Originally Posted by
Sugosu82
Aylar aylar once yazmistim..Kimse umursamamisti dogal olarak..Gerci burada firma sahipleri yerine % 95 oranda maasli kesim var sanirim..
1 ocaktan itibaren tum fatura,vergi sistemi degisiyor..Ve nerdeyse hicbir esnafin bile haberi yok bundan..
Onceden faturalari verirdik muhasebeciye ve herhangi bir denetleme olmasi icin maliyenin bize gelip evraklari istemesi lazimdi..
1 ocaktan itibaren ise tum faturalar,gelir gider makbuzlari vs maliyenin internet sistemine girilecek..Yani memur oturdugu yerden sizin verginizi,aldiginiz sattiginiz mallari,edindiginiz mulkleri arabalari vs inceleyebilecek..
vergi levhasinda zarar yazip her sene ev araba alanlara simdiden gecmis olsun..
Demin muhasebecim aradi.Masraf fislerine de aylik limit getirmis.Sahis sirketleri max 900 tl diyor.e benim aylik 10 bin giderim var dedim.Devlet 10 gunluk 300 tl limit koymus.sistem 301 tl yi kabul etmiyormus :)
yani isterseniz 50 kisi calistirin firmaniza yapacaginiz masraflardan giderlerden max aylik 900 tl yi vergiden dusebiliyorsunuz..
Her ay es dostun aldigi telefonu,mobilyalari vergiden gider gosterip kdv cikmasin diye ugrasanlara da gecmis olsun.
Bu tur vergiden ettigi kar ile ayakta calip ucu ucuna ilerleyen firmalarin alayi simdi maliyeye takilacak..
----------
Sonuc olarak bugun gelen sanayi uretimi dususu vs derken sirf bu yeni vergi kanunu yuzunden gelecek sene en az % 25-30 daha eklenecek bu uretim dususune..