Bence de...
Üslup bence çok önemli. Haklı da olsan kimse tutmuyor, dediğine bakmıyor.
Sonra...
Arkadaş...
Adı üstünde HAKEM...
Taraf ya da tarafgirlik beklememeli.
Little little, rite in the middle...
Cem Yılmaz'ın dediği gibi.
Bugün bir bankada ihtiyaç karşılığı döviz bozdurayım dedim.
Resmen kazık atıyorlar.
İnternette 5.39 iken 5,28 den bozmaya kalktı.
Neyse hesaba döviz olarak yatırdık. Aynı bankanın internetten alımı 3,37 idi...
Valla tarafımız belli her ne kadar avatarımız hakemse de muhalifiz,iktidara.Hemen her mesajım da o yönde.Sokağa dökülmenin yararına inanmıyorum,1980 öncesi bu işler memlekette çok yapıldı denendi,o işler alengirli,dolduruşa gelmez.Tartışma hususunda seviye önemli o nedenle her mesaja her yazana cevap vermemek gerektiğine inanıyorum.Bu arada sayın BORA YAŞAR bu konuda ne diyor acaba değişik bir tarzı var ben tam olarak ne dediğini anlamakta zorlanıyorum.Hak aramak için halkımız sarı yelekleri giyip sokağa dökülmeli mi dökülmemeli mi.Ben fikrimi yazdım,belki o da yazar.Diğer arkadaşların yazdıkları için de teşekkür ederim.
Değişik bir tarzı var derken?
Laf sokmam ben genelde.
Söyleyeceğimi söylerim.
Bana göre sokakta toplanmak, yürümek, slogan atmak, pankart taşımak, yasal limitler içinde derdini anlatmak ifade özgürlüğünün bir parçası.
Bu konuda yasaları çiğneyenler için gereği yasalar çerçevesinde yapılır. Devlet ve kolluk güçleri de bunun için zaten.
Yasalarımız da bunu söylüyor.
Ama yöbnetici olarak seçilen zat, vatandaşın bu yazılı hakkını görmezden tanızmazdan geliyor. Ve tehdit de ediyor olası bir girişimde bulunacakları. Dökerim benimkileri 15 Temmuzda olduğu gibi ezerim diyor.
Peki sizce bunun adı nedir?
Sizin uygun gördüğünüz gibi, vatandaşın her konuda dört beş sene bekleyerek sabrederek durmasının adı demokrasi değil başka bir şey olmalı.
Zaten bunu Erdoğan da aynen sizin önerdiğiniz gibi ifade ediyor.
"Bir derdiniz varsa sandıkta halledersiniz" diyor.
Hani benzetmek gibi olmasın...
Not: Ben 68 kuşak Mülkiyeliyim. Hocalarımız bize demokrasiyi, özgürlükleri böyle öğrettiler.
Reis:"Portakal mıdır, narenciye midir, haddini bil"
En sevmediğim şey insanların doğuştan edindikleri özelliklerini aşağılamak/dalga geçmek/yada tersi aşırı yüceltmek...
Irkıyla-cinsiyle-cibiliyetiyle-dini ile dalga geçmek horlamak...
İsim ve soyadı da bunlardan biri...
Aynısını kendisine yapsaydınız hemen mağdur edebiyatı yaparlardı...
Espri yaptıysa esprinin bir Cem Yılmaz esprisi kalitesinde olmadığı açık...
saygılar/başarılar
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
Suriyeliler, Afganlar, PKK-YPG, taraflar (% 50-50)...Ekonomik durum, işsizlik...Bu ülkenin durumunu ve sonunu hiç beğenmiyorum/görmüyorum...Maalesef...
BORA bey benim mesajlarımda cem yılmaz ın kastettiğiniz lafındaki gibi ortadan gitmek falan gibi bir derdim yok,akp ye muhalif bir insanım her mesajım da muhalif yazılar yazıyorum,bunu şimdiye kadar anlamış olmanız lazımdı.Benim halk diyeceğini sandıkta söyler lafım da rte nin demesinden farklı.Sizin yaşınız benden fazla, net olarak bunları şimdiye kadar analiz etmiş olmanız lazımdı bence.1978 olaylarında taksime işçi bayramına millet demokratik hakları için gitti.CIA ve yerli işbirlikçisi bazı vatan haini devlet görevlileri millete ateş açtı, direk kurşunlarla ve indirek olarak ezilerek 80 e yakın insan öldü.Bu ülkede sağcı gençlere komünistler memleketi ele geçirecek diye,solculara da devrim yapılacak hakça yaşanacak diye verdiler silahları sonra 1980 CIA darbesini millet birbirini öldürüyor diye yaptılar.İki tarafı da organize eden amerikaydı.Abim yasaklanan 1979 mitingine gitti içeri alındı üniversite öğrencisiydi ,2 ay içerde yattı,okuldan atılsaydı bizim aile için madden de manen de yıkım olurdu.Biz ucuz atlattık ama atlatamayan pek çok genç ve ailesi oldu o dönemde.O yüzden sokak eylemlerine hep dikkatli gözle bakmak lazım.Cehenneme giden taşlar iyi niyetle örülüdür.Bu işleri öven gaz veren insanlara da hep kuşkuyla bakarım.Şimdi mitinge gittin ,genelde gariban çocukları gider,karşısında gene gariban çocukları polis ve asker var birbirlerine girdiler yaralanan ölen hapse atılanlar oldu.Ve sonuç olarak kurtarmaya gittiğin halk bundan ne fayda gördü tartışılır.Mahir çayanı jandarmaya köylüler ihbar etti.Onlar için devrim yapmak istiyordu,kendi ve arkadaşları o köy evinde öldürüldü.Neyse gereksiz ithamlarda bulunulmadığı sürece bunlar tartışılması gereken konular bence.
Aylar aylar once yazmistim..Kimse umursamamisti dogal olarak..Gerci burada firma sahipleri yerine % 95 oranda maasli kesim var sanirim..
1 ocaktan itibaren tum fatura,vergi sistemi degisiyor..Ve nerdeyse hicbir esnafin bile haberi yok bundan..
Onceden faturalari verirdik muhasebeciye ve herhangi bir denetleme olmasi icin maliyenin bize gelip evraklari istemesi lazimdi..
1 ocaktan itibaren ise tum faturalar,gelir gider makbuzlari vs maliyenin internet sistemine girilecek..Yani memur oturdugu yerden sizin verginizi,aldiginiz sattiginiz mallari,edindiginiz mulkleri arabalari vs inceleyebilecek..
vergi levhasinda zarar yazip her sene ev araba alanlara simdiden gecmis olsun..
Demin muhasebecim aradi.Masraf fislerine de aylik limit getirmis.Sahis sirketleri max 900 tl diyor.e benim aylik 10 bin giderim var dedim.Devlet 10 gunluk 300 tl limit koymus.sistem 301 tl yi kabul etmiyormus
yani isterseniz 50 kisi calistirin firmaniza yapacaginiz masraflardan giderlerden max aylik 900 tl yi vergiden dusebiliyorsunuz..
Her ay es dostun aldigi telefonu,mobilyalari vergiden gider gosterip kdv cikmasin diye ugrasanlara da gecmis olsun.
Bu tur vergiden ettigi kar ile ayakta calip ucu ucuna ilerleyen firmalarin alayi simdi maliyeye takilacak..
----------
Sonuc olarak bugun gelen sanayi uretimi dususu vs derken sirf bu yeni vergi kanunu yuzunden gelecek sene en az % 25-30 daha eklenecek bu uretim dususune..
Yer İmleri