Yabancılar geçen hafta 132 milyon $ tahvil aldı, önceki 460 mln $ satış
Printable View
Yabancılar geçen hafta 132 milyon $ tahvil aldı, önceki 460 mln $ satış
Hocam yanlış değil. Öğretmen eşi olarak söylüyorum bunu.
Çocuğunun ne kadar sağlam eğitim aldığını velinin anlayabilme şansı yok. Ancak kendisinin bu konuda uzman olması lazım. Çocuğunuz sınava girer başarılı olur, siz çocuğunuzun iyi eğitildiği kanaatine varırsınız fakat işin rengi öyle değil. Eğitim dediğimiz mesele çok farklı persfektif bir olay. Bunu uzman kişi olmadan anlayabilmeniz imkansız.
Mustafa Yıldırım-Sivil Örümceğin Ağında
Prof. Çetin Yetkin - Karşidevrim
M. Emin Değer-Oltadaki Balık Türkiye
kitaplarını da tavsiye ederim. Dehşete kapılmaniza neden olabilir. Ruh ve akıl sağlığınızı bozabilir eğer ülkemiz ve geldiğimiz nokta hakkında kaygılarınız varsa. Siyasetten uzaktır bu yorumum. Herhangi bir siyasi parti yönetici vs.den bağımsız objektif belgelerle yazılmış kitaplardır. Asla devir şahıs ve dönem eleştirisi değildir.
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tavsiye için teşekkürler, okuyacağımdan emin olabilirsiniz.
Şunu söylüyeyim bu kitaplar FETÖ yapılanmasının 1950 yıllarında başladığını, NATO ile birlikte ülkenin iç dinamiklerinin ABD'ye teslim edilmesi vs. yazıyor ise ben bu tarz çok kitap okudum.
Ne zaman ki Türkiye asker ihraç etmeye başladı Amerika'ya, o zaman bağımsızlığını kaybetti. O süre zarfından sonra ajan oyunları başladı.
30-40 yıl önce fabrika yapamadı onlara kimse o ülkelere mecbur gittiler, gerçi yapsalardı şimdi özelleştirilirdi...o zaman az fabrika yapılmış ülkede istihdam yok naapsınlar oralara gittiler çalışmaya, şimdi niye Erdoğancılar? umut var yerli yapıcak herşeyi bir daha bizim gibi işsizlikten fabrikasızlıktan göçen olması n vatanında yaşasın insanlar diye düşünüyorlar, Türkiye büyüsün istiyorlar, özel müteşebbisle rekabet artsın her şey Türkiyede olsun istiyorlar, devletin bikaç kıytırık fabrikasında sadece bikaç vekil yakını işe girmesin herkez Türkiyede iş sahibi olsun istiyorlar, buda devlet eliyle mümkün değil sadece özel mütşşebbisin çoğalmasıyla, heryerde her tür sanayinin gelişmesi açılmasıyla mümkün...
Çok fazla zeka türü var, ama toplumda ilk etapta matematik ve mantık zekası öne çıkıyor. El becerisi de dikkat çekiyor.
Kimine kapasitesinden az kimine daha fazla yükleme yapılıyor.
Estetik zeka, dil kullanma becerisi vs pratikte geçerli zekalar. Bir de ezber yeteneği varsa insanları etkilemek daha kolay.
Tabi siyasetçiler, yöneticiler bu insanlardan çıkıyor.
İlkokulda çocuk rolü oynamıştım, anne rolündeki kişinin kucağında oturmuştum o zaman çok tıfıldım. Oyunculuk benim karakterime hiç uygun değil, gerçekçi bir adamım, olmadığım kişi rolünü oynamak vs saçma ve zor gelmişti. Ama tiyatroda sinemada seyrediyoruz çok gerçekçi oynadı, çok komikdi veya uyduruk oynamış diye eleştiriyoruz.
Hayır fetoden bahsetmiyor hocam. Sivil örümceğin ağında kitabı kendi alanında bir basyapittir. Necip Hablemitoglunun Köstebek kitabı daha çok fetoden bahsediyor ama bu kitapta büyük devletlerin s.t.k.lar aracılığıyla ülkenin altını nasıl oydugunun ispati. Hacimli bir kitap ve yok yok içinde. Karşı Devrim ise Türkiye'nin Ataturkten sonraki dönemi kapsayan bilinmeyen yazılmayan karanlık anlaşmalar ve olaylarla dolu tarihi. Oltadaki Balık Türkiye kitabı da aynı paralelde ancak birbirinden bağımsız ve farklı bakış açılarıyla kaleme alınmış başucu kitapları bunlar.
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yahu bu adam o kadar bilgisiz ki, her seferinde cevap vermiyeyim diyorum sonra başka insanlar okuyor burayı, belki etkilenirler bu adamın yazdığından diyorum sonra cevap yazıyorum. Sırf o yüzden engellemiyorum bu insanı.
Tane tane yazayım,
1923 'den sonra Devletin işletmesinde 36 kurum varken, 1930 yılında bu oran 111 'e çıktı.
Ağır sanayii üretimi %160 arttı.
Fişek fabrikaları, demir çelik fabrikaları, Tersaneler, şişe ve cam fabrikaları, iplik, kağıt, kömür, kükürt, barut ve tüfek, uçak fabrikası, sigara, klor, çimento,vs vs . say say bitmez, 100 lerce fabrika kuruldu. Kurum ve kuruluşları saymıyorum. O kadarını git sen bul..
İşsizlik %2.75
Bak bu fabrikalar ne kadar istihdam yaratmış ki, işsizlik %2,75. Bugün avrupa ve abd bu rakamları göremiyorken, biz bu rakamları BÜYÜK BUHRAN 'da gördük.
%4 ün üzerine hiç çıkmadı işsizlik. Taa ki siyasete islam karıştırılına kadar. Menderes zamanında tarihinde ilk %5 lerin üzerine çıktı işsizlik. Ve 70 li yıllarda ilk defa çift hanelere gitti.
Yediniz bitirdiniz ülke hala bu fabrikalar sayesinde ayakta duruyor. 1950 yılına kadar herkes Türkiye'ye kaçma planı içerisindeydi. Ne zaman sizin sağ görüşlüler geldi, işte o zaman işler değişti, işçi göçü verdik.
Kremlin: Putin-trump zirvesi 16 temmuz'da helsinki'de yapılacak
Doğu Almanya, 2. dünya savaşından Sovyet kontrolü altındaki bölgede kurulmuş bir sosyalist Cumhuriyetti,
Ne oldu? sol anlayışta devletçilik sosyalizm battı 89 da duvar yıkıldı sol ve soyalizm devletçilk anlayışıda dünyada yıkıldı gitti...
Doğu alman vatandaşları berlin duvarından atlayarak batıya kaçıyordu, yani gericilikten kaçmayı başaranlar hayata yeniden başlangıç yapmak için duvarı aşmaya çalışıyordu, netekim aşamayanları sosyalist zihniyet vur emriyle hemen oracıkta öldürüyordu vatandaşını.
Bunları yazınca sosyalistlerin gerçek yüzünü yüzlerine vurunca utanmadan sıkılmadan tartışmaya girerler birde, soyalist ve solcunun olduğu yere oy veren bu örnekleri göremeyenlerdir, dünyada en iyi uyguladıkları yerlerde bile kaybettiler, kaybetmeyede mahkumlar...
Ben bu ülkenin hiç bir zaman sağ veya sol partiler tarafından yönetildiğini kabul etmiyorum.
Her ay yapılan MGK toplantılarını biliyoruz burada alınan kararlar uygulanırdı.
MGK kararları uygulanamaz hale geldiğinde muhtıra verilerek bu yeterli olmaz ise ihtilal yapılarak ülke yeniden dizayn edilirdi.
Gelecek haftadan itibaren gerçekleşmeyen emirlerin silineceği ve iptal edilme süresine kadar değil de hemen seans sonu iptal olacağını söylüyorlardı bu sabah Bloomberg TV de...Umarım yanlış anlamamışımdır.
Buraya da yazalım...
fdow yine 200 puan satışı yedi dax ta -186 puan domates modunda yine....kırmızı yani....
Akom 1 saat içinde kartal,maltepe kadıköy fatih ve beşiktaş'ta şiddetli yağış uyarısı yaptı-ntv
duvarı batı almanya halkı atlayıpda sosyalist Cumhiryet tarafına kaçmıyordu, doğu almanya sosyalist Cumhuriyet halkı duvarı atlayıp batıya kaçıyordu, kaçamayan nalları dikiyordu, yüreği yeten canına tak eden hayatının bitmesi pahasına duvarı atlayıp kaçmayı göze alıyordu, düşünün tek bir şansınız var, ya atlayacaksın kaçacaksın, yada öleceksin...bu seçenek bahsettiğin batı almanya halkı için geçerli değildi...buda onların nasıl bir rejimle yönetildiğini açıklar zaten, hangisini tercih ederdin diye sorsam kafadan batı almanya diyeceksin neyini tartışıyorsun?
Niye böylesin biliyor musun araştırmadan konuşuyorsun. Almanya bölünürken bütün ağır sanayi, fabrikalar batı almanya tarafında kaldı. ve Batı almanya nın amerika, ingiltere, fransa gibi ülkelerle arası iyi olduğu için ekonomik olarak doğu almanya ya 20 kat fark atıyordu. Bu yüzden batıya kaçmaya çalışıyorlardı.
Bu cevabı vermen çok üzücü. Sanırım verebilecek cevabın yokki bu tarz yazdın. Asker önermiş, parti beyannamesine yazmış ahaha. Nediyeceğimi bilemedim. Chp ye niye önermemiş o askeriye çok merak ettim. Bu ülkede CHP nin parti olarak kapatıldığı dönem hakkında hiç fikrin var mı? Veya CHP nin hiç asker tarafından kapatıldığını biliyor muydun öyle sorayım.
Abd 1. çeyrekte %2,0 büyüdü, beklenti %2,2, önceki %2,2
KAP: KLNMA [ ] TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/690837
Çin Endüstri ve Ticaret
Bankası (ICBC) ile Bankamız arasında 400.000.000 ABD Doları tutarında
kredi anlaşması imzalanmıştır.
Beyler sakin valla Güneysu namı değer selim abey Sık sık sayfaya gelliyor
uzaklaştırma verebilir..
Ulan en kızdığım Vekiller alıyor eşşek kadar maaş
burada vatandaş vekilden fazla çalışıyor
olmaz abe böyle
Reha kaya abi bile cafeden gelmiş Voba hayırlısı
POzisyon yok dayıcım şuan pusuda beklediğim doğrudur
2 tur vurduk kaçtık yeter bereket versin
12 Mart 1971 Askerî Müdahalesi Sonrası Ara Rejim
ve Türkiye Siyasetine Etkileri (1971-1974)
Öz
12 Mart 1971 tarihinde dönemin Başbakanı Süleyman Demirele askerler tarafından gönderilen
muhtıra, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde askerlerin sivil ve seçilmiş siyasi iktidara yönelik doğrudan
ikinci müdahalesi olmuştur. Bu müdahaleyle iktidardaki Başbakan Süleyman Demirel ve tek
başına kurmuş olduğu Adalet Partisi Hükümeti iktidardan uzaklaştırılmıştır. Muhtıranın ve
askerin tekrar siyasete müdahalesinin etkileri, yaklaşık 3 buçuk yıl kadar sürmüş, bu süre içerisinde,
1972 yılında CHPnin 34 yıllık genel başkanı ve Türkiye Cumhuriyetinin ikinci Cumhurbaşkanı
olan İsmet İnönü, partide düzenlenen olağanüstü kurultayı kaybederek yerini partinin
Zonguldak Milletvekili ve eski genel sekreteri Bülent Ecevite bırakmıştır. Muhtıranın etkileri 1973
yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine de yansımıştır. Askerler ve sivil siyasetçiler,
Cumhurbaşkanı adayı konusunda karşı karşıya gelmiştir. İki sivil siyasi lider Süleyman Demirel ve
Bülent Ecevitin, askerlerin gösterdiği Cumhurbaşkanı adayı Orgeneral Faruk Gürlere karşı işbirliği
yaparak ortak aday belirlemeleri sonucu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sivil siyasetçilerin
dediği olmuştur.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan bu krizin de aşılmasından sonra, 1973
yılının Ekim ayında genel seçimlerin yapılmasına karar verilmiştir. Belirlendiği tarihte ve yüksek
bir katılımla gerçekleşen bu genel seçimleri, Cumhuriyet Halk Partisi kazanmıştır. Genel Başkan
Ecevit, kendisinden sonra en yüksek oyu alan Demirele bir koalisyon hükümeti kurmak
istemediğinden, Milli Selamet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakanla görüşmelere
başlamıştır. Bu görüşmeler sonucunda, Bülent Ecevit, 1974 yılının Şubat ayında Necmettin Erbakan
ile ortak bir koalisyon konusunda anlaşmıştır. CHP-MSP Hükümetinin kurulmasıyla, yaklaşık
3 buçuk yıl süren 12 Mart 1971 ara rejim süreci sona ermiştir.
http://dergipark.gov.tr/download/article-file/456356
saçmalama, kandırmışlar seni, 2. dünya savaşından sonra doğu almanya sosyalist Cumhuriyeti kuruldu
bu dediklerine kargalar bile güler
yapamadılar kardeşim, iddiaları bitti yapamayınca, senin gibileri kandırmak için üretiyorlar bu yalanları, oysa 89 a kadar kaç yıl var istedikleri kadar fabrika kurrar istedikleri üretimi yaparlardı, yapamadılar işte...
Patates fiyatlarına zam gelince
Bim ve a101 de kızartılmış patates bulmak zorlaştı vallahi
Bugun 101 ve bimdeki 2-3 mağaza yetkilisi abi fass foodcular alıp geçiyor dedi
Kuşbaşı felan da yok satıyor bim mağazalarında yoktu
her şeye inanmaya hazır kitleye ne kadar çok büyüdüklerini göstermek için milli geliri 3 kat artırdık, elektrik tüketimini 2.5 kat artırdık gibi yalanlarla süslü propaganda yapıyorlar.. elektrik mevzusunu burada bile ileri süren oldu.. sonuçta ülkede 15 yıl önce buzdolabı olmadığını sanan adamı destekleyenlere laf anlatılmaz..onlara göre 2002 öncesi ülke bir köydü, onlar geldi cennet yaptı.. bu kadar saçmalığa tahammül etmek zorunda kalıyoruz ne yazık ki..
Yapmadılar değil, yapamadılar.
Çünkü Doğu almanya bölgesinde Rusya, savaş tazminatı olarak olan fabrikalara el koydu ve halktan cebindeki paraları Rusya'ya teslim etmesi söylendi. Yani Rusya doğu almanya'yı yağmaladı.
Ve Doğu Almanya'yı hiç bir ülke tanımadı. Türkiye bile 1974 'de tanıdı.
Federal Almanya Devleti yani Batı Almanya bu tazminatı Rusya'ya ödemedi. Hemen Nato'ya geçerek kendini kurtardı. Amerika'nın da savaş tazminatı talebinde yağmalama olmadı.
Adamlar yine kendi geliştirdi zaten bütün bu engellere rağmen. 1970'den sonra avrupa'nın en yüksek yaşam düzeyine ulaştı bu senelerde.
Tam bu sırada yine ülkeye müdahale geldi. Ve ülke yine geriye gitti. O senin dediğin Berlin Duvar ı bu süreçten sonra yapıldı işte.
Patates son fiyat verebilecek var mı arkadaşlar?
Dolara veriyorlar coskuyu
4.54 55 e dussede biraz daha alsak.