Bence de...
Üslup bence çok önemli. Haklý da olsan kimse tutmuyor, dediðine bakmýyor.
Sonra...
Arkadaþ...
Adý üstünde HAKEM...
Taraf ya da tarafgirlik beklememeli.
Little little, rite in the middle...
Cem Yýlmaz'ýn dediði gibi.
Bugün bir bankada ihtiyaç karþýlýðý döviz bozdurayým dedim.
Resmen kazýk atýyorlar.
Ýnternette 5.39 iken 5,28 den bozmaya kalktý.
Neyse hesaba döviz olarak yatýrdýk. Ayný bankanýn internetten alýmý 3,37 idi...
Valla tarafýmýz belli her ne kadar avatarýmýz hakemse de muhalifiz,iktidara.Hemen her mesajým da o yönde.Sokaða dökülmenin yararýna inanmýyorum,1980 öncesi bu iþler memlekette çok yapýldý denendi,o iþler alengirli,dolduruþa gelmez.Tartýþma hususunda seviye önemli o nedenle her mesaja her yazana cevap vermemek gerektiðine inanýyorum.Bu arada sayýn BORA YAÞAR bu konuda ne diyor acaba deðiþik bir tarzý var ben tam olarak ne dediðini anlamakta zorlanýyorum.Hak aramak için halkýmýz sarý yelekleri giyip sokaða dökülmeli mi dökülmemeli mi.Ben fikrimi yazdým,belki o da yazar.Diðer arkadaþlarýn yazdýklarý için de teþekkür ederim.
Deðiþik bir tarzý var derken?
Laf sokmam ben genelde.
Söyleyeceðimi söylerim.
Bana göre sokakta toplanmak, yürümek, slogan atmak, pankart taþýmak, yasal limitler içinde derdini anlatmak ifade özgürlüðünün bir parçasý.
Bu konuda yasalarý çiðneyenler için gereði yasalar çerçevesinde yapýlýr. Devlet ve kolluk güçleri de bunun için zaten.
Yasalarýmýz da bunu söylüyor.
Ama yöbnetici olarak seçilen zat, vatandaþýn bu yazýlý hakkýný görmezden tanýzmazdan geliyor. Ve tehdit de ediyor olasý bir giriþimde bulunacaklarý. Dökerim benimkileri 15 Temmuzda olduðu gibi ezerim diyor.
Peki sizce bunun adý nedir?
Sizin uygun gördüðünüz gibi, vatandaþýn her konuda dört beþ sene bekleyerek sabrederek durmasýnýn adý demokrasi deðil baþka bir þey olmalý.
Zaten bunu Erdoðan da aynen sizin önerdiðiniz gibi ifade ediyor.
"Bir derdiniz varsa sandýkta halledersiniz" diyor.
Hani benzetmek gibi olmasýn...
Not: Ben 68 kuþak Mülkiyeliyim. Hocalarýmýz bize demokrasiyi, özgürlükleri böyle öðrettiler.
Reis:"Portakal mýdýr, narenciye midir, haddini bil"
En sevmediðim þey insanlarýn doðuþtan edindikleri özelliklerini aþaðýlamak/dalga geçmek/yada tersi aþýrý yüceltmek...
Irkýyla-cinsiyle-cibiliyetiyle-dini ile dalga geçmek horlamak...
Ýsim ve soyadý da bunlardan biri...
Aynýsýný kendisine yapsaydýnýz hemen maðdur edebiyatý yaparlardý...
Espri yaptýysa esprinin bir Cem Yýlmaz esprisi kalitesinde olmadýðý açýk...
saygýlar/baþarýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Suriyeliler, Afganlar, PKK-YPG, taraflar (% 50-50)...Ekonomik durum, iþsizlik...Bu ülkenin durumunu ve sonunu hiç beðenmiyorum/görmüyorum...Maalesef...
BORA bey benim mesajlarýmda cem yýlmaz ýn kastettiðiniz lafýndaki gibi ortadan gitmek falan gibi bir derdim yok,akp ye muhalif bir insaným her mesajým da muhalif yazýlar yazýyorum,bunu þimdiye kadar anlamýþ olmanýz lazýmdý.Benim halk diyeceðini sandýkta söyler lafým da rte nin demesinden farklý.Sizin yaþýnýz benden fazla, net olarak bunlarý þimdiye kadar analiz etmiþ olmanýz lazýmdý bence.1978 olaylarýnda taksime iþçi bayramýna millet demokratik haklarý için gitti.CIA ve yerli iþbirlikçisi bazý vatan haini devlet görevlileri millete ateþ açtý, direk kurþunlarla ve indirek olarak ezilerek 80 e yakýn insan öldü.Bu ülkede saðcý gençlere komünistler memleketi ele geçirecek diye,solculara da devrim yapýlacak hakça yaþanacak diye verdiler silahlarý sonra 1980 CIA darbesini millet birbirini öldürüyor diye yaptýlar.Ýki tarafý da organize eden amerikaydý.Abim yasaklanan 1979 mitingine gitti içeri alýndý üniversite öðrencisiydi ,2 ay içerde yattý,okuldan atýlsaydý bizim aile için madden de manen de yýkým olurdu.Biz ucuz atlattýk ama atlatamayan pek çok genç ve ailesi oldu o dönemde.O yüzden sokak eylemlerine hep dikkatli gözle bakmak lazým.Cehenneme giden taþlar iyi niyetle örülüdür.Bu iþleri öven gaz veren insanlara da hep kuþkuyla bakarým.Þimdi mitinge gittin ,genelde gariban çocuklarý gider,karþýsýnda gene gariban çocuklarý polis ve asker var birbirlerine girdiler yaralanan ölen hapse atýlanlar oldu.Ve sonuç olarak kurtarmaya gittiðin halk bundan ne fayda gördü tartýþýlýr.Mahir çayaný jandarmaya köylüler ihbar etti.Onlar için devrim yapmak istiyordu,kendi ve arkadaþlarý o köy evinde öldürüldü.Neyse gereksiz ithamlarda bulunulmadýðý sürece bunlar tartýþýlmasý gereken konular bence.
Aylar aylar once yazmistim..Kimse umursamamisti dogal olarak..Gerci burada firma sahipleri yerine % 95 oranda maasli kesim var sanirim..
1 ocaktan itibaren tum fatura,vergi sistemi degisiyor..Ve nerdeyse hicbir esnafin bile haberi yok bundan..
Onceden faturalari verirdik muhasebeciye ve herhangi bir denetleme olmasi icin maliyenin bize gelip evraklari istemesi lazimdi..
1 ocaktan itibaren ise tum faturalar,gelir gider makbuzlari vs maliyenin internet sistemine girilecek..Yani memur oturdugu yerden sizin verginizi,aldiginiz sattiginiz mallari,edindiginiz mulkleri arabalari vs inceleyebilecek..
vergi levhasinda zarar yazip her sene ev araba alanlara simdiden gecmis olsun..
Demin muhasebecim aradi.Masraf fislerine de aylik limit getirmis.Sahis sirketleri max 900 tl diyor.e benim aylik 10 bin giderim var dedim.Devlet 10 gunluk 300 tl limit koymus.sistem 301 tl yi kabul etmiyormus
yani isterseniz 50 kisi calistirin firmaniza yapacaginiz masraflardan giderlerden max aylik 900 tl yi vergiden dusebiliyorsunuz..
Her ay es dostun aldigi telefonu,mobilyalari vergiden gider gosterip kdv cikmasin diye ugrasanlara da gecmis olsun.
Bu tur vergiden ettigi kar ile ayakta calip ucu ucuna ilerleyen firmalarin alayi simdi maliyeye takilacak..
----------
Sonuc olarak bugun gelen sanayi uretimi dususu vs derken sirf bu yeni vergi kanunu yuzunden gelecek sene en az % 25-30 daha eklenecek bu uretim dususune..
Yer Ýmleri