hayir. Iste burasi Turkiye. beklentileri kim kuruyor?!
Printable View
IPB'nin performansına ne diyorsunuz? Gerçek anlamda "değişken" olarak yönetilen bir fon bulduk sonunda sanırım. 10K'lık deneysel almıştım bir kaç ay önce, o zamanlar %60-70 hissedeydi, şu an gözüme çarptı BİST'teki şu ciddi düşüşten etkilenmemiş, tamamen hisseden çıktılar sanırım. Bilinçli olarak sıfırladılarsa ve piyasa yükselişlerini de ıskalamazlarsa değişmez fonlarımdan biri olur, oranımı da yükseltirim.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IPB
Turizm fonu tgr 3.08 , alternatif enerji aoy ise 7.41 getirmis. Aoy iklim zirversinden oldukca olumlu etkilenmis olsa gerek. Turizm tarafinda da yavas yavas pozisyon almali mi acaba ne dersiniz ? yatirim tavsiyesi degildir.
Merkez kur %0,72 artış
Resmi tatillerde bir değişiklik veya açıklama yok sanırım. Şuradakine göre mi hareket etmeye devam öyleyse.
https://www.borsaistanbul.com/tr/say...-tatil-gunleri
Ya abiler uzun dönemde döviz yerine ipv,tdg ve dbh fonları biriktireyim diyorum mantıklı mı akıl verirseniz çok sevinirim
gue ve yhp, garanti ve ykb'nin pp fonları ama tefastan alınmıyor. Ne hikmetse her ikisinde de yatırımcı sayısı sadece 1 ve büyüklük 101 milyon TL civarı. Böyle fon mu olur ve tefasa niye konur, ilginç geldi...
Burada konuşulan fon 3 gün yaşamıyor🙂
TPF konu edildi geçende
O günden beri fon ya eksi getirdi yada ppf’nin bile çok altında kaldı
Bugünde ciddi eksi yazmış.
Fonlardan bahsederken maaşallah deyip, tahtaya falan vurmamız lazım🙂
emtia lar uçuyor , tge bakır soya buğday içeriyormuydu?
Hocam 2-3 senelik yatırım olarak görmek istiyorum bunları incelediğimde stopajı düştüğümde dolardan daha çok getiri getirmiş uzun dönemde hep cds sorunları oldu mu yoksa yeni mi cds sorunları başladı bundan sonra da böyle olur mu yani artık cds sorunları büyükse girmek mantıklı değil ama uzun dönemde düzene girecekse beklenirse ani olaylar dışında karlı olur mu sizce
Qnb menseili OJT kodlu fon sepeti gelmiş. Teknoloji temalı. İlk bakışta stopaj muafiyetli olacakmış gibi görünüyor.
Doğru mudur sizce de sn. Myfinans?
Valla ne desek boş.
Kur baskılanıp gerilerken CDS artacak deseler inanmazdım.Ama o dönemide gördük.
Ama normal şartlar altında düşünürsek,
Şu anda CDS'lerimiz yüksek gibi.Düşüşe geçerse o fonların getirisi iyi olur.
Aksine CDS'ler yükselecek olursa kur getirisini bile törpüleyebilir o gelişme.Heleki DBH çok etkilenir cds artışından.
TDG içinse ABD ve içindeki diğer ülkelerin durumu önemli.
Merhaba mkk e yatırımcı güncellemede problem yaşayan var mı
Tefas mobil ısrarla ios 13 istemeye devam ediyor.
Bundan sıkıntı yaşayan arkadaşlar appstore'a yorum yazarak sıkıntıyı bildirilerse belki faydası olur.
Sırf Tefas mobil için üst model telefon alamam
Mkk da Fon fiyatı güncellenmiyor. Aynı sorunu yaşayan var mı
Ben acemi olarak bu aralar tdg almanın ek riskleri olabileceğini düşünüyorum. Yanlışımi daha iyi bilenler duzeltirse sevinirim . Amerikan 10 yıllık tahvilleri artıyor/ daha da artacak beklentisi var , tdg bu durumdan negatif etkilenir. Ama içinde başka ülkelerde var,sadece Amerikan tahvili var demiyorum
TDG'de ABD tahvili %20 gibi.
Kalanı Meksika, Romanya ve Şili kağıtları.
Kompozisyonu çok bozmuşlar çok.
Tüfek çıktı mertlik bozuldu.
TEB alımıma blokaj koymuş ama PPF almamış.
Bu durum normal mi?
En azından repo yapması lazımdı.
Böyle olay görmedim.
Şikayet edeceğim yarın.
Merkez kur %1,18 azalış
3 Mayıs'ta başlayacak Halkbank davasında da ceza kesileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Gerçekleşirse Bist'te yine satış haftası olur diye düşünüyorum. Hazır Bist 3 gündür bir miktar toplamışken hafta içi satıp nakitte beklemek mi yoksa risk alıp haftayı beklemek mi doğru olur? Görüşleriniz? Bu arada Bofa'nın bankalarda 1 haftada aşırı bir satış yapmış olması yine önden birşeylerin haberini almış olabilirmi diye de düşündürüyor.
Ağustos 2017 Halkbank hisse fiyatı: 4,24 dolar.
40 ay sonra bugünkü fiyat : 0,50 cent.
%88 değer kaybı daha ne olabilir ki :wave:
Ceza kesinleşirse( tahmini 20 milyar dolar güya :Sad:), kamu bankası olduğu için devletin gelirinden karşılanacak, 2021 bütçesine gider olarak yazılacak.
2021 beklenen vergi geliri 922 milyar lira(112 milyar dolar).
Halkbank cezası 20 milyar gelirse bütçenin %18'i olur. Yani tüm ülke yılın 65 günü bu ceza için vergi verecek. Sizce böyle bir duruma izin verilir mi :) Ben hiç sanmıyorum resmen ülke moratoryuma gider. :wave:
Bu yüzden verilecek cezaya beklentim 5 milyar dolar civarıdır.
Amerika Türkiye 'nin Rusya cephesine itilmesini istemez bence daha da cuzi bir ceza çıkacak. Ama Mayıs ortasına kadar bir dip daha olacak gibi bu para çıkışı ona işaret bence. İyi geceler.
MKK e-tarımcı verilerine göre:
EIB 0,078935 0,21%
SUC 2,617471 0,13%
OPL 1,056188 -0,26%
GMR 0,121493 1,89%
OPI 1,939420 1,30%
NNF 1,522949 0,84%
RBH 2,666488 1,26%
OPH 2,052566 1,26%
MAC 0,053613 1,58%