Sayfa 132/1009 İlkİlk ... 3282122130131132133134142182232632 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 1,049 - 1,056 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Enki bey
    Yerel i bilmemde hani bu sayimlarda bu son cycle galiba
    Ucyuz besyuz le duvara toslarkene
    Ne pisiklet ne jiroskop kalcak
    Bana öyle geldi. Hissen
    Yani dalga geçer gibi
    A belki planda her ay elli milyar dolar tasarruf ederiz
    Ama belkimde etmeyiz
    Cocukmi kandiriyong lem sen
    Ha ha Adriana nın sevgiliside bizdendi
    Bizde yedik
    Günümüzde para krizleri parayla çözüldüğü için zaman zemin tahmin etmek zor..fakat bu işin sonu iyi bitmeyecek gibi..film izler gibi izliyoruz..başka yapacak bir şey yok..

Neyse bu arada adamların varlıkları(hisseleri) sayemizde hit yapıyor..başımızdakiler bizim gibi gariban parayla eyleşeceklerine, bu akıllı paralara bir hayt huyt çekseler ya..ama zor, sıkar..

http://www.telegraph.co.uk/business/...s-assets-rise/

2.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Turkiyede isveren olmak ne kadar zormus ben bunlari bilmiyordum

http://2017ekonomikkriz.blogspot.com...flas-etti.html " İşsizlik fonunun sanayiciyi çok zor durumda bıraktığını söyleyen Çetintaş, "İşçi bana geliyor, beni işten çıkar, fondan para alayım diyor. Bin 400 lira benden alacak, 900 lira fondan alacak. Yazık, günah....
    Valla yazık günah. Adamı o kadar çalıştır sonra milli gelirin aylık ortalama 2.900 TL olduğu ülkede 1.400 lira maaş ver...
    Hakkatten yazık günah işçiye...
    Mesela bu arkadaş işsizlik fonundan şikayet ediyor ya gidip 2.000 maaş verse hiçbir çalışanı bunu yapmaz. Ne güzel çözüm buldum...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Turkiyede isveren olmak ne kadar zormus ben bunlari bilmiyordum

http://2017ekonomikkriz.blogspot.com...flas-etti.html

Çetintaş, şöyle devam etti: "Öyle bir iş kanunu var ki, bizi zora sokuyor. İç piyasada yaptığımız mal satılmıyor. Satılsa da zaten 10 ay vadeli. Biz de onun için daha çok ihracata yöneldik. Yurtdışından para bir hafta 10 gün gelmeyince sizin de ödemeleriniz gecikiyor, işçi sıkışık, bankaya borçlanmış, maaşını geciktirince Çalışma Bakanlığı'na gidiyor, ver benim kıdemimi diyor, işten ayrılıyor. Aşağı yukarı 4 yılda 4 milyon lira kıdem ödedim, 15 yılını dolduran gelip kıdem istiyor. Bunların bir kısmını sıraya koyduk, taksit yaptık ödedik. Ödüyoruz ama eldeki sermaye bu defa kıdeme gidiyor." İşsizlik fonunun sanayiciyi çok zor durumda bıraktığını söyleyen Çetintaş, "İşçi bana geliyor, beni işten çıkar, fondan para alayım diyor. Bin 400 lira benden alacak, 900 lira fondan alacak. Yazık, günah. Devlet bu fonu vermese çalışacak. Çalışmayan işçiyi çıkaramıyorsun, 3 bin 600 günlük çalışma kağıdı cebinde geziyor. İşten kaytardığında çalış dediğin zaman â��Ver tazminatımı gideyim' diyor. İş dönsün diye kredi kullanıyorsunuz. Aldığımız senetler zaten 8-10 ay uzun vadeli. Bankalardaki faiz de çok yüksek. Yüksek faizle iç piyasadan, dış piyasadan karma yaptık işçi çalışsın diye kredi kullandık. 20 milyar lira öz sermayemden ödeme yaptım."
    "Fabrikamın teknolojisi yeni, kapanırsa yazık olur"
    Bir ara fabrikası olan birinin kızı ile evlenme asamasindaydim.kiz sokak hayvanı görünce duygulanir acir, çalışanına gelince 1000 maaş yeterli derdi.gitsin çalışsın derdi.o yüzden daha beter olsun diyecem de.eleman zaten kendini garantiye almıştır.bu iflas yararına değilse bende bir şey bilmiyorum

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Maaş beğenmeyen işçiler iş alanlarını suriyelilere kaptırmaya son sürat devam etmekteler. Farkına vardıklarında çok geç olacak.

Tanıdığımın fabrikasında işçilerin neredeyse tamamı suriyeli olmuş. Bu adamlar birlik olup işçinin çalışmadığı ücretten çalışıyorlar harcamaları minimumda tutup topluca para biriktiriyorlar.

Bu arada bahsettiğim tanıdığım bundan bir yıl önce Ankara'da ayda 1900TL ye işçi bulamıyoruz diyordu, adamlar sanayide çalışmaktansa aynı paraya market vs. gibi daha hafif işleri olan yerleri tercih ediyorlar bizden 2500 gibi rakamlar istiyorlar diyordu.

Suriyeliler ileride marketleri, dükkanları fabrikaları işletmeye başlarlar.

Bizimkiler uyusunlar.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Maaş beğenmeyen işçiler iş alanlarını suriyelilere kaptırmaya son sürat devam etmekteler. Farkına vardıklarında çok geç olacak.

Tanıdığımın fabrikasında işçilerin neredeyse tamamı suriyeli olmuş. Bu adamlar birlik olup işçinin çalışmadığı ücretten çalışıyorlar harcamaları minimumda tutup topluca para biriktiriyorlar.

Bu arada bahsettiğim tanıdığım bundan bir yıl önce Ankara'da ayda 1900TL ye işçi bulamıyoruz diyordu, adamlar sanayide çalışmaktansa aynı paraya market vs. gibi daha hafif işleri olan yerleri tercih ediyorlar bizden 2500 gibi rakamlar istiyorlar diyordu.

Suriyeliler ileride marketleri, dükkanları fabrikaları işletmeye başlarlar.

Bizimkiler uyusunlar.
    Yani bütün suç maaş beğenmeyen iscilerde mi? Sizin mantiginizla yaklasirsak yarin sizin~bizim çalıştığınız (mız) kurumdada işveren maasimizds %50 indirime gitmezsek yerimize suriyelileri alabilir!!!!

6. Birleşik krallığa, A.B den işgücü akın etti ,damlar A.B terk etti .Bizim ülkedeki Suriyelileri oraya göndersen dünya savaşı çıkarırlar.

7.  Alıntı Originally Posted by ebuhuzeyfe Yazıyı Oku
    Yani bütün suç maaş beğenmeyen iscilerde mi? Sizin mantiginizla yaklasirsak yarin sizin~bizim çalıştığınız (mız) kurumdada işveren maasimizds %50 indirime gitmezsek yerimize suriyelileri alabilir!!!!
    İşçi ve kalifiye eleman ayrımını bir yapalım devam edelim:

Evet kesinlikle maaş beğenmeyen işçide suç. Herkes kolay para kazanmanın peşinde. Tv dizileri programları sağolsun.

Biraz daha açayım, bahsettiğim bölge olan Ankara sincan organize sanayi çevresi kiralar 400-600TL, satılık ev fiyatları 60-130binTL arasındadır.

Önerilen maaş net 1900TL, bunun tabi fazla mesaisi de var. Ailede yaşı gelen herkes çalışıyor. Adam diyor ki ben 1800'e xxx markette çalışırım. Sende çalışacaksam 2500. Aralarında bir örgütlenme meydana gelmiş. Bir havalar bir havalar.

Haliyle şu anda işçilerin 1 yıl önceye göre neredeyse tamamı suriyeli olmuş durumda. İşveren oh be diyor. Ayrıca suriyelilerin çok çalışkan olduğundan bahsetti. 1,5 işçi gücünde adamlar diyor.

Kısaca çok çok memnun kendisi.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8. Haftaya sessiz, dingin başladık. Ana destek üzerinde kalma isteği var. 3,57 üzerinde hareket belirgin bir biçimde agresifleşir. ABD açılışına kadar önemli bir hareket beklemiyorum.

Sayfa 132/1009 İlkİlk ... 3282122130131132133134142182232632 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •