abı öğretmenın zayıf oldugunu nerden anladın sınav mı yaptın haaaaa
Printable View
Ben hep devlet okulunda okudum . Ailem hiç para vermedi okula . ODTÜ yü derece ile kazandım .
Şu anki eğitim sistemi ise çocuğa yıllık 50.000 tl ver .
10 yılda 500.000 tl para harca
Çocuk hangi işi yapacak ta bu parayı kazanacak çalışma hayatında ..
Kolejlere soruyorum bu kolej kimin ..
Doğa koleji , Mektebim var bizim burada . Sahipleri katarlı imiş .
Eğitim rantını kim yiyor , bakın görün .
Devlet okullarını kim mahfetti de herkesi koleje Mahkum etti
Ama doğru imam hatip var . Ben oraya göndereyim di mi
Eğitimden bihaber cahil bir veli profili :))) sizden o kadar çok varki ülkede. Artık cevap yazmaya bile değer bulmuyorum bu boş muhabbetleri. Ödev vs ile ilgili de cahilsiniz maalesef. Ama eğitimle ilgili bir kaç kitap okursaniz belki faydası olabilir. Bahçeşehir de de Doğada da çalışan yöneticilik yapan arkadaşlarım var.
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öğretmenlerin önüne bir iki ekmek kırıntısı atsaydiniz yazık yemek bulamamışlar zayif olduklarına gore demek ki [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Öğretmenle konuştum . Ben matematiği severim falan muhabbet ettik , lise öğretmeni . Bir muhabbet açıldı . Dedim ki bu nasıl eğitim , lise çocuğuna sıfır çarpı sıfır kaç ediyor diye soruyorsun bilmiyor dedim . Öğretmen de sonuç belirsizdir , bunu nasıl bilmez dedi.. dondum kaldım . Elini sıkıp arkama bakmadan kaçtım
Çocuk sabah okula gidip tüm derslerini devletin resmi dilinde alacak,
yarın aynı çocuk yine okula gidip bu kez aynı dersleri ana dilinde mi alacak?
Çiftdilli eğitimden dolayı derslikler ve öğretmen sayısı ikiye mi katlanacak?
Şu anda bile Türkiyede 45 kişilik sınıflar var... Yeni öğretmene Bütçe yetersizliği var..
Ayrıca Türkiye dışında elli milyon etnik Türk var ve eğitimdilleri de Türkçe değil bu evrensel bir hak ise önce o ülkelere bunu kabulettirmek için uğraşmamız gerekmez mi?
Bizim için öncelik Etnik Türkler değil etnik Kürtlerdir diyemeyiz değil mi?
cahillik sizin gibilerde var...gerçek mesleğim İngilizce Öğrt. liği bir defa bunu yazın beyninizin bir köşesine...daha geçen gün MEB bakanı açıklama yaptı ÖDEV tamamen kalktı diye git bul oku internetten...zaten verilmiyordu doğru dürüst ödev mödev...boş muhabbetmiş komiksiniz yahu vallahi...arkadaşların varmış yönetici olarak eee ne olmuş? ne oluyor yani arkadaşların olunca doğa da bahçeşehirde? çocuğum okuyor ya hayret bişeysin ne olup bittiğini benden iyi mi bileceksin?
nihayet öğretmene eğitim dersi verenide gördük forumda :he:
abı çocugumu 3 sene ders çalıstırdım.....not ortalaması 96 ama ben de eğitimcıyım çocugun kapasıtesi bellı hele son sıstemle en zekı ogrencıler kazanır anca......hıc kasmadım.....eee bızım oglanda calısmadı........velı toplantısı na gıttım velıler kursa gonderıyor...ogretmen tutmus bır umut umut.....toplantıda dedım kı bu sınıftan ya bır kısı bu sınavı kazanır ya da kazanamaz .....hhahahah velıler bı yuklendı kendı çocugunuz ıcın konusun dıye....öğretmene dondum dedım kı haklı değil mıyım evet hocam dedı sonuç kımse kazanamadı velıler çocuklarını super zannedıooo...yok sorular zormus zor olacak kı basarılı bellı olsun herkes kendını tatmın edıyor........sen de var 1 lıralık malzeme adamda var 10 lıralık hangı recel daha guzel olur secbulll dayyuuu
son LGS ile artık hem çok zeki olacak çocuk hem de çok iyi eğitim alacak...yoksa birşey elde edemez sınavdan...mahalle okulunun yolunu tutar ya da maddi durum iyiyse özel lisede okur...
ilkokula baslarken tum velıler çocuklarını en ıyı ogretmene yazdırmak ister ....ama çocuklarının durumunu gormezler bır de bızım velıler sureklı çocuklarının övulmesini isterler .......
Hurriyet'in türbanlı yazarı yazdı, isteyen araştırıp bulabilir.
''İmam hatiplere gidip dini bilgisi olan gençler kendi aralarında imam nikahı kıyıyor. Ailelerin bile haberi olmuyor.''
Bence gençler haklı...
Çocuğunu yollayacak olanlar bu sorunu nasıl çözecek düşünsün, sorun olarak görüyorlarsa tabii ki.
Vakıflara küçük çocuk gönderenler, zaten bilinen haberleri tekrar etmeye gerek.. Onlar da dikkat etsin..
Bunlar da eğitim sorunu.
Zorlamayla toplumu dönüştüremezsiniz...
önce zeki olacaksın çok çalısacaksın......yoksa teog meog mıllet kendını tatmın etsın dıye soru soruyorlardı 20000 bırıncı cıkıyordu bu ne ya çok zekıyız son olarak acun yetenek sızsınız dıye yarısma yapıyor......kedı kopek bırıncı oluyor.....lem bı tane yeteneklı adam yok mu turkıye de.....resmen türk halkına hakaret mıllet alkıslıyo......
Finans sektöründe yıllarca yöneticilik yaptım .
Yeni mezunlar gelir . Sohbet ederiz ilk tanışma falan .
Bir çocuk geldi . Nereden mezunsun dedim . Gazi ekonomi dedi. Ekonomist çıktım dedi . Güzel dedim , merkez bankasının görevi nedir dedim . Paralarını orda depo ediyorlar dedi .
Güldüm .. hayırlı olsun dedim .
Yeni mezun . Ekonomist .
Eğitim bu durumda . Yazık .
3 tane çocuğum var..hepsini bu güne kadar en yakın devlet okuluna gönderdim.(7 ve 8. sınıfta butik olmayan özele yollayacağım)
ilkokulda bence sadece öğretmen önemli..iyi bir öğretmen bulduysanız problem bitmiştir..
açıkçası ilkokulun pek önemi yok...öğretmen şefkatli olsun ,( bu bana göre en önemlisi..sefkatli-yumuşak)sosyal aktivitelere katılsın yeter...zaten müfredatı az çok hepsi işliyor..
asıl iş 5. sınıftan itibaren başlar...orada temel derslerle ilgili güzel kaynaklar var..konu anlatım ve test..
5 dersi bu şekilde beraber TAMAMEN bitirince SAĞLAM TEMEL OLUŞUYOR..(çocuğum kendisi kaynakları bitiriyor ama takıldığı konu-sorularda yardımcı oldum..ortalama 10 sorudan 1-2 tane gibi)..
bir de hafıza defteri oluşturmak lazım...normalde 100 fen sorusu çözersen 6-7 tanesi zor-özgündür..o sorulardan çıkan bilgiyi-çözümü deftere not etmek lazım)
5 ve 6. sınıfı bu şekilde bitirince..7 ve 8. kayan sınıf yapan bir özele göndermek lazım...(en azından 8. sınıf gerekli--derece için)
8. sınıfta o bilgi birikiminin - temelin TEST pratiğine dönmesi,hız kazanması ve çocuğun kendini aşan rakipler görüp hırslanması için,dengi bir özel okul(en azından 8. sınıf) veya çok iyi kurslar lazım...
yoksa LGS-YKS de ilk 4.000 zor...ilk 4.000 zaten 1/250 oluyor(LGS DE)...YKS de 1/500 gibi oluyor..
elbette çalışmadan adama ne verirler? çalışacak bol bol soru çözmeli farklı farklı test kitaplarından farklı farklı soru kalıpları ile karşılaşmalı ki sınava girdiğinde sıkıntı yaşamasın...
TEOG sınav falan değildi saçmalıktı...bu sınav normal mi? sanırım bu ayarda olması lazım bunda bile 18 tane 1. çıkmış...bir sınavda ne kadar çok birinci çıkarsa o sınavın güvenilirliği sorgulanır hale gelir...önemli olan sınavdan ziyade o sınava gelene kadar çocuğun kendi bireysel çalışması ve aldığı eğitim...
Bu ülkenin eğitimini aşağıda imamhatipler yukarıda “Tez havuz”lu çakma doktoralı profesörler batırdı, uluslararası derecelendirmelerde istikrarlı bir gerilememiz var..
Ülkenin vasat ve vasataltı Akademisyenleri sayın halkımızın tarikatları iktidara getirmesiyle oldu. Bu çakma akademisyenler kazanılmış hak falan demeyip kapının önüne konulmalı..
İmamHatip'i bitiren TÜBİTAK'da göreve başlarsa Füzyon deneyi yerine okunmuş fasulye deneyi yapar..
Din adamlarını dünyanın heryerinde cemaatlar kendi kurumlarında yetiştirir onlara da okul denmez,
İHL'ler de okul değildir.1,3 milyon imam Hatip öğrencisi var, ne yapacağız bu kadar imamı?
Portakal gibi ihraç mı edeceğiz!....
Bu İmamÖğrenci siyasetiyle MilliEğitim ve Diyanet artık tek vücut oldu, bütçeleri de birleştirilsin
Putin: Rusya, son bir kaç gün içinde suriye'den 1.140 askeri personel ve 13 savaş uçağını geri çekti
Ben de bu geçtiğimiz sene 5.sınıfa Doğa Kolejine verdim bizim çocuğu (bu sene 6.sınıf olacak)...Gayet memnunum...Disiplinli ve ciddi eğitim, öğretim veriyorlar (EDOĞA sistemini görseniz)...Yamuk yumuk insanlar da yok çevrende...İşin içine girince görüyorsun farkı...Öyle klavyeden yok arkadaşım var yok öyle diyip dişe dokunur bişey yazmayanlara bakmayın...
Ama ben 50.000 tl değil de 20.000 civarı veriyorum...Herşey dahil...
zeka yuzde 80 genetık adam kafadan 1.0 galıp ben o bılfene 5 tane öğrencı gonderyım bakayım kac puan aldırır kalıte önemli...o da zeka eşşek gıbı çalış yine elit yerlerı kazanamazsın ......46 ile 28i ben zıhınden çarparım ama sor 100 öğrencıye bakalım kacı carpar ya da kacı dogru cevaplar
Sorun bilgi ile ilgili değil. Bilgi bir şekilde erişelebilir.
Hedefleri ve sorunları tespit etme, önceliklendirme, nedenlerini analiz etme, olası çözüm alternatiflerini, içi dış etkilerini ve parasal, sosyal, çevresel vs etkilerini değerlendirip, sonra toplumu ikna edip uygulamakta. Uygulamalarda zarar göreni telafi ediip fazla kazançlı olandan da bunun getirisini almak lazım.
Aslında modern yönetim ilkeleri teknikleri var yeterliliği olan kim olsa yapar.
Bir kişinin bunu millet ve Allah indinde sorumluluğunu alması lazım. Bu kişi güvenilir olmalı.
Cumhurbaşkanı adayı şöyle demeli, benim ofisim, toplantı odam, yaşam yerim 24 saat canlı yayınlanacak. Bu işlerde illuminati, aksaçlı, derin devlet vs olmayacak, danışmanlar ile konuşmam konuları araştırmam hatta özel yaşamım şeffaf olacak.
Bunun bir filmi yapılsa millet izlese ve nerelerde ne aksama oluyor görülse buna onay verir benzer filmler vardı. Cumhurbaşkanı adayı da gerçekten bu işde ciddi ise şeffaflığa karşı çıkmaz. Bugün ofislerde açık düzen var kim sabahtan akşama ne yapıyor görülüyor, çoğu iş yerinde kamera var, internetten vs nereye girdiğin izleniyor, millet izlenmeye alıştı. Google vs zaten gizli her şeyi biliyor şeffaflık ve devletin elindeki bilgileri atıyorum e-devletten açması devleti yönetmeye meraklı amatörler için öneri ve eleştiride kaynak olur.
İşin magazin kısmına gelirsek, millet adam spor yapmıyor, namaz kıldı, namaz kılmadı, şu danışmanı atmalı, şu danışmanı yanına almalı, bu danışmanın önerisi iyi idi kabul etmedi izler. Borsacı olarak biz de izleriz, adam döviz yükselişine bozuldu, yok şu yatırım önerisini kabul edebilir vs.
Banu avarın açıkladığı gibi CIA bağlantılı vekil barındırmayan CHP görürsek değişmeye başlamış derim, aksi taktirde dış mihraklarla omuz omuza mecliste çalışan vekil barındıran bir CHP ismindeki gibi halkın partisi olmayı başaramayacağından hep muhalefette kalacak kaybolupda gitmeyecek, milletin sırtından ne şiş yansın ne kabap geçinip giden partililer olmaya devam edecektir....başka yerde böyle işi nerede bulacaklar..https://www.youtube.com/watch?v=JXK2h3pdZkI
Valla dostum sen ingilizce.ogt. değil İngiliz olsan da bir işe yaramaz. Ödev hangi koşullarda ve nasıl verilir hangi amaca hizmet eder ya da etmelidir turkiyede okulların ogretmenlerin genel ödev verme ortalaması nedir ve neler ödev!!! olarak verilmektedir bir arastir istersen. Bahsettigin ödev verilmemesi önerisini bakanlığa iletenlerden biriyim :)) Finlandiyadaki eğitim sistemi japonya kanada Norveç İngiltere eğitim sistemini de bir araştır. Dünya küçük internet var bilgiye ulaşmak çok kolay. Kolay gelsin...
Geçen evin camlarını değiştiyorum . Bir camcı arkadaş geldi. Muhabbet ediyoruz. İmam hatip mezunu imiş . Sohbet din eğitimi üzerine oldu . Ben dedim şu iki sure var , bir izah etsene bana dedim . Ahzab 50 . Birincisi. İzah eder misin dedim. Yok abi
İstersen Arapça okurum , hatim indirdim ben dedi.
Yok yahu izah Ve anlamını , arkasında yatan mesajı soruyorum dedim.
Olmaz abi , sorulmaz böyle soru dedi. Yahu sen bunun eğitimini aldın dedim . Böyle eğitim almıyoruz dedi. Sadece ezberliyoruz dedi.
fınlandıya masalıyla kandırıyorlar bızı hastayım fınlandıyada 5m nufus var....turkıye de 80 m neyı karsılastırıonuz....fare ile fıl gıbı karsılastırma ......
meb benım projemı yapsa cag atlar.............her ilçedeki butun okulları kampus seklinde toplayıp her turlu kulturel ve sanat ortamını ayarlayıp yuzme ...satranç......bale enstrumantan....her şekıl etkınlıklerı bu kampuste saglasa super olur......taşıma yı da kendı yapacak.....ama nerde
şimdi matematıkle ilgılenen arkadaslara basıt bır soru basıt........>........buyuk işareti neden matematıkte bu işaret buyuk olarak adlandırılmıs........bır cok kısıye sordum cevap alamadım o yuzden soruyorum
Bunların çözümü kolay devletimiz çözüm yolu bulur.
Bir ülkenin insanları ne kadar özgürse O kadar mutludur.
Bir ülkenin insanları ne kadar mutluysa O kadar devletine sarılır üretken olur.(bu tüm devletler için geçerlidir bunu çözen ülkeler enerjilerini üretime vererek kalkınmış ülke olmuşlardır biz hala nelere takılıyoruz.)
Notasyon kısmında zayıfım.
Küme teorisinden kaynaklanmış olabilir.
A kümesi B kümesini kapsar demenin bir işareti olarak başlamış olabilir.
A insanlar, B erkekler olsun
A ⊃ B demişler (A ya bakan U işareti)
Sayılara gelince benzer olsun diye
A > B denmiştir.
Tabi benimki tahmin.
Biliyorum ama onları geç hocam fasafiso. Karşılıklı ziyaretler projeler yeme içme gezme tozma sosyalleşme. Finlandiya eğitim sistemini Türkiye'de uygulayamqzsin. Eğitim kültürel alt yapı toplum yapısı ahlak gelenler vs ile paralel olmalı. Ben gittim gezdim bazı Avrupa ülkelerini. Okul kapısında dışarıda öğretmenle öğrenci farklı köşelerde sigara içiyor. Öğrenciler paramparça kot pantolon burnunda hızma bütün vücudu dövmeli kulakta 20 küpe vsvs. Acaba sınıflar okulun içi nasıl dedik girdik yerler duvarlar tuvaletler bal dök yala sıraların üzerinde 1 tane çizik yok. Tiplere bak keş sanırsın içeri gir alakası yok. Yani diyeceğim şu bir toplum ve bireyleri neyse eğitimi de o oluyor. Anne karnında başlar eğitim mezarda biter. Bu ikisi arasında neler olup biteceği sadece okula öğretmene bağlanamaz. Toplumun tamamı sorumludur. Her neyse. İlk yazışmalarda kırdıysam kusura bakmayın.
1980'lerin sonunda, lise 2 ve 3'te iken bu feto'cular mıdır başka bir tarikat mıdır bilmiyorum bizim hocalar değişmeye başladı.
Bazıları öğretmen liseleri mezunu, seçilmiş nitelikli, donanımlı hocalarımız yavaş yavaş sürüldüler, emekli edilmeye zorlandılar. Anadolu lisesi o zaman azdı, hocaları da seçilerek gelirdi. Yeni gelenler neredeyse bizden bilgisizdi, yetersizlikleri trajikomik durumlar oluşturuyordu, bazı şeyleri bizden öğreniyorlardı.
O dönemden sonra eğitimde kalite bozuldu, sonuçlarını da ülkemiz yavaş yavaş gördü, yavaş yavaş batışa doğru yol aldık. Siyasal islamcılar eğitimin yakasını bırakmadı.
Aldığımız eğitim o kadar kaliteliydi ki şimdi parayla alınmaz. Öğretmenler de seçilerek bizler de seçilerek gelmiştik çünkü.
Ortaokul ilk fen dersine başladığımızda hocamız bizlere ilk olarak ''Gerçek nedir?'' diye sormuştu. Ve 2 saat boyunca gerçeğin ne olduğunu tartışmıştık, müthiş zevkli bir dersti. Okuldan, öğrenmekten keyif alırdık.
Şimdi maalesef Umut Oran'a yandaş medyanın attığı iftirayı bile buraya getirip gerçek diye bize anlatan bilgisiz, düzeyi düşük kişilerle uğraşmak zorundayız.
Bu toprakların ekmeğini yedik ve bu ülkenin insanının vergileriyle okuduk.
Bu kişilerle uğraşmak, cehaletle mücadele etmek, halka bildiğimiz inandığımız gerçekleri anlatmak bizi vergileriyle okutan bu yoksul halka borcumuzdur..
Sonuna kadar borcumuzu ödeyeceğiz..
Uğraşacağız, yılmayacağız...
Ariston abi dün sigara mevzusunu konuşmuştuk bugun a101 e gittim tüm mağazalara tam girmemiş ama hemen hemen hepsinde var
en ucuz THİS BLUE VE RED SİGARA BİRTANE ALDIM DENEMEK İÇİN
KÖTÜ DEĞİL SİGARA BİLGİNE
Bu arada yazdıklarımdan özel okullara kolejlerde düşman olduğum falan sanilmasin. Doğa Bahçeşehir Ted vs vs ülkenin güzel eğitim kurumları. Ancak bir de oralarda çalışan öğretmenlere verilen kıymeti arastirmanizi rica ederim.
Eşim Bilfen 'de çalışıyor. Eğer izmir'de iseniz yardımcı olmaya çalışırım öğretmen indiriminden.
Bilfen Türkiye'nin en iyi okulu, pahalı mı evet pahalı lakin o paranın hakkını sonuna kadar veriyor. Eşimden biliyorum okul tamamen öğrenci odaklı ve gelirinin %70 'ini okula harcıyor. Parayı ikinci planda tutuyor şaşırtıcı ama doğru.
Robert Kolejine kat kat fark atarak eğitim olarak. Ve çocuklar 4 yaşında okuma yazma öğreniyor.
Eğitim önemlidir eğitimsiz bir insanın uzun zamanda ulaşabileceği yola eğitimli insan daha kolay ulaşır.
Eğitimde önemli olan insanların yeteneklerini öne çıkarmak araştırma ve geliştirme yollarını göstermek önemlidir.
Örneğin;Orville ve Wilbur Wright Kardeşler'in eğitim derecesi nedir?
30 dk sonra cevabı vercem ......bılemezsenız........o kadar odtü mezunu var.........sizde çocuklarınıza sorup açıklarsınız bı faydamız olur