok ama çok belaya girer.
Bunu bilmeniz lazım bu soruyu sormadan önce...
Not: Yazıyı yazıp yollayınca Sn eksina'nın Sn Moruk'un yazı ve sorusunu çok beğendiğini farkettim...Yani..:)
Biliyorum ağabeyim
Ama Avrupa'da çok kararsız be
Bize 130 bin sayfalık muktesebati dikte etti önce
Sonra G20 de oyladilarda adaylıktan potansiyel adaylığa döktüler işi
Sonra dün Junckers çıktı acaba bunlar bir tur daha keklermiyiz hesabı dedi ki ya kapıyı kapamadik filan
Şimdi Bulgaristanla Romanya çok mu avrupa normunda Allah aşkına normun ne si yok orda yav
Avrupa o normları adam keklemeye kullanadursun almazsa almasın suriyelileri ne yapalım müslümanlar kardeştir deyip beraber yaşayacağız bizde
Şimdi bir düşün Almanya da 40 Kişilik Suriyeli gençlerden Oluşan bir sınıf mevcut. Bu 40 Kişilik Sınıfa bir tane güzel Alman kızını oturtuyorlar . O Alman kızına 3 gün boyunca nasıl davranılacağını öğretiyorlar. Mesele ucuz iş gücü değil. Mesele verimsiz çalışan fabrikalar.. Biz Suriyeli ye ucuz iş gücü olarak bakarız. Onlar eğitim vererek sisteme entegre etmeye çalışırlar. Ticaretin içinden biri olarak ilkokul mezunu fabrikatörler ile ancak bu kadar. Ha bunlar nasıl fabrika kurmuşlar sorusuna cevap kara para , siyaset vb gibi mevzular..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi