Sn.drizim...pek ygulanabilir bir sistem değil bence...
Printable View
ben gerçekten artık kafa bulduğunuzu düşünüyorum milletle.
3 senede 1650 tane işlem yapmış ve bu işlemi robot yapmış. her işlemde 1 kademe yukarıdan alır robot. çünkü piyasadan işlem yapar. + 1650 işlemin komisyon masrafını düşün bakalım geriye ne kalıyor. ve seçilen dönemde önemli ikitane ortalama atıp yapsanız o işlemi emin olun daha az işlemle daha az komisyon yazarak alırsınız o geliri.
aldanmayın böyle tuzaklara !!
Katılıyorum. Burada konuşulan zaten düşük frekanslı bir algoritma. Sadece işi tamamen otomatik hale getirmek için yıllık 9000 verilmez. Başka alternatifi yoksa o zaman belki düşünülebilirdi ama manuel dahi olsa seçim yapılıp emirleri ertesi güne hazır hale getirebileceğimiz bir yöntem.
http://www.yatirimteknolojileri.com/hakkimizda.aspx linkte yazdığına göre sistem 2008 de kullanılmaya başlanmış. O yıllarda ben finnet 2000 kullanarak özvarlık karlılığına göre hisse sıralıyordum.
2008 yılında harika gibi görünen ve o günlerde inceleyen bazıları için para ödemeye değer bulunan bir sistem günümüzde demode olabiliyor; zira 2012 de çıkan queenstocks, 2013 te ise ideal programı yatırım işini çok kolaylaştırdı. Şimdi bakıldığında para karşılığı satılan sistemle 2013-2016 yılları arasında yapılan 405 işlemde % 536 kazanç bana pek yüksek gelmiyor çünkü ben yakın bir getiriyi (belki de daha fazlasını) daha az zaman harcayarak, büyük paralar ödemeyerek, sadece 16 işlemde kazanabiliyorum.
Sadece ben değil, 3 ayda bir 30 dk. harcamayı göze alan herkes aynı sonuçlara ulaşabilir.... diye düşünüyorum.
Benim bilmediğim 5 vakit namaz galiba :))))
Yatırımteknolojileri adlı web sitesinden başlayarak anlatayım hikayeyi.
Öncelikle programı almamış deneyimlememiş kullanmamış kişilerin KÖTÜ bir program veya İYİ bir program şeklindeki yorumlarını doğru bulmamaktayım. Bildiğiniz birşey varsa elbetteki söyleyeceksiniz fakat son karar okuyucularda olmalı diye düşünüyorum.
Benim algoritmik tradeye başladığım program yatırım teknolojilerinin idealist adlı programı şu an fiyatı 20 bın TL olan robot.
Nasıl oldu ben bu işi araştırmaya başlarken ilk yıllarda internette bu siteyi buldum. inceledim izledim baktım hesapladım ozmanlar fıyatı 10 bin TL idi. kazanç muazzamdı.
Tabi internetteki bir robota bu kadar para vermek belirli bir cesaret ve karşılıklı güven olmalı. Bende haliyle güvenemedim.
İletişime geçip randevu aldım. İstanbula gittim 1 günlüğüne yüz yüze görüşmek için. Yaklaşık 5 saatlık bir görüşme oldu.
Ozmanlar ben algoritmik tradenin inceliklerinden bir haberim. Konustuk ettik anlattı sözleşme imzaladım. Faturasını filan kesiliyor yani gayet yasal satış yapıyor robotunu. Ben o sıralar bilancolarla içli dışlı oldugumdan bu programı satan nurullah bey ileride bilançoya bakıp teknik analiz yapan otomatik robot yapacağından bahsetti ve benden bilancoyla iligili neye bakmalıyım gibi tavsiyede bulunmamı istedi bende ona bildiğim herşeyi anlattım ozmanlarki EXcel tablomuda kendisine mail olarak gönderdim. Nihayetinde gördüğüm kadarıyla programını yapmış. Neyse robotu aldık. Kurduk ilk 1 2 ay iyi para kazandık. Parayı arttırdık 4 5 ay sonra sistemin getirisi ile gerçek karın eşit olmadığını farkettık.
BU arada programın geçmiş getirileri dahil herşey gerçek doğru pc üzerinde geçmişide test ettim. İdealist için konusuyorum.
Baktık sisteme ve extramıza tüm işlemler doğru fakat robot 80,000 den al yakıyor bizim robot 80,100 den alıs yapıyor.
Böyle böyle komısyon ve kayma maliyeti büyük bir külfet tutuyor ve robot 2000 puan kar etsede siz -500 puan zarar yazıyorsunuz.
robot -2000 ürettiği ay siz -3000 -4000 zarar üretiyorsunuz. Aradım dedim durum bu bu programı herkes kullandığı için kayma yaşıyoruz dedim. Söyle cevap verdi ben programın fiyatını arttıracağım kademe kademe böylece daha az kişiye satarak belirli bir sınırlama getirmiş olacağım dedi. Çok tatmin edici bir cevap değil ama bunu bile söylemesi iyi birşeydi. Neden diyeceksiniz programın satışını yaparken Hİçbir garanti vermiyorum hiçbir söz vermiyorum geçmiş getiriler bu ilerde bunları kazanır kazanmaz bilemem dedi. Ayrıca sözleşmede müşteriyi savunan bir tane madde yok. Yani telefonda banane kardesım almasaydın ozman dese diyecek hiçbirşeyim yok. Dava bile açamam.
Hal böyle olunca acil çözüm üretmem gerekiyordu idealist robotu ideal veri terminali üzerine tasarlanmış bir stratejiden başka birşey olmadığını farkettim. Yani bana satılan robot aslında 1 MB lık içinde stratejisi olan bir kod parçasıydı devasa kodlama birşey yok ortada. Aslında tüm işi yapan program ideal veri terminali Yani yatırım teknolojilerinin sattığı şey aslında ürettiği stratejiydi. Yani RSİ sunu KESERSE MACD SOLE YAPARSA AL SAT gibi bir stratejiyi satın almış gibi oldum.
O halde dedim bende yaparım nasılsa ideal veri terminalim var. Oturdum kod yazmaya öğrenmeye basladım şimdi hep kendı stratejilerimle trade ediyorum. BU zamana kadar geldik.
İdealist programı hala bende mevcut istesem tekrar bağlayabilir geçmişi ve bugun ne ürettiğini hala görebiliyorum. Ama gerek yok idealist robotundan cok daha karmaşık stratejilerle trade eder hale geldim.
SONUÇ idealist robotuna 20,000 TL para verinceye kadar 5000 TL ye kod yazma robot yazma eğitimi alın hem binlerce robot yapabilirsiniz hemde istediğiniz hayal ettiğiniz tüm robotları yazma imkanına erişirsiniz.
Diğer hisse robotu nasıl birşey bilmiyorum demosuyla deneme yapılabilir Lakin sonuç yine benzer olacaktır. Çükü aynı robotu bir çok müşteri kullandığından KAYMA maliyetleri sorun olmaya başlayacaktır.
ROBOT dediğimiz şey size özel olmak zorunda Aksi takdirde uzun ömürlü bir kazanç saglamanız malesef hayal olacaktır.
Birde şunu karıştırmayalım. Robot dediğimiz şey tam otomatık kendı calısır. Test edilebilir ve gerçek portfoyle aynı getirileri sunmalıdır.
quenstock programı stratejinize göre hisse tarıyor ve bunu almalısın gibi tavsiyede bulunuyor aslında yanı bır robot değil. Siz ister alır ister almazsınız. Karar mekanızması sizsiniz.
İdealden önce hatta otomatik işlemler henüz başlamamışken matriks için paket expert satanlar vardı, halen de devam ediyorlar sanırım. Test sonuçları komisyonsuz ve kaymalar hariç ayrıca kaldıracın tamamı kullanılmış olarak paylaşılırdı. Programı satın alan arttıkça aynı anda girilen lot artacağı için onlar da her yeni kullanıcı için fiyat arttırma yoluna gidiyorlardı. İşin ilginç yanı; bir şekilde experti merak edip alanlar kodlarına ulaştığında farklı birkaç forumda yatırımcılara kolaylık olsun diye paylaştığımız/paylaşılan sistemlerin paketlenip satıldığını fark ettiler. Matriks, metastock tabanlı olduğundan ingilizceye biraz hakimiyet ile kaynak sıkıntısı zaten çekilmiyor. Birkaç forumda da zaten o kaynakları ya ben yada diğer konuya hakim olanlar Türkçeleştirdi. Yatırımcı, biraz heves biraz da zaman ile paralı satılan sistemlerden daha iyi performans gösteren sistemler üretebilir. Kaldı ki; bu forumda uufuk bey bu konunun üstadıdır. İdeal her ne kadar yeni olsa da, hevesli arkadaşlar ve ideal yazılımcıları tarafından geniş bir kütüphane oluşturulmuş durumda.
Uzun lafın kısası; black-box sistemler satın almak yerine, biraz özveri ile içeriğine vakıf olunan ve Erhan bey'in de dediği gibi kendinize özel sistemler oluşturmak mümkün.
Temettü verimi ile ilgili yapılan her adım aslında otomatik hale getirilmemiş algoritmanın bir parçası. Bu işlemleri biraz kodlama bilgisi ile tamamen otomatik hale getirmek, arada queenstocks olsun yada olmasın listeyi hazırlatıp üzerine emri dahi girdirmek mümkün. Burada amaç; yeni yatırımcıların düşebilecekleri ve sermayelerini eritebilecekleri tuzakları en kolay biçimde bertaraf etmek olduğundan şu hali gayet yeterli ve açık.
Şaka bi yana böyle bi getiri mümkünse müthiş bişey,fakat Erhan beyin söyledikleri de çok mantıklı hala akıl erdiremedim bu işe..Yöntemi uygulayanlar alış satışlarını yazabilirlerse bizim gibi kafası karışanlara da yol gösterir diye düşünüyorum..Bol kazançlar..
Ben quenstocks ile sayın Drizm'in formulunden farklı bilanço odaklı bir formül ile yatırım yaptım. Buraya da yazmıştım. Şimdi heyecanla 12 mart geçsin yeni hisseler belirlensin diye bekliyorum.
İlk elin günahı olmaz diyerek biraz sistemden saptim. Reza davası falan var diye nakite geçtim.
O belirlediği hisselerden performansı düşük kalan olmadı. Şimdi de yeni 12 hisse belirleyecek. (Bazen benim almayacağım hisseler çıkıyor Tuborg vesaire gibi o yüzden ben 12 hisse belirliyorum. Almayacağım hisse olursa diğerlerini alayım diye) Onları yazarım. Üç ay bekler bakarız ömrümüz olursa.
Şu an baktığımda bana
HDGFS
BANVT
CEMTS
DITAS
CELHA
PGSUS
KAPLM
KLGYO
SILVR
ULUSE
ANELE
JANTS
veriyor. Uluse ve Anele bilançosu gelmedi diye biliyorum. Eğer çok çok iyi bir bilanço gelmeyecek olursa ve ULUSE ile ANELE yeniden girebilirse listeye benim ilk çeyrekler gelene kadar alacağım liste bu olacak.
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tebrikler sn Cesar..
En alt paragraf :)))
https://www.temelanaliz3.com/single-...sonra-Strateji
sevgili arkadaşlar selamlar,
1 nisanda 9. ayım dolmak üzere sanıyorum. Bu sefer programı erkenden alıp kontrol etmek istemiştim ne durumdayız diye. Sistemde 1-2 hissede repaint olmuştu firma ile konuştum düzeltme vs çözüldü çözülmedi epey konuştum sonrasında kendimce sınırladığım için sıkıntı yok böyle devam ederim diyordum. ve en son ocak ayında aldığımdan beri hisseler resimdeki gibiydi. Bu son hale kadar her 3 aylık dönem sonunda 2-3 seferlik repaint yaşamıştım. Gözüken son getiri ise %22bin civarıydı (son tarama üzerine yeniden başlattığım için kaybettim o taramayı bu da aynı taramanın aylık versiyonu olduğu için bunu paylaştım)
https://i.hizliresim.com/G97nlv.jpg
Bugün ki taramada ise çıkan sonuç
https://i.hizliresim.com/lOXYll.jpg
bu resimde ise sanki ocakta bana Brisa Doas Prkme Gsdho önermiş gibi repaint yapmış ki (Daha önceki aylarıda değiştirmiş) şubat sonuna kadar hergün taradım böyle birşey yoktu. Hayır Yaptığım taramada toplamda 50-60 arası hisse içerisinde yapıyor taramayı ona rağmen bu kadar repaint ile karşılaşmak can sıkıcı oldu.
Ekstradan getiri potansiyeli %22binden %3bine düşmüş 7de 1e inmiş. Tamam daha mantıklı gibi olmuş ama bunu neye göre yaptılar nasıl oldu onuda belirten birşey yok.
8 ay boyunca benim 10 hissede karım ise %6 civarı şuan biraralar %15 civarını görmüştü. Tamam normal şartlarda da bu hisseleri alırım dediğim hisseleri aldım ancak o mide bulandıran küçük sinek artık çoğalmaya başladı ve inancımı iyice kırdı. Açıkçası sisteme daha fazla devam etmeyi düşünmüyorum çünkü bu programa güvenerek hareket ediyoruz ancak arkamızdan iş çeviriyor..
Sayın th3sicilian;
sistem bir iyileştirme yapacağını açıklamıştı ; sayın yaşar Erdinç'in ve sizlerin de dikkat çektiğiniz bazı "sorunlara" çözüm bulacaktılar. Nitekim bünyelerindeki stockeys ve fasweb programlarının versiyonları ve isimleri güncellendi yakın zamanda. karşılaştığınız bulgular bu yenileme çalışmalarının sonucu OLABİLİR...
Bu verilerinizi firma ile paylaşarak durumu öğrenebilirsiniz diye düşünüyorum.
Ben temettüşer açıklanmadan önce ve sonra yaptığım taramadan çok farklı sonuçlar aldım güvenilirliği konusunda şüpheye düştüm malesef . Repaint var ne yazık ki
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
hayır anlamadığım nokta gerçekten topicin başındaki rakamlara inandınız mı ?
2 3 kişi çok kez bahsetti böyle bir kazanç yok . fizik kurallarına aykırı ve repaint yapmak zorunda diye.
yani nebekliyorsunuz anlamıyorum.
illa olay patlak verecek bumudur ?
sizinki kusura bakmayın ama çiflik bank hikayesine döndü.
kaç kere uyarı yapıldı burda.. mantığın dahi kabul etmeyeceği rakamlar.
şukadar kazandım diyen adam çıkar koyar ekstresini. ! % 22000 YANİ.
bu kadar basit.
gerisi eğlence :))
Zamanında seslendi,k mantıklı açıklamalar getirdik. Çeşitli tartısmalar yaşadık dedik tamam bekleyelım görelim kendi haline bıraktık topıgı sonuç ne oldu. Bunu bende yazmıyorum sizler acıklamışsınız zaten.
Tamam dediğimiz şey oluyor tam tahmin ettiğimiz şey oldu geçmişi geleceğe göre şekillendırıyor fiyat değişikliklerine temettü fiyat değişiklik ve verimliliklerine göre tüm liste değişiyor.
Açıkalamaya calıstıgım şey tamda buydu nokta ve virgül dahi eksiği yok. TAM dediğimiz şeyi yapmış.
Buda demek oluyorkı geçmiş getiriler testler hepsi malesef ve malesef gerçekçi değil.
Daha çıkan bu sonuçlar hiçbirşey daha aslında durum oldugundan dahada vahim. bu hısslerın hepsı zamanla dahada cok değişecek. bugun en son testte cıkan liste 3 - 5 ay sonra komple değişmiş cıkacak. hiç listede olmayan hisseler konulacak yerine geçmideki tüm aylardaki hisseleri değiştirecek. BU işin kayma maliyetleri hisseleri bir gün önceden almış gibi varsayması falan bunların hepsini topladıgınızda ortada kar adına birşey kalmayabilir bile.
Algoritma olayıyla haşır neşir olmayan arkadaşlar söylediklerimizi küçük görmüş veya önemsememiş olabilir arkadaşlar hiç repaint olmamış olsaydı bile sadece hisseleri bir gün önceden almış gibi göstermesi bile size ufacık birşey ya nolacak dedirtir. ama algoritma olayını sistemli alış satış yapmayı tecrübe etmiş birisi size derki sadece bir gün önceden almış satmış olarak göstermesi devasa kayıplara yol acıyor. Bakın bu konuyuda hiç küçümsemeyin çok ciddi getiri değşişikliklerine yol acıyor bu durum.
Kaldı ki malesef bu programda hem repaint hemde bir gün önceden almış satmış gösterme durmunun ikiside var.
Kar etmiş veya kazanmış arkadaşlar aslında programın eserıyle değil tamamen şans eserı kazanmış oluyorlar.
Zar atılmış gibi hisse seçmiş oluyor ve sansınıza kazanmış oluyorsunuz.
Şimdi erhan bir delik buldun hadi gir ordan eline koz geçti gibi düşünenler vardır. Bunların hepsini bir kenara atın bunun derdinde filan değilim. İlk yazdıgımdan beri repaint yapmayan bir formul geliştirin diyip duruyordum.
Boş yere zaman kaybettiniz. Şimdi sorunu bulduk hepinizde şahit oldunuz artık bu konuyla ilgili herhalde tartısmaya luzum yoktur. Peki ne yapabilirsiniz/yapabiliriz. Çözüme odaklanmalıyız.
Firma yetkilileri bu durumu defalarca kez dile getirildi ancak ciddi bir geri dönüş alınamadı.
O halde kendi çözümünüzü kendiniz üretmelisiniz. Nedir buda repaint yapmayan bir formul kullanarak aynı testi yapmaya baslamalısınız hemen.
Sonucta bu programa bir para verdiniz Paranızda boşa gitmesi belki diğer repaint yapmayan göstergeler düzgün calısıyor olabilir o yüzden son seçeneğine kadar denemelere devam edelim derim.
Fiyatı baz alabilecek her türlü formulden kaçınacaksınız. f/k temettü / hisse başı kar vb gibi bu formuller asla kullanılmayacak. Diğer bilanco rasyolarını kullanarak bir formul daha geliştirin ve bir kaç arkadaş yine resmi çeksin 3 ayda bir tekrar tekrar kontrol edelım hisselerde değişiklik olacakmı ne olacak bakalım.
Düzgünse en kötü ihtimalle o formullerle ilerlersiniz. En azından saçma sapan hisselere girmemiş olursunuz.
DRZIM hocamada önerim şu kendisinin yeni bir formul geliştirerek repaint yapmayacak formuller üzerine bir strateji geliştirsin ve aynı testi o formuldede deneyelım derim.
Sonuçta sizde para emek zaman harcadınız web site açtınız
Yeni formullerı deneyecek olanlar hem formulu yazsın buraya hemde resmini çekip atsın böylece atılan formulun ıcınde repaint yapma ihtimali olan birşey varmı görmüş oluruz. UNUTMAYIN f/k Tv vb aklıma gelmiyor simdi bunun gibi fiyatla hesaplanan hiçbir rasyoyu eklemeyeceksınız.
Şunuda belirtmeyi unutmuşum cunku bu büyük birşeydi burayı geçtim twitterde ünlü bir ekonomıst mıydı kımdı o biri vardı.
oraya buraya bu programı ve tv üzerine getirileri yazıp propaganda yapıyordu.
ismini unttum şimdi. neredeyse her twitinde işte TV yi söyle seçerek elde edilen getiri şuymuş filan gibi hem TV yi ön plana cıkartıyor hemde programı ön plana cıkartıyordu ünlü bir isim piyasadanbirisi.
Bende onla konusmustum resimlerinin altına yorum filan atmıştım bir kaç web sitede de bununla ilgili yine yazılar var hatta sanırım bir taneside borsagundemdeydi.
Bakın çok büyük bir olay bu binlerce kucuk yatırımcı o adamı takıp edıyor borsagundemı takıp edıyor vesaire.
Ama sozde bu ekonomıst piyasanın ıcınden olan bu arkadasımız bunun repaint yapabileceğini sorgulamamış bile.
DRZİM hocamı anlarım samimi bir biçimde yardımcı olmaya calıstı o nerden bılsın repainti mepainti ona hak veririm.
Ama bu adama hak veremem kusura bakmasın sen hem piyasanın içinden birisin hem yazdıgın yazıları bınlerce kısı okuyor ustelık borsagundemde yayınlanıyor.
40 kere düşünerek hesaplayarak yazması gerekirdi. Belkı hala daha bu olaydan bır haber aynı resimleri göz dolduran getirileri paylasmaya devam edecek...
İşte bu yuzden bastan beri sürekli felsefeden sorgulamadan hemen ınanmayından bahsedip duruyordum.
Bugun neye bakarsanız bakın ama aşağıdaki kurallar cercevesınde gidin.
Felsefi bakış acısıyla bakın HERŞEYE!!!!!!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=04M_QoDfnLQ
programı yapanları buldum
https://www.yildizteknopark.com.tr/t...asoft-314.html
aha isimleri buldum
biri bu http://bigpara.hurriyet.com.tr/bigpa...urma_ID985711/
diğeride
https://twitter.com/TuncayTursucu
diğer repaintli getiriler
https://kanalfinans.com/egitim/borsa...zmen-nalbantli
https://kanalfinans.com/yazarlar/gizmen-nalbantli/
ne kadar piyasanın içinden olurlarsa olsunlar. Güvenirken 2 kere düşünülmeli.
Dostum bunun çiftlikbank falan filan ile ne ilgisi var bir sistem önerildi ben de kafama yattığı için deneyerek görmek istedim. Ve her 3 ayda bir çıkan sonuçları paylaşıp topiği okuyan arkadaşların bilgilenmesini istedim bu konuyla ilgili. Son yaptığım tarama ilede bu TV ye bağlı tarayarak hisse seçme işini bıraktığımı söyledim sebebleriyle. (Resimler silinmiş neden olduğunu bilmiyorum)
Amacım sistemi deneyip denemeyen kişiler fikir sahibi olsun. (Uzaktan sadece olmaz şöyle böyle diye ahkam kesmek değil ben söylemiştim keyfi yaşamak hiç değil) asıl bu bu kadar basit ;)
%22bin kazanç zaten olası değildi bunun beklentisinde olmadım çünkü normalde de aldığım hisseleri önerecek şekilde daraltmıştım listemi şuan önerdiği %3000 kazanç daha kabul edilebilir 12-13 sene için. Ama bunu denemeden öğrenemezdik. Sadece benim öğrenmem ise sadece bana yarardı. Kullanan, deneyen, denemek isteyen kişilere uyarı yaparak göstermem ise herkese yarar. Ancak senin bu tip bir mesajının kime yarar?
Kar muhabbetine gelirsek onuda söyledim zaten dün %6.5 gibi falandı toplam kar (9ay boyunca) En fazla %15-16ları gördüm en düşükte %3leri gördüm toplamda. Hatta örneğin Brsan ocak başı aldım sistem önerdiği diye 1-2 hafta içinde sanıyorum %30 civarı kar ettirdi ama sistemi bozmamak için satmadım dün maliyete sattım. 9 ay boyunca düzenli takip ettiğim için sistemi TV Bazlı fiyatlamada yaşananları gördüm test ettim paylaştım. Finnet konuşmalarını bile paylaştım daha önceki mesajlarıma bakarsan amaç bilgilenmek bilgiyi paylaşmak daha iyi şeyler yapabilmek.
Hocam Zaten belli düzeltmeler yapılmış getiri potansiyeli falan düşmüş ama TV baz alındığı sürece repaint olmaya devam edecek eski mesajları hatırlarsanız repaint ile ilgili firma ile 2-3 kere konuştum hep biryere kadar düzenlemeler yapılıyor. Farklı bir tarama ile yapılabilir bu tip yatırım ama bu tip repaint açıkçası mide bulandırıyor artık. Ben 9 ay sonunda bıraktım artık bunu.
Ama size kendi adıma teşekkür ederim farklı bir yöntem öğretmiş oldunuz bana bunu geliştirmek iyileştirmek ise bize düşüyor artık nasıl daha iyisini yapabiliriz diye.
Sevgili hocam senin yazılar uzun alıntılamadım o yüzden :) Topiğin başından beri seninde tüm yazılarını okudum bilgilendirmelerini uyarılarını gördüm. Hatta sana bir mesajda repainte rağmen bir süre daha devam etmeyi düşünüyorum diyede yazdım sanıyorum. Ama bunu deneyerek öğrenmek gerekiyordu. Zaten okadar yüksek getiri beklemiyorduk ama sistemin bir mantığı olması güzeldi. 1 ay daha program var elimde sonuçta farklı denemeler yapacağız. Daha önce çok detaylı bir daraltma listesi ayarlamıştım 12-13 senede %700 falan veriyordu sanki ama açıkçası işte onlarda fiyat olmadığından repaint yapmıyor diyebiliriz belki ama farklı birşey yapıyormu onu test etmek lazım ki onun içinde yine minimum 5-6 ay gerekir diye düşünüyorum
dostum ben bildim ettim demek için yazmadım zaten. Topicin başındaki REKLAM yapılan rakamların hiç bir derece güvenliği olmadını söyledim. ve REKLAM amaçlı bir topic olduğunu söyledim. çok kez belirttim eski topicdeki yazılanları okuyun.
ama başından beri bu topic önceki kapanan forum ile kıyas edildiğinde yaklaşık iki sene geçmiş neredeyse.
denemek hakkınız görmek hakkınız bunlara rağmen prgmı kullanmayacağınız sizin elinizde buna kimse karışamaz. fikirleri paylaşmak için forum var.
amaç ben dedim bildim demek değil hala anlamıyorsunuz.
tüm bu haklarınız sizin elinizde gözünüzle gözlem sonucu test ettiniz. ama bu ortada bir kandırmacanın ! olduğu gerçeğini değiştirmiyor. bunu demek istiyorum.
topicin en başını drizmin yazmış olduğu birinci yazıyı iyi okuyun.
herşey açık.
daha önceleri zaten repaint yapmıyor olduğunuda savunmuştu. ;)
programın yapmış olduğu tek şey size temettü hisselerini listelemek.
bunun dışında hiç birşey yaptığı yok.
iyide bunun için neden para veresiniz ki ? zaten bunlar yayınlanıyor.
dostum program sadece bunları vermiyor ki bir sürü detay veriyor kullanmak isteyene.
https://resmim.net/f/DNYEiJ.jpg
bu resimdeki de %700 artış olan diye aklımda kalan kriterleride ekledim resime. gyo,yo,banka,spor vs. hariç tutulmuş şekilde.
Yani programı kullanmak istedikten sonra envai çeşit sınırlama getirebiliyorsunuz. Sadece bu başlıkta belirtilen yöntemi deneyip başarısız buldum. Diğer yöntemleri test etmediğim için bişey diyemiyorum ancak bu gösterdiğim taramada repaint olmuyor. 12 senelik kazanç ise şuan %400 gözüküyor. Ortadaki resimde 5 hisse ise bu kriterlere ait portfoy oluştur sekmesinde geliyor yeni eklenmiş bir özellik daha önce yoktu o.
Yani düzgün kriterler belirlendiği zaman daha gerçekçi olabilir bir yatırım listesi oluşturulabilir ama ne derece kar beklentisi doğru olur bilemiyorum. 12-13 sene için %400lük kar nekadar tatmin edici olur. Zaten banka faizi ile 12 yılda paramız %200-220 olur. Enflasyonu falanda ekleyince çok büyük bir artısı olmaz gibi bu kriterlerle.
hesaplaması kısmında öz olarak TV kullanıyor.( bu da repainte neden oluyor) f/k gibi rakamlar tüm borsa sitelerinde zaten ücretsiz.
hisselerin blanco kısımlarına bakarsanız aradığınız tüm kriterler var.
Tv listesine bakıp göz kararı elemeniz 10 dakikanızı alır ;)
TV yatırımı ile ilgili geçmişe ait queenstocks verilerindeki değişmeler, ister istemez, geçmiş getirilere yönelik bir kafa karışıklığı oluşturuyor. Eğer TV yatırımı ile ilgili elimizdeki TEK VERİ queenstocks verileri OLSAYDI bu durum sıkıntılı olurdu.
Ama durum böyle değil :
1- Benim uygulamalarım ( geçmişte yazmıştım, dikkate alınmayacağı için tekrarlamıyorum)
2- Aşağıdaki linklerdeki paylaşımlar
http://halilbuhur.com/uzun-vadeli-ya...baslangic.html
http://halilbuhur.com/buhur-25-uzun-...rformansi.html
Linklerde 25 adet TEMETTÜ VERİMİNE GÖRE SEÇİLMİŞ hisseden oluşturulan bir endeksin 2010-2016 yılları arasındaki getirileri gösteriliyor. Sitenin diğer sayfalarında günümüzdeki getirileri de paylaşılmış.
Yazar hisseleri kendisi seçmiş (seçim şekli sitesinde var), ben hisseleri queenstocks programını kullanarak 3 aylık periyotlarla seçiyorum.
Yazar 25 hisseden oluşan bir portföyü yıllarca takip etmiş, getirilerini paylaşmış. Bu getirileri (bildiğimkadarıyla) queenstocks KULLANMADAN , bizzat yatırım getirilerine göre hesaplamış diye düşünüyorum , farklı düşünenler kendisine sorabilirler.
1---Acaba 08.12.2010-24.10.2016 tarihleri arasında queenstocks TV ne göre 25 hisselik bir portföyü 3 aylık dönemlerde seçseydi getiriler arasında nasıl bir fark olurdu ? (bende program yok bu aralar)
2---Bu tarihler arasında 25 hisseden oluşan bir portföy Yaklaşık % 500 civarı getiri sağlamışsa; gerekli endeks düzeltmeleri yapılarak seçilen EN İYİ 5 hisseden oluşan queenstocks portföyünün daha da iyi getiriler sağlayacağını düşünmek doğru olmaz mı? (aslında bu veriler de sözkonusu sitede var, isteyen ilgilerden talep ederek bakabilir).
Bu arada queenstocksta yapılan değişiklikler şunlar :
1- Yılda birden fazla temettü veren hisselerde oluşan 2. TVnin hesaplara katılması sağlanmış.
2- TV oranının hesaplanmasında şirketin vereceğini AÇIKLADIĞI temettü miktarını ve açıklanma tarihini DEĞİL; ÖDEDİĞİ TEMETTÜ MİKTARINI –TEMETTÜ ÖDEME TARİHİNİ dikkate almaya başlamışlar..
Eğer yazılanları buraya kadar okuduysanız 13. sayfadaki 101 nolu iletiyi tekrar okumanızı rica edeceğim sizlerden....
Aslında, yukarıda yazdıklarım da dahil olmak üzere, SORULARINIZIN CEVAPLARI GEÇMİŞ SAYFALARDA MEVCUT OLDUĞUNDAN tekrara girerek sayfa sayısını arttırmamak için EĞER YENİ BİR ŞEY SÖYLEMEYECEKSEM CEVAP VERMEMEYİ TERCİH EDİYORUM.
Saygılarımla.....
Merhaba,
bu yontemi uyguladigim 3. ceyrek. ilk 2 ceyrekte endeks civari getiri sagladi, dolar karsisinda kendini korudu. 10 hisse ile uyguladim. Sansa ilk ceyrek sanayi hisseleri dusup banka endeksi ve dolar yukselmisti, endekse ve dolara gore kayipta duruyordu. Ama uyguladikca uzun vadeli sonucuna inancim artiyor ve getirinin mantigini anlamlandirabiliyorum. Benim acimdan temettu reel bir getiridir ve bu reel getiriyi en basit sekilde maksimize edip bilesik getiriyi uzun vadede saglamaya calisiyor.
Eksikligini hissettigim bir guven eklemesi yaptim bu ceyrekte: 9 hisseye indirip 10. hisse miktarini dovizde tutacagim; altin hesabi sectim; dolari ve emtiayi beraber icerdigi icin. Tabii buyuk endeks duzeltme ya da cokuslerinde para ekleyecekseniz gereksiz gelebilir, ama sistemin otomatikligini saglamak icin bu sekilde tercih ettim. Bir kac sene icinde sonuclarini gorme imkani olusacak;)
Saygılarımla
Evet halilbuhur hocamızdan baslayalım sayfasını ılk gunden bu yana takıp ederım, internet sitesini değil, uzun vadeli yatırımcı 1 topıgınden ıtıbaren takıp edenlerdenım bir çok kişi beni o topıkten tanır.
En son uvy 6 ya kadar geldi topık sonra sıte işlerine vesaireye döndü halıl hoca.
Önce ondan baslayalım. Kendisini tanırım gayet mutavazı iyi niyetli yardımcı olmaya calısan ve tecrübelerini paylasan bir arkadaşımız abimiz. Kendısıyle telefonlada görüşürüz. Çok emekleri olmuştur hisse.nete
İlk sloganı AL UNUT!!! idi. Çoğu kez ve bir kaç kişi ile topıkte olay çıktı. AL UNUT stratejisine ben ve bir kaç kişi karşı geliyorduk. Bunun doğru birşey olmadığını şirket karları her an kötüleşip zarara geçebilir bunun bir garantisi olmadığını dile getiriyorduk. Tabiki yine çeşitli suçlamalar kumarcılar al satcılar burayı bastı gibi yaklaşımlar sergilendi.
En nihayetindede halil hocam bizim dediğimiz noktaya gelmeye basladı (3 sene sonra) yani AL İZLE demeye basladı. Daha sonra bu stratejiyi geliştirerek Aldığı hisseleri yaklasık 6 ay 1 sene sonra bazılarını değiştirme stratejisine geçti.
Bence isabetli ve en doğru karardı olması gerekeni yaptı. BU kez topık sakınlerınden şikayetler gelmeye basladı. Bu nasıl uzun vadecilik hisse değiştirilirmi ozman uvy olmuyor gibilerinden. Evet UVY olurmu olmazmı büyük bir soru işareti ama olması gereken en isabetli ve garantili yolu seçtiğini söyleyebilirim.
Web sitesindeki grafiklere bakınca görüyorum kı ideal veri terminaline geçiş saglamış. BUHUR25 endeksini ideal veri terminalinde ben yaratmıştım ilk başta. Paylaşmıştım topıklerınde Sanırım oradan hareketle kendileride böyle bir endeks yaratmışlar.
Fakat idealde bu endeksi yaratırken. Hisseleri zamanla değişiklik gösterdiyse bunu baz almıyor. Yani seçilen 25 tane hisse var diyelimki bu 25 hisseyi eşit agırlık verek seçtiğinizde bunun ortalamasını tıpkı bist30 gibi puansal olarak gösteriyor.
yani 1 sene once buhur 25 te olup şu an olmayan hisseleri değişiklikleri aktarmıyor.
BU sebeple çıkan BUHUR25 endeksi son seçilmiş hisselerin geçmişten bu yana olan getirisini göstermekte. Gerçek performansı yansıtmamaktadır. Fakat gerçek performansın ben kötü olduğunu sanmıyorum çünkü halil bey nisbeten isabetli hisse seçimleri olduğunu düşünüyorum.
Hisse değişiklikleri uygulayarak manuel hesaplamayı son 2 veya 3 yıldır yapıyor halıl hoca hatta sayfasında link atarak banada göstermişti. Kısaca performansı manuel olarak son 3 yıldır hesaplıyor diyebiliriz. Şuan performansı son 3 yılı ne durumda bilmiyorum ancak kötü olduğunuda sanmıyorum.
Halil bey hisse seçimlerini kendisi yapar önce aşırı TV durumuna ağırlık verek yapıyordu son 3 yıldır bilancolara daha çok agırlık vererek yine TV dağıtan hisseleri seçiyor. Tabiki TV muhabbetıyle alakalı sayfalarca tartısmalar yaşandı o sayfada benım tarafımdan. Şu anda YÜksek TV ye değil ancak TV dağıtıp dagıtmamasına muhakak bakıyor daha sonra bilancolara göre hisseyi belirliyor. Yani halil bey için çok yüksek temettü dağıtan ancak bilancosu beğenmediği hisseyi listeye almıyor mesela. Daha önceden bunu çok yapardı bilancolarda kendini geliştirdikten sonra bu durumu düzeltti.
Soorulara geçelim.
1-quenstocku geçelim herhangibir platformda ideal veri terminali dahil TV ye göre hisse formulu uygulandığında %99,9 repaint yapacaktır. Reapintin sebebi quenstock değil fiyata bağlı formulden kaynaklanmaktadır. TV formulunu repaintsiz yazılması çok güç repaintsiz yazıldıgındada saglıklı calısmayacağını düşünüyorum. Aynı f/k gibi fiyata baglı tum formuller için geçerlidir. Çünkü gelecek yaşandıkça geçmiş değişmek zorunda hisse grafik fiyatları geçmişe göre düzeltilmektedir bu sebeple hisselerin TV oranları geçmişe dönük değişmektedir. Ayrıca yine sürekli fiyat oynadığı için bugun seçilen hisse yarın fiyat yükselir veya düşerse hemen ertesi günü bile değişecektir. BU TARZ formuller günlük trade seklınde kullanılabilir BUgun TV si 2,01 diye alırsın yarın 1,99 olur satarsın seklınde uygulanırsa ancak TV oranının nelere yol actıgı gorulebılır. 2,01 ken al 3 ay bekle 1,00 bile düşse dediğin zaman saglıksız calıstıgını anlaşılıyor olması lazım. Ha yinede illa test edilmesi gerekiyorsa o günlere dönüp TV oranları tek tek cıkartılmalı Düzeltilmemiş fiyatlarla hesaplanmalı TVler. daha sonra testini yapabılırsınız fakat bu test sanırım 1 ayınızı alır sızden herseyı manuel hesaplamak zorunda kalacaksınız.
2-Hangi en iyi 5 hisseyi kastettiğin önem arz ediyor hocam sence son 5 6 yılın en iyi 5 hissesi BUHUR25 içinde mi ? hangi kriterin en iyi 5 lisinden bahsedeceğiz. Mesela BANVT son 5 yılda %400 gitti ASELSAN yine %600 AFYON %350 gitti. bu hisselerin hangisi BUHUR veya TEMETTÜ hisseleri içine girdi ? Had bunları bir kenara atalım ortada düzgün calısan bir formul yok dolayısıyla neyi kıyaslayacağız ? TV formulu veya TV >2 formulu şu getiriyi saglamıştır diyebilen birisi varmı bu topıkte veya baska bir yerde ???? YOK yani dün önceki gün diğer arkadaslar neyi ıspatladı TV formulunun düzgün hesaplama yapmadığını ıspata dayalı teste dayalı bir biçimde acıkladı. Ortada veri yok ama buhur 25 ile kıyaslama yapmak istiyorsunuz ?? Yani sankı hala ortaya cıkan getiriler doğru veya kısmen doğru kabul ederek bir kıyaslama içine girmek istiyorsunuz sanki ?.
Önce TV formulunun repaintsiz nasıl calısacağı hakkında fikirler ortaya atılmalı Daha sonra bu fıkır hayata geçirilip TV formulu şu getiriyi saglıyor alın test edin çürütün denmeli çürütemez isek elde edilen getiri doğru kabul edilir. Elde ettiğimiz bu veriyi istediğiniz heryerde kıyaslamaya tabi tutarız. Fakat daha biz veriyi elde edemedik ????
Eğer kastetiğiniz şey buhur25 TV hisselerinden seçme genel anlamda 25 hısse bu kadar getiri saglamışsa quenstock rasgele bile bu hisseleri seçse muhtemelen bu cıvarda veya bundan daha fazla getiri sağlar diye bir teork yaklasım sergılıyorsanız. BU teori üzerinden gidelim derseniz buhur25 i alır farklı 5 lı kombınansyonlarla teste tabi tutarsınız. Elde ettiğiniz istatistik size en düşük 5 lı portfoy ile en yüksek 5 lı portfoyu verir. daha sonra ağırlıgın yani medyan değerine bakılır. BU değerde bize quenstock rasgele dahi olsa bu hisselerde bir 5 li oluşturdugunda ne elde edeceğini verir. Fakat sorun şu ki bu teori baştan çürüyor cunku quenstock seçeceği 5 li hisseyi sadece buhur25 le sınırlandırsak bile geçmişe dönük değiştirecek.
Zaten sorun da bu derdimiz calısan bir formulun geçmişe dönük getirisini gördükten sonra diğer formullerle kıyaslamak. Haa dersenizki yaw ben TV ye göre hisse seçeyim yaslanayım arkama bunun için programa dahi ihtiyaç yok TV ye göre kendın 5 tane hısse seçer 3 ayda bır değiştirerek gidersin. Ama amacımız ne çeşitli formuller yaratıp en iyisi hangisi ise onu seçmek.
Haa amaç TV ye göre hisse seçip uygulamaksa hemen yeni bir topık acın manuel hesaplamalar ile her 3 ayda bir TV en yüksekleri bulup portfoy olusturun. Quenstock bize ne veriyor çeşitli formullerı geçmişe dönük test etmemizi ve hangisini seçmemiz gerektiğine karar vermemizi saglıyor. geçmişte ne üretildiği önemsiz amaç sadece TV yatırımıysa topık baslıgı değiştirilmeli.
Dediğim gibi ; çoğu sorunun cevabı geçmiş sayfalarda var....
Bu sabah queenstocksu tekrar edindim. Sayın th3scilian'ın belirttiği gibi programın "güncellenmesi" sonucunda geçmişe yönelik test sonuçlarına göre getiriler çok düşmüş. Bunun üzerine yukarıda belirginleştirdiğim kriterlere göre yeniden test yaptım ve sonuçlara göre FORMÜLÜN SEÇTİĞİ 25 HİSSELİK PORTFÖY, söz konusu dönemde, %335 GETİRİ SAĞLAMIŞ.
Ülkemizde bildiğim (ben ve yaşar erdinç tarafından yapılmış çalışmalar DIŞINDA) konuya EN YAKIN örnek olacağını düşündüğümden buhur25 örneğini vermiştim. Üstteki iletimdeki alıntıda da göreceğiniz gibi BİRE BİR AYNI OLDUĞUNU İDDİA ETMEDİM.
Bu konuda asıl çalışmalar YURTDIŞI kaynaklı; yukarıda sayın flexy'nin konu ile ilgili 2 paylaşımını alıntıladım.
http://www.formulanaliz.com/2017/09/...rmul-yatirimi/ linkinde ise okuduğum kitaplarda formül yatırımını anlatan örnekleri derlediğim bir yazı mevcut.
GÜNCELLEME SONRASI DURUMUMUZ ŞÖYLE :
01.01.2005 – 24.03.2018 tarihleri arasında ;
1- İMKB TÜM den finans, banka, holding, çimento vb. endekslerini çıkararak kalan hisseler arasından TV EN YÜKSEK İLK 5 HİSSEYİ içeren portföyün getirisi %2925 ;
2- TV EN YÜKSEK İLK 10 HİSSEYİ içeren portföyün getirisi % 2251 olarak gerçekleşmiştir.
Fakat bizim REPAİNT SORUNUMUZ VAR , bu nedenle bu getirilere güvenemeyiz. Bu portföylerde hisse sayısı az olduğundan repaint sonrasında hisse değişimi geçmiş getirileri etkileyecektir.
O zaman benim çözümüm PORTFÖYDEKİ HİSSE ADEDİNİ ARTTIRMAK olacaktır. Örneğin portföyü 25 hisseden oluşturursam getiri % 2490 olacaktır. Bu portföyde repaint olasılığı daha azdır, ayrıca repaint olsa bile toplam portföy getirisine etkisi 1/25 oranında olacaktır.
Ama yine de az da olsa repaint yapma ihtimali BİLE içinize sinmiyorsa yapılacak tek şey kalıyor : KRİTERLERE UYAN TÜM HİSSELERİ PORTFÖYE DAHİL ETMEK… Bu durumda queenstocksta ,
Portföy adedi = 1
Portföy hisse adedi = kriterlere uyan tüm hisseler
şeklinde işaretlediğinizde KRİTERLERE UYAN HİÇ BİR HİSSEYİ DIŞARIDA BIRAKMAYAN bir portföyünüz olur; bu durumda da dışarıda repaint yapacak hisse kalmaz zira hepsi portföyünüzdedir.
Bu şekilde REPAİNT YAPMASI İNKANSIZ PORTFÖYÜMÜZÜN GETİRİSİ % 1 9 8 1 olmuştur.
Yazılarını okudum hocam hepsini.
Çıkardığım ders şu ben bu sayfayı TV formulune yatırım yapmak için açtım quenstockdaki diğer formullerle işim yok. TV formulu getirileri bazı istatistiklerle belirlenmiştir. Ben buna güveniyor ve inanıyorum.
Dolayısıyla TV formulunu manuel hesaplayarak dahi olsa yatırımımızı buna yapalım muhtemelen karla çıkacağız.
Sayfanın özü bu mudur ?
Buysa okey başarılar dilerim sizlere... bilgilendirmeler için teşekkürler.
Temettü verimini hesaplamak zor değil drizm hocam diyor ki manuel hesaplamalarla yapılan sonuçlarla program aynı sonuçları vermiyor neden biliyor musunuz ? Program repaint yapıyor çünkü [emoji1]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
repaintsiz hali ile zaten bedava olan şeye o halde şöyle seçin diyor programda ..
repaint demek zaten külli zarar demek. programın repaint yaptığı yapacağını zaten söyledik.
Tv listesindeki tüm hisseleri almaktan başka çare ve seçenek sunmuyor o halde.
yani çöp.