Bayağı kötü bir tablo. Tepeden alıp borsanın çöküşüne denk gelmeniz yüzünden olmuş ama.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bayağı kötü bir tablo. Tepeden alıp borsanın çöküşüne denk gelmeniz yüzünden olmuş ama.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kısa dönem zaten getirileri pek iyi değil..uv düşünmek lazım.borsada satış zamanlarının durulmasını beklemek daha mantıklı. Gerçi ben 8 eylülden beri pozisyondayım... her ay 3000 tl ekleme yapmayı planlıyorum. maliyet düşürerek gidiyorum.sn.drizm de dediği gibi ilk 6 ay ekleme yapma niyetindeyim.VAdeliden buraya ekleme yapacağım.
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Sayın DRİZM bir sorum olacak size. Bu gün oluşturduğumuz bir listeyi exele kaydedip 2 veya 3 ay sonra quinstock da backtest yapınca aynı listemi cikiyor.
Saygılarımla.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın hayri71 ,
bu topiği açıncaya kadar söylediğiniz şeyi hiç merak etmemiştim. Benim yaklaşık 3 yıllık uygulama dönemimde programı çalıştırıp alım yaptığım hisselerin getirileri hep iyi oldu. Ama teorik olarak, daha önce de yazıldığı gibi, TV kriterinin her gün değişmesi mümkün. Bu nedenle programla uyumlu hisseleri taşımak için portföy hisse adedinizi 10 ve üzeri bir sayı belirlemeniz gerekir. ÇOK SIK OLMAMAKLA BİRLİKTE portföy hisse adediniz AZALDIKÇA hisselerde ileri tarihli farklar olabilmektedir diye düşünüyorum ama bunu hiç test etmedim.
Bir de bu durumun fiyat içeren f/k, pd/dd, tv vb. oranların dahil olduğu formüllerde görülebileceğini hatırlatırım. Eğer bu durum kafanızda soru işareti oluşturuyorsa formülünüze bu oranları koymazsınız ve bu şekilde oluşturduğunuz sisteminizi TÜM BİLANÇOLAR GELDİKTEN SONRA çalıştırarak değişmeyen verilerle hesaplamalarınızı yapabilirsiniz.
Saygılarımla.
Sistemi inceledim temmetüsü yüksek hisselere yatırım yapılması mantıklı geldi. Sonuçta temettü veren hisseler kar eden , uzun vadeli düşünülen, sağlam hisselerdir.
Fakat temüttü verdiği halde karı düşmeye başlayan şirketler var mesela çimentolar gibi. Kar düşünce fiyatlarda etkileniyor uzun vadede temettü verse bile hisse kar düştüğü için iyi bir yükseliş kaydedemiyor. Karı düşen hisseleri çıkarıp , karlı temettü hisselerinden eşit aralıklı bir portföy daha mantıklı ve kazançlı olur gibime geliyor. Belkide böyle yapmışsınızdır ben sadece ilk sayfayı okudum sistemi oradan anlamaya çalıştım .
Yer İmleri