Yahu bu adam o kadar bilgisiz ki, her seferinde cevap vermiyeyim diyorum sonra başka insanlar okuyor burayı, belki etkilenirler bu adamın yazdığından diyorum sonra cevap yazıyorum. Sırf o yüzden engellemiyorum bu insanı.
Tane tane yazayım,
1923 'den sonra Devletin işletmesinde 36 kurum varken, 1930 yılında bu oran 111 'e çıktı.
Ağır sanayii üretimi %160 arttı.
Fişek fabrikaları, demir çelik fabrikaları, Tersaneler, şişe ve cam fabrikaları, iplik, kağıt, kömür, kükürt, barut ve tüfek, uçak fabrikası, sigara, klor, çimento,vs vs . say say bitmez, 100 lerce fabrika kuruldu. Kurum ve kuruluşları saymıyorum. O kadarını git sen bul..
İşsizlik %2.75
Bak bu fabrikalar ne kadar istihdam yaratmış ki, işsizlik %2,75. Bugün avrupa ve abd bu rakamları göremiyorken, biz bu rakamları BÜYÜK BUHRAN 'da gördük.
%4 ün üzerine hiç çıkmadı işsizlik. Taa ki siyasete islam karıştırılına kadar. Menderes zamanında tarihinde ilk %5 lerin üzerine çıktı işsizlik. Ve 70 li yıllarda ilk defa çift hanelere gitti.
Yediniz bitirdiniz ülke hala bu fabrikalar sayesinde ayakta duruyor. 1950 yılına kadar herkes Türkiye'ye kaçma planı içerisindeydi. Ne zaman sizin sağ görüşlüler geldi, işte o zaman işler değişti, işçi göçü verdik.
Kremlin: Putin-trump zirvesi 16 temmuz'da helsinki'de yapılacak
Doğu Almanya, 2. dünya savaşından Sovyet kontrolü altındaki bölgede kurulmuş bir sosyalist Cumhuriyetti,
Ne oldu? sol anlayışta devletçilik sosyalizm battı 89 da duvar yıkıldı sol ve soyalizm devletçilk anlayışıda dünyada yıkıldı gitti...
Doğu alman vatandaşları berlin duvarından atlayarak batıya kaçıyordu, yani gericilikten kaçmayı başaranlar hayata yeniden başlangıç yapmak için duvarı aşmaya çalışıyordu, netekim aşamayanları sosyalist zihniyet vur emriyle hemen oracıkta öldürüyordu vatandaşını.
Bunları yazınca sosyalistlerin gerçek yüzünü yüzlerine vurunca utanmadan sıkılmadan tartışmaya girerler birde, soyalist ve solcunun olduğu yere oy veren bu örnekleri göremeyenlerdir, dünyada en iyi uyguladıkları yerlerde bile kaybettiler, kaybetmeyede mahkumlar...
Ben bu ülkenin hiç bir zaman sağ veya sol partiler tarafından yönetildiğini kabul etmiyorum.
Her ay yapılan MGK toplantılarını biliyoruz burada alınan kararlar uygulanırdı.
MGK kararları uygulanamaz hale geldiğinde muhtıra verilerek bu yeterli olmaz ise ihtilal yapılarak ülke yeniden dizayn edilirdi.
Gelecek haftadan itibaren gerçekleşmeyen emirlerin silineceği ve iptal edilme süresine kadar değil de hemen seans sonu iptal olacağını söylüyorlardı bu sabah Bloomberg TV de...Umarım yanlış anlamamışımdır.
Buraya da yazalım...
Yer İmleri