Silivri tamamı İlacın bilançosunda.
Printable View
sahile 14 km
kanal istanbula 27 km kuş bakışı diyor ..
https://i.hizliresim.com/Q3Mc8T.jpg
https://i.hizliresim.com/sBALbC.jpg
Siz İstanbul'lu değilsiniz sanırım. O haritadaki göl büyük çekmece. Kanal K.Çekmeceden geçecek diyoırlar. Arada 60 km den fazla yol var.
Kanal İstanbul(Ben yapılacağına inamıyorum) ise mesele ilacın Ayazağa, Kemerburgaz yolunda 76 dönüm yol kenarı arazisi var. Asıl değer orada yatıyor. Oraya odaklanmanızı öneririm. Şu andaki değeri bile 250 milyon dolar eder. O bögede daire metrekare fiyatları Kartal İstmarinin 2 katı değerde. O arazi çok değerli ve ısrarla gözlerden kaçırılıyor. Silivri de o bölgede hala tarla dolu ve para etmiyor. Ayazağa'da ise ilacın arsası gibi bir yer bulmak imkansız.
ayrıca 60 milyon dolara değil
araziyi 85 miyon tl o zaman ki dolar kuru 3,30 yani 25 milyon dolara alınmış gibi ..
https://i.hizliresim.com/jF3YZP.jpg
ayazağada bir araştırma yaptım ondan daha kötü yerlere 13 dönüme 120 milyon istiyorlar
https://i.hizliresim.com/Eik2i0.jpg
Ben Silivri arsayı 30 milyon dolara aldı dedim 60 milyon dolar nereden çıktı. Ayazağa arsası için defalarca burada dikkat çektim. Şu anda satsa 250 milyon dolara araplar hemen alır. Çok iyi bir yerde o arsa. Baxter arsası içindeki binada ayda 400 bin liraya Koçak firması var. Sözleşme yenilenmiyor. Boşalt dendiği anda 1 ayda boşaltacak şekilde tutuluyor. Düşün eczacı orada uzun vadeli sözleşme yapmıyor oradaki kiracı aylık oturuyor sadece. Heran herşeye hazır olmak için olabilir mi?
yanlış okumuşum özür dilerim
evet amaç istişare hisse netin eski günlerin deki
ondan geri döndüm çok yazmıyordum
böyle bilgi alışverişi olunca insan mutlu oluyor değerli bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim
sizin aksine silivri den benim umudum yüksek çok değerli olacak bence
halkalıyı tartışmıyorum bile parayla alınamaz diye düşünüyorum
herkese bol bereketli kazançlar ...
O iş aslında çok basit
Bir firmaya değerlendirme yapılması işi fırıldak işi fazla şeffaf değil umutlu olma
Nedenmi bak şişenin birlesmesinde ben bulundum hiç bir şey ky lehinde olmuyor
Bunun arkasında da spk var boşuna beklemeyin derim
Yaşamış biri olaraktan diyorum
Bu adamlar borsa kotundan çıkmanın peşinde yok eğer çıkmazsa bilki holding le birleşme yapar gene bizi düdükler
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bi gerçekliği olmayan sebeplerle yatırım yapılmaz
Asparagas haberlerle yok kottan çıkıyor falan
Hadi kottan çıkacak milyon lotlar çekmesi gerekir buda büyük potansiyel demek .
Basit dediğin şeyler uzun süreçler uzun olaylar
Ben istedim demekle olmuyor bu işler
Eczacıbaşı da öyle basit bir gurup değil ..
Yükselir düşer o ayrı konular
Hisseye dolar bazlı grafiklere bakarsanız dolar bazında da
Kaybettirmemiş
Gurup gayet adaletli yönetmiş zamanı ..
Şimdi beklentiler ve holdingin elindeki maden şirketi ilgimi çekti
Baktım yeni çok büyük bir oluşum
Akabinde ecılc inanılmaz bir GYO olur dedim sonra holdingin ecılıc gerçek PD dd sini ileriye dönük hesap yaptım
Ve 2 aydır pozisyon açıyorum
Yine söylüyorum düşer yükselir ayrı konu
Ben tüccarım ucuz bulursam alırım ticaret işte ..
Buradaki son yazım olsun
Cümleten bol bereketli kazançlar ..
Neden son olsun sayın analizz katkınız oluyor ,şimdi
Kısa bir mantik yurutelim sadece ayazayaga arsası 7x250 yani 1750 piyasa değerinin 3 ye biri Silivri ve kartal I diger şeyleri kasayı vb karisitirmadan o zaman burada ki herkes bu malı değerli biliyor ki burada ve yazıyor kottan çıkması mümkün değil sadece sadeleştirme,birleşme tehlikeli bulunuyor fakat anlamadığım şey piyasada yüzde 20
halka açık ve bu 1 milyar TL yapıyor yarısi kendinde olsa 500 milyonu ortada bu 1 2 lira değil bu birleşme uckagidi olursa bundan sadece bizim gibi 3 5 lirası olanlar mi etkilenir büyük para sahibi hiç mi yok bireysel veya kurumsal aferin iyi yaptın al biraz da biz de sana yardım edelim sayın Bilo cebimizden mi derler koskoca eczacılar 1 daireyi 20 kişiye satan müteahhit gibi mi olacaklar olur mu
burada o zaman eczyt nın fiyatını neden yukarı itiyor lar bütün bu sorular da yanıt bulmalı
Bilo ağam ecyap ta neler yapmış bir bakın derim.
O zaman öneriniz nedir biz de zarar falan demeden ilaçtan çıkalım mı ?
Evet sadeleştirme olursa yani şirket birleşmesi o zaman ecilc de yüzde 20 olan halka açıklığı yüzde 5 e düşürürlerse kottan çıkmak için başvurabilirler böyle bir oyun tezgah olabilir burada yazan 1prometheus isimli insan düşmani robotu bunu yaysin diye görevlendirmiş olabilir ler
Öte yandan bu söylentiler çıksın ky zarar etmemek için hemen elindekini satsın alalım diye de birleşme laflarını yayarlar nereden baksan oynarlar ama niyetleri olsada 1 günde beceremezler hem ilaç hem yatırımda oranlar yüzde 20 civarında biloda ne kadarı var onu bilmek lazım
Ecyapta son fiyatın üstünden almışlar baktım ama grafiğini göremedim bulan varsa atsin bakalım son 4 yıllık grafiğine 2010 -2014 arasi
1 e 5.5 u geçti parite 6 ya doğru gidiyor. Biz imkansız parite dedikçe ara açılıyor. Bunlar bir oyun peşinde ama bu kez Ecyap operasyonuna izin verilemez. Eğer yaparsa Bülent denen alçağın yakasına ben yapışacağım. Rezillikse rezillik. Zaten beni iyi tanır kendisi.
Artık yavaş yavaş anlaşılıyor ki, Yatırmdaki fiyat artışı, özellikle ilacın baskılanması ile birlikte düşünüldüğünde basit bir spekülatif hareket olmayabilir. Bir şeylerin ön hazırlığı yapılıyor gibi. Yoksa patron yatırımdaki fiyat artışına da izin vermeyebilirdi. Elinde holding tarafından alınmış borsaya kote ama dolaşımdan çıkmış bolca yatırım hissesi var. Birazını satar aynen ilaç gibi baskılayabilirdi. Demek bu haraket patron onaylı. Burada bir opersayon olacaksa bu operasyon ilaç KY sına yapıldı. Yani ne olup bitecekse bu parite üzerinden yapılacak.
Kimileri ne yani satalım mı elimizdekileri, korkalım mı diyor. Hayır artık İlaç elinde tutanların korkacak bir şeyi kalmadı. Kaybeceklerini kaybettiler. Bu parite üzerinden bir oyun oynanacaksa zaten o parite gerçekleşti. Yani artık yeni ilaç almanın bir sakıncası yok. Satmak ve yatırıma dönmek tam bir çılgınlık olur. Şimdi diken üstünde olması gerekenler yatırım KY sı. Bu parite öyle bir açıldı ki daha fazla açılmasının temeli yok.
Diyelim ki birleşme opersayonu olmayacak, bu fiyat öylesine arttı. O zaman yatırım KY korkkmalı. Parite normale döndüğünde, ya ilaç yatrım sabit kalırken 20 tl ye çıkar, ya da yatırım 20 tl ye iner. Her iki hal de de Yatırım KY sı üzülür.,
Ama bu pariteler üzerinden bir opersyon olacaksa tek hedef İlç KY sıdır. Ve zaten bu parite sebebiyle ilaç KY zaten edeceği zararı etmiştir. Korkacağı bir şey yoktur.
Her durumda artık ilaç KY sının kaybedecek bir şeyi yoktur. Zaten oyunu kaybetmiş durumdadır. Asıl Yatırım KY sı artık tehdit altındadır. Kaybedecek çok şeyi vardır.
EK: Eğer birleşme özsermaye üzerinden gerçekleşecekse zaten 1 e 3.5 olarak gerçekleşir. O halde de yatırım KY elindeki mal çok pahallı kalır. Çünkü parite 1 e 5.5. Her halukarda Yatırım KY tehdit altında.
Spek burayı okumuş gibi inadına hala pariteyi açıyor. İlaç ve yatırım içi içe 2 şirket. Aynı malın iki yüzü. Özsermaye ve sermaye bölüm hesabıyla en fazla 1 e 3.5 a kadar açılabilir parite. O da en fazla. Aynı malı 2 katı fiyata niye alır ki bir insan.
bilançosu ne zaman
Minareyi çalan kılıfını da hazırlamıştır. Yatırım da belli ki tam hakimiyet var. Piyasa yatırım pahalı deyip yatırımdan çıkıp ilaca girdikçe yatırımın onu açılıyor, ilacın ise kapanıyor. Elbette bu böyle gitmez. Ama nereye gider 2 hissenin buluşmaları aşağıda mı olur yukarıda mı konusuna ancak minareyi çalanlar cevap verebilir. Kızmayalım bekleyelim.
Kızacaksam en çok kendime kızmam lazım. Bir yıl önce elimdeki tek senet yatırım Holding'ti. Öylesine bezdirmiş ki defter değerinin %60 ına yaklaştığı andan itibaren sattım. Defter değerine gelip üstüne de çıkınca elimde bir kuruşluk yatırım kalmadı. Bir miktar ilaç hissesini uygun yerlerden aldım. Bu işlere hiç kalkışmasaydım portföy 2 katı büyüklükte olacaktı. Sonuçta oyuncularla aynı kaptan su içmiyorsan ne yapacakları belli olmuyor.
Ben fiyat hareketine kızmıyorum. Benim şüphem bu parite üzerinden ilaç KY sına haksız bir operasyon çekilmesi olasılığına. Koskoca Ecyapı küçücük bir küvet şirketi ile birleştirdiler, % 13 pay verdiler küvet şirketine. Sırf halka açıklığı düşürmek için. Bunlar sabıkalı adamlar benim gözümde.
asparagas değil
bu fiyatta kalmasının tek nedeni patron eğer bu işleri biliyorsan anlarsın
bunun arkasından bir durum olmayacaksa ne yatırım yükselirdi nede ilaç sabit kalırdı aralarındaki paritenin açılması sence normal mi...
Daha önceden tecrübe etmiş biri olarak şunu söyleyeyim bu adam dümen çeviriyor ..
Tek tesellim birleşme olsa bile ilacın düşük kalması bizim için bir Amortisman olacak olması...
23 sene oldu hocam ..
pek öğrenemedik bu işleri.. fakat şöyle bir durum var borsa da zamanı gelen gidiyor ..
evet ecılc ucuz fakat belki yabancının ve emeklilik fonlarının satışının bitmesi bekleniyordur
belki küçük yatırımcının elindeki lotlar umurun da değildir bilemeyiz .
bu hisse 9 olsa yeniden ne küçük yatırımcı kalır ne fon yabancı kalır ..
ben borsada sadece gerçeklerle ilgilenirim olabilir yapabilir gibi bir anlayışım yok .
birleşme olur mu belki olur ama bu ileriye dönük olur ve olumlu yansır ..
inşallah da olur ..
eczacı holdingin alt iştiraki olan bir maden firması için aldım bu şirketi uzun vade pozisyon ile
keşke birleşse
https://www.esan.com.tr/tr
ÇİNKO KONSANTRESİ
Çinko; galvaniz işlemlerinde, otomotiv sanayiinde, pil üretiminde, medikal uygulamalarda, boya yapımında ve elektronik sanayiinde çeşitli amaçlarda kullanılmaktadır. Doğada, oksitli ve sülfürlü yapıda bulunan çinko minerallerinin bu alanlarda kullanılması öncesinde zenginleştirilmeleri gerekmektedir. Esan, 2009 yılından beri Balya Kurşun – Çinko İşletmesi’nde üretimine devam etmektedir.
geleceğin sektörü pil
KURŞUN KONSANTRESİ
Yeryüzünde temel olarak galen (PbS), serüzit (PbCO3) ve anglezit (PbSO4) mineralleri formunda bulunan kurşun; akü üretiminde, kablo sanayiinde, dayanıklı alaşımlarda, radyasyon yalıtımında ve benzin katkısı gibi farklı alanlarda kullanım alanına sahiptir.
Esan, 2009 yılından beri Balya Kurşun – Çinko İşletmesi’nde üretimine devam etmektedir
Altın; kimyasal sembolü Au olan, parlak, sarı renkli, yumuşak, kolay tepkimeye girmeyen bir elementtir. Saf hali oldukça yumuşak olan bu metal, kolayca işlenebildiği için tarih boyunca farklı amaçlarla kullanılmıştır. Günümüzde ise finans, kyumculuk, elektronik, uzay teknolojileri gibi çok farklı alanlarda kullanılmaktadır. Esan 2017 yılında devreye aldığı İnlice İşletmesi’nde altın dore üretmektedir.
2017 inceledim 2018 de faliyete geçmiş hızlanmış arama ruhsatları alınmış faliyette şuan da aktif
2018 yılında da Konya İnlice’de bulunan altın tesisimiz faaliyete geçmiştir.
Esan ile ilacın bağı nedir ortaklık yapısını göremedim esan com da bilen var sa paylaşabilir mi
Estağfurullah
Amacım eleştiri değildir
Bende yıllardır borsadayım
Hisse sağlam ve zamanın yaklaşıyor olduğunu biliyorum
Tik tak tik tak
Yakında durumu belli olur
Saygılar sevgiler
Bu birleşme hikayesini kim attı ortaya, bir kaynak var mı? Dayanaksız konulara kafa yoruluyor gibi geliyor.. Yatırım tavsiyesi değildir.
Dayanak arıyorum diyorsanız yanlış yerdesin azizim onun için kap lazım oda patron atmaz ama bu işde çalışan her dostum azıcık deneyim sahibi ise işin birleşme ye gittiğini görür
Burada eğer yabancı ve fonlar çıkmazsa tamamen eczyt olduğu gibi dava ederler diye düşünüyorum bence esasen öncelikle birleşme sonrası yüzde 5 olacak hale getiremediler henüz ,getirmiş olsalardı bu kadar ugrasmazlardi şimdi iş bitmisti şu an oran neredeyse 6 .
Kimi mecralarda saçma sapan şeyler söylüyorlar. Yok yatırım 200 tl olacak yok 300-400 tl olacak. Hesap diye bir şey var. Şu anda bile yatırım artık pahalı. Boryat 600 olmuş bu niye olmasınmış. Yatırım elindeki değer ne ki bu büyük fiyatlar etsin. Birde 20 yılı geçkin bir yatrım büyük çıkışı var. Kazanan çok para kazanmış, efsane olmuş. O günlerle karşılaştırma yapılıyor. Bu pariteye rağmen birlieri hala mal alıyor. Hiç parite düşünen yok. Oysa ilaç ve yatırım aynı mal. İç içe geçmiş aynı mülkiyetleri belli oranlarda paylaşan şirketler. Birinin uzaya gidip birinin buralarda durma şansı yok. Ha, şu var ilaç elinde olanın trade şansı yok, beklemek zorunda. Yatırım elinde olan bu büyük avantajla ilaca geçebilir.
Zaten bu paritelerle bir birleşme operasyonu olursa mahkemelik olur. SPK izin vermez muhtemelen.
zaten sorunun cevabını vermişssin bekir kardeşim bu iş saçma sapan bir surumda zira patron bilerek oraya sürüyor
namuslu bir spk olsa bunu yapamazlar ...ama yapacaklar o birleşmeyi göreceğiz...bak bunu unutma..yaz bir kenara önce dandik kardeş firmaları yürüt....az sayıda olan lotları piaysadan önceden toplamış ol asıl ana firma olan ilacı baskıla sonra bir kap ben büyümek için birleştireceğim sonrasında 10 tl olması gereken kağıdı 100 ana kağıdı birleştir hooop oradan bana kağıdı 100 tl satmış ol olay bu sorarım sana namuslu bir spk da bu yapılabilirmi...
Daha önceden bu olayı şişede yaşamış bir ky olarak ki orada daha vicdanlılardı.. Olay buraya gidiyor bak gör....
.Bu parite ile bilrleşmeye gidemezler. Ne kadar dejenere olursa olsu spk, Birleşmede parite belli 1 e 3.5. Çünkü bu şirketler içiiçe geçmiş biri diğerinin fiyatından çok kopamaz. Bu birleşme için geçerli. Oysa kottan çıkma durumunda Sadece ilgili şirket değerlemesi yapılacağından bir parite sözkonusu olmaz. Keyfe kader ısmarlama ile değerleme yapar KY zarara uğratılabilir. Ecyap örneğinde olduğu gibi. Burada aynı malın iki yüzü nasıl farklı bir pariteden birleşme olabilsin.
azizim bu anlatıklarım aslında birleşme içinde şeytan ayrıntılarda gizli bakarsın birleşmez küçük şirketleri önce sonra bizi bıorsadan çıkartır..bunlarda hinlik bitmez ...
şimdi eczilac borsada satmaya kalsaydı yada yabancıya toplu satış yapsa idi bu fiyattanmı verirdi...:)
yada yabancı kardeş firmaları bu fiyattan alıacak kadar enayimi idi
1/6 pariteden dönüş bekliyorum.