Kalem oyunlarýnda hiç kimse Hokumetimizin eline su dökemez. Tuik, enflasyon, gsyh,gelir, gider amanýn bir bakmýþsýn kiþi baþý gelir olmuþ 20 bin dolar. Ahanda zengin olduk. ...
KUMARI HER ZAMAN OYNATAN KAZANIR ! KAZANMANIN ANAHTARI iSE MASADAN ZAMANINDA KALKMAK ÝLE MÜMKÜNDÜR !!!
BDDK, alacak karþýlýðý bankalarýn portföyünde kalan gayrimenkullerin üç sene sonra sermaye hesabýndan indirilmesi düzenlemesini kaldýrýldý
Resmi Gazete'nin bugünkü sayýsýnda yer alan yönetmelikle, BDDK bankalarýn çekirdek sermaye hesaplamasýnda alacak karþýlýðý edinilen ve üç yýlda elden çýkarýlamayan emtia ve gayrimenkulleri indirim kalemleri arasýndan çýkardý.
Bankalarýn sermaye yeterlilik hesaplamalarý açýsýndan pozitif olan bu karar sonrasý bankacýlýk endeksi yüzde 2 üzerinde güçlü yükseliþ gerçekleþtirdi.Analistler, ilk çeyrek bilançolarýna göre bankalar arasýnda bu indirimleri en çok yapan bankalarýn Halkbank ve Vakýfbank olduðunu ve bu kuralýn kalkmasýyla Halkbank ve Vakýfbank'ýn sermaye yeterlilik rasyolarýnda 12 ve 11 baz puan artýþ olacaðýný belirtiyorlar.
Halkbank ilk yarýda yüzde 4.36 oranýnda artýþ göstererek 13.88 TL fiyatta, Vakýfbank yüzde 1.82 oranýnda yükselerek 6.73 TL fiyata ulaþtý.
Deðerli arkadaþlar, takým vb. tutar gibi pozisyon tutup bazý hoþ olmayan sözlere mazur kalmak beni kýrýyor. Benim kýrdýðým da olduysa þimdiden özür dilerim. Artýk yazmayacaðým. Selamlar, saygýlar.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Bankacýlýk mevzuatý ve muhasebesi çok özel bir uygulama...
Yukarýda haberde bahsedilen "alacak karþýlýðý bankalarýn portföyünde kalan gayrimenkullerin" sermaye hesabýna alýnmasý da tümüyle bankalara özel bir durum olmalý.
Yapýlan Bankalarý sermaye yeterlilik rasyolarýný böylelikle daha da yüksek göstermeyi amaçlýyormuþ.
Aynen bir hesaplama deðiþikliði ile cebimizdeki para deðiþmeden fert baþýna milli gelir hesabýný yükseltmek gibi bir yaklaþým.
Aslýnda uluslararasý uygulama nasýl o önemli.
Böyle bir yaklaþýmý uluslararasý derecelendirme kuruluþlarýnca kabul görecek mi?
Doðrusu bu konu benim bilgim dýþýndaymýþ.
Ben standart þirketlerle ilgili bir tahmin yapmýþtým.
Hiç banka denetçiliði yapmadým...
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yýkama yalamalar Brexit yüzünden sterlin almayýn eliniz yanar demiþti,o zaman sterlin 3.70-þimdi 4.70
Dolar 3.20 olacak demiþlerdi...þimdi 3.64
Dolar Euroyu geçecek demiþlerdi Euro þimdi 4.15
Bu þeker bayramý öncesi döviz alýn bayram alýþveriþi için düþer diye belirtmiþtik...aynen þimdi hepsi yükseldi...çünkü her dini bayramda böyle olur !!!
Piyasayý iyi okuyan uyanýk yatýrýmcýlar hiç kaybetmez![]()
Yer Ýmleri