71 yaşında musalla taşına karşıda dik durulmaz. Yakındır baskılardan kurtulmanın yolu [emoji3]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
71 yaşında musalla taşına karşıda dik durulmaz. Yakındır baskılardan kurtulmanın yolu [emoji3]
Bir kaç gündür tam kafayı kaldırıyordu adam 12 kademe birden verdi
NE kadr sığ tahta
Biri sıkıldı gitti. 5 aydır yatayda , taş olsa çatlar. Bankalar bile ikiye katlamış.
Ortak satışı olabilir
GT-P5210 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Olmaz böyle şey... anında El freni, dakika kaybetmiyorlar. İpin ucu ya kaçarsa diye tırs tırs...
bi bukadar daha alım yapacam az daha düşür bakalım sen.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2000 lot 10 kademeye koy resmen hissenin kaderi değişiyor, bu ne saçma şey ya. Sanki değeri 300.000 tl komple bucimin de etkileniyor 2 bin lotlarla.
Bir garip bu hisse ya, vahşi batı filmlerinde ortadan bir çalılık yuvarlanarak geçer ya, onun gibi arada sırada geçiyor böyle birisi onun da haricinde kimse yan dönüp bakmıyor bile hisseye. Sonra biz diyoruz uçacak kaçacak;) kaçan kaçmış bize de..
Bir sağanak yağmurla sular seller Alabora olursunuz uyandırıyım. Az kaldı yuvarlanın bakalım siz. Gerisi yemyeşil vahalar:)
Birileri geldi uçacak kaçacak masalları ürettiler yok 13 yok 30 alın size uçtu elindekileri verdiler millete
SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
zırt pırt diye hisseye girip üç günde köşe dönmek isteyenlerin serzenişi bence..
çok AĞIR oldu gerçekten ..
1/6 işlem görüyor diyen..sn behzat
rakkamsal olarak baktıgımızda oluyor..bu fiatlar beni ilgilendirmiyor zaten..sattılar konusuna gelince ben 1 adet dahi satmadım..alan satan beni ilgilendirmiyor..kolay gelsin bol şanslar..
8 veya 10 ay önce krstl topiginde de çok serzenişte olanlar vardı hisse 1.40 da dolaşırken birçok kişi eleştiriyordu fakat şimdi kaç 3.68 kapatmış birkaç tane ky vardı onlarında birçogu döküldü ..fakat hala beklemedeyim 1 adet hisse dahi satmadım..
laf ederken bir insanların ne yazdıgına neyi savunduguna bakın ..sonra eleştirin
şahsen ben kendi üzerime alındım .. hisse birazcık pirim yapınca bu serzenişler başlar kırk elliden bahsetmeye mesala..
zaten ky hisse uçtuktan sonra hisse ile ilgilenmeye başlarmış..
krstl 1.00tl gelmiş topikte yeni girenler 8.00 tl bahsediyorlar ne demek istedigim anlaşılmıştır herhalde..
bugün öğleden sonra canlı seansı izledim bana göre başarılı işlemler gerçekleştirildi.5,84-85-86-87 aralığında yazılan alışlara satışlar yapıldı.işlem hacmi pazartesi 1.400.000 ,salı 1.200.000 bugün ise 2.100.000 gerçekleşti.işlem hacminin artması ve karşılıklı olmasını olumlu değerlendiriyorum.
bir eğitim çalışması paylaşmak istiyorum.
arkadaşlar bana göre aylık grafikte hiçbir bozulma yok.önümüzdeki ay bandın üst noktası 6,90' nı deneyebilir.
https://i.hizliresim.com/5QEaRA.png
uzun süredir başlığa girmedim değişen bir şey yok. beklemeye devam :)
Birisi yazmış;" yok 13 yok 30 dediler,milletin eline verdiler" diye.
Yazılanı dahi gerçekten anlamayıp analiz edemeyenlerin borsada elbette işi zor.
Hiçbir senet yorumumda içi boş yorumlar yazmam.Bugün bir bakkal dahi senedin sahip olduğu varlıkları 10 dakika incelese 30 TL'nın üzerinde olduğunu görür.
Biz burada hiçbir zaman senet 30 TL'ye çıkacak demedik.Sadece varlık analizi yaptık.
Burada BUCİM'i temettüsü için alan ve bekleyenlerin olabileceğini asla düşünemem.Eğer farklı olasılıklar üzerinde durmuyorsak BUCİM ile ne işimiz olur?
Tarman gibi bir profesyonel 5,70 den milletin eline mal verir mi?
Elbette baskılayacak.Elbette delirtecek.Spekülatörlüğün temeli bu.
Bakın; CEMTAŞ'ta spekülatör yıllarca oyaladı.Binbir türlü numaralarla milletin elinden malı aldı.Senet 1 TL den 4,82 ye kadar geldi.
Dolar beş bine çıksa ne olur? faiz ve dolar adamın umurunda mı?
Burada hep örnekler veriyoruz; Banvit tam bir yıl önce 1,97 değil miydi?
Satılınca ne oldu? bugün 13,26 TL.
Şunu söyleneden geçemeyeceğim; sğekülatörler böyle yerleri mutlaka günü gününe takip ederler.Yatırımcıyı yüreksizlendirmek için de bazı kimseleri buraya üye yapıp yorum yaptırırlar.Ben bahse konu yorumu böyle de değerlendiriyorum.Zira bir eleştiriyi burada kimse yapmaz.
Bende toromana 71 yasinda bir ayagi cukurda gozu doymaz çakalın teki felan derken ayıp ettim galiba eğer söylediğin gibi buraları okuyorsa 🤣[emoji23]
Sn sulzer;
Sen ne takıyorsun, bir iki harekete bakar buralar toz duman olur. Sonra geri dönüpte ya sulzer demişti, yada başka arkadaşlar bahsetmişlerdi demezler bile.
Cemtas örneği var ya, çok uzakta aramaya gerek yok. Millet sıkı sıkı sarıldı hissesine bekliyor artık. Bizde denilen 6.5-7 aralığı olunca kıpırdanmalar, tüh ya 5 ken almadıklar konuşulur rahat ol.
Ve gerçek değeri olan rakamlara gelince de loy loy loy:) herkes nooldu der. Ama sen ben biliriz ki olması gereken oldu.
Doğru yolda olan sensin, sadece sabır. Aylar mı yıllar mı ona bişey diyemiyorum, keyiflerini bekliyoruz çünki kılçıklar büyük, cemtas ve roda....
Agyo örneğini de unutmayın.1 lirada küfürler havada uçuştu.Topic aylarca moderasyonda kaldı.
agyo şuan 3 tl fakat oraya nasıl geldiği ve nasıl bezdirme politikası izlendi görmek lazım.
1 tl den 1.80 lere çıktı. herkes kaçırdık dedi sonra biranda geri düştü. süründürdü şimdi 3 tl. işin özü para kazanmak kolay değil. ayrıca bucim de böyle çıkacak diye bir şey yok . çıkarsa para kazanırız.
vayy be bucim ne buyuk tahta yapıcın varmış efsaneler efsanesi, takdire şayan, sabırlı, almak istesen malı 10 kademe ustten alacaksın( bir kac binden bahsetmiyorum) satmak istesen 10 kademe alttan satacaksın tahtadan millet ancak böyle uzak tutulur. tebrik etmek lazım kendi hesapları arasında işlem yapacağı zaman birden takır takır işlemler başlıyor hooopp 250 300 bin lot işlem ondan sonra yatış ama başkan yeter daha valla hiç işim olmaz ama esemspor u bile tavan tavan giderken görünce ve nice ultra zarar edenleri senin aslında kar ve zarar la alakalı bir yatış problemin olmadığını cok iyi biliyor burda herkes velhasıl kelam herkes bir sekilde bayadır burda tekkeyi bekledi ve artık mutlu son istiyor yap bi güzellik (DİYEREK ACIK MEKTUBUMUZU TAMAMLAYALIM)
Sende benimle ilgili ne gibi bir problem var anlamıyorum. Heryerden bana yükleniyorsun. Ben inişleri ve çıkışları çoşku ile yaşayan bir insanım. Kimse benim yazdıklarımı okuyup hareket edecek kadar aptal da değil. Şimdi gelelim bucim e toroman elini nezaman çekecek ? yada daha çok elini altına sokacak ? İşte bütün mesele bu
Senin toramanla ne işin var ondan daha güçlü çevrende insanlar varmış ya söyle onlar alsın.Benim seninle bir derdim yok senin neyle derdin olduğu belli.6,20 de mal pazarlıyorsun dediğin tahta 8,10 oldu.Duyguları çok yoğun yaşıyorsun ya salladığında haksız çıktığında özür dilemesini de bileceksin o zaman.Senin her canın istediğini yazabilesin diye yok bu ortam.yönetimin yerinde olsam giriş yaptığın tüm ip leri sonsuza kadar yasaklarım.
Her hisse icin benim öngörülerim kimine 10 kimine 100 derim. Kimseyi bağlamaz... alin satan demem ki kimseye algıda yaratmam ama sen boş bir saatinde dediğime kulak asmış isen nediyeyim sana. Var daha güçlüleri ama çevremde demiyelim tanıdık algısı yaratma :) toraman sadece çimentosu ile yaşıyor. örneğin bucim in %%20-25 i elinde ise daha parası bol olan sahislar kalan kısmını alırsa ne olur? Toroman biraz daha zenginleşir bizde nemalanırız. Ama 71 liğin hem gözü doymaz hemde Kayserili elindeki sektörel farkındalığı sonuna kadar kullanarak bugünlere gelmiş. Bir gün öldüğünde her canlı gibi çimento sektörü zincirlerinden kurtulacak.
Boş bir saatinde kulak asmak mı sen dalga mı geçiyorsun.Hisse fiyatları ile ne dediğin seni sana in***** bağlar. ama ; Menfaatin icabı gelip bana sen hisse pazarlıyorsun dersen ki dedin özür dileyeceksin paşa paşa.var mı öyle 3 kuruş menfaat için karşındakine yalandan yere çamur atmak?Bunu da geçiştirmeye çalışmak.Yok öyle yağma.O özrü dileyene kadar benim bulunduğum yerde rahat yüzü göremezsin bunu böylece bil.
Seni zaten kayda almam alanında aklına şaşarım.The end.
O kadar çevren var.Çoktan işleri devrettiğinden mi haberin yok.Sallaman gerekeni bul önce.Daha sonra sallarsın.BUCIM de sen ne kadar payı var önce onu öğren ondan sonra gel buralarda ahkam kes.İsterse soros gelsin şu an Tarman ekibi istemedikçe hiçkimse BUCIM i elinden alamaz.
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...-fabrikasi-a-s Bu linkte senin neden buralarda yazı yazmaman gerektiğinin kanıtı.Bak bakalım ortaklık yapısına.Demek % 20-25 payı var ha öyle mi?Adam çoktan hakim ortak burada çağrı durumu oluşmasın diye kırk takla atıyor-atmış sen uyumaya devam et.
Gereksiz polemikler buraya bucimi taşıdığım seneyi belirtsem herkes inanmakta zorluk çeker ama gerçek varki Oda piyasa ne derse o fakat bu hissede bu gerçek olamaz çok uzuncu olmak gerekli herkese bol kazançlar....
Paket mal. Var fakat cari fiyat değil [emoji4] [emoji4]
Bir Kayserili ölene kadar işleri devretmez. Allah uzun ömür versin demek istemiyorum. Eğer ben önce yada sen önce gitmezsek toraman pamuklandığında hırçın bir ara dönecek Çimento sektörü [emoji106] senden özürdilerim ancak bana bir yemek ısmarlarsan
Aloooo kaç yuz trilyon zarar var bilançoda ki eksi kapatıyorsun beybaba
yazıyım diyorum ağzıma böyle geliyor laflar parmaklarım da yazıyor bir güzel ama en son gönder tuşuna basarken siliyorum yazdıklarımı varın siz düşünün aklımdan neler geçiyor
Allah bunların eline kimseleri düşürmesin ben bu kadar rahat oynanabilen bir hisse görmedim ya saçma sapan rakamlarla hissenin kaderi değişiyor bugün de zannedersem 20.000 lot civarlarında oynadıkları
.tahta çok sığ adamlar istedikleri gibi at koşturuyorlar ya
Anlamadığım bu malda çöp değil ki bir değeri var iştiraklerinin değeri var kaç tane şirkete sahip ya da ortak.... falan filan inter milan.. biz boş konuşuyoruz, alemin şeyini, keyfini bekliyoruz:)
Portföyümün ana kağıdı Turkcell bugün coştu, güzel gelen bilanço ile coşku devam edecek. Benzer performansı
senden de bekliyorum Buçim dünyanın en cimri patronuna ait olsan da. Bu mızrak çuvala sığmaz boşuna kasma bay Tarman.
Bir tanıdığım yüklü miktarda Anadolu Gıda (yeni adı Ülker) taşıyordu. Sene 1999 endeks 5000 lerde hisse fiyatı 3-4 TL arası. Daha sonra endeks 2000 yılında 20000 kadar yükseldi neredeyse bütün senetler 4 katladı Anadolu Gıda yerinde saydı. Tanıdığım büyük sıkıntı yaşadı ama senetleri satmadı, şirketin değerinin olması gerekenin çok altında olduğuna inanıyordu, banka teftiş kökenli olduğundan iyi temel analiz yapardı, ticaret odasından şirketin sahip olduğu arsaları ve tüm mal varlığını öğrenmişti. Yüklü mal aldığı için patron hissenin yükselmesine izin vermemişti, hatta
o zamanki değerinin iki katından Ülker alım teklifi vermişti sıkıntıda olmasına rağmen kabul etmedi. Daha sonraki konjonktürde Anadolu Gıda Ülker olarak ismini değiştirdi şirketin fiyatı 20 katına çıktı, tanıdığım kişi bütün malları 20 milyon dolara sattı çıktı. Sonrasında aldığı hisse Eczacı Yatırım onda da 20 ye katlamıştır. Bu piyasa böyle vade ne kadar kısaysa zarar ihtimali yüksek, ne kadar uzunsa da kar etme şansınız tabi gidip en tepe fiyattan almamak kaydıyla bir de temeli sağlam olacak.
BUCIM de patronun gün içi trade edene bile tahammülü yok. Bu durumlarda portföy yapmanın faydası oluyor, biri dururken diğerinin gitmesi depresyona girmeyi engelliyor. Herkese sabırlar dilerim .
takas paylaşabilecek var mı acaba
bolu çimentonun karı kimi kurumlara göre beklentinin % 30 ustunde kimisine göre %10 ustunde bu durum bölgesel yakınlıktan öturu bizede benzer harekete yol açabilir. cemtas ve ıvır zıvırlardan gelecek artının yanına böyle bir ekstra köpuk iyi olurdu. su 17 ağustos hikayeside bitse artık sanki bilinmeyen bir sey varmış gibi bekleyip duruluyor.
bucım,,de kar beklentim 40 milyona yakın gelir diye düşünüyorum..?
.
BUÇİM eski teknoloji.
Fabrikayı toptan yenileyecekler.
Şirket harmanının dışına para çıkışı gerektirecek hiç bir hamle beklememek lazım.
Ben yönetimde olsam,
Gelecek seneki fırın yıkım bedeli karşılığı diye bir kalem icat eder, bu yıl mutlaka zarar açıklardım.
Saygılar.
.
senin bildigin yanıldıgına yetmiyor..şayet şirket açıklamalarını izleseydin böyle çok bilmişlik taslamaz yönetimdede olamazdınız..
nedenine gelince sizden yönetici olsaydı bucim çoktan iflas bayragını sallardı..açıklamalar gelince veya dogru yönetim nasıl olmalı..
öncelikle fab arazisinin etrfındaki boş arazileri toplanırdı..toplandımı toplandı.
eskiyi yıkmatan ziyade boş araziye yeni fab. kurulurmu.. kurulur.
üretim yenisi yapılana kadar devam edermi ..eder
sizden ne yönetici olur nede idareci..yıllarca yöneticilik yapmış bir olarak sizi bu görüşleriniz dahi işe almamak için bir göstergedir..
bucım yönetimide zaten buna benzer açıklamalar yaptılar..
en iyisi siz iki yıl önceki yazıları yeniden bir okuyun ve degerlendirin..kolay gelsin.
Bu bir sey değiştirmezki sonucta 6 aylıkta hesaplar kapandı cemtasın su an inmesi veya cıkması isi değiştirmez onuda gectim avrupaya satıs yapan cemtaş nasıl bir supriz yaparki eksiye gecsin bilanço euro ucarken heee kağıt ağaların elinde iner cıkar ayrı ama hesaplar su an kapandı dussese sıkıntı yok
Haklısın kapandı 6 aylıklar.
dediğim acaba beklentilerden düşük kar gelme olasılığı mı var ki ciddi düştü.
Yoksa kağıdın düşmesi gelecek karı değiştirmeyecek, ama düşük gelen kar beklentisi kağıdın değerini düşürebilir tam tersi yani.
Öyle olursa bucim etkilenmesin , derdim o.
Düşen endeksi gören bucim yine durmadı ....
Aman endeksten fazla düş sen, seriyi bozma.