Sayfa 174/215 İlkİlk ... 74124164172173174175176184 ... SonSon
Arama sonucu : 1719 madde; 1,385 - 1,392 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

1.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Sayın th3sicilian;

sistem bir iyileştirme yapacağını açıklamıştı ; sayın yaşar Erdinç'in ve sizlerin de dikkat çektiğiniz bazı "sorunlara" çözüm bulacaktılar. Nitekim bünyelerindeki stockeys ve fasweb programlarının versiyonları ve isimleri güncellendi yakın zamanda. karşılaştığınız bulgular bu yenileme çalışmalarının sonucu OLABİLİR...

Bu verilerinizi firma ile paylaşarak durumu öğrenebilirsiniz diye düşünüyorum.
    Hocam Zaten belli düzeltmeler yapılmış getiri potansiyeli falan düşmüş ama TV baz alındığı sürece repaint olmaya devam edecek eski mesajları hatırlarsanız repaint ile ilgili firma ile 2-3 kere konuştum hep biryere kadar düzenlemeler yapılıyor. Farklı bir tarama ile yapılabilir bu tip yatırım ama bu tip repaint açıkçası mide bulandırıyor artık. Ben 9 ay sonunda bıraktım artık bunu.

Ama size kendi adıma teşekkür ederim farklı bir yöntem öğretmiş oldunuz bana bunu geliştirmek iyileştirmek ise bize düşüyor artık nasıl daha iyisini yapabiliriz diye.

2. Sevgili hocam senin yazılar uzun alıntılamadım o yüzden Topiğin başından beri seninde tüm yazılarını okudum bilgilendirmelerini uyarılarını gördüm. Hatta sana bir mesajda repainte rağmen bir süre daha devam etmeyi düşünüyorum diyede yazdım sanıyorum. Ama bunu deneyerek öğrenmek gerekiyordu. Zaten okadar yüksek getiri beklemiyorduk ama sistemin bir mantığı olması güzeldi. 1 ay daha program var elimde sonuçta farklı denemeler yapacağız. Daha önce çok detaylı bir daraltma listesi ayarlamıştım 12-13 senede %700 falan veriyordu sanki ama açıkçası işte onlarda fiyat olmadığından repaint yapmıyor diyebiliriz belki ama farklı birşey yapıyormu onu test etmek lazım ki onun içinde yine minimum 5-6 ay gerekir diye düşünüyorum

Alıntı Originally Posted by th3sicilian Yazıyı Oku
    Dostum bunun çiftlikbank falan filan ile ne ilgisi var bir sistem önerildi ben de kafama yattığı için deneyerek görmek istedim. Ve her 3 ayda bir çıkan sonuçları paylaşıp topiği okuyan arkadaşların bilgilenmesini istedim bu konuyla ilgili. Son yaptığım tarama ilede bu TV ye bağlı tarayarak hisse seçme işini bıraktığımı söyledim sebebleriyle. (Resimler silinmiş neden olduğunu bilmiyorum)

Amacım sistemi deneyip denemeyen kişiler fikir sahibi olsun. (Uzaktan sadece olmaz şöyle böyle diye ahkam kesmek değil ben söylemiştim keyfi yaşamak hiç değil) asıl bu bu kadar basit ;)

%22bin kazanç zaten olası değildi bunun beklentisinde olmadım çünkü normalde de aldığım hisseleri önerecek şekilde daraltmıştım listemi şuan önerdiği %3000 kazanç daha kabul edilebilir 12-13 sene için. Ama bunu denemeden öğrenemezdik. Sadece benim öğrenmem ise sadece bana yarardı. Kullanan, deneyen, denemek isteyen kişilere uyarı yaparak göstermem ise herkese yarar. Ancak senin bu tip bir mesajının kime yarar?

Kar muhabbetine gelirsek onuda söyledim zaten dün %6.5 gibi falandı toplam kar (9ay boyunca) En fazla %15-16ları gördüm en düşükte %3leri gördüm toplamda. Hatta örneğin Brsan ocak başı aldım sistem önerdiği diye 1-2 hafta içinde sanıyorum %30 civarı kar ettirdi ama sistemi bozmamak için satmadım dün maliyete sattım. 9 ay boyunca düzenli takip ettiğim için sistemi TV Bazlı fiyatlamada yaşananları gördüm test ettim paylaştım. Finnet konuşmalarını bile paylaştım daha önceki mesajlarıma bakarsan amaç bilgilenmek bilgiyi paylaşmak daha iyi şeyler yapabilmek.
    dostum ben bildim ettim demek için yazmadım zaten. Topicin başındaki REKLAM yapılan rakamların hiç bir derece güvenliği olmadını söyledim. ve REKLAM amaçlı bir topic olduğunu söyledim. çok kez belirttim eski topicdeki yazılanları okuyun.

ama başından beri bu topic önceki kapanan forum ile kıyas edildiğinde yaklaşık iki sene geçmiş neredeyse.

denemek hakkınız görmek hakkınız bunlara rağmen prgmı kullanmayacağınız sizin elinizde buna kimse karışamaz. fikirleri paylaşmak için forum var.

amaç ben dedim bildim demek değil hala anlamıyorsunuz.

tüm bu haklarınız sizin elinizde gözünüzle gözlem sonucu test ettiniz. ama bu ortada bir kandırmacanın ! olduğu gerçeğini değiştirmiyor. bunu demek istiyorum.

topicin en başını drizmin yazmış olduğu birinci yazıyı iyi okuyun.

herşey açık.

daha önceleri zaten repaint yapmıyor olduğunuda savunmuştu. ;)

programın yapmış olduğu tek şey size temettü hisselerini listelemek.

bunun dışında hiç birşey yaptığı yok.

iyide bunun için neden para veresiniz ki ? zaten bunlar yayınlanıyor.

5.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    programın yapmış olduğu tek şey size temettü hisselerini listelemek.

bunun dışında hiç birşey yaptığı yok.

iyide bunun için neden para veresiniz ki ? zaten bunlar yayınlanıyor.
    dostum program sadece bunları vermiyor ki bir sürü detay veriyor kullanmak isteyene.

bu resimdeki de %700 artış olan diye aklımda kalan kriterleride ekledim resime. gyo,yo,banka,spor vs. hariç tutulmuş şekilde.
    Yani programı kullanmak istedikten sonra envai çeşit sınırlama getirebiliyorsunuz. Sadece bu başlıkta belirtilen yöntemi deneyip başarısız buldum. Diğer yöntemleri test etmediğim için bişey diyemiyorum ancak bu gösterdiğim taramada repaint olmuyor. 12 senelik kazanç ise şuan %400 gözüküyor. Ortadaki resimde 5 hisse ise bu kriterlere ait portfoy oluştur sekmesinde geliyor yeni eklenmiş bir özellik daha önce yoktu o.

Yani düzgün kriterler belirlendiği zaman daha gerçekçi olabilir bir yatırım listesi oluşturulabilir ama ne derece kar beklentisi doğru olur bilemiyorum. 12-13 sene için %400lük kar nekadar tatmin edici olur. Zaten banka faizi ile 12 yılda paramız %200-220 olur. Enflasyonu falanda ekleyince çok büyük bir artısı olmaz gibi bu kriterlerle.

hesaplaması kısmında öz olarak TV kullanıyor.( bu da repainte neden oluyor) f/k gibi rakamlar tüm borsa sitelerinde zaten ücretsiz.

hisselerin blanco kısımlarına bakarsanız aradığınız tüm kriterler var.

Tv listesine bakıp göz kararı elemeniz 10 dakikanızı alır ;)

7. TV yatırımı ile ilgili geçmişe ait queenstocks verilerindeki değişmeler, ister istemez, geçmiş getirilere yönelik bir kafa karışıklığı oluşturuyor. Eğer TV yatırımı ile ilgili elimizdeki TEK VERİ queenstocks verileri OLSAYDI bu durum sıkıntılı olurdu.

Ama durum böyle değil :

1- Benim uygulamalarım ( geçmişte yazmıştım, dikkate alınmayacağı için tekrarlamıyorum)

2- Aşağıdaki linklerdeki paylaşımlar

http://halilbuhur.com/uzun-vadeli-ya...baslangic.html

http://halilbuhur.com/buhur-25-uzun-...rformansi.html

Linklerde 25 adet TEMETTÜ VERİMİNE GÖRE SEÇİLMİŞ hisseden oluşturulan bir endeksin 2010-2016 yılları arasındaki getirileri gösteriliyor. Sitenin diğer sayfalarında günümüzdeki getirileri de paylaşılmış.

Yazar hisseleri kendisi seçmiş (seçim şekli sitesinde var), ben hisseleri queenstocks programını kullanarak 3 aylık periyotlarla seçiyorum.

Yazar 25 hisseden oluşan bir portföyü yıllarca takip etmiş, getirilerini paylaşmış. Bu getirileri (bildiğimkadarıyla) queenstocks KULLANMADAN , bizzat yatırım getirilerine göre hesaplamış diye düşünüyorum , farklı düşünenler kendisine sorabilirler.

1---Acaba 08.12.2010-24.10.2016 tarihleri arasında queenstocks TV ne göre 25 hisselik bir portföyü 3 aylık dönemlerde seçseydi getiriler arasında nasıl bir fark olurdu ? (bende program yok bu aralar)

2---Bu tarihler arasında 25 hisseden oluşan bir portföy Yaklaşık % 500 civarı getiri sağlamışsa; gerekli endeks düzeltmeleri yapılarak seçilen EN İYİ 5 hisseden oluşan queenstocks portföyünün daha da iyi getiriler sağlayacağını düşünmek doğru olmaz mı? (aslında bu veriler de sözkonusu sitede var, isteyen ilgilerden talep ederek bakabilir).

Bu arada queenstocksta yapılan değişiklikler şunlar :

1- Yılda birden fazla temettü veren hisselerde oluşan 2. TVnin hesaplara katılması sağlanmış.

2- TV oranının hesaplanmasında şirketin vereceğini AÇIKLADIĞI temettü miktarını ve açıklanma tarihini DEĞİL; ÖDEDİĞİ TEMETTÜ MİKTARINI –TEMETTÜ ÖDEME TARİHİNİ dikkate almaya başlamışlar..

Eğer yazılanları buraya kadar okuduysanız 13. sayfadaki 101 nolu iletiyi tekrar okumanızı rica edeceğim sizlerden....

Aslında, yukarıda yazdıklarım da dahil olmak üzere, SORULARINIZIN CEVAPLARI GEÇMİŞ SAYFALARDA MEVCUT OLDUĞUNDAN tekrara girerek sayfa sayısını arttırmamak için EĞER YENİ BİR ŞEY SÖYLEMEYECEKSEM CEVAP VERMEMEYİ TERCİH EDİYORUM.

Saygılarımla.....

8. Merhaba,
    bu yontemi uyguladigim 3. ceyrek. ilk 2 ceyrekte endeks civari getiri sagladi, dolar karsisinda kendini korudu. 10 hisse ile uyguladim. Sansa ilk ceyrek sanayi hisseleri dusup banka endeksi ve dolar yukselmisti, endekse ve dolara gore kayipta duruyordu. Ama uyguladikca uzun vadeli sonucuna inancim artiyor ve getirinin mantigini anlamlandirabiliyorum. Benim acimdan temettu reel bir getiridir ve bu reel getiriyi en basit sekilde maksimize edip bilesik getiriyi uzun vadede saglamaya calisiyor.
    Eksikligini hissettigim bir guven eklemesi yaptim bu ceyrekte: 9 hisseye indirip 10. hisse miktarini dovizde tutacagim; altin hesabi sectim; dolari ve emtiayi beraber icerdigi icin. Tabii buyuk endeks duzeltme ya da cokuslerinde para ekleyecekseniz gereksiz gelebilir, ama sistemin otomatikligini saglamak icin bu sekilde tercih ettim. Bir kac sene icinde sonuclarini gorme imkani olusacak;)
    Saygılarımla

Sayfa 174/215 İlkİlk ... 74124164172173174175176184 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •