Sayfa 75/215 İlkİlk ... 2565737475767785125175 ... SonSon
Arama sonucu : 1719 madde; 593 - 600 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

1. ben paylasayım normalde viopta tum sermaye

bilanco rasyolarına göre kendımce cıkardıgım bazı yöntemlerı tek tek denemek ıcın hısse alıyorum. Tabi borfin ve kendi excelimle

Bu rasyolardan her biri için 1 hisse seçiyorum her biine yaklasık 100 TL yatırıyorum.

Hisse ismi vermeden paylasayım hisseleri.

her ay maasımın 100 lırası ıle yenı rasyoları denemek ıcın rasyolara gore hısseye yatırıyorum.

ÖRNEGIN XXXX hissesine para yatırmısım hangi gerekçeyle atıyorum pp/dd seviyesi bist tümde en iyisi diye.
    YYYY hisesine para yatırmıs gereçkçem efk netkar cok ıyı pp/dd en kötü seviyede diye.

Bu tur farklı rasyoları denemek ıcın 100 er tl ıle hısse alıp denyecegım.

Böylece en verimli rasyo veya rasyoları belırleyecegım kafamca.

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    neden kullanmadıkları çok basit hayal kurmuyorlar çünkü denenmiş şeyler üstelik. yada kullananların net karlılık oranları. ortada..

dedim ya ben günü gelince yazımı alıntıyalacağım.

işinize çomak sokmaya çalışmıyorum yanlış anlalışmasın denemekte elbette yarar var sonuçta tecrübe.

prg nin yapmış olduğu analizi kısaca özetleyecek olursam;

bu bir loritmaya bu sene içinde % 500 getiri sağyalan hisseleri buldurmakla eş değer.

yani zaten yükselmiş olanı buluyor. siz geçmişte aa bu hisseyi aldığımda şu kadar karım olacaktı diyorsunuz.

halbuki o zaten yükseliği için karşınıza çıkmış oluyor düşükken değil. zaman olarak böyle algılama var sadece.

geçmişi analiz etmek hiç bir işe yaramayacaktır.

zamana bırakalım.

3 ay sonra bu bahsettiiniz karların bırakın yarısını 10 da birini alamayacaksınız.

total süre uzun vadeli 3 sene derseniz 3 aya ne karşık gelir ordan bakarız.

yeterki buraya aldığınız hisseleri tabloya göre yazın.
    Sadece tv verimi ile belki dediğiniz doğru olabilir. Taramayı yine TV'ine göre yapıp tarama yapılacak hisseleri xtm25 içerisinden seçerseniz; hem tv verimi yüksek, hem en az 3 yıl düzenli temettü ödemiş, hem de bir önceki seneye göre kar eden şirketlere yatırım yapmış olursunuz. Üstelik eşit ağırlıklı ve 10 hisseye düşürürseniz xtm25 endeksini katlayabilirsiniz.

Türkiye için eşit ağırlıklı olmayan ama bu kriterlere yatırım yapan endeks : Bist temettü 25
    Amerika için aynı koşulları sağlayan endeks : S&P Dividend Aristocrat
    Kanada için aynı koşulları sağlayan endeks : S&P/TSX Canadian Dividend Aristocrats
    Brezilya için aynı koşulları sağlayan endeks : S&P Brazil Dividend Opportunities

Bizim piyasamız gelişmekte olan kategorisinde olduğundan (genç, dinamik) dividend aristocrat endeksinin CAGR oranına göre en azından 50% daha fazla getiri getirmesi beklenebilir. "High dividend etf's" olarak google araması yaparsanız birden fazla fon da karşınıza çıkacaktır.

Basitçe, bu endeks yada fonları ilgili ülkenin performans endeksine oranlarsanız, getiri açısından tatmin edici olduğunu görebilirsiniz.

Taramaların yapıldığı program repaint yapmış yada yapmamış önemli değil. Bunun nedeni tv kriterini Yunanistan gibi tükenmiş (CDS'leri 1000'ler ile ifade edilen) bir ülkede kullanmadığınız sürece size çoğu yatırım aracından yüksek getiriler sunacaktır.

Yukarıda bulunan kriterleri internet'te ücretsiz birçok kaynağı kullanarak portföyünüzü yapabilirsiniz.
    Son düzenleme : flexy; 07-10-2017 saat: 00:30.

3.  Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    Sadece tv verimi ile belki dediğiniz doğru olabilir. Taramayı yine TV'ine göre yapıp tarama yapılacak hisseleri xtm25 içerisinden seçerseniz; hem tv verimi yüksek, hem en az 3 yıl düzenli temettü ödemiş, hem de bir önceki seneye göre kar eden şirketlere yatırım yapmış olursunuz. Üstelik eşit ağırlıklı ve 10 hisseye düşürürseniz xtm25 endeksini katlayabilirsiniz.

Türkiye için eşit ağırlıklı olmayan ama bu kriterlere yatırım yapan endeks : Bist temettü 25
    Amerika için aynı koşulları sağlayan endeks : S&P Dividend Aristocrat

Bizim piyasamız gelişmekte olan kategorisinde olduğundan (genç, dinamik) dividend aristocrat endeksinin CAGR oranına göre en azından 50% daha fazla getiri getirmesi beklenebilir. "High dividend etf's" olarak google araması yaparsanız birden fazla fon da karşınıza çıkacaktır.

Basitçe, bu endeks yada fonları ilgili ülkenin performans endeksine oranlarsanız, getiri açısından tatmin edici olduğunu görebilirsiniz.

Taramaların yapıldığı program repaint yapmış yada yapmamış önemli değil. Bunun nedeni tv kriterini Yunanistan gibi tükenmiş (CDS'leri 1000'ler ile ifade edilen) bir ülkede kullanmadığınız sürece size çoğu yatırım aracından yüksek getiriler sunacaktır.

Yukarıda bulunan kriterleri internet'te ücretsiz birçok kaynağı kullanarak portföyünüzü yapabilirsiniz.
    Şu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum.

İlla tv olmak zorundamı yada temettü 25 olmak zorundamı.

3 yıldır karını arttıran hisseleri seçsek olmaz mı ?

ayrıca genç dinamik deddiğimiz şirket temettü parasını verımlı kullanarak daha fazla marjınal fayda saglamaz mı

amacımız yüksek getiri ise ve bunu belli bir sistem dahilinde alıs satışlarla destekleyeceksek.

büyüme potansıyelı olan yani temettü parasına yatırım yapmayı seçen ve bu yatırımları saglıklı yapıp karını arttıran fırmaları bulsak.

Söylediğiniz yöntemden daha kötü bir performans mı sergileriz ?
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

4.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Şu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum.

İlla tv olmak zorundamı yada temettü 25 olmak zorundamı.

3 yıldır karını arttıran hisseleri seçsek olmaz mı ?

ayrıca genç dinamik deddiğimiz şirket temettü parasını verımlı kullanarak daha fazla marjınal fayda saglamaz mı

amacımız yüksek getiri ise ve bunu belli bir sistem dahilinde alıs satışlarla destekleyeceksek.

büyüme potansıyelı olan yani temettü parasına yatırım yapmayı seçen ve bu yatırımları saglıklı yapıp karını arttıran fırmaları bulsak.

Söylediğiniz yöntemden daha kötü bir performans mı sergileriz ?
    TV üzerinde durmamın sebebi, uluslararası yada yerli büyük yatırımcıların (yerlilerde çok fazla halka açık fon olduğunu sanmıyorum) tv, düşük beta, düzenli kar, piyasa değeri ve hacim gibi kriterlere göre yatırım yapmaları ve dolayısıyla temettü endeksleri içinde bulunan hisselerin daha stabil olacağıdır. Düzenli yatırım yapılan hisseler genelde ülkelerin bu tarz endekslerinde bulunuyor. Herkes kendi portföyünü oluşturmakta hür.

5.  Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    TV üzerinde durmamın sebebi, uluslararası yada yerli büyük yatırımcıların (yerlilerde çok fazla halka açık fon olduğunu sanmıyorum) tv, düşük beta, düzenli kar, piyasa değeri ve hacim gibi kriterlere göre yatırım yapmaları ve dolayısıyla temettü endeksleri içinde bulunan hisselerin daha stabil olacağıdır. Düzenli yatırım yapılan hisseler genelde ülkelerin bu tarz endekslerinde bulunuyor. Herkes kendi portföyünü oluşturmakta hür.
    bazı noktalar mantıklı fakat yanlıs durumlarda var bence.

örnegın cımentoların büyük bir cogunlugu temettü25 endeksındedir. En yüksek verimlilikte çimentolardadır.

Fakat bu senenın basından beri çimento karlılıkları sıkıntı da bu hisseler kötü performans gösterecek.

Bilanco ile ilgili daha fazla rasyonun sistemlere dahil edilmesi daha mantıklı görünüyor bu düşünceye göre.

sn flexy bir topic açarak bu kazancı sağlayabileceklerini söyleyenler . prg dan liste yapabilirler.

böylelikle kimin haklı olduğunu kısa zamanda görebiliriz.

uzun uzun yazmayı pek sevmiyorum. listeyi benim yapmam anlamsız olur. syn drizm yada varsa başka savunan bir arkadaş topic açabiliriz. böylelikle öğrenmiş olalım.

verdiğiniz bilgiler için ayrıca tşk.

7.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    bazı noktalar mantıklı fakat yanlıs durumlarda var bence.

örnegın cımentoların büyük bir cogunlugu temettü25 endeksındedir. En yüksek verimlilikte çimentolardadır.

Fakat bu senenın basından beri çimento karlılıkları sıkıntı da bu hisseler kötü performans gösterecek.

Bilanco ile ilgili daha fazla rasyonun sistemlere dahil edilmesi daha mantıklı görünüyor bu düşünceye göre.
    Rasyo sayısı arttıkça seçilebilecek hisse sayısı 10'un altına düşmediği sürece sorun olmaz bence. Önemli olan mantıklı koşullarla riski dağıtmak.

Çimentolar kar ettiği sürece temettü endeksinde kalacaktır. Kar edemezse çıkarlar.

Temettü endeksine dahil olacak senetlerin seçim kriterleri (sayfa 11) : http://www.borsaistanbul.com/docs/de...i.pdf?sfvrsn=6

8.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    sn flexy bir topic açarak bu kazancı sağlayabileceklerini söyleyenler . prg dan liste yapabilirler.

böylelikle kimin haklı olduğunu kısa zamanda görebiliriz.

uzun uzun yazmayı pek sevmiyorum. listeyi benim yapmam anlamsız olur. syn drizm yada varsa başka savunan bir arkadaş topic açabiliriz. böylelikle öğrenmiş olalım.

verdiğiniz bilgiler için ayrıca tşk.
    Basitçe, her yıl şubat ayında yenilenen xtm25'den (xtm25 dememin sebebi; zaten temettü endeksinden tv,pd sıralaması yapılmış oluşudur) eşit ağırlıklı portföy yapmış gibi takip edebiliriz. İsteyen bu endeksin de içinden tv verimine göre sıralatıp 10 hisse seçer. Endeks'in geçmiş hisselerini bulabilirsek 2011'den beri ne olmuş hesabını yapabiliriz.

Sayfa 75/215 İlkİlk ... 2565737475767785125175 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •